Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai 2

QUOTE(Vandene @ 2012 09 09, 19:55)
Aišku, kad gali. Bet pamatysi, kad atsiras poreikis ir pačiai. Kai jau būsit susistygavę, tai ir nešiodama pamaitinsi ir prisėdus. Dabar tik nesinori 4u.gif Ir nereikia

Aciu 4u.gif supratau .. nes jau buvau pagalvojusi, kad tai privaloma karsta.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif Ateinu ir aš pas jus su problemomis. Mano dukrytei čiut daugiau nei 3 mėn. Anksčiau valgydavome kas 3val., o naktį kartais išmiegodavo ir po 4-5val. Tačiau pastaruoju metu pradėjo valgyti kas 2val., na suprantu, kad gali būti augimo šuolis, tai vis laukiu kol užsisakys pienuko ir vėl susinormalizuos valgymas, ir jau taip kokias dvi savaites. Bet toks jausmas,kad viskas tik blogyn ir pienuko vis mažėja doh.gif Dieną viskas normaliai, valgo kas 2-3 val, o naktim paskutinėm visai čiut ne kas valandą keliasi ir prašo valgyt. Nežinau, ar visai man sumažėjo pienuko, gal pavalgius iš krūties dar duoti papildomai mišinuko? Vis laukiu laukiu kol padaugės pienelio, bet regis jo tik mažėja. Svorio per trečią mėnesį irgi ne per daugiausiai priaugom - tik 500g., o prieš tai po kilogramą priaugome. Patarkite prašau kaip man toliau elgtis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bigfuciuke @ 2012 09 10, 10:47)
Sveikos mamytės 4u.gif Ateinu ir aš pas jus su problemomis. Mano dukrytei čiut daugiau nei 3 mėn. Anksčiau valgydavome kas 3val., o naktį kartais išmiegodavo ir po 4-5val. Tačiau pastaruoju metu pradėjo valgyti kas 2val., na suprantu, kad gali būti augimo šuolis, tai vis laukiu kol užsisakys pienuko ir vėl susinormalizuos valgymas, ir jau taip kokias dvi savaites. Bet toks jausmas,kad viskas tik blogyn ir pienuko vis mažėja doh.gif Dieną viskas normaliai, valgo kas 2-3 val, o naktim paskutinėm visai čiut ne kas valandą keliasi ir prašo valgyt. Nežinau, ar visai man sumažėjo pienuko, gal pavalgius iš krūties dar duoti papildomai mišinuko? Vis laukiu laukiu kol padaugės pienelio, bet regis jo tik mažėja. Svorio per trečią mėnesį irgi ne per daugiausiai priaugom - tik 500g.,  o prieš tai po kilogramą priaugome. Patarkite prašau kaip man toliau elgtis 4u.gif

Svorio pakankamai - matyt, tokia mergytės raida 4u.gif O kaip šlapinasi, ar yra bent šešti kartai per parą? To dažnesnio valgymo priežasčių gali būti daug - gal kas keitėsi jūsų gyvenime, gal pati turėjote kokių stresų, o gal tiesiog pradeda dygti dantukai. O gal ir tas augimo šuolis tęsiasi - kiek į ūgį paaugo dukrytė? Pienelio trūkumas būtų paskutinėj vietoj, o jei mažylė šlapinsi pakankamai, tai tokios problemos išvis nėra. Mišinuko jokiais būdais neduokit, jo jūsų situacijoj visai nereikia ir jis viską tik pablogintų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 09 10, 10:59)
Svorio pakankamai - matyt, tokia mergytės raida 4u.gif O kaip šlapinasi, ar yra bent šešti kartai per parą? To dažnesnio valgymo priežasčių gali būti daug - gal kas keitėsi jūsų gyvenime, gal pati turėjote kokių stresų, o gal tiesiog pradeda dygti dantukai. O gal ir tas augimo šuolis tęsiasi - kiek į ūgį paaugo dukrytė? Pienelio trūkumas būtų paskutinėj vietoj, o jei mažylė šlapinsi pakankamai, tai tokios problemos išvis nėra. Mišinuko jokiais būdais neduokit, jo jūsų situacijoj visai nereikia ir jis viską tik pablogintų 4u.gif

Šlapinasi tikrai daugiau kaip 6 kartus, o stresų ar pasikeitimų lyg ir nebuvo. Didesnė tikimybė, kad dantukai, nes pirštai pastoviai burnoj ir juos ne čiulpia, o kramto. Ūgio per antrą mėnesį paaugo 5cm., o per trečią 1,5cm., tai nežinau daug čia ar mažai g.gif Iš tikro viskas ir prasidėjo, kai dar 2mėn. neturėjom, bet dabar situacija visai suprastėjo. Na bandysim kažkaip kentėti ir tik pienuką gerti, tikiuosi situacija pasitaisys, nes žiauriai sunku vos ne kas valandą naktį keltis, bet reikia įsikalti sau į galvą, kad aš galiu ir viskas tik laikina unsure.gif
Atsakyti
bigfuciuke, 4u.gif
Ar miegi kartu su vaiku? t.y. vienoje lovoje, po vienu apklotu?
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 09 10, 12:30)
bigfuciuke, 4u.gif
Ar miegi kartu su vaiku? t.y. vienoje lovoje, po vienu apklotu?

Nea, dukrytė miega savo lovytėje. Neguldau šalia, nes valgome beveik visada sėdimoje pozoje. Gulint kažkaip nepatogu, juolab, kas maitinu su antspeniais, nes speneliai plokšti ir vaikas kitaip neima krūties, tai antspenis krenta gulint. O dar ir tėtis bijo užgulti. schmoll.gif Spėju, kad blogai darau? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(bigfuciuke @ 2012 09 10, 12:58)
Nea, dukrytė miega savo lovytėje. Neguldau šalia, nes valgome beveik visada sėdimoje pozoje. Gulint kažkaip nepatogu, juolab, kas maitinu su antspeniais, nes speneliai plokšti ir vaikas kitaip neima krūties, tai antspenis krenta gulint. O dar ir tėtis bijo užgulti. schmoll.gif Spėju, kad blogai darau? verysad.gif

Na miegant kartu paprastai nejaučiamas joks nuovargis, nes mama dažnai net nepajunta kaip per miegus duoda vaikeliui krūtį ir toliau abu kartu miega. Pavyzdžiui, aš nežinau kas yra nemiegotos naktys. O šiaip vaikas gali prisitaikyti valgyti iš bet kokių spenelių, reikia tik leisti jam bandyti ir mokytis... Dėl tėčio baimių, tai iš pradžių vaikas gali miegoti prie krašto (prie sienos). Aš kažkaip išmokau ant vieno šono gulėdama pamaitinti iš abiejų krūtų. Tiesiog, kai duodi iš tolimesnės, atsiguli beveik ant pilvo. Na viskas bandymų keliu yra išmokstama, jei tik yra noro 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 09 10, 14:03)
* Na miegant kartu paprastai nejaučiamas joks nuovargis, nes mama dažnai net nepajunta kaip per miegus duoda vaikeliui krūtį ir toliau abu kartu miega.

**Tiesiog, kai duodi iš tolimesnės, atsiguli beveik ant pilvo. Na viskas bandymų keliu yra išmokstama, jei tik yra noro 4u.gif

Sveiki,

* neisivaizduoju, kaip taip imanoma?? Juk reikia teisingai ideti, ziureti, ar apziojo, ar neisslydo, ar neuzmigo vaikas. Galu gale baisu ir uzspausti paciai uzmigus.. Mistika smile.gif

** Kad taip vaizdine medziaga smile.gif smile.gif

Gal dar ir nuo (.) dydzio viskas priklauso? Nes su mazesniais lengviau visokias manipuliacijas atlikti. O su dideliais daugiau vargo, tiek mamai, tiek vaikui.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 09 10, 13:03)
Na miegant kartu paprastai nejaučiamas joks nuovargis, nes mama dažnai net nepajunta kaip per miegus duoda vaikeliui krūtį ir toliau abu kartu miega. Pavyzdžiui, aš nežinau kas yra nemiegotos naktys. O šiaip vaikas gali prisitaikyti valgyti iš bet kokių spenelių, reikia tik leisti jam bandyti ir mokytis... Dėl tėčio baimių, tai iš pradžių vaikas gali miegoti prie krašto (prie sienos). Aš kažkaip išmokau ant vieno šono gulėdama pamaitinti iš abiejų krūtų. Tiesiog, kai duodi iš tolimesnės, atsiguli beveik ant pilvo. Na viskas bandymų keliu yra išmokstama, jei tik yra noro 4u.gif

Noro tikrai yra smile.gif Bandysiu guldytis šalia ir gulimoje pozoje maitinti smile.gif žiūrėsim kaip seksis. Ačiū labai už patarimus ir palaikymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(d'ville @ 2012 09 10, 13:12)
Sveiki,

* neisivaizduoju, kaip taip imanoma?? Juk reikia teisingai ideti, ziureti, ar apziojo, ar neisslydo, ar neuzmigo vaikas. Galu gale baisu ir uzspausti paciai uzmigus.. Mistika smile.gif

** Kad taip vaizdine medziaga  smile.gif  smile.gif

Gal dar ir nuo (.) dydzio viskas priklauso? Nes su mazesniais lengviau visokias manipuliacijas atlikti. O su dideliais daugiau vargo, tiek mamai, tiek vaikui.

Na pirma mėnesį mažiau miegi, ypač su pirmagimiu, nes vis tiek dar be maitinimo šimtas dalykų neramu - ar užsiklojęs, ar nešilta ar nešalta ar gerai kvėpuoja ir t.t. O paskui įpranti ir dėl nieko nebesijaudini. Kažkaip natūraliai viskas išeina. Dėl užspaudimo - jei mama negeria, nevartoja stiprių vaistų ir neturi didelio viršsvorio, tai ji tikrai instinktyviai net miegodama jaus vaikelį. Pirmą mėnesį aš sūnelį ant jo paklodytės, po atskiru dekiuku migdydavau ir pamaitinus visada atsitraukdavau tolėliau, o paskui, kadangi žiema buvo, ir savo kaldra užklodavau ir dėl nieko nesukau galvos smile.gif Paduodavau krūtį miegančiam, tik pradėjusiam spurdėti, vaikas niekada ir nebuvo išsibudinęs. Per miegus paduodu ir toliau parpiu, dažnai nežinodavau, kada jis baigia valgyt ir paleidžia krūtį. Ir, man rodos, būdavo taip, kad pats susiranda, o aš net nepajaučiu biggrin.gif

Neturiu medžiagos, pati taip atradau smile.gif

Na mano dydis C, tai manau pats tas tokiom manipuliacijoms biggrin.gif bet nemanau, kad dydis yra kliūtis smile.gif Na jei lova plati ir tėtis neturi baimių, tai galima ir į kitą pusę vaikelį perkelti. Daugybė mamų taip daro smile.gif
Papildyta:
QUOTE(bigfuciuke @ 2012 09 10, 13:19)
Noro tikrai yra smile.gif Bandysiu guldytis šalia ir gulimoje pozoje maitinti smile.gif  žiūrėsim kaip seksis. Ačiū labai už patarimus ir palaikymą  4u.gif

Linkiu didžiausios sėkmės!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bigfuciuke @ 2012 09 10, 12:58)

Siūlau ieškoti sau tinkamiausių variantų, nepasilikti prie vieno, neapriboti savęs. Taip atrasite žindymo malonumą ir nereikės kankintis. Mano speneliai irgi įdubę ir pirmą vaiką nenusimanydama, neieškodama informacijos, nebandydama maitinau su antspeniais beveik metus laiko. Paskui įsivaizdavau, kad jis natūraliai nujunko (dabar suvokiu, kad nelabai ten natūraliai, aš prisidėjus buvau pati). Kiekvieną kartą kur nor svažiuojant neduok D pamiršiu antspenius, o jei nerandu staigiai, kai mažas užsimano valgyt, baisus rėkimas. Bėga pro šonus pienas, jeigu pasikrutini. aišku viskas išmokstama, prisitaikai ir maitini. Bet mažasis valgo be anstepnių nuo trečio mėnesio. Tiesiog iš pradžių buvo per daug streso, reikėjo dauginti pienelę, tai nepavyko man nuo pat pradžių, bet kai jau normalizavosi svoris ir valgymas, t.y. suėjus dviem mėnesiam pradėjau po truputį atpratinti. Kiekvieną kartą pradėdama maitinti pabandydavau įdėti nuogą krūtį. Dažniausiai tepalaižydavo, neapžiodavo. Tai užsidėdavau antspenį, bet kai jau gerokai ištraukdavo spenelį, po keleto minučių ištraukdavai jam iš burnytės ir nuėmus antspenį vėl bandydavau. pasimuistydavo, pasinervuodavo kažkiek, bet ne iki isterijų, nes jau būdavao užkandęs. Ir taip vis trumpinau maitinimus su antspeniu, vis dažniau pavykdavo apžioti, o ir speneliai išsitraukdavo daug lengviau ir greičiau. Po trijų savaičių antspenių nebereikėjo. Valgom pienelį iki šiol (vaikučiui pusantrų).
Dėl maitinimo sėdint. Tas pats irgi buvo su pirmuoju dėl nežinojimo. Nesigilinau, įsivaizdavau, kad man kitaip neišeina ir nebebandžiau, maitindavau sėdėdama, būtinai fotelyje, vakas miegojo savo lovytėje. O dabar bandžiau ir viskas išeina puikiausiai. Pasiraivai kažkiek išpradžių, pasieškai kiek pasvirus ar atsilošus gulint patogiausias atstumas nuo krūties iki burnytės, kam patogiau pakišti ranką po pagalvę, kam ja pasiremti, kam ištiesti priešais save. Pabandykit, nežinot, ką prarandat, kokį patogumą maitinti atsigulus ir pamiegoti. O jausdama artumą mažylė ir nesikels gal taip dažnai. Dar galima prisistumti šalia lovytę su vienu nuimtu šonu. Gal ramiau vaikučiui būtų g.gif

QUOTE(Justesea @ 2012 09 10, 13:03)
Aš kažkaip išmokau ant vieno šono gulėdama pamaitinti iš abiejų krūtų. Tiesiog, kai duodi iš tolimesnės, atsiguli beveik ant pilvo. Na viskas bandymų keliu yra išmokstama, jei tik yra noro 4u.gif

drinks_cheers.gif Šitaip labai patogu, nereikia vaiko stumdyti ar kiloti, praktiškai neįmanoma išsibudinti jam. Man taip patinka
Papildyta:
QUOTE(d'ville @ 2012 09 10, 13:12)
Sveiki,

** Kad taip vaizdine medziaga  smile.gif  smile.gif

*Čia tik pirmais mėnesiais mistika, o paskui - natūralus procesas. Kartais net nežinodavau, kiek kartų naktį valgė, tik pajausdavau, kad kita krūtis pilna, nes gulėjau ant to paties šono doh.gif nu tai vertiesi ant kito, vaiką į kitą lovos šoną pastumi ir toliau parpi. Kartais pabundi pajautus, kad valgo, jei pamatai laikrodį, supranti, kad tikrai čia ne tas pats valgymas, kai užmigai bigsmile.gif Savarankiški vaikiukai pasidaro.
** O jūs pamėginkit. Gal ne dabar, jei dar nevyskta viskas lengvai, bet po kokio mėnesio, dviejų - drąsiai. Patikėkit, kokias pozas vaikai išlaužia, kai jau didesni, nepaleisdami krūties apsisuka aplink save, ir ant pilvo paguli, ir ant nugaros...
Atsakyti
QUOTE(bigfuciuke @ 2012 09 10, 13:58)

Kraustykitės į vieną lovą- ir pasaulis prašviesės 4u.gif
Tėtė- gali į kt. kambarį, ar ant žemės,- jei bijo miegoti kartu, ar lova nėra didelė.
Su antspeniais prasčiau ištuštinama krūtis, o prie spenelių- vaikas prisitaiko, jie dabar daug elastingesni, ištrauks, suformuos.
Pamažu bandyk maitinti gulėdama, nes tavo savijauta ir gera nuotaika- svarbu.
Labai primityvus pavyzdys, jei po kelių mėnesių miegojimo kartu vyras ir tu miegotumėte atskirose lovose, ir tik kelis kartus per naktį prabustumėt ir eitumėt susitiki, apsikabint, ir vėl į atskiras lovas... norėtum? Patiktų?
Vaikui nieko nėra geriau už miegą kartu su mama. tiek fiziologiniu, tike psicholiginiu požiūriu.
Nerekomenduojama kartu su kūdikiu miegoti tiems tėvams, kurie vartoja narkotines medžiagas ir svaiginasi alkoholiu. Nepanašu, kad priklausytumėt tokiai grupei.
4u.gif
P.S. krūtį be antspenio siūlykite kai miega, yra apsnūdus, mieguista. Miego metu instinktai budresni, didesnė tikimybė, kad ims be antspenio. Dar variantas, kai geros nuotikos, ir norėtų valgyti- duoti tusšią antspenį, tuomet siūlyti krūtį (suaktyvinus pienuką, švelniai pamasažavus ir kelis lašelius išspaudus- taip jaus kvapą, skonį, gal noriau ims). Bandyk 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 10 rugsėjo 2012 - 12:37