Įkraunama...
Įkraunama...

Rota virusas

Jezau Marija! Man tai baisu prisiminti sita Rota!!!! Penkias paras reanimacijoje isgulejo,. Vaikui buvo nepilni 10 men. Vos atpompavo... Dar kiek ir galejau netekti vaiko. Nejuokaukit su sita liga. Mazuliukams vaikuciams ji ypatingai baisi!!!!
Adomas pirma para palyginti gerai tvarkesi: ispradziu labia veme, bet neviduriavo. O paskui vemimas baigesi ir labai viduriuoti pradejo. Pirma para gulejome bendrame skyriuje, o paskui ziuriu, kad vaikas gesta, tai staigiai i reanimacine perkele. O ten dirbau - nespeji pamperio uzsegti, o jis jau vel per krastus bega. Beveik 4 paras vaikas buvo istisai pajungtas prie lasalines.
Kazkoks kosmaras buvo!!! Paciam baisiausiam priesui nelinkeciau. As net bijau galvoti apie tai!!!
QUOTE
zodziu pakolkas tai didziausias buves kosmaras musu gyvenime 

Mums taip pat. Tikiuosi niekad daugiau situo brudu nesirgsit, o jeigu tektu, tai kad kuo lengviau.
Atsakyti
Sirgom ir mes tuo virusu...
Kaip kazkas jau rase, svarbiausia, kad vaikutis neprarastu skysciu. Maniskis nenorejo gerti, gulejo kaip lavonelis, tai mes jam su imunalo dozavimo svirkstuku po 10-20 lasu tiesiai i burnyte, is pradziu per prievarta, o paskui kaip prarove, pats prase dar...
Mes irgi gydemes dieta ir smecta... Sunkiausia buvo tas laikas, kai reikejo nuo dziuvesiu-mineralinio dietos pereiti prie normalaus maitinimosi... Gyd. grieztai uzdraude duoti piena, tai tas tirpias koses maisydavau su vandeniu, gerai jas valge... Nors po dietos kaip privalge, pilvas isiipute o pats tai sukudes buvo labai, atrode kaip badaujantis somalio vaikas... Neduok dieve niekam tokios patirties... blink.gif
Atsakyti
Gaunasi tokia dilema - kuo daugiau duodi gert, tuo daugiau vemia. Bet neduot gert negali, nes labai dehidratuos. Smektos maniskiai negere, tai daviau aktyvintos anglies - per pora paru atsigavo. Anglies reikia duoti 2-3 kartus per diena 10-ciai kg svorio 1 tablete. Nezinau kaip del visai maziuku, bet savo sunui 10 men daviau.
Skysciams atstatyt vaistinese yra Rehidron miltukai tirpalui. Liaudiska priemone - i stikline mineralinio vandens (200) ideti 4 saukstelius cukraus. Gaunasi kaip gliukozes tirpalas su druskom.
Atsakyti
Mes irgi tik pries menesi is ligonines grizom. Atsigulem su plauciu uzdegimu, bet ligoninej pasigavom dar ir Rota virusa. As tai manau, kad simta kartu geriau namuose vaika gydyti, nes ligoninej tai prieziuros - nulis. Mes tris paras reanimacijoj pragulejom, tada perkele i skyriu, o ten pasirodo vietu nera - tai mes kokias keturias valandas palatos kamputy ant kedes prasedejom. O rota viruso gydymas - vaikui kas 20 min. bent po 10 ml skysciu i burnyte su svirkstu, kad ir per prievarta ( smecta, gastrolitas, ryziu klijai, paprastas mineralinis vanduo be burbuliuku ), jei nenori valgyti per prievarta nekisti ( toks gydymas klaipedos ligonionej ). Ir plauti rankas, po kiekvieno karto kai keiciamas pampersas. Jei nenorit lasaliniu galvoj, rankose ir dar visur kitur, tai girdykit vaika kiek galima daugiau.
Atsakyti
Na mums irgi didziausias kosmaras buvo.Mes su vyru pasikeisdami budejom.Jis diena,nes as maitinu kita savi liali,o nakti as.Ateini pamatai savo vaika gulinti vos leisgivi, net verkti pradedi.O mus Klaipedoje ligonines personalas labai gerai ziurejo.O su tom lasalinem baisu buvo.Vaikas net tris kateterius turejo,visos rankytes nubadytos,ir dabar dar melynes yra.
Atsakyti
sad.gif Na mes irgi sirgom tuo virusu, tai virusas kai uzsikreciam nuo viduriuojancio.... Tai kai ka isgeria ka suvalgo vemia, isviduriuoja, ir nieks nepadejo kaip tik ligonine, nes delsimas privede prie to kad vaikas prarado daug skysciu, vare laselines, daug daug, zinjau tik tai kad delsti negalima, butina i ligonine...... sad.gif nes pati nesuteiksi vaikui tieks skysciu kiek praranda, butina i ligonine
Atsakyti
Nakciai guldyk pas save i lova. Butinai ant soniuko, kad nugaryte liestusi prie tavo pilvo. Tuomet, vos predes krupcioti vemdamas, iskart pajusi. Musiskis sirgo labai sunkiai: 7 dienas veme ir trydojo beprotiskai. I gala taip nusilpo, kad net vemdamas nebepasukdavo galvos i sona. Reikejo labai ziuret, kad nepaspringtu. Pora kartu veziau i ligonine. Pastatydavo laseline ir isleisdavo namo. Taigi iskankina vaika smarkiai, o naudos tai pusvalandziui.
Atsakyti
Maniškis irgi sirgo, tačiau tik dvi dienas...Be temperatūros...Tai dar palyginti lengvai išsisukom... rolleyes.gif Mums rekomendavo važiuoti į ligoninę, tačiau nusprendėm dar dieną palūkėti - o po dienos ir praėjo smile.gif Be to, jei vaikas maitinamas motinos pienu, jam ne taip paprasta dehidruoti;)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvirbliuke: 20 kovo 2004 - 09:50
Nebutinai. As irgi dar matinau, bet bukle vaiko buvo kritiska sad.gif
Atsakyti
Maniškė irgi žiauriai persirgo- lopšelyje užsikrėtė, iš grupės 9 vaikai į ligoninę papuolė, 2 iš jų reanimacijon (tame tarpe ir mes), dar 5 namuose. Po to labai ilgai nesitaisė, karščiavo dar dvi savaites, net širdies pažeidimą įtarė, ačiū Dievui, viskas baigėsi gerai. Užtat apie gydymą ir šį virusą perskaičiau viską kas įmanoma.
1. Vaiką gali gydyti namuose stengiantis kiek galint dažniau girdyti, kad ir po šaukštelį ar mažiau. Labiausiai tinka gastrolitas (neskanus), rehidronas (irgi šiaip sau), hipp spec sultytės. Kad vaikas gertų, gali pridėti bet ko- mėgstamų sulčių, cukraus, bet vis tiek turi būti druskų, todėl maišyti su mineraliniu, jei negeria minėtų tirpalų.
2. Jei suėmus pilvo odą, paleidus raukšlė neatsistato per per 2-3sek,arba iš burnos jaučiamas stiprus acetono kvapas, vaikas mieguistas, vangus- kviesti greitąją ar patiems važiuoti į ligoninę, nes be lašinių vargu ar išsiversite.
3. Smekta, angliukai- gerai, be to reikalingos "gerietės" bakterijos- Bifidum, Gefilus, Lactobakterinas, Linex, Enterol 250(man šis vaistas ypač padėjo).
4. Asmeninė higiena: plauti, plauti rankas, prižiūrėti aplinką (užsikrėsit pačios)
5. Gyjant ilgokai vengti pieno produktų
Ir dar: (čia jau mano) kadangi vemiant netenkama daug kalio, kurio daug razinose, aš vemiantiems visada siūlau razinų kompoto: švariai nuplautas razinas trumpai nuplikau verdančiu vandeniu, sudedu į termosą ir užpilu karštu (bet jau neverdančiu) vandeniu. Po 15 min pastovėjimo kompotas paruoštas. Jei vaikas labai vemia, šiek tiek skiedžiu su mineraliniu- geria noriai, nes skanu.
Linkiu sėkmės išsikapanojant.
Atsakyti
Apturejom ir mes sita "dziaugsma". sleep.gif
Buvom vos 3 menesiuku. Nakti paemiau maitint ir pajutau, kad mazyle karsciuoja. Bevalgydama dar ir pasikakavo. Kakutis keistas toks, gleivetas, bet nepasakyciau, kad skystas. Temperatura - 37,8. Paguldziau miegot - uzmigo zvirbliukas. Prabudo anksti ryte. Verkti vaikeliui jau buvo per sunku. Tik tyliai dejavo, knerksejo. Temperatura per ta laika sukilusi iki 39. Kvietem greitaja. Pastate paracetamolio zvakute i dubciuka ir isvaziavo. Komentaras: koks nors virusas g.gif Temperatura nukrito iki 38. Issikvietem savo gydytoja. Iki jos atejimo vaikutis pasidare vangus, nors valge gerai. Gerklyte siek tiek paraudus. Tustinosi daznai, bet neskystai. Kadangi buvo penktadienis, tai gydytoja pabijojo palikti mus namie ir liepe vaziuot i Santariskes. Vakarop mus pagulde i zarnyno infekciju skyriu. Atnese 200 ml druskos tirpalo su gliukoze, kuri per nakt sugirdziau.
Mums labai pasiseke, kadangi sirgom labai lengva forma. Ryte mazyle jau buvo zvali ir linksma. Neveme visai, tik daznai tustinosi. Palatos gydytoja prigasdino, kad cia tik laikinas pagerejimas. Mol taip nebuna, kad temperatura laikytusi tik 1 diena. Praktiskai pazadejo man, kad vaikas vems, nevalgys, stipriai karsciuos, viduriuos. Dekui Dievui, jos prognozes neissipilde ir jau sekmadieni popiet mes jau buvom namie smile.gif
Ligoninej be druskos tirpalo mums dar skyre Linex ir Enterol biologinius preparatus. Enteroli dar pavartojom ir namo grize (skanus visai tokie miltukai - nesudetinga buvo sugirdyt).
Mano klaidos: kai vaikelis karsciavo, bijojau ja susaldyt ir nenesiau i vonia skalbt uodegytes. Nuo dazno tustinimosi uzpakaliukas ir taip paraudes., o su slapiom servetelem ji dar labiau sudirginau.
Rankas is tikro reikia plaut labai daznai ir kruopsciai. As netgi kelis kart per diena keisdavau marskinius, nes kai nesiojau mazyte nuogu dubciuku i vonia, kaip bebutu ji uzpaliuku remesi i mano pilva. O po to maitinant prie tu paciu rubu butu glaudusis veideliu.
Atsakyti
Kadangi mes irgi ka tik persirgom, o dabar karantinas 10 dienu, tai galiu duot patarima: butinai reikia girdyti druskiniais tirpalais, pvz. "Regidron" ir kt. Jie neskanus, bet gerti butina. Neduokit jokiu kitu skysciu (arbatu) ir vaikas vis tiek gers, nes jaus troskuli. Jeigu vemia, butina girgyti po truputi, nes daug isgerus vema. Mes tik ligoninej po laseliniu issikapstem smile.gif
Atsakyti