Mergaitės, norėčiau pasitikslinti dėl kakavos sviesto proporcijų muile, sakykim 1kg muilo - kažkur beskaitydama radau, jog muilų gamybai naudojama apie 10-15 proc. viso muilo masės. O ar galima ruošti muilą vien tik iš kakavos sviesto, sakykim kaip švelnioji kastilija tik iš alyvuogių, tuomet kokio reikėtų pariebinimo.
Linkiu visoms šviesios, saulėtos ir pakilios nuotaikos...
Papildyta:Dar rūpi užduoti tokį klausimą dėl muilo likučių - išėmus muiliuką iš formelės jį pjaustome, gražiname kraštelius, taigi lieka muilo likučių. Savo užrašuose radau, jog juos galima panaudoti kito muilo gamyboje kaip papuošimo elementą ar pasigaminti skystą muilą.
Skysto muiliuko ruošimo principas toks:
Šviežio muilo likučius reikia susmulkinti, sudėti į puodą dvigubu dugnu, pakaitinti su trupučiu distiliuoto vandens. Kai viskas ištirpsta, gaunama vienalytė masė be gabalėlių. Jos tirštumą galima reguliuoti papildomai įpilant distiliuoto vandens. Kai masė pravėsta, įpilama patinkančių eterinių aliejų, galima papildomai įdėti natūralių konservantų (vit.E al., greipfrutų sėklų estrakto), šaukštelį migdolų, abrikosų kauliukų aliejų ir išmaišytą masė supilstyti į indelius su dozatoriumi. Jei muiliuką nuspręsite naudoti virtuvėje - patariama įpilti citrusinių ea.
Ar kas nors bandėt pagal šį principą gaminti skystą muiliuką. Gal turite kokių pastabų ar pastebėjimų.