Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Natele @ 2012 05 22, 09:09)

Nemanau, kad galima vienam darbe eiti i dekreta, o kitam, nesibaigus dekreto biuleteniui i VPA.
jei tiksliau parasytumet, kada i dekreta nusimato, kokiais men. atlyginimas buvo mazesnis, kokiais didesnis, tai gal aiskiau butu, kokia nauda cia gaunas ar nesigauna  g.gif .

Na bandysiu paaiskinti. Sitame darbe dirbu nuo rugsejo. Pastojau kova,kada i dekreta dar nezinau bet gaunasi rugsejo-spalio sankirta. Kitame darbe pradesiu dirbti nuo birzelio ko gero,ten alga bus tokia pati kaip ir dabar gaunu. Man svarbiausias menuo yra rugpjutis,kad jis ieitu i skaiciavimus,ir imant 12 men atgal skaiciuojant pasalpas noreciau kad ieitu visi 12 men kaip dirbu sitame darbe,o man mazdaug gaunasi kad menesio truksta ir dasideda menuo is ankstesnio darbo,o ten alga labai maza buvo. Tai vat ir galvoju kaip cia geriau padaryti,kaip suprantu man geriausia i dekreta butu iseiti lapkriti?
Atsakyti
Laba diena. Noriu elektroniniu būdu užpildyti VPA prašymą Sodrai. Iškilo toks klausimas kai paspaudžiu naujas prašymas ka man reikia rinktis?
Atsakyti
QUOTE(bordo @ 2012 05 22, 10:58)
Laba diena. Noriu elektroniniu būdu užpildyti VPA prašymą Sodrai. Iškilo toks klausimas kai paspaudžiu naujas prašymas ka man reikia rinktis?

Nepamenu dabar tiksliai, kas ten yra, bet tikriausiai del pasalpu (Jusu atveju - motinystes pasalpos) g.gif

Laba diena, as vel su klausimu doh.gif Ar komplikuoto gimdymo arba CP atveju gydytojai gali (bent teoriskai) neisduoti nedarbingumo pazymejimo, kuris pratesia NGA dviems savaitems? g.gif Nu jau labai finansiskai mums sitas neapsimoketu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bordo @ 2012 05 22, 10:58)

"Naujas prasymas" - "Skirti pašalpą/išmoką" - "GPS2, Prašymas skirti motinystės ar motinystės (tėvystės) pašalpą" - "Kurti"
Papildyta:
QUOTE(daivuta @ 2012 05 22, 11:51)
Nepamenu dabar tiksliai, kas ten yra, bet tikriausiai del pasalpu (Jusu atveju - motinystes pasalpos) g.gif

Laba diena, as vel su klausimu  doh.gif Ar komplikuoto gimdymo arba CP atveju gydytojai gali (bent teoriskai) neisduoti nedarbingumo pazymejimo, kuris pratesia NGA dviems savaitems?  g.gif Nu jau labai finansiskai mums sitas neapsimoketu blush2.gif

Galit atsisakyti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 05 22, 12:07)

Galit atsisakyti.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
man šiandien dar atėjo žinutė apie priskaičiuotas ir išmokėtas pašalpas bei išskaičiuotus mokesčius. ką man tai turėtų sakyti? ar tos sumos bus atskaičiuotos nuo NGA sumos?
košmaras, kaip painu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(meow @ 2012 05 22, 13:48)
man šiandien dar atėjo žinutė apie priskaičiuotas ir išmokėtas pašalpas bei išskaičiuotus mokesčius. ką man tai turėtų sakyti? ar tos sumos bus atskaičiuotos nuo NGA sumos?
košmaras, kaip painu...  doh.gif

Apie kokias pasalpas?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 05 22, 14:55)
Apie kokias pasalpas?

čia pasirodo Sodra kažką keičia savo sistemoje ir dabar visiems, kas eis NGA, o prieš tai bus turėję biuletenių, siųs tokias žinutes. na bent jau aš taip atsijungus nuo sistemos ir pamačius tokį užrašą supratau - "Gyventojams, kurie 2012-05-22 gavo žinutę iš EGAS su antrašte “Informacija apie pašalpą” nereikia imtis jokių veiksmų. Tai buvo informacija apie per praėjusį šių metų ketvirtį priskaičiuotas ir išmokėtas išmokas bei mokesčius. Nuo šiol tokios žinutės bus siunčiamos karto po sprendimo skirti išmoką priėmimo. "
Atsakyti
Ar prasyma del VPA galima pildyti dar nesibaigus NGA?
Ar reikia sulaukti, kol faktiskai prasides VPA? Darbdavio isakymas del atostogu jau yra.
Atsakyti
QUOTE(Aushrita @ 2012 05 22, 10:20)
Na bandysiu paaiskinti. Sitame darbe dirbu nuo rugsejo. Pastojau kova,kada i dekreta dar nezinau bet gaunasi rugsejo-spalio sankirta. Kitame darbe pradesiu dirbti nuo birzelio ko gero,ten alga bus tokia pati kaip ir dabar gaunu. Man svarbiausias menuo yra rugpjutis,kad jis ieitu i skaiciavimus,ir imant 12 men atgal skaiciuojant pasalpas noreciau kad ieitu visi 12 men kaip dirbu sitame darbe,o man mazdaug gaunasi kad menesio truksta ir dasideda menuo is ankstesnio darbo,o ten alga labai maza buvo. Tai vat ir galvoju kaip cia geriau padaryti,kaip suprantu man geriausia i dekreta butu iseiti lapkriti?

Jeigu jus i dekreta iseitumet 2012 spali, tai dekreto ismokas skaiciuotu is 2011rugsejo - 2012 rugpjucio men. - lyg gerai paskaiciavau (dekreto isejimo men. neieina, rugsejis praleidziamas ir nuo rugpjucio pradedant 12 men atgal)- perskaiciuokit dar. Jei viskas taip ir pilnas rugsejis 2011 dirbtas sitam darbe, tai cia tvarkoj butu. O ir 2012 rugpjutis patenka. Ar taip supratau ?
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2012 05 22, 16:18)
Ar prasyma del VPA galima pildyti dar nesibaigus NGA?
Ar reikia sulaukti, kol faktiskai prasides VPA? Darbdavio isakymas del atostogu jau yra.

Galima pildyti dar nesibaigus NGA.
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 05 22, 16:22)
Jeigu jus i dekreta iseitumet 2012 spali, tai dekreto ismokas skaiciuotu is 2011rugsejo - 2012 rugpjucio men. - lyg gerai paskaiciavau (dekreto isejimo men. neieina, rugsejis praleidziamas ir nuo rugpjucio pradedant 12 men atgal)- perskaiciuokit dar.  Jei viskas taip ir pilnas rugsejis 2011 dirbtas sitam darbe, tai cia tvarkoj butu. O ir 2012 rugpjutis patenka. Ar taip supratau ?

Taip supratot biggrin.gif Man reikia 2012 rugpjucio ir kad NEIEITU 2011 rugpjutis,nes pradejau dirbti tik rugsejo 5 d.
Atsakyti