Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos-36

QUOTE(vi_ @ 2012 06 05, 13:28)
. Beje, ar šie procentai mūsų, lietuviški? Vargu bau. Gal į juos neįskaičiuoti nacionaliniai ypatumai?

Lietuviški.... va čia:

http://www.google.lt...ARaOG6yBo3oeiDA

aš irgi manau, kad nežinojimas ir tamsa kartais būna gėris.... Būna dienų, kad neleidžiu sau domėtis tuo, nes nieko gero apie tai nerandu pastaruoju metu, na jokios paguodos, kurios reikia...

Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2012 06 05, 13:28)
Juolab, kad šiemet pasaulio pabaiga (2012 gi), kuri sugadins bet kokius procentus...

Jau išsiaiškino, kad nebe... 4u.gif

Tik va nesuprantu vieno: jei rasta 11 pažeistų limfmazgių iš 15, tai čia metastazės? o kodėl tada galutiniam pooperaciniame verdikte N2? Ar pažeistas limfmazgis ir metastazė tas pats? Ryt pas chemiką paklausiu, jei nebus užsiknisus prieš atostogų ir sugebėsiu po chemijos susikoncentruot, bet ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 05 birželio 2012 - 13:47
Sveikos, merginos, jungiuosi į raudotojų būrį. Praėjau kontrolinį patikrinimą, viskas čiki piki ir štai pabaigai - po galvos KT - darinys pakaušio srityje. Ir siuntimas pas Greitosios pagalbos neurochirurgus. Žodžiu, atrodo, laukia turininga ir kupina nepamirštamų įspūdžių vasara.

Prieš porą mėnesių papykino. buvo šleikštulys, bet paskui ir praėjo. Pasiguodžiau gydytojai, ji tokia rūpestinga, iškart pasiuntė galvos KT, tuo pačiu, kai turėjau daryti krūtinės ląstos KT.

Kol kas žinau tik Gabiją, kuri atidavė brangiausią savo galvą neurochirurgams. Bet mano galva visada buvo išdavikė - visą gyvenimą skaudėdavo, mausdavo, buvo tokia negera. Ko gero, silpnoji kūno vieta. O JIS tokias vietas mėgsta.

Dabar sriuobiu baltą prabangų vyną, o mano brangus vyras bando mane įtikinti, kad niekada nereikia skubėti ant operacinio stalo. Beje, jo kone visa giminė - gydytojai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nida44: 05 birželio 2012 - 14:52
[quote=nida44,2012 06 05, 15:50]

Laikykis, brangioji. Ir nenusimink. 4u.gif
Sugundei, reiks po darbo irgi kokią taurę vyno išmaukti. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Beje, susimąsčiau, kas yra markeris. Jis man ir taip buvęs pusę normos, vis mažėjo ir mažėjo/ Ir štai situacija - neaiškus darinys galvoje (VUOI daug matė, jie žino, kas kaip atrodo), o markeris vaizduoja, kad nieko neįvyko? Kai baigsis mano istorija, padiskutuosime apie markerio patikimumą.
Atsakyti
nida44, pvz, as jau ne karta rasiau, kad mano markeriai visiskai neinformatyvus. Vezys jau buvo apsigyvenes manyje apie metus, o markeriu rezultatai buvo patys nuostabiausi smile.gif Gana daznai taip atsitinka.

Del tavo naujienu neramu... Tikiuosi, kad neurochirurgai viska issiaiskins. Stiprybes.

Bet kaip skirtingai reaguoja daktarai: tu pasiskundei karteli, ir tavo daktare sureagavo, paskyre KT... As 2 kartus buvau nualpus be priezasties...Kai pasiskundziau, isgirdau, kad viskas del silpnumo ir anemijos unsure.gif

Koseju smarkiai. Balsas dinges. Baisu net. Nes kai priepuolis uzeina toks ispudis, kad smegenyne sprogs verysad.gif Pradejau antibiotiku kursa. O sestadieni isvaziuoju su dukryte i sanatorija...
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2012 06 05, 16:14)
nida44, pvz, as jau ne karta rasiau, kad mano markeriai visiskai neinformatyvus. Vezys jau buvo apsigyvenes manyje apie metus, o markeriu rezultatai buvo patys nuostabiausi  smile.gif Gana daznai taip atsitinka.

Del tavo naujienu neramu... Tikiuosi, kad neurochirurgai viska issiaiskins. Stiprybes.

Bet kaip skirtingai reaguoja daktarai: tu pasiskundei karteli, ir tavo daktare sureagavo, paskyre KT... As 2 kartus buvau nualpus be priezasties...Kai pasiskundziau, isgirdau, kad viskas del silpnumo ir anemijos  unsure.gif

Koseju smarkiai. Balsas dinges. Baisu net. Nes kai priepuolis uzeina toks ispudis, kad smegenyne sprogs verysad.gif Pradejau antibiotiku kursa. O sestadieni isvaziuoju su dukryte i sanatorija...

Pabandyk pagerti Jadvygos arbatas Nr. 17, aš susirgau bronchitu ir labai padėjo. Pagal visus Ajurvedos reikalavimus - 21 d. geri, po to 21 diena - pertrauka. Ilgas procesas, bet padedamas fundamentas. patikinu iš savo praktikos.

Dar toks man patiko IKI rastas Bronchos.

Mano daktarytė super. Mnao vyras tvirtina, kad ji mane irgi vertina kaip adekvačią pacientę, kuri neklykauja apie kokius neaiškius simptomus, o išdėsto savo nuogąstavimus, kurie verti dėmesio.

Man apskritai sekasi su gydytojais. Visi, kurie pasitaiko mano kelyje, yra nuostabūs.Net susidraugauju. Jochaidi, nors viena sritis, kur nesierzinu.

Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2012 06 05, 14:50)
Sveikos, merginos, jungiuosi į raudotojų būrį. Praėjau kontrolinį patikrinimą, viskas čiki piki ir štai pabaigai - po galvos KT - darinys pakaušio srityje.  Ir siuntimas pas Greitosios pagalbos neurochirurgus. Žodžiu, atrodo, laukia turininga ir kupina nepamirštamų įspūdžių vasara.

Prieš porą mėnesių papykino. buvo šleikštulys, bet paskui ir praėjo. Pasiguodžiau gydytojai, ji tokia rūpestinga, iškart pasiuntė galvos KT, tuo pačiu, kai turėjau daryti krūtinės ląstos KT.

Kol kas žinau tik Gabiją, kuri atidavė brangiausią savo galvą neurochirurgams. Bet mano galva visada buvo išdavikė - visą gyvenimą skaudėdavo, mausdavo, buvo tokia negera. Ko gero, silpnoji kūno vieta. O JIS tokias vietas mėgsta.

Dabar sriuobiu baltą prabangų vyną, o mano brangus vyras bando mane įtikinti, kad niekada nereikia skubėti ant operacinio stalo. Beje, jo kone visa giminė - gydytojai.

Oi, nida44, laikykis!!! Net nežinau, kaip beguosti, kai pati šiomis dienomis ištežus. Tikrai neturiu nuomonės apie operaciją, Kiek laiko buvai remisijoj (taip supratau, kad kurį laiką buvai rami?)
Del markerių mano nuomone skeptiška: maniškis agresyvvus, o jis gražioj normoj, kiaušidžių vėžio markeris normą viršija 5-6 kartus (čia prieš du men), o ginekologe - onkologe-chirurge ramina, kad spesim viską pašalint, tvarkykis kol kas su krūtim,čia nuo endometriozės. Suprask kaip nori....
Papildyta:
QUOTE(nida44 @ 2012 06 05, 16:51)
Man apskritai sekasi su gydytojais. Visi, kurie pasitaiko mano kelyje, yra nuostabūs.Net susidraugauju.  Jochaidi, nors viena sritis, kur nesierzinu.

Mano irgi tokia patirtis. Tik kas iš to.... Piktasis toks piktas, kad gydytojai prakaituoja, o jam kas....
(Aš jau pagalvoju, gal geriau nesigydžius būčiau, nors metai kiti-linksmesni būtų, išlėkus būčiau, kaip planavau kur nors į Japoniją ar Meksiką...., o baigtis vistiek panaši ir laiku panašiu...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 05 birželio 2012 - 19:17
Merginos, liūdnos jūsų žinios verysad.gif
Gal čia mėnulis koks pasisuko? Ai...
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2012 06 05, 19:11)
Oi, nida44, laikykis!!! Net nežinau, kaip beguosti, kai pati šiomis dienomis ištežus. Tikrai neturiu nuomonės apie operaciją, Kiek laiko buvai remisijoj (taip supratau, kad kurį laiką buvai rami?)
Del markerių mano nuomone skeptiška: maniškis agresyvvus, o jis gražioj normoj, kiaušidžių vėžio markeris normą viršija 5-6 kartus (čia prieš du men), o ginekologe - onkologe-chirurge ramina, kad spesim viską pašalint, tvarkykis kol kas su krūtim,čia nuo endometriozės. Suprask kaip nori....
Papildyta:

Mano irgi tokia patirtis. Tik kas iš to.... Piktasis toks piktas, kad gydytojai prakaituoja, o jam kas....

Ne toks ir piktas, jei G2, persižegnok,. Mano irgi toks - visi gydytojai sako, kad labai gerai, kartoju - agresyvumas vidutiniškas, gerai pasiduoda gydymui. Žinoma, vaizdą gadina tie trys minusai. Bet aš vėl tą patį - negi nėra ir jiems biologinės terapijos?

Jei taip dėl tų markerių, nežinau, ką ir galvoti, mano dar ir smuko gražiausiai visą laiką.

Remisija - du metai. Atrodau blizganti, sveika moteris. Seselė pasakė: ponia, jei sutikčiau gatvėje, niekada nepagalvočiau, kad sergate.

Pėdinsiu vėl pas J.Ruolią, turiu dar vienos žolininkės kontakus, tiksliau, vieno vyro, kuris prieš metus žadėjo juos duoti, tikiuosi, kad dar tebėra gyvas.

Papildyta:
Dėl nesigydymo. Jei būtum vieniša vienišiausia moteris, gal ir taip. Superiniai vieneri metai sau. Bet jei esi, žmogau, ne vienas, galvoji, o gal galiu dar ką padaryti, nors mano vaikai jau suaugę, modernūs ir aš juos įtikinčiau, kad mama padūks metus, pagyvens, kaip nori ir gerbkite jos pasirinkimą.

Bet aš esu iš prigimties kovotoja ir pabandysiu grumtis.
Atsakyti
man toks vaizdas , kad gydytojai su ta chemija vaikšto, kaip tamsiam miške: padės, nepadės. Niekurneišskaitau jokioj literatūroj, kaip rekomenduojama tokias piktas pažastis gydyti. Bendros schemos yra ir viskas. Na gal neprieinama ta literatūra, gal nerandu....
va praeitoj savo nuorodoj, kurią įdėjau, tai įdomiai ten rašo, nustačius trejopai neigiamą, reiktų daryt brangius tyrimus, kad jį dar smulkiau išanalizuot, vienas iš jų pasiduoda gydymui kaip ir hormonams jautrūs , badomi dar trijų rūšių gydymai, bet tai tik bandymai....
Papildyta:
QUOTE(nida44 @ 2012 06 05, 19:28)
Jei būtum vieniša vienišiausia moteris, gal ir taip. Superiniai vieneri metai sau. Bet jei esi, žmogau, ne vienas, galvoji, o gal galiu dar ką padaryti, nors mano vaikai jau suaugę, modernūs  ir aš juos įtikinčiau, kad mama padūks metus, pagyvens,  kaip nori ir gerbkite jos pasirinkimą.

Bet aš esu iš prigimties kovotoja ir pabandysiu grumtis.

Žinai panašiai yra, jei ne senukas tėvas, kuriam 84, ir kuris žino pusę tiesos.....
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2012 06 05, 14:43)
Lietuviški....  va čia: <...>

Va tokių straipsnelių ir nereikėtų skaityti. Kol žinių apie realią situaciją neperdaugiausiai, tokiuose skaitaluose įsidėmi tik blogį ir prisilipdai jį prie smegenų.

QUOTE(willow @ 2012 06 05, 14:43)
Tik va nesuprantu vieno: jei rasta 11 pažeistų limfmazgių iš 15, tai čia metastazės? o kodėl tada galutiniam pooperaciniame verdikte N2? Ar pažeistas limfmazgis ir metastazė tas pats? Ryt pas chemiką paklausiu, jei nebus užsiknisus prieš atostogų ir sugebėsiu po chemijos susikoncentruot, bet ....

Juolab, kad paklausinėjus gydytojų, gali paaiškėti, jog limfmazgių su metastazėmis ne 11, o 2, ir tada jau visai kitokie procentai gaunasi. Tačiau gyventi, kol gydytojai kitaip nepasakys, dabar teks 90 proc. teritorijoje. Gaila, kad negaliu niekuom padėti informacijos prasme, nes maniškio atveju limfmazgiai nieko negrojo, tad apie juos ir nesirūpinome. Tik iš savo geros prietelkos žinau, kad jai daugybę limfmazgių pašalino, o pasakė, kad nieko tame baisaus ir viskas bus ok. Manau, kad operacijos metu vizualiai (ar kaip kitaip) nustatę tikrai pažeistą limfmazgį, gryn apsidrausdamo dėlei, jie pašalina aplink kiek akys mato ir rankos pasiekia. Taip ir gaunasi tų išrakinėtų vargšiukų limfmazgių štukelėmis įspūdingas skaičius.
Palikite tą 90 proc. teritoriją su pretekstu, kad kažką ne taip išskaitėte. Apsirikote. Būna. smile.gif Manau, kad taip ir yra.

Atsakyti
Tiesa, Willow, man atrodo, kad N2 rašo, kai yra pažeisti daugiau kaip du limfmazgiai, o kiek jų pažeista, nedetalizuoja. Atrodo, kad taip.

Mano nuomone, reikia sukąsti dantis ir gydytis. Bent jau galėsi sau pasakyti: aš padariau viską, ką galėjau, deja, man nepasisekė, bet tai jau ne mano valioje. O gal ir pasiseks. Baisus tas gydymas, aš nuo jo vos kojų nepakračiau, bet tai ir niekšelis turėjo staugti kaip šuo prieš Mėnulį.

O jei kas pabandysiu ir bado terapiją pas F.Taunytę.
Atsakyti