Gera mintis su sakais nuo slyvų

Turbūt niekas dar nebandė, tai ir nepasakys, kas kaip... Pabandyk ir žinosim
Pas mane su aliejais atvirkščiai - kokosų nerafinuotas, ekologiškas, super kvapas, man net gaila jį naudot muilams, reiktų ant jo maistą ruošti, kepti. Draugė atsiuntė iš anglijos bakiuką. Muilą dažniausiai darau iš daugelio aliejų mišinio, tai jei iš dešimties (ar daugiau) vienas-du pasitaiko rafinuoti, nematau tame bėdos. Alyvuogių muile rafinuotas net labiau patiko, muilas šviesesnis gavosi, kietesnis. Ką naudojau muilams maksiminio - tai ryžių sėlenų, kukurūzų, saulėgrąžų, rapsų, vynuogių kauliukų - šitie rafinuoti turbūt, nerašo kad nerafinuoti, nutyli, alyvuogių (ir rafinuotą, ir nerafinuotą). Jei dedu pariebinimą vėliau, tai žinoma ten naudoju geresnius, vertingesnius aliejus, nerafinuotus, jei turiu - tai ir ekologiškus. Bet šiaip laikaus minties, kad muilas daug ką gimdamas suardo, ir ant odos trumpai būna, tai verstis per galvą ir viską dėt tiktai nerafinuoto nebūtina. Pataupau vienoj vietoj, paišlaudauju kitoj... Daugiau laisvės eksperimentams atsiranda

Kiek žaidžiau su soapcalk, geresni, "teisingesni" receptai dažniausiai susidėlioja iš įvairesnių aliejų ir sviestų, kiekvienas duoda kažką vertingo ir skirtingo.
Man patinka mano dilgėlinis-šampūninis, pabandžiau šiandien rankas nusiplauti - labai švelnios, putoja gerai, ir kvepia teisingai (pačiulėm, jų daugiausia dėjau, mėgstu šitą kvapą, laikosi gerai, su dilgėm natūraliom dera), PH normalus. Na įdomu įdomu, kaip ten bus kai plaukus išplausiu, bet dar ne laikas, teks kentėt