Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai,paprikos :)

QUOTE(Palme22 @ 2012 05 02, 16:04)
kada jau galimes paprikas pipirus i lauka po plevele pridengus sodint?

oi ne, dar negalima, dar naktim temperatūras žemas žada. Netgi minusu pradžioj savaitės dar grasina. Ir mano 40 štukų laukia..
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 05 03, 19:51)
tai gavo ji išsimaudyti žaliam muile, jaučiu jau, kaip nepatiks. kaži ar žiedai atlaikys.
viskas, su paprikom parišta. aš amaringų augalų tikrai kad neauginsiu.
čilių tai neėda, na ir neturėtų manau biggrin.gif

kas per muilas? kur gaunat? mano ciliai irgi amaru turi (va tau ir needa..). nedaug bet raitos lapeliai gaila ziuret. ar cia tiesiog ukini muila tirpdot ir viskas? ir kokiu santykiu? reiktu ir man nupurksti.
Atsakyti
SOS!!! Iš Partizanės gautas de cayenne mėto žiedukus ir lapeliai gelsta. Ką daryti. Gavus iškart persodinau į tokį nemenką vazoniką... Kas jam nepatinka verysad.gif
Beje, klausiau balkonininkių, dabar čia paklausiu - kaip žinot į kokius vazonikus sodint pipirus ir paprikas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bundze @ 2012 05 03, 22:00)
kas per muilas? kur gaunat? mano ciliai irgi amaru turi (va tau ir needa..). nedaug bet raitos lapeliai gaila ziuret. ar cia tiesiog ukini muila tirpdot ir viskas? ir kokiu santykiu? reiktu ir man nupurksti.

mačiau jau yra beveik visose sodo parduotuvėse , taip ir vadinasi - "Žaliasis muilas",yra ir paruošto purškimui .
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2012 05 02, 14:11)
sveikos pipiriukų augintojos,
išnešiau šiandien savuosius čiliukus ir paprikas į šiltamį. Dabar pažiūrėjau - paprikų viršutiniai lapeliai nugeibę unsure.gif Negi saulėj aš juos nudeginau? Iki šiol jie buvo kambaryje, saulės gaudavo mastau.gif

saule kambaryje ir saule siltnamyje du skirtingi dalykai , reiketu pries tai pagrudinti, palaipsniui prie kaitresnes saules papratinti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bundze @ 2012 05 03, 23:00)

žaliasis muilas purškiamas
yra ir bidonėlyje

QUOTE(Simumu @ 2012 05 03, 23:27)
SOS!!! Iš Partizanės gautas de cayenne mėto žiedukus ir lapeliai gelsta. Ką daryti. Gavus iškart persodinau į tokį nemenką vazoniką...  Kas jam nepatinka verysad.gif
Beje, klausiau balkonininkių, dabar čia paklausiu - kaip žinot į kokius vazonikus sodint pipirus ir paprikas?  4u.gif

šiaip jis augo labai šviesioj vietoj, nuolat saulėj laikomas. gal kiek pastresavo, paskui vėliau atsigaus? net nežinau... matei, jis ir primezgęs buvo daug.
gal kiek ilgai pabuvo nepersodintas (aš pati jį užlaikiau), tai dabar kol šaknelės prisigers naujo gerio...
čilius auginu kažkur 5 litrų vazonuose
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(matuke @ 2012 05 03, 23:58)
saule kambaryje ir saule siltnamyje du skirtingi dalykai , reiketu pries tai pagrudinti, palaipsniui prie kaitresnes saules papratinti  mirksiukas.gif

tai kad ta saulė taip greitai užkaitino doh.gif biggrin.gif Bet atrodo, viskas bus gerai su paprikom, atsigavo, patinka joms šiltnamyje pabūti biggrin.gif Tik man nepatinka nešioti wacko.gif biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane vienos paprikos lapeliai lyg raitytis irgi pradejo. giliam kaime sedziu, tai gal uztektu nupurkti kokio ukinio muilo tirpalu? g.gif Zalio muilo cia nerasiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Simumu @ 2012 05 03, 22:27)
SOS!!! Iš Partizanės gautas de cayenne mėto žiedukus ir lapeliai gelsta. Ką daryti. Gavus iškart persodinau į tokį nemenką vazoniką...  Kas jam nepatinka verysad.gif
Beje, klausiau balkonininkių, dabar čia paklausiu - kaip žinot į kokius vazonikus sodint pipirus ir paprikas?  4u.gif

o kokį substratą naudoji? Ar prieš persodinant gerai atmirkei šaknis? g.gif

Panašu, kad maistinių medžiagų trūkumas, bet persodinus į tinkamą substratą neturėjo pagelst ir imti mėtyt žiedukus.
Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2012 05 04, 07:59)
Pas mane vienos paprikos lapeliai lyg raitytis irgi pradejo. giliam kaime sedziu, tai gal uztektu nupurkti kokio ukinio muilo tirpalu?  g.gif  Zalio muilo cia nerasiu  doh.gif

tai, kad Žalias kalio muilas veikia kaip insekticidas arba yra papildomas ingredientas 'naminius' purškalus gaminant kaip pagerinantis sukibimą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 04, 09:31)
o kokį substratą naudoji? Ar prieš persodinant gerai atmirkei šaknis?  g.gif

Panašu, kad maistinių medžiagų trūkumas, bet persodinus į tinkamą substratą neturėjo pagelst ir imti mėtyt žiedukus.

Substratą paprikoms ir pomidorams, maišytą su augalams gruntu (atrodo), o apie šaknų atmirkymą pirmą kartą girdžiu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Simumu @ 2012 05 04, 10:43)
Substratą paprikoms ir pomidorams, maišytą su augalams gruntu (atrodo), o apie šaknų atmirkymą pirmą kartą girdžiu...  doh.gif

prieš persodinimą visus augalėlius reikia gerai pamirkyt vandeny (arba gerai prilaistyti), tada paspaudaliojus vazonėlį lengva juos persodinti. šitaip nepasižeidžia šaknys.
Atsakyti
prasidėjo paprikų dygimas šiltnamy, nespėju rauti doh.gif
Atsakyti