Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos-36

Sveikutes,

Na si karta gerokai papykina mano vyra, paprase manes atvesti saltibarsciu, tai taip skaniai juos suvalge, ir po minutes viskas tuolete atsidure, nuo ligonines maisto, vien nuo kvapo pradeda pykinti, nor pusrycius siandien lyg suvalge gana sekmingai. Na mums chemoterapiaute sake , kad 2 ir 3 sunkiausios buna chemijos, tai labai tikiuosi kad veliau lengviau bus.
Beje del to vobes-mugos, tai ten parasyta kad ir mazina pykinima prie chemoterapijos. Beje skaiciau straipsni , kad Austrijoj sitie vaistai 12k pigiau, t.y 800tableciu kainuoja 400lt, gal kas zinot ar tai tiesa ir kokiam mieste ar vaistinese, nes pusseseres prasiau pasidometi, nes ji netoli Austrijos gyvena, sake kad ten ta pati kaina kaip ir pas mus Lietuvoje, t.y. 100 tableciu beveik 600lt doh.gif .
Kazkaip mano vyras isitikines kad sitie vaistukai jam pades, o kai tiki vien psichologiskai isgija.
Atsakyti
QUOTE(braske01 @ 2012 05 27, 15:27)
Sveikutes,

Kazkaip mano vyras isitikines kad sitie vaistukai jam pades, o kai tiki vien psichologiskai isgija.

Braske, jeigu tiki, būtinai atgailėkit tuos pinigėlius ir nusipirkit.
Mes net neįsivaizduojam, ką reiškia psichologinis nusiteikimas. Pasižiūrėkit, žmonės su IV stad. įtiki kokiais nors stebuklingais papildais ir:intensyvus gydymas plius papildai ir apsveiksta thumbup.gif . O būna atvejų, kai I stad, bet taip netiki kad pagis ir iškeliauja anapilin. Nusiteikimas labai svarbu.
Nepirkit iš karto daug. Pradžiai pabandykit. Gal visai netoleruos. Man Wobenzymą liepė gerti 15 tab parai. Po truputį didinau. Bet nuo tokio kiekio nesijaučiau gerai. Tai sumažinau ir apsistojau ties 9 tab. Dabar tiek ir geriu (jau nuo lapkričio). irgi finansiškai skausminga, bet... o dar Angiocelis, tas tai iš viso kosminė kaina, bet o jeigu padės???
Taigi, jeigu tiki, kad padės, būtinai pirkit. Nepakenks tikrai 4u.gif

Nuo pykinimo vaistukų reikalaukit. Taigi veiksmingi. Dar galima kokios arbatėlės prieš valgį išgerti (yra specialios nuo chemijos sukelto pykinimo). Širdažolės vaistinėje prekiauja tik reikia pasakyti priežastį ir pagamina superinį mišinuką. Pirmos chemijos metu mane ta arbata ir gelbėjo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2012 05 25, 21:01)
Dėl Wobenzymo.

Kai po operacijos man tragiškai dingo apetitas, jį man išrašė J.Ruolia. Ir iš tiesų, pradėjau nors minimaliai valgyti. Per chemiją ir J.Ruolia, ir chemikė neleido jokių preparatų. Jį vartoti vėl pradėjau po gydymo, nes ir vėl neturėjau apetito. Man jis padėjo ir šiokį tokį apetitą atgauti, ir skrandžiui buvo mielas. Man jis buvo gerai.

As ne medike,tai savo nuomones neturiu ,tiesiog parasiau,ka sake gyd. blush2.gif O daznai buna,kad vieni vaistai vienam labai gerai,o kitam visai nepadeda. Gere mama ji po 10tb. per diena ,bet nieko geriau nebuvo. Kai po ilgu ieskojimu kas yra papuolem pas rekomenduota gastroenterologa,jis ir pasake savo nuomone.Jo deka suzinojom diagnoze.Zinoma,tai nera dziaugsmas,bet is kitos puses,dabar zinom kas yra ir nenuleisdi ranku sieksim paciu geriausiu rezultatu.

Nezinau,jauciuos lengvai trinketeleta - lyg ir apsipranti su ta mintim ir tvirtai zinai,kad eisi visus kelius,kad mamai butu lengviau,o kita minute jauti,kad asaros nevalingai rieda is akiu doh.gif Gink Dieve,neabejoju ,kad viskas bus gerai,taciau kartais kazkoks bejegiskumas apima... Dziaugiuos,kad pries mama sugebu susikaupt ir jai neleist prarast optimizmo ir tikejimo.

Kazkaip nepagalvojau,kad po chemijos iskrist gali ir blakstienos su antakiais,ne tik plaukai,kaip ir naturalu,nes jie irgi plaukai smile.gif Daug dar turiu suzinoti ir suprasti,tad nepykit jei klausinesiu. Jus vienintele vieta,kur tikrai suprasit ka jauciu, kodel nesuprantu 4u.gif
Papildyta:

Braske01, o internetinese vaistinese ar ziurejai tu vaistuku? Googlindama as juos radau.Eisiu ,bandysiu paieskot per vaistines.
Atsakyti
Knygynuose pasirodė baisingo storio JAV onkologo ir mokslininko S.Mukherjee knyga "Visų ligų karalius" apie vėžį. Užsienio spaudoje susiradau interviu su autoriumi, pateikiu keletą įsimintinų detalių.

Pozityvus mąstymas neišgydo vėžio, lygiai kaip negatyvus mąstymas jo nesukelia. Žiauru ir neteisinga moterims sakyti: jūs nepasveikstate, nes nemąstote pozityviai, o susirgote, nes jūsų imunitetas silpnas, o jį nusilpnino stresai, jūs valgėte per riebų maistą ir savimi nesirūpinote.

Visa tai netiesa. Tik kai kurios vėžio rūšys yra susijusios su imunitetu, pavyzdžiui, leukemija, kitos nedaug, o krūties vėžys visai su jo charakteristikomis nesusijęs. Todėl nereikia dėl nieko savęs kaltinti, nes ligos atsiradimas visiškai nuo jūsų nepriklausė. Ar patyrėte stresų ar ne, valgėte riebų ar sveiką maistą, jūsų imunitetas stiprus ar silpnas, visa tai neturi jokios reikšmės. (čia jis kalba apie krūties vėžį).

Pozityvus mąstymas naudingas tik tuo, ka dtaipp nusiteikę žmonės lengviau pakelia sunkų gydymą, yra mažesnė našta artimiesiems.

Jis matė savaiminio išgijimo atvejų, kai liga tarsi pati atsitraukia, tarytum užmiega ir nebelieka jokių jos požymių.
Atsakyti
Dalius Mertinas iveike vezi - straipsnis vakar dienos "Respublikoj". Kaip džiaugiuos dėl Daliaus!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 27 gegužės 2012 - 20:07
QUOTE(nida44 @ 2012 05 27, 20:35)
Knygynuose pasirodė baisingo storio JAV onkologo ir mokslininko S.Mukherjee knyga  "Visų ligų karalius" apie vėžį. Užsienio spaudoje susiradau interviu su autoriumi, pateikiu keletą įsimintinų  detalių.

Pozityvus mąstymas neišgydo vėžio, lygiai kaip negatyvus mąstymas jo nesukelia. Žiauru ir neteisinga moterims sakyti: jūs nepasveikstate, nes nemąstote pozityviai, o susirgote, nes jūsų imunitetas silpnas, o jį nusilpnino stresai, jūs valgėte per riebų maistą ir savimi nesirūpinote.

Visa tai netiesa. Tik kai kurios vėžio rūšys yra susijusios su imunitetu, pavyzdžiui, leukemija, kitos nedaug, o krūties vėžys visai su jo charakteristikomis nesusijęs. Todėl nereikia dėl nieko savęs kaltinti, nes ligos atsiradimas visiškai nuo jūsų nepriklausė. Ar patyrėte stresų ar ne, valgėte riebų ar sveiką maistą, jūsų imunitetas stiprus ar silpnas, visa tai neturi jokios reikšmės.  (čia jis kalba apie krūties vėžį).

Pozityvus mąstymas naudingas tik tuo, ka dtaipp nusiteikę žmonės lengviau pakelia sunkų gydymą, yra mažesnė našta artimiesiems.

Jis matė savaiminio išgijimo atvejų, kai liga tarsi pati atsitraukia, tarytum užmiega ir nebelieka jokių jos požymių.

Nida,pirkai ta knyga? kiek kainuoja? Cia tai as sutinku su kiekvienu sakiniu drinks_cheers.gif

QUOTE(arune @ 2012 05 27, 22:01)
Dalius Mertinas iveike vezi - straipsnis vakar dienos "Respublikoj". Kaip džiaugiuos dėl Daliaus!!!

Ir as labai labai dziaugiuos thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 27 gegužės 2012 - 23:22
QUOTE(braske01 @ 2012 05 27, 15:27)
Sveikutes,

Na si karta gerokai papykina mano vyra, paprase manes atvesti saltibarsciu, tai taip skaniai juos suvalge, ir po minutes viskas tuolete atsidure, nuo ligonines maisto, vien nuo kvapo pradeda pykinti, nor pusrycius siandien lyg suvalge gana sekmingai. Na mums chemoterapiaute sake , kad 2 ir 3 sunkiausios buna chemijos, tai labai tikiuosi kad veliau lengviau bus.
Beje del to vobes-mugos, tai ten parasyta kad ir mazina pykinima prie chemoterapijos. Beje skaiciau straipsni , kad Austrijoj sitie vaistai 12k pigiau, t.y 800tableciu kainuoja 400lt, gal kas zinot ar tai tiesa ir kokiam mieste ar vaistinese, nes pusseseres prasiau pasidometi, nes ji netoli Austrijos gyvena, sake kad ten ta pati kaina kaip ir pas mus Lietuvoje, t.y. 100 tableciu beveik 600lt doh.gif .

Buvo pigiau, taciau Mucos kompanija susiformino Wobe Mugos kaip vaista Austrijoje ir kainas sulygino kaip ir visoje EU.
Atsakyti
thumbup.gif Nida, perskaiciau tavo pacituotas mintis ir kazkaip palengvejo..nes kartai stiesiog galva plysta nuo minciu... eisiu ir as knygos pirkti biggrin.gif
ir del Mertino kaip dziugu. smile.gif mano teciui irgi limfoma sad.gif
Atsakyti
O sakykit, wobe mugos tik chemotripsino gerokai didesne doze lyginant su wobenzym. Ar jis ten toks svarbus? Nes wobenzym kaina tai mazesne.
Atsakyti
Knyga "Visų ligų karalius" kainuoja daugiau kaip 50 litų.

Beprotiškai stora.

Knygoje apžvelgiama onkologijos istorija nuo seniausių laikų, rašoma apie tyrimus ir tyrinėtojus, daug konkrečių ligonių istorijų. autorius dirba Kolambijos universitete ir ligoninėse, todėl daug amerikinių aktualijų, kurios mums gal ir nėra svarbios.

Dar nežinau, ar pirksiu šią knygą. Ji apipilta premijomis ir užsienio spaudoje labai giriama. Mane labiausiai domina ta lektūra, kurioje randu patarimų, kaip turėčiau gyventi, ką aš galiu padaryti dėl savęs. Jis atsargus su patarimais, bet tokie yra visi gydytojai, ši liga labai sudėtinga ir patarimas valgyti brokolius problemos neišsprendžia. Jis apie tai kalba ir pataria jokiu būdu nesikliauti neva stebuklingais metodais, jei tokie būtų, vaistai seniai būtų išrasti.

Ši liga turi daug veidų, kiekvienas atvejis individualus, todėl vieni pasveiksta, kiti - ne.

Dar kartą: pozityvus mąstymas neišgydo V, o negatyvus mąstymas nesukelia. Aš linkusi neapsigaudinėti. Bet pozityvus mąstymas palengvina sudėtingą pačių ligonių ir jų artimųjų gyvenimą. Todėl šypsokimės, kas bus, tas bus.
Atsakyti
nida ,va radau cia http://www.versus.lt...ezio-biografija

kazkiek pigiau...sudomino labai mane,pagalvosiu,ar pirkti smile.gif
Atsakyti

Prieš metus Austrijoje pirkau Wobe-MugosE (lyg ir su raidele E, nepamenu, be E neprekiavo) buvo per pus pigiau nei Lietuvoje. Bet kai panagrinėjau sudėtį, tai austriškuose kitokia sudėtis (kitokie enzymai ir mažiau). Tai gal ir poveikis kitoks? Taip kaip skiriasi Wobe-Mugos ir Wobenzyn
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZoVi: 29 gegužės 2012 - 16:20