Įkraunama...
Įkraunama...

Santuoka ir nuolankumas

QUOTE(Subjektyvi @ 2012 04 05, 08:41)
Bet nuolankumo formų yra daugiau, nei vien tik "tvarkingas ar padorus, ar estetiškas" nuolankumas g.gif

Aš manyčiau, kad nuolankumas būna ne "koks" o "kam" g.gif
Atsakyti
Gal nuolankumas kaip tas nelaimingumas-kiekvieno savitas
Atsakyti
Taip, mes kiekvienas savaip suprantame
Atsakyti
QUOTE(severa @ 2012 04 05, 08:01)
Prisimenu čia SM buvo tema, kur mergina rašė, kad jai netinka vaikinas baigęs ne VU ir dar daug visokių niuansų ir guodėsi, kad yra vieniša. Aš tokios merginos išdidžia nepavadinčiau, ji tiesiog pilna puikybės.

Kvailybės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2012 04 05, 23:06)
Kvailybės ax.gif

Na puikybė ir kvailybė tai kaip sesutės labai panašios 4u.gif
Atsakyti
Įdomiai jūs čia diskutuojat apie nuolankumą, žeminimąsi, išdidumą, puikybę.
Aš manau, kad esant nuolankumui santykiuose, jis turi būt abipusis. Ar bent jau įvertinamas to, į kurį tas nuolankumas nukreiptas. Nes jei to nėra ar net pamindžiojama kojyte ant jo (nuolankumo), tai jau kaip ir žeminimasis? Išdidus, orus, save gerbiantis - tai kaip ir sinonimai, to neturintis žmogus neretai linkęs žemintis.
Atsakyti
Nuo pat santykių pradžios su savo mylimuoju nesistengiau visų buitinių rūesčių priisimti sau. Jei pasisiūlio išplauti indinus, niekada nepuldavau plauti už jį ir t.t... susikūrėm kažkaip labai priimtą mums buities tvarkymosi modelį ir tikrai nė vienas nesam perkrauti per daug kito atžvilgiu.

O kalbant apie nuolankumą. Manau nuolankumus reikalingas abipusis, bet tik toks, kuris nepamina asmenybės orumo ir didžiausių įsitikinimų. Mano manymu, derintis ir prisiderinti šeimoje yra būtinybė, tiek moterims, tiek ir vyrams, nes tik tada santuoka gali būti sėkminga.
Atsakyti
Manau, kad santuokoje reikalingas ne nuolankumas, bet kompromisų ieškojimas. Buvimas sutuoktiniais turėtų tenkinti abu. Jei vienas iš jų jaučiasi blogai, tai jau nėra lygiaverčiai santykiai, tai rodo, jog yra problema.
Atsakyti
O man idomu - kur riba tarp nuolankumo ir kvailo ambiciju rodymo g.gif .
Kasdieniame gyvenime yra daug situaciju, kai paprasciau padaryti, negu kariauti. Pavyzdziui, po pusryciu vyras palieka neplauta arbatos puoduka ant stalo, nepaprasytas niekada neisnesa siuksliu. Na, nenuvalo dulkiu, nepervelka patalynes. Visa tai smulkus darbeliai, kuriuos is pradziu su meile padarai. Kazkuria diena pastebi, kad tokiu smulkiu darbeliu darai vis daugiau, o vyras - vis maziau. O ir dekingumo is vyro puses nelieka verysad.gif Bandymas apie tai pasisneketi nieko neduoda, vyro nuomone, tai problemu ieskojimas ten, kur ju nera. Be to, jis neturi laiko, jis pavarges ir t.t.
Rezultatas: anksciau jis nedare todel, kad nenorejo, o dabar nedaro is principo, todel, kad as noriu ji priversti. O kai vakare randa neplautus indus, kyla didziulis barnis blink.gif .
Ir as saves klausiu: na, ar ne protingiau padaryciau, isplovusi 2 lekstes ir 2 stiklines, vietoj susigadinus nuotaika trims dienoms? Bet kodel po to as jauciuosi kaip tarnaite?
Atsakyti
Tai paprasčiausias užsileidimas "ant savo galvos". Kai pamatė, kad už nieko nedarymą nieko nebus, kad abiem pusėm toks darbų "pasidalinimas" tinka, tai nieko ir nedaro. O kam? 4u.gif Tiesiog reikia ne bartis, o susitarti: šiandien darau tą, o tu darai tą arba tą. Vyrai pamiršta, kad po darbo jie ilsisi, o moterys dirba dar vienu ar dviem etatais (aukle, tvarkytoja ir pan.).

Kvailos ambicijos ne pas tave, o pas jį. Susitaikymas (iš dalies) su esama padėtimi jau nuolankumas. "Gerai, padarysiu pati, ką jau čia.." Bet jei jau revoliucija, tai judi teisinga linkme. Negali jis nieko neveikti namų, buities labui.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 04 18, 13:11)
Kvailos ambicijos ne pas tave, o pas jį. Susitaikymas (iš dalies) su esama padėtimi jau nuolankumas. "Gerai, padarysiu pati, ką jau čia.." Bet jei jau revoliucija, tai judi teisinga linkme. Negali jis nieko neveikti namų, buities labui.

Niekada gyvenime nebuvau nuolanki, taciau pastaruoju metu pastebejau, kad tai, ka as laikiau protingo kompromiso paieska, virsta vyro uzlipimu man ant sprando rolleyes.gif Is tiesu taip nusivaziuoti gana lengva: issveiti namus, vyras buna meilus, gerai nusiteikes. Jis pavarges sedi ant sofos - tu jam atnesi arbatos puodeli ar alaus bokala. Juk tai visai nesunku smile.gif Bet viena diena pati buni pavargusi, o vyras del taves nepakrutina ne pirsto. Tada ir pasidaro liudna, ir pradedi mastyti g.gif
Atsakyti
Taip centimetras po centimetro ir pasidaro visas kilometras biggrin.gif Ir skaudžiausia matyt tas grįžtamojo veiksmo nebuvimas, tu darai viską, o jam neateina į galvą. Reikia priminti, bet taip, kad nekelti konfliktų, o tiesiog ramiai, aiškiai pasakyti, kas čia vyksta ir kodėl tampi aptarnaujančiu personalu.
Atsakyti