Ir aš jau laukiu žiedo prasiskleidimo
Vakar pamačiau kotas tyso su didžiausiu pumpuru, net nustebau nes laičiau savaitgali net nepamačiau
Šiandien prasiskleidė mano Zalm, tokie mizerni keturi žiedai, pernai labai jau svogūnas buvo nualintas žydėjimo, galėjo šiemet ir pailsėt.
Šiandien nusipirkau dar vieną amarilį, žiūrėsiu kas pražys..
Šiandien ant to naujo amarilio svogūnėlio pastebėjau raudonų dėmelių, ar tai kokia nors liga?
QUOTE(katukou32 @ 2012 04 22, 12:49)
Šiandien ant to naujo amarilio svogūnėlio pastebėjau raudonų dėmelių, ar tai kokia nors liga? 
Gali būti raudonligė - perskaitykite pirmąjį puslapį
QUOTE(Rasab @ 2012 04 18, 23:16)
Jeigu norit mažiukų amariliukų tai nokinti, bet sėklų nedžiovinti . Prinokus sėkloms "gumbas" perplyš, ir juodas sėklas iš karto reikia sėti. Dygsta 2-3 savaites, žydės kai užsiaugins svogūną tokio dydžio kaip ir mama.. žiedai gali būti nepanašūs i mamos, nes visi amariliai - hibridai.
P.s. mama kokiais žiedais buvo ?
P.s. mama kokiais žiedais buvo ?
Labai ačiū už tiek vertingų žinių. Žydėjo skaisčiai raudonai.
Papildyta:
QUOTE(Lutpede @ 2012 04 18, 22:16)
Labai atsoprašau, jei tokiais žodžiais jus užgavau, bet aš nesu profas sodininkas/daržininkas ir labai nedaug težinau apie augalus. Aš tik prijaučianti grožiui
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 04 22, 13:23)
Labai atsoprašau, jei tokiais žodžiais jus užgavau, bet aš nesu profas sodininkas/daržininkas ir labai nedaug težinau apie augalus. Aš tik prijaučianti grožiui
Manęs tikrai neužgavot. Čia tikrisausia aš įkišau savo trigrašį kur nereikia. O tokį dalyką, apie kurį buvo kalbėta, vaikai 5 klasėje mokosi.
QUOTE(jediara @ 2012 04 22, 10:59)
O kaip sužinoti ar tai tikrai ta liga? Atsiprašau už kvailus klausimus, anksčiau nebuvau su tuo susidūrusi...
tas raudonumas būna ,,išėdęs" svogūno lukštą, pažeidęs ta prasme
Atleiskit, kad įdėsiu vienos mūsų forumietės nuotrauką kaip pvz.
Atleiskit, kad įdėsiu vienos mūsų forumietės nuotrauką kaip pvz.
O jeigu va tokie taškeliai:
https://picasaweb.go...253978388565506
https://picasaweb.go...253978388565506
QUOTE(katukou32 @ 2012 04 22, 18:55)
Patepk zelionke