Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai,paprikos :)

QUOTE(vija zemaite @ 2012 04 17, 22:17)
nu tokia r?pestinga ?eiminink?: gal tau ?ienelio po galva pad?t, gal dainel? padainuot (?ia i? tarybinio multiko apie zuikio paslaugum? mirksiukas.gif ) Juokauju. D?l indeli? gali padaryti papras?iau: paimk bat? d??ut?, ar koki? kit?, kuri yra tokio auk??io kaip indeliai ir sud?k visus ?klojusi kokio laikra??io, bus tamsu ir ne?ioti patogu thumbup.gif

Gera mintis, jei tik rasiu tu dezuciu...
O del seimininkes prasom nevaryt cia. Masciau ar eit vaikam pasaka skaityt ar agurkus set, serencius pikiuot ir tt. Liko neseta ir nepikiuota. Vat kokia as gera mama tongue.gif galec dabar eit bet pazadejau vaikam kad ryt kartu sodinsim...
Atsakyti
QUOTE(MrRAT @ 2012 04 17, 21:03)
O šiaip, tai durpės prastokai sugeria vandenį, tai jei labiau pradžiuvusios, tai pilk ir iš viršaus, geriau sugers.

deja, kai durpės gerai perdžiuvusios, vanduo išteka pro tarpą tarp durpių ir indelio - žmogus mano, kad palaistė, o realiai šaknys nieko ir negavo. Tokiu atveju reikia visą vazoną (su augalu) pamerkti į didesnę talpą su vandeniu ir mažiausiai 30min mirkyt wink.gif

Geriausia iš vis į durpes nesodint bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 18, 08:18)
deja, kai durpės gerai perdžiuvusios, vanduo išteka pro tarpą tarp durpių ir indelio - žmogus mano, kad palaistė, o realiai šaknys nieko ir negavo. Tokiu atveju reikia visą vazoną (su augalu) pamerkti į didesnę talpą su vandeniu ir mažiausiai 30min mirkyt wink.gif

Geriausia iš vis į durpes nesodint  bigsmile.gif

Turėjau omeny, kad jei durpės išdžiuvusios, tai reikia ne tik iš apačios laistyti, bet ir pilti iš viršaus, taip geriau sugers, nei tik iš apačios.
Aš sodinau sudaigintas sėklas į durpes, bet man jų tokia savybė nepatiko. Bet žiūrint iš kitos pusės, tai žemės mišiniuose irgi didelė dalis durpių yra.
Atsakyti
na mano paprikos atrodo daugiau nesigaranksciuoja. Tfutfutfu.
Atsakyti
laba.kada planuojat sodinti i siltnamius paprikas? 4u.gif
Atsakyti
Gal galit man kas pasakyti ar cia paprika ar cilis g.gif Ant ipakavimo raso paprika, bet kazkaip manau jog cia pipiras smile.gif Gal kas tokias auginot ir zinot kaip ten su jomis yra biggrin.gif Aciu 4u.gif
http://nojus.lt/inde...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gizmo*: 18 balandžio 2012 - 17:25
QUOTE(*Gizmo* @ 2012 04 18, 18:24)
Gal galit man kas pasakyti ar cia paprika ar cilis  g.gif Ant ipakavimo raso paprika, bet kazkaip manau jog cia pipiras  smile.gif Gal kas tokias auginot ir zinot kaip ten su jomis yra  biggrin.gif Aciu  4u.gif
http://nojus.lt/inde...

taigi nevalgoma, koks skirtumas?

tiek paprika, tiek čili abu yra pipirai, arba paprikos, čia kaip kaip pavadinsi, nes žodis tas pats, tik skirtingose kalbose. tik kažkaip keistai susiklostė žodžio vartojimas Lietuvoje. paprika berods vengriškai yra "pipiras", o kadangi tarybų metais iš ten ir keliavo paprikos saldžios, tai va dėl to ir imta taip vartoti. nors iš tiesų, tai paprika yra jau PRIESKONIO pavadinimas, t.y. džiovinto ir malto aitriojo ir/ar saldžiojo pipiro.

čili jei jau pgl lietuvių k. taisykles varoti, yra "aitrioji paprika", o ne "pipiras"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 18 balandžio 2012 - 20:56
QUOTE(*Gizmo* @ 2012 04 18, 17:24)
Gal galit man kas pasakyti ar cia paprika ar cilis

dekoratyvinis čili
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2012 04 18, 22:05)
dekoratyvinis čili

atsakymas dekoratyvinė paprika būtų vienodai teisingas biggrin.gif hehe
nebent paragautum ir nustatytum tiksliai
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 04 18, 18:52)
taigi nevalgoma, koks skirtumas?

tiek paprika, tiek čili abu yra pipirai, arba paprikos, čia kaip kaip pavadinsi, nes žodis tas pats, tik skirtingose kalbose. tik kažkaip keistai susiklostė žodžio vartojimas Lietuvoje. paprika berods vengriškai yra "pipiras", o kadangi tarybų metais iš ten ir keliavo paprikos saldžios, tai va dėl to ir imta taip vartoti. nors iš tiesų, tai paprika yra jau PRIESKONIO pavadinimas, t.y. džiovinto ir malto aitriojo ir/ar saldžiojo pipiro.

čili jei jau pgl lietuvių k. taisykles varoti, yra "aitrioji paprika", o ne "pipiras"

Ant ipakavimo rasoma, kad valgoma g.gif Aciu uz atsakyma mirksiukas.gif

QUOTE(rcl123 @ 2012 04 18, 19:05)
dekoratyvinis čili

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gizmo* @ 2012 04 18, 23:29)
Ant ipakavimo rasoma, kad valgoma  g.gif 

Nu taip, viskas valgoma, kai kas tik vieną kartą ( gal apie grybus čia? Paprikomas netinka? ax.gif
Atsakyti
Raportuoju: mano neveislinės paprikos, po didelės šalnos dar gyvos šiltnamyje nors nebuvo uždengtos agro plevėle biggrin.gif Ot bus atsparios jei mano eksperimentus atlaikys tik kažin ar derės jos lotuliukas.gif
Atsakyti