
Tikiuos muilui žalumo duot laurų aliejumi, jis laaabai žalias. Ir nuo alyvuogių kai kurių nerafinuotų žalsvas gaunasi. Turbūt ir avokadų spalva nevienoda, tai sunku pasakyt. Tik dabar laužau sau galvą, kaip padaryt žalią su baltu, kad vienam būtų laurų, kitam ne, ir kad techniškai man būtų patogu... Lengviausia tai du užplakti ir paskui susvirlinti, norisi dar man makalošių. Bet mikseris vienas
Ir ūkinį virdama pasigailėjau kad vienas. Daug, plakiau plakiau, bijojau sudegint. Kitaip su KOH viskas einasi, galvojau nesigaus jau mano košė, vis atsiskyrinėjo aliejai, gi žiūriu jau gelis

Putooooja gerai, kaip indų ploviklio įpylus kriauklėj toks putų kalnelis ėmė kilti, gražiausiai nusiplovė mikserio antgalis, neliko riebalo, turėtų gautis. Šiandien pabaigsiu virt - iki vaško dar toli. Naktį palikau šilt, bet gudri viryklė išsijungė...
Tik su boro rūgštim nežinau, 2proc tai tikrai nedėsiu, nes jau dabar PH8, neaukštas, nors pariebinimą -2 dariau. Jei dar ir citrinos rūgštelės dėt, nesinori padaugint ir sugadinti... Dėsiu mažai, lauksiu dienelę, matuosiu.
Naktį virdama info ieškojaus. Puslapį ir autorių gerą radau (knygą užsisakiau). K. Dann, chemikas ir muilo fanas. Tai jis laboratoriškai tyrė, kas lieka šaltai verdamam muile iš aliejų, jei dedi iškart ar po pėdsako - praktiškai skirtumo nėra, pasirodo, šimtosios dalys tik skiriasi. Kai jau gelis pereitas, tada gėriai muile lieka. Va taip... Vadinas nelabai yra prasmės kamuotis ir terliotis, nors laurus tai ketinu taip įdėt, kad tik dalį muilo padažytų.
http://cavemanchemistry.com/scisoap/