Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdelės

QUOTE(meskafonas @ 2013 10 31, 17:35)
Tai vat apsilankiau pas daktara Puodziukyna, ir jis vel pasake kad viskas nuo streso ir pervargimo.... viska ka as jam papasakojau sake net nepanasu, kad tai butu i ta pluosta sirdyje kuris sukele toki pulsa, as sake esu per kuda pirmas dalykas, o antras dabar esu ziaurei isistresavus del visko, ir vien del to nenukrenta man tas pulsas. jis siule eit jeigu yra noro darytis ta nelabai malonu tyrima, kur kisa per nosi elektrodus ir paleidzia elektros nedidele srove, bet sake neverta kesti. israsys vaistu siektie mazinti ta pulsa ir toliau stebetis, jeigu nepraeis tuomet jau darys... bet sake ir pas psichologa verta butu apsilankyt, nors as nesijauciu kad nervuociausi, bet aisku, kad viduj viskas kitaip vyksta. ir netgi nezinojau, kad nosies purskalai nuo slogos gali isaukt tachikardija. isties labai malonei mane isklause ir viska papasakojo... ir kad pulsas mano uzkyla iki 166 irgi ganetinai normalu, nes sportuojancio zmogaus dar ne toks sake buna... vienu zodziu kazkiek mane nuramino, dabar bandysiu taip gyvent ir ramintis, o jeigu pulsas toliau issidirbines tai tuomet teks ryztis tyrimui..

Dariaus as ta tyrima,nebuvo jis man kazkoks labai nemalnus,visai neskausmingas. Pulsas ramybeje nuo 60 iki 90 norma,einant virs 100 lipankt i kalna apie 140-150 o sportuojant ir iki 200 gali but. Isbandziau ant saves,lyg nesinervavau tik itampa,naujas darbcs, o sirdis atrode plys. Gyvenimas stojo i iprastines vezes nieko nejauciu. Tik sportuojant smarkiau tabaluojas
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2013 11 02, 15:43)
Dariaus as ta tyrima,nebuvo jis man kazkoks labai nemalnus,visai neskausmingas. Pulsas ramybeje nuo 60 iki 90 norma,einant virs 100 lipankt i kalna apie 140-150 o sportuojant ir iki 200 gali but. Isbandziau ant saves,lyg nesinervavau tik itampa,naujas darbcs, o sirdis atrode plys. Gyvenimas stojo i iprastines vezes nieko nejauciu. Tik sportuojant smarkiau tabaluojas

tai jums nuo streso taip ir tebuvo? nieko daktarai irgi nerado? unsure.gif jetus, man dar spaudimas maskatuojasi, tai normalus tai zemas... tik nukrenta kaip girta vaikstau. dar antradieni eisiu pas daktare, nezinau, gal visgi prasytis to tyrimo.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(meskafonas @ 2013 11 03, 13:33)
tai jums nuo streso taip ir tebuvo? nieko daktarai irgi nerado?  unsure.gif  jetus, man dar spaudimas maskatuojasi, tai normalus tai zemas... tik nukrenta kaip girta vaikstau. dar antradieni eisiu pas daktare, nezinau, gal visgi prasytis to tyrimo....  doh.gif

Padare daug tyrimu, holteri, ortostatini, velo, kontrastini tyrima, echo, efi. Viskas ciki. Spaudimas irgi is zemesniu, bet nuo kruvio pakyla aks ir pulsas ir blogai atsistato, kvepojamoji aritmija ir prolapsas kurie irgi itakos skausmam nedaro. Siunte pas endokrinologus viskas gerai. Kalis buvo nukrites tai aritmija buvo atsiradus, dusulys.tai profilaktiskai geriu kali. O dabar kaip tik pulsas vos 50-54 buna. Vel maudzia sirdi, bet manau vel oru kaita, erzina darbas.
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2013 11 03, 13:08)
Padare daug tyrimu, holteri, ortostatini, velo, kontrastini tyrima, echo, efi. Viskas ciki. Spaudimas irgi is zemesniu, bet nuo kruvio pakyla aks ir pulsas ir blogai atsistato, kvepojamoji aritmija ir prolapsas kurie irgi itakos skausmam nedaro. Siunte pas endokrinologus viskas gerai. Kalis buvo nukrites tai aritmija buvo atsiradus, dusulys.tai profilaktiskai geriu kali. O dabar kaip tik  pulsas vos 50-54 buna. Vel maudzia sirdi, bet manau vel oru kaita, erzina darbas.

nu sakes, man tik holteri ir echo dare, aisku dar kraujo tyrimai bei skydliauke, ir sake neverta toliau tu tyrimu daryt, o as galvoju, kad visgi reikia pabaigti nemesti taip visko. g.gif as tai atostogas turiu iki treciadieno, dar pasiilsesiu, bet jau be darbo dar ir paskaitos prasideda... vel itampa, ir jauciu vel pabloges man tik viskas..
Atsakyti
QUOTE(meskafonas @ 2013 11 03, 16:46)
nu sakes, man tik holteri ir echo dare, aisku dar kraujo tyrimai bei skydliauke, ir sake neverta toliau tu tyrimu daryt, o as galvoju, kad visgi reikia pabaigti nemesti taip visko. g.gif  as tai atostogas turiu iki treciadieno, dar pasiilsesiu, bet jau be darbo dar ir paskaitos prasideda... vel itampa, ir jauciu vel pabloges man tik viskas..

Tai va man buvo diplomo rasymas, gynimas, stresas.darbo paieskos ir pan. Atrodo siaip nesinervavau bet vistiek itampa. Kai viskas baigesi, uzsiemiau kita veikla, maziau pradejau kreipt demesi i ta sirdele baiges visos bedos. O seniau laiptais lipu dustu, pulsas musa, guliu sirdi jauciu ir pan. Aisku ir db pamaudzia bet kiekvienam zmoguj net paciam sveikiausiam gali pamaust, permust.
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2013 11 03, 17:23)
Tai va man buvo diplomo rasymas, gynimas, stresas.darbo paieskos ir pan. Atrodo siaip nesinervavau bet vistiek itampa. Kai viskas baigesi, uzsiemiau kita veikla, maziau pradejau kreipt demesi i ta sirdele baiges visos bedos. O seniau laiptais lipu dustu, pulsas musa, guliu sirdi jauciu ir pan. Aisku ir db pamaudzia bet kiekvienam zmoguj net paciam sveikiausiam gali pamaust, permust.

Mano vyras irgi nekreipe demesio i permusimus,ir i reta pulsa,ir i kitas sirdeles bedas ilga laika.Pasekmes gavosi prastokos, pries keturis metus sirdies operacija,siemet idejo difibriliatoriu ir zmogus gali tik vadovauti one dirbti.Jeigu nustate sirdies beda Kaune,pasistenkite kad diagnoze patvirtintu Vilnius tada tikrai busite rami.Maniskiui Kaune norejo keisti kraujagysles,Vilniuj pakartojo karnografiija Kraujagysles neuzsikimse,isvada.......?
Atsakyti
QUOTE(danute123 @ 2013 11 03, 18:06)
Mano vyras irgi nekreipe demesio i permusimus,ir i reta pulsa,ir i kitas sirdeles bedas ilga laika.Pasekmes gavosi prastokos, pries keturis metus sirdies operacija,siemet idejo difibriliatoriu ir zmogus gali tik vadovauti one dirbti.Jeigu  nustate sirdies beda Kaune,pasistenkite  kad diagnoze patvirtintu Vilnius tada tikrai busite rami.Maniskiui Kaune norejo keisti kraujagysles,Vilniuj pakartojo karnografiija Kraujagysles neuzsikimse,isvada.......?

Man kaip ir jokiu ligu nerado, is pradziu nustate tachikardija, bet jau jos pas mane nebera. Sake stebeti save, daznai tirti kalio kieki, jokio streso ir viskas. Nes realiu blogumu jie nemato smile.gif

Idomu kas kiek laiko jus lankotes profilaktiskai pas kardiologus ? pavasari bus 2metai, po echo. .darymo. Tai svarstau ar reik jau eit profilaktiskai nors niekuo kaip ir nesiskundziu ar neverta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kramtuskee1: 03 lapkričio 2013 - 18:26
Sveikos, pasidariau Holter 2 paras. Kol nepakliusiu pas gydytoja, gal kuri pakomentuotu, ka rado?
Man 33 metai.
SSD svyravo 42-134 (paros vid 58) k/min
pauziu registruota 1 (2.0 sek esant II A/V blokados epizodui).
Bradikardijos epizodu 1292 (minimalus SSD 38 k/min)
12 skilveliniu ekstrasistoliu
20 supraventikuliniu ekstrasistoliu, 3 supraventikuliniai kupletai.
Ryskesnes ST depresijos neregistruota.

Skausmu, sirdies permusimu nejauciu, tik zemas spaudimas, nuovargis, dazni galvos skausmai.
Dariausi siand echoskpija, bet daugiau man nepaaiskino, sake,kad sius i Santariskes.
Buciau labai dekinga,jei pakomentuotumet, nors mazdaug, ka tie skaiciai reiskia? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medutes: 05 lapkričio 2013 - 15:01
QUOTE(Medutes @ 2013 11 05, 15:58)

jei nevartojat sirdies ritma veikianciu vaistu - tai eina kalba apie stimuliatoriu, jei ten tikrai II* AV blokada - tai pastatys i eile. Nesirgot Laimo liga? erkiu nebuvo per puse metu isisiurbusiu? o echoskopiskai ka nors rado bloga? gal ten persirgtas širdies raumens uzdegimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loram: 05 lapkričio 2013 - 15:23
QUOTE(Loram @ 2013 11 05, 15:23)
jei nevartojat sirdies ritma veikianciu vaistu - tai eina kalba apie stimuliatoriu, jei ten tikrai II* AV blokada - tai pastatys i eile. Nesirgot Laimo liga? erkiu nebuvo per puse metu isisiurbusiu? o echoskopiskai ka nors rado bloga? gal ten persirgtas širdies raumens uzdegimas?

Dabar menesi vartoju Mildronate ir Panangin. Sitie mane pastate ant koju, nes rugsejo pradzioj is viso vos kojas pavilkau, dabar prisiminus galvoju, kaip as vairavau, visa mieganti,be reakcijos. Daugiau jokiu vaistu nevartojau niekada ir siaip sirdimi nesiskundziau.
Su erkem nebuvau susidurus paskutiniais metais, gal paauglysteje turejau. Bet ligu su jomis susijusiu nebuvo.
Echoskopuojanti gydytoja labai nekomentavo, sake,kad raumuo susitraukia gerai, problemos su laidumu, elektros impulsais. Rekomendavo apsilankyti pas aritmologa. Uzsiregistravau i Santariskes, bet jau eiles doh.gif 02.25 gavau. Gal nelaukti, eiti privaciai?
Aciu.
P.S. stimuliatorius skamba liudnai verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
privaciai konsultuoja Vilniuj tik Aidietis is aritmologu (man atrodo), tai galima eit pas ji; pas kitus eit naudos nebus - vis tiek pasakys, kad reikia konsultuotis Santariskese. Šiaip iš esmės laukti galit pagal tai ką parasėt (jei nebuvo samones netekimo epizodu)
Dar reiks stimuliatoriaus eilej laukti >0,5 metu doh.gif
P.S. stimuliatoriaus tai paprasčiausia kas gali but... jei tik kitu problemu nebutu - tai sita butu niekis
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2013 11 05, 16:55)
privaciai konsultuoja Vilniuj tik Aidietis is aritmologu (man atrodo), tai galima eit pas ji; pas kitus eit naudos nebus - vis tiek pasakys, kad reikia konsultuotis Santariskese. Šiaip iš esmės laukti galit pagal tai ką parasėt (jei nebuvo samones netekimo epizodu)
Dar reiks stimuliatoriaus eilej laukti >0,5 metu  doh.gif
P.S. stimuliatoriaus tai paprasčiausia kas gali but... jei tik kitu problemu nebutu - tai sita butu niekis

Aciu, jau pasiskaitinejau apie Aidieti. Nea, alpimu nebuvo. Aplamai aciu uz info, ziuresim, ka sakys kardiologe, bandysiu pakliut sia savaite.
O dazni galvos skausmai gali buti susije su sirdies reikalais? Buna kad svaigsta siek tiek, bet retai. O va galva (kaktos srityje) skauda daznai, jau nebezinau, kur ieskoti priezasties g.gif be vaistu galvos skausmas nepraeina.
Atsakyti