Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-20

QUOTE(loret30 @ 2012 05 14, 13:07)
unsure.gif Išsiplaks? Bandėt?

Sveika, neissiplaks schmoll.gif
Atsakyti
Labas rytas, gal kuri nors galėtų iškepti štai tokį tortuką, paskaitinėjau jūsų temą, tai matau, kad tikros meistrės esate bigsmile.gif

Jei kuri apsiimtumėte - labai laukiu až wub.gif

user posted image

Nuotrauka paimta iš čia:

http://www.flickr.co.../page2/?view=lg
Atsakyti
Tortas "Drugelis''

user posted image


Biskvitui:

125 gr. margarino
100 ml. cukraus pudros
žiupsnelis druskos
pok. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
60 gr. miltų
60 gr. krakmolo
šaukštelis kepimo miltelių

Sulaistymui:

100 ml. natūralių apelsinų sulčių

Kremui:

125 gr. cukraus
10 gr. želatinos
100 ml. vandens
190 gr. maskarpone sūrio
400 gr. grietinėlės (35%)
citrina

user posted image

Margariną išsukti su cukrumi iki purios masės. Įmušti po vieną kiaušinį, po kiekvieno plakti apie 5 min. Druską, vanilinį cukrų, miltus, krakmolą ir kep. miltelius persijoti ir įmaišyti į bendrą masę.
Tešlos gausis nedaug, bet biskvitas pakils ir jo pilnai pakaks pagrindui. 26 cm. kepimo formą ištepti riebalais, pilti tešlą ir kepti orkaitėje 180 C. iki 30 min.

Dar šiltą biskvitą subadyti smeigtuku ir sulaistyti sultimis.

Išbrinkiname vandenyje želatiną ir pakaitiname iki užvirimo, kad pilnai ištirptų. Supilti cukrų ir maišyti, kol ištirps. Atvėsinti. Grietinėlę išplakti standžiai, Kitame inde išsukti sūrį, įspausti citrinos sultis, įtarkuoti žievelę, palengva sumaišyti su plakta grietinėle, supilti želatiną.

Biskvitą dėti atgal į formą, užspausti gerai kraštus ir gražiai uždėjus išlyginti kremą.
Statyti į šaldytuvą bent 6 val., o geriausia nakčiai. Išėmus iš formos perpjauti pusiau ir sudėti šonais į vidų. Puošti uogomis.
Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
Ulė vaizdas atimantis žadą wub.gif wub.gif , tik gal pasigedau jūsų pačios komentaro , kaip jums skonis , ar labai patiko ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linette @ 2012 05 15, 09:16)
Ulė vaizdas atimantis žadą  wub.gif  wub.gif , tik gal pasigedau jūsų pačios komentaro , kaip jums skonis , ar labai patiko  ax.gif  smile.gif

labai thumbup.gif tikrai darysiu ne karta, ne persaldus, mano skrandziui neriebus,toks gaivumelis drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 05 15, 10:04)
labai thumbup.gif tikrai darysiu ne karta, ne persaldus, mano skrandziui neriebus,toks gaivumelis drinks_cheers.gif

Ir Gražus-atrodo lengvai papuošiamas toks natūralus vaizelis wub.gif

Atsakyti
Sveikos, kepejeles,

gal kuri zinote, kaip ir is ko gaminamas tas traskus sluoksnis pirktiniuose tortuose?
Manau, isivaizduojate apie ka kalbu.

Aciu labai uz atsakyma.
Atsakyti
QUOTE(Graze @ 2012 05 15, 12:14)
Sveikos, kepejeles,

gal kuri zinote, kaip ir is ko gaminamas tas traskus sluoksnis pirktiniuose tortuose?
Manau, isivaizduojate apie ka kalbu.

Aciu labai uz atsakyma.

dievaži neįsivaizduoju apie kokį traškų sluoksnį eina kalba g.gif nors tortą ne vieną esu valgiusi. Kas šauna į galvą, tai nebent - morengas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2012 05 15, 12:58)
dievaži neįsivaizduoju apie kokį traškų sluoksnį eina kalba g.gif nors tortą ne vieną esu valgiusi. Kas šauna į galvą, tai nebent - morengas  g.gif


Nemorengas schmoll.gif zinau apie ka kalba, bet nezinau kaip padaromas, nes pati nesenai klausiau ax.gif biggrin.gif daznai buna tarp sokoladiniu tortu toks sluoksniukas lyg sokoladinis bet kai kandi traska. Buvau skaicius kad maiso sokolada, sviesta ir sausus pusrycius kiek pasmulkintus g.gif arba sviesta, rududu ir saus. pusrycius-bet nebandziau dar.
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 05 15, 12:15)
Nemorengas schmoll.gif zinau apie ka kalba, bet nezinau kaip padaromas, nes pati nesenai klausiau ax.gif  biggrin.gif daznai buna tarp sokoladiniu tortu toks sluoksniukas lyg sokoladinis bet kai kandi traska. Buvau skaicius kad maiso sokolada, sviesta ir sausus pusrycius kiek pasmulkintus g.gif arba sviesta, rududu ir saus. pusrycius-bet nebandziau dar.



As kazkada sitoj temo ir klausiau kaip pasigaminti tuos traskucius ir jie tikrai buna dazniau sokoladiniuose tortuose g.gif bet atsakymo taip ir nezinau
Atsakyti
QUOTE(dajolu @ 2012 05 15, 13:35)
As kazkada sitoj temo ir klausiau kaip pasigaminti tuos traskucius ir jie tikrai buna dazniau sokoladiniuose tortuose  g.gif  bet atsakymo taip ir nezinau


Aš darau su sokoladiniais sutraiskytais vafliais ir nutella būtent sokoladiniame torte, tai kas valgė visiems labai patiko, pabandykite, gal ir jums patiks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dajolu @ 2012 05 15, 13:35)
As kazkada sitoj temo ir klausiau kaip pasigaminti tuos traskucius ir jie tikrai buna dazniau sokoladiniuose tortuose  g.gif  bet atsakymo taip ir nezinau


neatsakė nieks todėl, kad matyt šis klausimas yra užduodamas kas kelintą puslapį. ten yra spec traškučiai, juos parduoda firmos dideliais kiekiais, po kelis kilogramus.
Atsakyti