QUOTE(naca @ 2013 12 12, 17:06)
Jeigu tas mano "jeigu" taip nesvyruotu, jeigu isitikinsiu, kad maistas daro itaka, tai ir man valios su kaupu pakaks. Tik man priimtinesnis variantas ne visko is karto atsisakyti
.
O, Ruutta, kiek laiko jus sirgot?

O, Ruutta, kiek laiko jus sirgot?
Man nepasiteisino variantas kažko dalimis atsisakyti, buvau bandžiusi gyventi tik be gliuteno - nepadėjo, tada tik be pieno produktų - irgi nepadėjo

Dėl sirgimo laiko sunku pasakyti, kiek. Dar nuo mokyklos laikų prisimenu (dabar man 31), kad tai šen tai ten išlįsdavo koks mažas ploteliukas prie vieno akies ar ant kaklo, bet jo nesureikšmindavau, Advantan patepdavau ir numalšindavau. Kadangi dar tada visus alergenų tyrimus dariausi, kokie gali būti, tai maisto įtakos iš viso nesvarsčiau. Be to mama buvo sakius, kad vaikystėje rankose per sulenkimus visad būdavo pafdraskyta, bet gydytojai tuomet viską buvo citrusiniams suvertę ir tiek žinių.Tai va taip metai iš metų su mažais ploteliukais, dažniausiai rudenį, pavasarį ir gyvendavau, gydytojai tiesiog konstatuodavo faktą, kad juk sezonų kaita visiems tokiems atopikams neduoda ramybės, vargšai mes žmonės, taip jau lemta. Kai buvau nėščia ir po gimdymo prieš keturis metus buvo rami žiema, visai neišlindo, o prieš du metus smogė labai smarkiai, vieną ploteliuką patepdavau penki nauji atsirasdavo, apėjo visas veidas, kaklas, tokia prabuvau visą žiemą, pavasarį, o vasarą nurimo. Vėl aišku visokie tyrimai, pinigai ir t.t. Praeitais metais vėl rudenį smogė, na gal ne tiek smarkiai, bet visą žiemą irgi atsikankinau balansuodama ant kiek įmanoma mažesnių hormonų tepimo. šiemet jau kabino ir pavasarį ir vasarą, o rudenį jau be proto išbujojo, su limfmazgių sutinimais, guzais, nusidraskimais iki kraujų ir t.t. Tai va ir truko kantrybė, taip draskantis ir kraujo užkrėtimą galima gauti, nutariau ieškot iš to išeities ir tikiuosi suradau. Aišku per mažai laiko praėjo dar, tai džiaugiuosi atsargiai, visko dar gali būti - pablogėjimų, paūmėjimų, bet vienaip ar kitaip faktas, kad viskas eina iš vidaus, iš žarnyno, iš mitybos, tai teks visą gyvenimą balansuot, prisižiūrėt, save saugot, tuo neabejoju

Papildyta:
QUOTE(Siuolaikine @ 2013 12 12, 17:34)
Pabandykit, lengva nebus, bet verta.Aš savo vaikiną buvau griežtai vieną mėn.pasodinusi ant dietos.Jis pas mane labai valingas.Kaip ir nebuvo problemų.Vienintelė problema, kad jam labai valgyti norėdavosi, nes mes išėmėme visus miltinius, grūdinius, pieno produktus, bulves, kiaušinius, cukraus ir šokolado turinčius,todėl nebegalėjo užkandžiauti.Tai valgydavo obuolius ir kukurūzų ekologiškus paplotėlius. Nežinau ar tai sutapimas, ar tai organizmas taip reagavo, bet tuo metu labai daug bėrimų naujų atsirado.Bet vėliau ir dabar -naujų neatrandu
Dabar mes jau nebesilaikome tokios griežtos dietos, valgome visko saikingai.Duona, batonas, bulvės -visai išimti. Makaronus priprato valgyti kukurūzinius be gliuteno.Pieno produktus vartojame. Su vaikais yra sunkiau,o tuo labiau, kai dar ir kiti namuose.Tai ir jiems tenka atsisakyti visų blynų ir t.t.
Turiu pažįstamą Škotijoje, kuri nuo vaikystės serga psoriaze.Tai ji Škotijoje vaikšto pas žolininkę ir jai parenka maisto produktus.Tai praktiškai reikia atsisakyti visų produktų, kuriuos minėjo mergaitės. Tačiau jos patarimas retkarčiais, netgi vieną kartą savaitėje galima ir šokolado paragauti, ir pyragėlio ir kt. neleidžiamų produktų.Tačiau visai tai turi būti labai saikingai
Nežinau kiek tai tiesos, kai ne pati sergu, bet mano pažįstama sakė, kad ji vadovaujasi tuo principu ir jai kol kas neblogėja
Jai su dieta organizmas valėsi labai ilgai, remisijos pasiekė tik po 9 mėn.
Sėkmės ir kantrybės 

Turiu pažįstamą Škotijoje, kuri nuo vaikystės serga psoriaze.Tai ji Škotijoje vaikšto pas žolininkę ir jai parenka maisto produktus.Tai praktiškai reikia atsisakyti visų produktų, kuriuos minėjo mergaitės. Tačiau jos patarimas retkarčiais, netgi vieną kartą savaitėje galima ir šokolado paragauti, ir pyragėlio ir kt. neleidžiamų produktų.Tačiau visai tai turi būti labai saikingai

Tai va man kol kas neblogėja, nors ir su torto gabalėliu ir su vynu esu sugriešijus, bet matyt žolininkė teisi - tol kol viskas proto ribose tai ir nekenkia, svarbu griežtai išsivalyt pradžioje