Įkraunama...
Įkraunama...

Santuoka ir nuolankumas

QUOTE(Moonte @ 2012 04 04, 16:25)
Tuomet, kas yra anot jusu puikybe?

išpuikęs žmogus - tas kuris skaito save save aukščiau už kitus ir mano manymu su išdidumu tai nėra susiję. Aišku išfilosofuoti galima visaip.
Atsakyti
QUOTE(severa @ 2012 04 04, 16:33)
išpuikęs žmogus - tas kuris skaito save save aukščiau už kitus ir mano manymu su išdidumu tai nėra susiję. Aišku išfilosofuoti galima visaip.

Kur ta riba, kur isdidumas, kur puikybe? Puikybes itakotas zmogus, galvoja, jog jis isdidus, bet ne ispuikes.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 04 04, 16:36)
Kur ta riba, kur isdidumas, kur puikybe? Puikybes itakotas zmogus, galvoja, jog jis isdidus, bet ne ispuikes.

Bet jis gi ne išdidus, jis tik galvoja, o tai ne vienas ir tas pats. Aš irgi galiu prisigalvoti, kad esu pasaulio bamba, bet nuo galvojimo ja netapsiu.
Atsakyti
QUOTE(severa @ 2012 04 04, 16:42)
Bet jis gi ne išdidus, jis tik galvoja, o tai ne vienas ir tas pats. Aš irgi galiu prisigalvoti, kad esu pasaulio bamba, bet nuo galvojimo ja netapsiu.

Siaip man buvo idomu kad jus pateiktumet ribas kuo skirisai tarpusavyje?

O kad zmogus galvoja, vertina.... Tuo norejau parodyti, kad abi savybes galima suniveliuoti, priklausomai nuo zmogaus doroves.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 04 04, 16:46)
Siaip man buvo idomu kad jus pateiktumet ribas kuo skirisai tarpusavyje?

O kad zmogus galvoja, vertina.... Tuo norejau parodyti, kad abi savybes galima suniveliuoti, priklausomai nuo zmogaus doroves.

Na pavyzdžiui išpuikusi moteris netekės už paprasto (be aukštojo išsilavinimo, padėties visuomenėje, be kapitalo) vyruko, o išdidžiai moteriai tai nesvarbu, jai svarbu pats žmogus, jo jausmai, jo pagarba. Čia toks paprastas pavyzdėlis
Atsakyti
QUOTE(severa @ 2012 04 04, 16:55)
Na pavyzdžiui išpuikusi moteris netekės už paprasto (be aukštojo išsilavinimo, padėties visuomenėje, be kapitalo) vyruko, o išdidžiai moteriai tai nesvarbu, jai svarbu pats žmogus, jo jausmai, jo pagarba. Čia toks paprastas pavyzdėlis

Cia jus kalbat apie snobizma mirksiukas.gif Nors ir jis vienas is puikybes atmainu.
Dar yra arogancija.
Atsakyti
QUOTE(severa @ 2012 04 04, 15:55)

g.gif at kaip
Atsakyti
QUOTE(severa @ 2012 04 04, 15:55)

o, cia beveik apie mane parasyta biggrin.gif deja, pasaka vis tiek baigesi skyrybomis
man rods, Jus truputi painiojates.
Atsakyti
Temos pavadinimas nieko bendra neturi su nurodytu straipsniu. o
taip, santuokoje nuolankumas turi savo vietą ir vertę. Bet straipsnyje nuolanumo išvis nėra - ten yra leidimas kitam save žaloti, savęs nevertinimas, savęs nemylėjimas, priklausomybė nuo kito asmens, iškreipti, pažeisti santykiai. Moteriškė nelabai gaudosi sąvokose, tai ir parašė psichologui apie nuolankumą, visai ne į temą.
Atsakyti
QUOTE(andorinha @ 2012 04 04, 18:41)
o, cia beveik apie mane parasyta  biggrin.gif deja, pasaka vis tiek baigesi skyrybomis
man rods, Jus truputi painiojates.

Niekada nepretendavau ir nepretenduosiu į visažines ir neklystančias. Prisimenu čia SM buvo tema, kur mergina rašė, kad jai netinka vaikinas baigęs ne VU ir dar daug visokių niuansų ir guodėsi, kad yra vieniša. Aš tokios merginos išdidžia nepavadinčiau, ji tiesiog pilna puikybės.

Aš tiesiog taip galvoju ir jokiu būdu neperšu savo nuomonės. Mes tiesiog diskutuojam. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(severa @ 2012 04 05, 07:01)
Prisimenu čia SM buvo tema, kur mergina rašė, kad jai netinka vaikinas baigęs ne VU ir dar daug visokių niuansų ir guodėsi, kad yra vieniša.

Severa dar graziai pasake, as apie tokia pasakyciau, kad ji - reto bukumo.
turbut jei tinka baiges tik VU, tai ir ugis turi buti 182 cm, akys tik melynos spalvos, gink Dieve be jokios zalsvos demeles, ir t.t. slykstu net pagalvoti
Atsakyti
Bet nuolankumo formų yra daugiau, nei vien tik "tvarkingas ar padorus, ar estetiškas" nuolankumas g.gif
Atsakyti