Įkraunama...
Įkraunama...

Rota virusas

aciu visoms mamytems uz patarimus. Na, sikart mes issikapstem be ligonines... Ir is tikruju net neaisku ar tai buvo Rota ar siaip kokia nors zarnyno virusine infekcija. Temperatura nukrito trecia diena, vemimai irgi baigesi, tik vis dar trydaliojam... o jau 6 diena prasidejo. Geriam Gefilus bakterijas, bandom po truputi valgyti, taciau viskas su vandenuku isbega per kita gala ... Nezinau per kiek laiko tas pilvukas susitvarkys. Stengiames laikytis dietos, taciau mazyle labai nenoriai valgo "juodas" koses be pienuko. Kadangi maitinu misinukais, gydytoja leido jau po truputi pradet duoti, bet man labai nepatinka tas jos viduriavimas. Gal galit kas patarti del dietos, kuo galima paivairinti ta juoda maista beveik 8 menesiu kudikiui?

Aciu is anksto. Ir uz tai kad jus tokios rupestingos smile.gif
Atsakyti
O vat ir mano pacios vaikas dabar trydalioja ir nezinau ka daryti g.gif Bet tikrai ne Rotas - nevemia, nekarsciuoja, linksmas. O ryziu dieta kazkodel nepadeda blink.gif Kas dar ka galite pasiulyti?
Atsakyti
Pries tris savaites mus pagulde i Santariskiu neuroinfekcini skyriu del "labai stiprios reakcijos i skiepa". Jeigu buciau zinojusi, kad cia taip mumis "rupinsis", nei uz ka buciau nepasilikusi, juo labiau, kad zinojau, jog skyriuje guli daug vaiku su meningitais, rota virusais ir pan. Jau pirma diena ligonineje buvau isitikinusi, kad cia mes tikrai pasigausim koki "virusiuka". Taip ir atsitiko. Kai po 3 dienu grizom namo, Domukas nakti pradejo vemti, pakilo temperatura. Iskart nuvaziavom i Santariskes pas pazistama vaiku reanimatologa. Dvi savaites gydemes namuose, viska dareme tiksliai taip, kaip liepe tas gydytojas. Paveikom. 4 dienas isvis nieko nevalgeme, tik gerem po 1 litra "Rehidron" ir dar apie 500 ml. sultukiu per diena (sultis maisau taip 40 ml. sultukiu +100 ml. vandens). Po to pradejom nuo ryziu nuoviro kas trecia maitinima. Ismatose buvo gleiviu, todel pradejome gerti antibiotikus Gentamicina: 40 mg. (arba 1ml.) ampole sugirdyti (NE SULEISTI) kas 8 val. tris paras. Greiztai maziausiai 15 dienu JOKIU VITAMINU (net vitamino D), JOKIU "SMECTU", JOKIU ANGLIUKU, JOKIU RIEBALU BEI PIENO. Po savaiteles nuo ligos pradzios galima isvirti kisieliaus, kurio sudetis - tik vanduo, krakmolas ir cukrus. Pridekite daug cukraus ir vaikas tikrai gers.
Kaip sake gydytojas, musu situacija buvo sunki, taigi reikejo LABAI pasistengti, kad isvengtumem laseliniu, ligonines ir pan. Man paciai ta pirmoji savaite buvo klaiki, kosmariska, bet buvo ir vienas pliusas - numeciau 5 kg.
Is visos sirdies linkiu niekam su tuo nesusidurti...
Atsakyti
Jauciu, Ainax, po tokiu dietu tai ir vaikelio svoris oho-ho kaip nukrito. Pamenu Adoma po roto viruso, tai buvo baisu paziuret, visur tik kauliukai styrojo ohmy.gif ohmy.gif
Atsakyti
Siaip yra labai daug visokiu enterovirusu nuo kuriu vaikas gali trydalioti, biski pakilt temperatura, bet siaip nieko rimto..
Kiek teko dometis, jei tikrai yra Rotas, tai jis pasireiskia labai sunkiai sad.gif
Atsakyti
Taip, Giedrulka, Domukas ziauriai sukudo. Vos asaras nulaikydavau i ji ziuredama. O be to, ta dieta jam buvo baisi kankyne, nes Domui sociai pavalgyti siuo metu yra svarbiausias dalykas pasaulyje. Jis gali gulet baloj apsisysiojes, apsisikes ir nieko, bet jei nebus pavalges, tai jau palauk nera...
Atsakyti
QUOTE (ainax @ 2004 04 01, 19:58)
Jis gali gulet baloj apsisysiojes, apsisikes ir nieko, bet jei nebus pavalges, tai jau palauk nera...

thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamkos...
Aš čia su liūdna nuotaika pasirodžiau, vaikas šiąnakt apsivėmė, o ryte pagėręs arbatėlės vėl viską atpylė... sad.gif
Mūsų gydytoja sako, kad dabar vėl paūmėjo Rota infekcija, kad dabar lyg ir jos protrūkis...
Teko ja sirgti prieš gerus metus, tai kai dabar prisimenu doh.gif blink.gif
Kol kas neviduriuoja (pfu, pfu, pfu) ir nekarščiuoja...
Gyvenam Klaipėdoj, todėl noriu paklausti ar jūs ką girdėjot apie tą protrūkį, o gal dar naujas koks virusassiaučia...
Ir ką dabar daryti, gal iš karto vežti į infekcinę, kad tyrimus dėl to nelemto viruso padarytų?
Atsakyti
Gal pamegink iki ligonines nusigauti wink.gif Ir laikykis, manau viskas bus gerai. Cia pas mus Vilniuje tai siaucia kaskoks baisus virusas, kuris puola ne tik vaikus bet is suaugusius. ohmy.gif
Atsakyti
MANO DUKRA KA TIK PERSIRGO.VEME 4 KARTUS, VIDURIAVO TIK VIENA DIENA, BET KARSCIAVO ILGAI.
SVARBIAUSIA PO TRUPUTI GIRDYK SKYSCIUS,KAD NEISSEKTU,JEI VIDURIUOS-SMECTA.DIETA BE PIENO PRODUKTU.
SEKMES smile.gif
Atsakyti
tikiuosi, kad viskas ne taip blogai kaip prisimąsčiau... doh.gif
lėksiu tuoj gastrolito ir rehidrono pirkti, o su ligonine teks palaukti, kol nepakakos jokių tyrimų padaryti negalės...
Ačiū už palaikymą
Atsakyti
va norejau paklaust koks yra roto viruso inkubacinis laikotarpis?

vakar mano vyras bendravo su tokiu pazistamu,na toks ir bendravimas ranka paspaude,snekejosi,tai tik veliau suzinojo,kad jo vaikai serga roto virusu,bet jis pats neserga.
tai va galvojam,jei tas pazistamas neserga ar galejo uzkrest mano vyra?
siaip grizes namo,iskart soko i vonia,prausesi,dezinfekavosi,na tikekimes nepasigaus.
dar to "gero"betruko..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *kristina*: 18 gegužės 2004 - 10:14