Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-20

Kazkuri klause apie torta ''Pompadur'', kazkodel as jo irgi neatkasiau niekur,bet dabar netycia radau is seno kompo issaugotam folderi,tai nukopinu recepta,atsiprasau iskarto, gal istryne kas ta recepta specialiai nezinau,na bet tortukas tikrai vertas demesio manau, man patiko,tik tai buvo labai senai,nepamenu tiksliai ar viskas man ten tiko ir patiko doh.gif (tik as dariau be alkoholio) Nors man sake kad tai jau nebebus 'Pompadur' tai nezinau,gal kas isdrysite ir su alko daryti biggrin.gif

(Cipciuko foto, receptas ir zodziai)

Tortas " POMPADUR "


Šitą tortą , galima daryti ir apvalų ....tiesiog mačiau ALKAVOS tokios formos , tai ir man parūpo .

Jums reikės :

tamsaus biskvito ( mano " Negro bučinio " ) ,

šviesaus biskvito ( Ananasinio ) ,

grietinėlės ( 36% ) apie 0.5l ,

kakavos miltelių 1 sriubinis š.,

truputi šaldytų vyšnių ,

žagarvyšnių likerio 1 stiklinė ,

želatinos 1 sriubinis š .

cukraus ir rūkštelės pagal savo skonį .


Aš dariau dubenėlyje mišrainiai ( 2.5 l.)

Išsikepiau vieną ploną , apvalų 30 cm skersmens biskvitą , kitus pagal reikiamą dydį ..... 1 - 8 cm . ( baltą ) , 2 - 12 cm . ir vieną 16 cm .....jūs matuokite pagal savo dubenėlį .

Grietinėlę padalinau pusiau .....į vieną įdėjau kakavą ir cukrų , o į kitą tirpintą ( 3 d.š ) vandens , želatiną ir citrinos rūgštelę ir cukrų ( su šita dirbame greitai , nes stinksta velniškai ).

Vyšnes susmulkinau ( į 5 gabaliukus ).

Dubenį išklojau didžiuoju biskvitu ( prieš tai - maistine plėvele , kad galėčiau lengvai išimti ) - suliejau žagarvyšne , dėjau kakavinę grietinėlę , šviesų biskvitą ( jį liejau tir sirupu ) , paskui grietinėlę su vyšniom ir ten dar įpyliau likeriuko , vėl tamsų biskvitą , jį vėl liejau žagarvyšnių likeriu .....niu ir taip iki galo .... ...žodžiu susluoksniavau .

Apdengiau plėvele ir šaltai .

Atvėsusį apverčiau ant padėklo , ir labai lengvai , patraukiant už plėvelės išėmiau .

Tortas lietas grynu karūnos šokoladu .... purkšta dezikais , aplink ir viršuje šokolado tinkliukas .


....tai ne vaikų tortas .


user posted image

user posted image
Atsakyti
ojetau koks grozis tas pompadur wub.gif wub.gif , kiek as bandziau padaryti tuos sokoladinius papuosimus ant torto savo, tai man niekad nesigaudavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 05 09, 01:05)
Oj , neisivaizduoju kaip su vienu indeliu galima apsieiti unsure.gif  juk sausas tortas bus vien biskvitai doh.gif
Va cia Olestos komentaras apie si torta http://www.supermama...?...&p=31676572
o va cia #543 originalo nuoroda, tai grietineles 600gr. reikia
http://www.supermama...?...&p=20412298
As pirma suplaku viena indeli, sutepu pirma sluoksi (truputi lieka antram sluoksniui) ir tada suplaku antra indeli, ir kas lieka , tai vaikai suniamnioja thumbup.gif
As ant biskvito uogu nededu, sutepu plonai grietinele, sudelioju uogas is kompoto (jos tada gerai laikosi) ir ant virsaus vel grietinele thumbup.gif
Papildyta:

Manau kad viskas bus gerai, kita syki zinosite, ar reikes daugiau, ar uzteks ir tiek ax.gif

na, sausumas priklauso nuo to, kiek sulaistysit biskvitus... paskutinį kartą kai dariau net gavau pastebėjimą, kad tortas per šlapias buvo! keistai man tai nuskambėjo, nes nieks anksčiau to nesakė.. esu skaičiusi dėl 2-ų indelių grietnėlės.. bet tada man jios gerokai per daug ( įsluoksnį beveik 0,5 L grietinėlės, absurdas..).. snickers irgi tereikia vieno indelio,. nors dedasi į du sluoksnius..
na, bet kokiu atveju aš dedu vieną, kaip ir recepte Asseni ir nežadu nieko keisti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RIMULIUX @ 2012 05 08, 08:58)
Sveikos merginos, nezinau ka darau ne taip, jau antra karta darau snikersa ir man tas sluoksnis su riesutais gaunasi skystas ir net pastovejus saldytuve jis man bega. Patarkit merginos, ka darau ne taip. Aciu

manau, per mažai sviesto (dėti reikia tikrą, ne mažiau 80 proc.). Kondensuotą pieną man skaniau kai verdu pati, su Rududu nelabai patinka.
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 05 08, 20:44)

Grietineles dedu daugiau, nes recepte sitam isivelusi klaida, nuo originalo mirksiukas.gif

O tai kokio dydžio indelius jūs turit galvoj? Jei po 200ml,tai sutinku,kad 2,bet jei 420,tai kaip ten po puslitrį sluoksniui sudėt blink.gif g.gif Aš be šokolado sluoksnio sudedu pusantro didelio indelio,biskvitus sulieju.Nu ir pjūvis tikrai visada normalus,tikrai nesausas tortas (nes tokių labai nemėgstu). Einu net paskaitysiu Olestos komentarą g.gif
Atsakyti
QUOTE(dzokada @ 2012 05 09, 01:29)
Kazkuri klause apie torta ''Pompadur'', kazkodel as jo irgi neatkasiau niekur,bet dabar netycia radau is seno kompo issaugotam folderi,tai nukopinu recepta,atsiprasau iskarto, gal istryne kas ta recepta specialiai nezinau,na bet tortukas tikrai vertas demesio manau, man patiko,tik tai buvo labai senai,nepamenu tiksliai ar viskas man ten tiko ir patiko  doh.gif  (tik as dariau be alkoholio) Nors man sake kad tai jau nebebus 'Pompadur' tai nezinau,gal kas isdrysite ir su alko daryti  biggrin.gif

Labai aciu uz recepta, nes as irgi neradau jo smile.gif
O sakykit, ar darant torta Baltasis braskiu sapnas http://aj-receptai.b...kiu-sapnas.html, kiek ji reikia brandinti, kad butu pats skaniausias? Nes kitus, tokius kaip Juoda miska, darau pries pora paru, tada jis buna skaniausias. Ar galeciau ji irgi daryti pries pora paru? ax.gif
Atsakyti
Geras,pasirodo ir aš jau ta tema jau plepsėjus-amnezija lotuliukas.gif blush2.gif Nu jei nepamiršiu (gal gi sakau diagnozė netiksli g.gif ) ,kai vėl darysiu,pamėginsiu vis tik su dviem dideliais indeliais g.gif
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2012 05 09, 07:38)
na, sausumas priklauso nuo to, kiek sulaistysit biskvitus... paskutinį kartą kai dariau net gavau pastebėjimą, kad tortas per šlapias buvo! keistai man tai nuskambėjo, nes nieks anksčiau to nesakė.. esu skaičiusi dėl 2-ų indelių grietnėlės.. bet tada man jios gerokai per daug ( įsluoksnį beveik 0,5 L grietinėlės, absurdas..).. snickers irgi tereikia vieno indelio,. nors dedasi į du sluoksnius..
na, bet kokiu atveju aš dedu vieną, kaip ir recepte Asseni ir nežadu nieko keisti smile.gif

O kokio didzio formoje darai??? as tai 28cm, ir man grietineles iseina apie 700-800gr. dviems sluoksniams, biskvitus sulaistau sociai, dar su zagares likeriu pamaisau kompota, bet kokiu atveju man skaniau kai grietineles daugiau biggrin.gif
O snikeriui dedu viena indeli, bet riesutini sluoksi darau is dvigubos normos biggrin.gif

QUOTE(ReNcYtEa @ 2012 05 09, 08:17)
O tai kokio dydžio indelius jūs turit galvoj? Jei po 200ml,tai sutinku,kad 2,bet jei 420,tai kaip ten po puslitrį sluoksniui sudėt  blink.gif  g.gif  Aš be šokolado sluoksnio sudedu pusantro didelio indelio,biskvitus sulieju.Nu ir pjūvis tikrai visada normalus,tikrai nesausas tortas (nes tokių labai nemėgstu). Einu net paskaitysiu Olestos komentarą  g.gif

Atsakyti
juodas miskas tai nerealus ir butina tikrai sokolado sluoksnis, kitaip ne tas schmoll.gif ir dar - vysnios tik saldytos, is kompoto visai ne tas ...
Atsakyti
man juodas miskas tai ir tik tas kur pagal jusu ideta nuoroda butinai juodas sokoladas ten ir jis man butinas-tikrai ne per saldu ax.gif o grietineles dedu 1, man kremo sluoksniai turi atitikti biskvito stori ax.gif uogas dedu ant biskvito ax.gif ir pritariu kad saldytos uogos labai skiriasi nuo tu kur is kompoto, kompotines maziaus slapios.
Aisku kiekviena pasitobulina pagal save, todel pirma kart visad geriausiai daryt pagal orginala.
kas del Olestos komentaro- tai kiek valgius jos torciuku ten visad buna nepagaileta kremo, o butent apie juoda miska tai ir sokolado sluoksnio, bet tas man nei kiek nemaiso, netgi patinka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 05 09, 11:04)
O snikeriui dedu viena indeli, bet riesutini sluoksi darau is dvigubos normos biggrin.gif

as darau pagal recepta tik riesutu kiek daugiau ne 100g-jis mums dabar pats pats is visu keptu tortu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 09 gegužės 2012 - 11:15
QUOTE(Rasskee @ 2012 05 09, 08:23)
Labai aciu uz recepta, nes as irgi neradau jo smile.gif
O sakykit, ar darant torta Baltasis braskiu sapnas http://aj-receptai.b...kiu-sapnas.html, kiek ji reikia brandinti, kad butu pats skaniausias? Nes kitus, tokius kaip Juoda miska, darau pries pora paru, tada jis buna skaniausias. Ar galeciau ji irgi daryti pries pora paru?  ax.gif

ji galima valgyti ir po keliu valandu mirksiukas.gif
Atsakyti
sakykit kada geriausia butu sutept toki torciuka, jei valgomas jis bus sestadieni http://www.sonatinos...ml#comment-form? g.gif
Atsakyti