Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto paketai.

QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 05 16, 20:16)
Aš ir sau ir vaikams tik skuduryne ir beperku jau senai, žieminius pirkau už 10 lt ir jau 3 metus nešiojau, ir ateinantiems tikrai dar tuos pačius ausiuos. Vaikai auga, jiem daug reikia.
Ačiū vienai mamytei, ji nesenai mano vyresnėlei padovanojo kelis maišus gražių rūbelių - dukra laiminga.

Skudurynas, komisas, norfos ir maximos ispardavimai (70-90 proc nuolaidos pas mus buvo norfoj) , draugiu ir pazistamu atidavimai ir padovanojimai - va is kur pati rengiuosi ir vaikus rengiu. Buna kad normaliam turgui kokia striuke mokyklai nuperku viena , jei jau neturi ka nesiot ir verkiant reikia. Tevai mano anukems tai ta , tai ana nuperka. Mazei nieko nebeperku, viska nesioja ka dicke isaugo, nebent batukus perku tik per ispardavima ar dideles nuolaidas. Nors like keduku, basuciu neblogu (ta prasme nenunesiotu labai) nuo vyresneles 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristyyynyte: 16 gegužės 2012 - 20:29
QUOTE(AsesuAs1 @ 2012 05 16, 17:27)
Pas mus seimoje pajamos tokios. Vyro alga apie 1500 Lt, as be darbo, stoviu jau pusmeti darbo birzoje (bedarbio pasalpos mokejimas i pabaiga). Santaupos jau pravalgytos. Auginame du paauglius vaikus. Buto ir kt. mokesciams isleidziame apie 1000 Lt . Darbo nerandu. Konkursai didziuliai, net i pardavejos vieta. kaip sako geriau gyvenantys, kad visada galima eiti i maxima dirbti, tai pasakysiu, kad nera taip lengva ten isidarbinti - i 1 vieta ateina 300-500 norinciu, ir atsirenka geriausius. Man sako, kad su aukstuoju neilgai pas mus dirbsi, o mums reikia lojaliu darbuotoju...Dirbciau net palangoje sezonini darba, bet dabar niekas nesuteikia nakvynes, o kasdien vazineti i Palanga - brangu ... bandau susizinoti, kokia galima parama mano vaikams, nes jau galvoju, kas bus rudeni..Vaikus i mokykla reiks isleist... reiks uniformu, priemoniu... Maistui taupom jau seniai... nelabai yra kam dar sutaupyt - elektra taupom, vandeni taupom, drabuziu neperkam, o jie lyg tycia plysta...pramogos visos vietines... pardavinejam masina, nes vis tiek islaikyt jos negalesim.... Vaikai - 12 ir 14 metu, nori gyventi socialini gyvenima, nori susitikti su draugais... bet negaliu skirti ju asmeninems islaidoms pinigu... skaiciuoju pinigus taloneliams, menesio pradzioje uzperku daug ivairiu kosiu, kurias valgom su ivairiais padazais, o padazu pagrinda sudaro miltai, svogunai ir vanduo su prieskoniais, arba pieno slakelis geresniai laikais. arba bulves - virtos, keptos, troskintos. Kai netekau darbo, atrode viskas laikina, tuoj viskas bus gerai... bet laikinumas uzsitese. kai turejau darba, atrode, kad viskas yra gerai, kad be reikalo visi dejuoja, kad Lietuvoje gyvent sunku, o dabar esu pati tokioje situacijoje, kad nezinau kur detis...Bet zinot, uztat dabar akys atsivere... matau, parduotuveje tokius pacius, kaip as, kurie stumdosi prie nukainoto maisto, arba pasieme 2 prekes, keliskart prie kasos perskaiciuoja ar uzteks turimu centu... ZIAURU....

QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 05 16, 19:16)
na ne tai kad niekada, tiesiog kartais taip užplaukia pesimistinės nuotaikos... Vaikai jau nėra mažiukai, viską, atrodo, supranta. Bet mažiuką vaiką gali apsaugoti nuo aplinkos poveikio, o dideli jau gerai supranta, kai klasiokės kasdien demonstruoja savo kišenpinigius, kai jie gali sau leisti pirkti ką užsinori... mano vaikas mato, o jis tik dar žmogutis  verysad.gif  ir žiūri skaudančia širdim ...

kiek galiu viską atiduodu vaikams, save ir savo poreikius senai esu pamiršusi, kartais baisiuosi ir į veidrodį žiūrėti.
Papildyta:

Aš ir sau ir vaikams tik skuduryne ir beperku jau senai, žieminius pirkau už 10 lt ir jau 3 metus nešiojau, ir ateinantiems tikrai dar tuos pačius ausiuos. Vaikai auga, jiem daug reikia.
Ačiū vienai mamytei, ji nesenai mano vyresnėlei padovanojo kelis maišus gražių rūbelių - dukra laiminga.

buvo atvejis mano gyvenime, vasaros metu sugedo šaldytuvas  doh.gif . Tėvas (šiaip artimiesiems nesibėdavoju per daug) pasikvietė mane į parduotuvę, liepė išsirinkti ir nupirko man naują. Tą vakarą buvau baisiai laiminga, o po to 3 dienas ištisai verkiau, nes taip skaudu, kad aš pačiame jėgų žydėjime, sveika moteris neišgaliu sau įsigyti elementarių buities prekių, o pensininkas tėvas pasirūpino. Baisu taip, neduok die, kad kas susirgtų ar sugestų  schmoll.gif

Atsakyti
merginos, mamos, viska praeina, patikekit, bet kai suslubuoja sveikata, kada vaistai nekompensuojami, kada nuo neprivalgymo sveri 40 kg, kaip is osvencimo, o medikai liepia nevalgyti vienam is seimos nariu, kad as gauciau daugiau, va tada reikia tik beprotisko tikejimo savimi ir seima ir Dievu.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 05 17, 15:47)
merginos, mamos, viska praeina, patikekit, bet kai suslubuoja sveikata, kada vaistai nekompensuojami, kada nuo neprivalgymo sveri 40 kg, kaip is osvencimo, o medikai liepia nevalgyti vienam is seimos nariu, kad as gauciau daugiau, va tada reikia tik beprotisko tikejimo savimi ir seima ir Dievu.

vajezau....... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramsius @ 2012 05 17, 21:05)
vajezau....... blink.gif

todel noriu patarti visoms ir visiems-saugokit save , savo artimuosius ir jau maisto kaina , netaupykite,
sveikata kainos neturi
Atsakyti
Netaupysi maisto kaina, už butą turėsi skolas ir niekas mokesčių nekompensuos o vėliau antstoliai išmes . Nebeliks vaistams, nusibaigsi nuo komplikacijų . Liksi be rubų, batų - galėsi vaidinti robinzoną , gaila tik - per šalta Lietuvoje . Visur dėl visko reikia taupyti , tada bent kelis centus turėsi . Ar tikrai esame turitingi, kad galėtume taupyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 05 17, 20:59)
todel noriu patarti visoms ir visiems-saugokit save , savo artimuosius ir jau maisto kaina , netaupykite,
sveikata kainos neturi

Kaip galima netaupyti maisto kaina, kai nera is vis ka taupyti?
Papildyta:
QUOTE(Rodnega @ 2012 05 17, 21:49)
Netaupysi maisto kaina, už butą turėsi skolas ir niekas mokesčių nekompensuos o vėliau antstoliai išmes . Nebeliks vaistams,  nusibaigsi nuo komplikacijų . Liksi be rubų,  batų - galėsi vaidinti robinzoną , gaila tik - per šalta Lietuvoje . Visur dėl visko reikia taupyti , tada bent kelis centus turėsi . Ar tikrai esame turitingi, kad galėtume  taupyti?  g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Bruknelyte @ 2012 05 17, 23:20)
Kaip galima netaupyti maisto kaina, kai nera is vis ka taupyti?
Mes taupom maisto (valgom kukliai,nevengiam nukainuotų), vaistų(stengiames nesirgt arba gydomes arbatom), rūbų (atiduota,arba iš skuduryno),pramogų... (kartais į paupį nueinam). unsure.gif va kiek taupymo resursu... verysad.gif
Galėčiau su šeima emigruot kur,sutaupyčiau gimtinės sąskaita 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Klo-Ja @ 2012 05 17, 23:19)
Mes taupom maisto (valgom kukliai,nevengiam nukainuotų), vaistų(stengiames nesirgt arba gydomes arbatom), rūbų (atiduota,arba iš skuduryno),pramogų... (kartais į paupį nueinam). unsure.gif  va kiek taupymo resursu... verysad.gif
Galėčiau su šeima emigruot kur,sutaupyčiau gimtinės sąskaita 4u.gif

Tai as ta ir norejau pasakyt, kaip netaupyt maistui, jei nera uz ka pirkti?Mes irgi valgom kukliai- pagrindinis produktas kruopos, vaistu -tpiu tpiu- neperkam, nes ir nesergam, jei bando griebt koks persalimas, gydomes arbatom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bruknelyte: 17 gegužės 2012 - 23:27
Baisu, ką ir bepridursi... Visgi stengiamės maisto kaina netaupyti, nes kitaip sveikata iškart savo rodo.. Taupomės iš pramogų (vakare pažaist stalo žaidimą, kortom, pasivaikščioti, patekti į kokią paroda prekybos centre, filmą pažiūrėti kur kas pigiau negu eiti kažkur ir likti nepavalgiusiam, o išleidusiam neatleistinai daug).

Mamytės laikykimės viskas bus labai gerai. Kiekvienai savu laiku. Nenuleiskime noselių friends.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Julija1991: 18 gegužės 2012 - 00:00
QUOTE(prabegom123 @ 2012 05 16, 15:39)
Visai nusibednejo Lietuvele, jau nei miltu, nei kruopu nebeduoda....
O dar girdejau, kad nuo kitu metu visai nieko galim nebegauti, ydomu ar cia teisybe  g.gif

Zinokit, sakyciau, cia gal daugiau del to, kad ima ne tik, kam tikrai reikia, o ir tie, kuriems nereikia, bet "susiveikia". Pati pazistu seima, kur pajamos tikrai nemenkos. Sprendziu pagal nuolatinius namu remontus, keiciamas masinas, atostogas uzsienyje ir pirkinius parduotuvej (gi matau kartais). Bet irgi visu imanomu pasalpu ieskosi. O pvz. ryzius is gautu maisto paketu kaimynams atiduoda (kaimynai irgi nebiedni). O kam tikrai visko truksta, tai juk ir tu ryziu neduotu, o patys dziaugtusi ir valgytu. Stai taip ir eina tie paketai: tau reikia, tau nereikia, ale imkit, svarbu proga yra.

QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 05 16, 19:16)
o po to 3 dienas ištisai verkiau, nes taip skaudu, kad aš pačiame jėgų žydėjime, sveika moteris neišgaliu sau įsigyti elementarių buities prekių, o pensininkas tėvas pasirūpino.

Puikiai jus suprantu. Man irgi atrodo, kad suauges zmogus jau turetu pats savimi pasirupinti, o ne is pensininku tevu pagalbos tiketis. Gerai, kad galejo padeti, o kas butu, jei niekas nepadetu (man tikrai nebutu kam siuo metu padeti unsure.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Julija1991 @ 2012 05 18, 00:59)
Mamytės laikykimės viskas bus labai gerai. Kiekvienai savu laiku.
4u.gif

QUOTE(Leksa @ 2012 05 18, 11:55)
Zinokit, sakyciau, cia gal daugiau del to, kad ima ne tik, kam tikrai reikia, o ir tie, kuriems nereikia,  O kam tikrai visko truksta, tai juk ir tu ryziu neduotu, o patys dziaugtusi ir valgytu.
Gerai, kad galejo padeti, o kas butu, jei niekas nepadetu (man tikrai nebutu kam siuo metu padeti unsure.gif  ).
Tikrai esu girdėjus eilėj stovėdama,kaip moteriškės sakėsi,kad kruopų patys nevalgo... šunim atiduoda. blink.gif Tai ,kai tas davinys sumažėjo, tų moteriškių nebematyt..

Deja ir man nėr į ką kreiptis. unsure.gif
Kita vertus graudu,kad tėvai visą gyvenimą dirbę ir senatvėj negali atsipūst,o turi padėt,jau užaugintiem vaikam.
Atsakyti