QUOTE(januxs @ 2012 04 18, 22:40)
Taip stogą darysim tvirtą iš polikarbonato ar kitos skaidrios tvirtos medžiagos.
Nesenai gryžom iš statybų-sienos jau beveik stovi,matavom matavm gegnes

Nu bet gal kaip nors įveiksim iki kol reiks sodinti
Pas mane šiltnamio stogas iš žalio banguoto polikarbono (to pigesnio, ne kamerinio). Spalvotą rinkomės todėl, kad vasarą nudega lapai nuo saulės. Pas mus aplinkui kas jau turi iš senų laikų stiklinius šiltnamius, ypač šonu į pietų pusę, visi apdažo sienas. Tai čia buvo kaip pamoka.
Šonus padarėme iš stiklo pluošto ritininės dangos. Ji pasirinkta todėl, kad nepersišviečia, o jei kartais ir atsirastų kur skylė (nu čia jau labai reikėtų pasistengti), tai yra toks skystas stiklas (laivus remontuoja). Juo užtepi ir kaip nauja danga.
Karkasas medinis, nes pavasarį daug labiau įšyla ir neleidžia peršalti per pavasarinės šalnas. Kaimynė turi ir metalinį ir medinį, tai jos patirtis man buvo naudinga pasirenkant. Mediniame viskas anksčiau sodinama, geriau auga. Medis aišku nėra amžinas, bet senieji sodininkai dabar griauna medinius ir statosi metalinius - kad ilgiau tarnautų. Klausiu jų: kiek laiko tarnavo medinis? apie 20 metų. Manau, normaliai, laikui einant, pakeiti lentutę ir viskas, bet mikroklimatas visai kitoks. Medis randasi viduje, nes drėgmės iš tikrųjų nėra daug. Jei palaistai pomidorus, tai būtinai vėdinti visą dieną, kad rasa nebūtų ant lapų. Jei lapai sausi, tai ir medis sausas.
Foto buvau įdėjusi anksčiau, bet galiu parodyti dar kartą.
Vakar lauke 9, Šiltnamyje - 20