Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė 10

QUOTE(Mantilė @ 2013 12 27, 15:47)
Nidulia, papasakok kaip tavo mama išsigydė. Ir kaip dabar maitinasi.
Negi ir mums, kai išsigydysim ir praeis daug laiko, irgi dar teks "laimė" suvalgyti torto gabalą ar kūčiukų..(pirmos kaledos kai nesuvalgiau nei vieno, nesikankinau nei kiek kai turiu tikslą)

zinok, tai buvo pries 14 metu. Daugiau nei menesi gulejo ligonineje, nes pas ja buvo ziauri forma. Dabar ji valgo viska. Tada, pamenu, ji valge grynai paleo. Ismete gluteinus, cukru (visus miltinius ir net vaisius)ir krakmola. Pamenu, kad valesi darzoviu sultimis: kopustas, saliero saknis, burokelis zalias. Is kur ji tai suzinojo, neisivaizduoju, kazkokiu knygeliu turejo.Na, as tau gi nieko naujo nepasakiau, viska pati zinai:) Man ant kuno buvo diagnozuota zvyneline/psoriaze (cia ta pati liga). Man dvieju menesiu teprireike susitvarkyti pilnai.
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2013 12 27, 16:16)
As optimiste,  su mityba naudokit ir vaistus, bandykit fototerapija, vitamino D profilaktine doze..
Vit D-gal,vaistai -  tik gilina problema, didina metabolini nukrypima ir priezasties teigiamai neveikia. Kai as nutraukiau vaistus ir pajungiau savo mityba, tik tada viskas eme sparciai taisytis. Ta pati patvirtino metaboliniai tyrimai, kuriuos pries savaite pasidariau- vaistai gilina nukrypima ir tik apmalsina pasekmes, bet priezasties neveikia i geraja puse. O naikinti reikia priezasti, kitaip ir pasekmes niekur nedings. Vit D as pati geriau, nes mano D lygis buvo zemiau zemiausios normos.
O kai pasidarys geriau, tada galesit isbandyti ir tik mityba. Kai yra zymus ligos paumejimas, sunku su juo kovoti. buna laikotarpis, kad niekas nepadeda verysad.gif
Mano mamai buvo taip ziauru, kad kur jau dar ziauriau gali buti. Is pagalbiniu priemoniu ji tik naudojo esex losjona ir eucerina su urea. Na gi pasveiko.
Turiu beveik 40 metu patirti, pastovia problema, 20 is ju sunkia forma. zinau, kad nepadejes koks tepaliukas ar gydymas, kita karta (kai nera taip umu) puikiai veikia. 
Bet jus niekada ir neismeginote musu pasiulyto varianto - 3 menesius maitintis pagal psoriazininko protokola, tai negalite net ir sakyti, kad viska ismeginote, niekas nepadejo, todel liekate ir toliau tiketi tik vaistais ir susitaikete su mintimi, kad su sia liga gyvensite iki gyvenimo pabaigos..Zinau daugybe atveju, kai liga karta subujojusi atsitraukia  ilgam ar net visam laikui be jokio gydymo ir profilaktikos . Bet daznai liga buna pastovi sunkesne ar lengvesne forma. O vaikams tikrai yra galimybe paveldeti, bet ne tokia jau didele.
Vaikai gauna viska, ka mama jam perdave. Kokia mikrofluora susikure/privalge  sau mama, tokia perdave ir vaikeliui. Pastaruoju metu daugiau nei kas antras vaikas gimsta su atopiniu dermatitu.Is kur jis? Ne is dangaus gi.Nebuvo tokiu naujagimiu ligu tarybiniais laikais, nes nebuvo nei saldainiu,nei tortu, nei bandeliu, nei tokiu saldumynu pasirinkimo parduotuvese, net vaisiu nebuvo, tai ir neprisivarydavo angliavandeniu pertekliaus moterys. Juk naujagimis pats negalejo dar prisivaryti iki tokio stovio. Isvada?Mama pastoviai gaudavo angliavandeniu pertekliu, kruva krakmolo ir gluteinu, tai tuo paciu maitino ir savo maziuka pilve.Psoriaze nera kazkokia atskira liga, tai angliu pertekliaus ir gluteinu pasekme, va ir viskas. Visos odos ligos nuo to pacio, tik jos turi kruva skirtingu vardu nes atrodo kiek skirtingai tos pasekmes, tai ir vardu sukure sioms pasekmems daugybe. Jus vis darmeginate irodyti pati sau, kad tai paveldeta ir iseitis vienintele -vaistai ir susitaikymas su padetimi. Gal kada nors suprasite, kad galite panaikinti sios kankynes priezastis ir baigs jus kankinti tokios ziaurios pasekmes. Matote mano pavyzdi, bet vistiek meginate pasiteisinti,kad galbut pas mane kitokia forma, todel as pasveikau, o jusu padeciai mano patirtis ir metodika netinka, nors jos net neismeginote:) Jusu pasekmes lygiai tokios pacios kaip ir mano:)b

Nuosirdziai linkiu, kad nebemyletumet savo ligos ir ja paleistumete velniop 4u.gif
Atsakyti
Turiu ir as giminej labai sunkia forma serganti giminaiti PSO, labai tikiu mitybos galia, kiek zinau jis ir laikesi visokiu dietu, bet kazkaip pasiskaicius jusu, manau ne tu g.gif jis atvirksiai visos mesos venge, leido sau bulves, lyg bande miltiniu produktu nevalgyti, bet pagerejimo nera buve..
temos prisipazinsiu neskaiciau visos, kokius 10 paskutiniu puslapiu, bet taip ir nesupratau kokiu produktu reiktu vengti, o kuriuos galima valgyti g.gif
Kaulu sultinys, tai cia jau privalomas prie kasdieninio maisto raciono.
Mesa kaip suprantu galima visokia (galima kepta ar butinai tik virta?)
Zuvis galima ir visu rusiu?
Darzoves visos (papriku, pamidoru negalima ir antiksciu, bulves)? zirnelius galima is antiksciu (saldyti ir konservuoti be cukraus) pataisyk jei ne taip
Vengti visu vaisiu (del cukraus)? ar kazkokie yra kuriuos galima?
Va del kruopu nesupratau kurias galima o kuriu ne?
Visko vengti kas is miltu su gliutenu
Kiausinius galima?
Pieno produktus pradzioje ismesti, bet jie nera toks didelis blogis kaip supratau..
Merginos gal galite papildyti tuos mano postelius ka praleidau ir pasmulkinti, ir atsiprasau jei jau buvot tai surasiusios ax.gif
aciu
Ai, o kokia padetis su prieskoniai, juos galima visokius? ir dar kaip reikalai su drauska?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Purpurine: 27 gruodžio 2013 - 16:44
Nidulia, matau, kad jau tikrai visai nebegaliu nieko parasyti blink.gif

Jei jus liga turejot trumpa laika, o as 40 metu sergu ir domiuosi, bet jus jauciates 100 % teisi? As tai nesijauciu ir rasau tik patarimus. Neperbegau as jums kelio, kad visus mano patarimus ir teiginius raudonai neigtumet g.gif

O as jau keleta kartu rasiau, kad vaikysteje as ir mano sesuo laikemes dietos, skirtos butent psoriazikams ir ji jokios itakos nepadare . neseniai klausiau mamos apie tai, tai patvirtino, kad laikesi stropiai ir netrumpai. Nemanau, kad ta dieta sudare visiski bukagalviai ir nieko neismanantys. Bet pameginsiu ir mityba be gliuteno, tik reikia dar viska issiaiskinti, susipirkti produktu, kad nekiltu noras greita atsisakyti. Nesu as kokia bevale.. bet meginti viska neuzteks ir gyvenimo...

Kaip jus sakot, kad ligos nepaveldejot, jei mama serga?

mano uosviene susirgo sunkia forma po trecio gimdymo. Gydesi tradiciskai, dideliu pokyciu nebuvo. Liga po keliu metu atsitrauke visam laikui savaime, nors nesilaike nei mitybos , nei gydymo. Ir tokiu pvz daugybe.

Cia laisve pasisakyti visiems!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 27 gruodžio 2013 - 17:00
QUOTE(naca @ 2013 12 27, 17:59)
Nidulia, matau, kad jau tikrai visai nebegaliu nieko parasyti blink.gif 

Na, nekvailiokit:) Kaip tik, viska rasykit 4u.gif Juk cia forumas, cia diskutuojame, dalinames ir gincijames:) Az kazkodel labai uz jus kovoju ir noriu jumi pasveikimo, todel ir nepaleidziu is savo motinisko glebio ax.gif Noriu, ka ir jusu svajone issipildytu, kaip issipilde manoji.Ir rasykit visiskai viska, tikrai nesu as jusu priese ar kokia ragana:)
Raudonas rastas -ne neigimas. Jei rasyciau tarp jusu sakinuku juodai, jus nesuprastumet kur jusu zodziai, o kur mano, tik tiek.Kodel as jauciuosi teiesesne uz jus? Nes ir mano mama. ir as, pasveikom tuo paciu budu ir nesvarbu, keliu metu susirgome. O kiek dar dabar turiu pazistamu, kurie pasveiko tik atsisake provokuojanciu maisto produktu... Parasykite sm nariui Silweris ir pati jo paklauskite, kaip jis kovoja su ziauria pso forma:) Jus sergate seniai, tai jums reiktu daugiau laiko atsikratyti tos ligos, bet metodika -ta pati - ismesti is raciono dalykus, kurie provokuoja sia liga ir neleidzia jos atsikratyti.. Gaila, kad nenorite supratsi, kame saknys. Labai daug reikia skaityti, labai daug info anglu kalba apie maisto produktu itaka sveikatai, apie pso, bet tai uzima ziauriai daug laiko. As jau pateikiu viska sukramtyta, imkite ir pameginkite, jei atsiras noras:)
Ir nepykit ant mane,ir butinai viska rasykite, geriau jau as prikasiu liezuvi 4u.gif Gal but biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 27 gruodžio 2013 - 17:35
QUOTE(naca @ 2013 12 27, 17:59)
O as jau keleta kartu rasiau, kad vaikysteje as ir mano sesuo laikemes dietos, skirtos butent psoriazikams ir ji jokios itakos nepadare . neseniai klausiau mamos apie tai, tai patvirtino, kad laikesi stropiai ir netrumpai. Nemanau, kad ta dieta sudare visiski bukagalviai ir nieko neismanantys.

Gal pamenate ta dieta ir galite bruksteleti jos principus? Jei toje dietoje buvo leidziamagluteinai, krakmolas ir cukrus ivalias, taiji ir turejo buti neveiksminga, kas ir nutiko.Nebutinai ja sudare bukagalviai, gal dar tiek ziniu ir duomenu nebuvo. Be to, p0aziurekite kiek dietu prikepta, kaip ir sakete, 5-iems gyvenimams pakaktu. Megnkite ta, kuria ismegino jusu bendrazygiai psoriazininkai ir ji buvo veiksminga. Kruvai psoriazininku, su ivairiomis formomis padejo, o jums nepades? Kodel? Na kur cia logika?
Vien tik gluteinu atsisakymas jumi nepades. Anliavandeniu pertekliu butina likviduoti. Kitaip drasiai pasakysite,kad metodika neveikia:)smile.gif
O ka jus norite susipirkti, kad glitimo negauti? Atvirksciai, nereikia pirkti nieko papildomo ir nieko su glitimu.
Atsakyti
QUOTE(Purpurine @ 2013 12 27, 17:42)
Turiu ir as giminej labai sunkia forma serganti giminaiti PSO, labai tikiu mitybos galia, kiek zinau jis ir laikesi visokiu dietu, bet kazkaip pasiskaicius jusu, manau ne tu g.gif  jis atvirksiai visos mesos venge, leido sau bulves, lyg bande miltiniu produktu nevalgyti, bet pagerejimo nera buve..
temos prisipazinsiu neskaiciau visos, kokius 10 paskutiniu puslapiu, bet taip ir nesupratau kokiu produktu reiktu vengti, o kuriuos galima valgyti g.gif
Kaulu sultinys, tai cia jau privalomas prie kasdieninio maisto raciono.
Taip, autoimunininkui sultinys, kaip gyvybes eliksyras. Jis turi buti verdamas is zoliaedziu kaulu, kremzliu, sausgysliu, odeliu. Verdamas ne maziau 6 vcalandu. Atvese virsta drebuciais-toks yra teisingas.Galima gi po sauksta ant troskinio uzsimesti, labai skanu.
Mesa kaip suprantu galima visokia (galima kepta ar butinai tik virta?)-Geriau virta, tusinta, troskinta.
Visokia, kokia tik norite, tik nepervirta, kad nebutu visiskai pakites baltymas. Tokia mesa nebenaudinga o net zalinga. Stai kodel dauguma saltiniu rekia, kad mesa yra blogis. Nes bandymus jie daro su zmonemis, kurie vartoja pakitusius baltymus-pervirusia mesa,kuri yra tikrai nesveika.

Zuvis galima ir visu rusiu?
Manau, kad taip, bet vel gi-nepertroskinta
Darzoves visos (papriku, pamidoru ir baklazanu  negalima autoimunininkamsir antiksciu, bulves)? zirnelius galima is antiksciu (saldyti ir konservuoti be cukraus) pataisyk jei ne taip
Bulviu, ne - krakmolas, galutiniame rezultate - gliukoze.Vengti visu vaisiu (del cukraus)? ar kazkokie yra kuriuos galima?
jokiu nereikia kazkuri laika, nes juose didelis kiekis cukraus. Ateis musu vaisiu sezonas, tai ir paragaus tada, o dabar, pas mus niekas nebeauga:)
Va del kruopu nesupratau kurias galima o kuriu ne? As jokiu nevalgau. Paskaitykite apie zarnyno pralaiduma,del ko jis tampa pralaidus ir suprasite kas provokuoja kruva susirgimu.
Visko vengti kas is miltu su gliutenu
Tai gi miltai is ko sumalti? Is kvieciu ar kitokiu grudu = gluteinai, von juos.Kiausinius galima?
Pieno produktus pradzioje ismesti, bet jie nera toks didelis blogis kaip supratau..
Pats pienas-netinkamas O jo produktai-reikia tikrintis.Kol neisimsite is raciono pieno produktu menesiui, tol nesuzinosite, ar toleruojate pieno baltyma, kozeina. Tik is pradziu atsisakius o po menesio vel uzvalgius, suprasite ar jums tinka. Man tinka, bet saikingai.[/COLOR
]Merginos gal galite papildyti tuos mano postelius ka praleidau ir pasmulkinti, ir atsiprasau jei jau buvot tai surasiusios ax.gif
[COLOR=red]O kur apie cukru ir viska, kur jo yra?smile.gif Tik vaisius paminejote, o kur saldainiai, medus, ir kiti saldesiai? Dar uzsleptas cukrus (produktai, kur i sudeti ieina cukrus. Net sudyta lasisa buna su cukrumi, reikia skaitytisudetis ant etikeciu)smile.gif Alieju yra kruva neteisingu. Kepti ant ju nereikia, nes oksiduojasi momentaliai ir valgote nuodus.
aciu
Ai, o kokia padetis su prieskoniai, juos galima visokius? ir dar kaip reikalai su drauska?
Druska - kalio chloridas-mikroelementas. Padauginti nereikia, bet atsisakyti irgi negalima. Prieskoniai negalimi kasdien, jie erzina organizma. Svogunas ir cesnakas-vaistas o ne maistas.

Riesutai - ne kasdieninis mkaistas ir toli grazu, ne visi tinkami valgyti.
Cia reiketu skaityti apie omegu ir tesinga sociuju, mononesociuju, polinesociuju riebalu santyki. Visi aliejai ir riesutai su polinesociuju riebalu persvara - netinkami vartoti. Dominuoti turi sotieji ir kazkiekmononesotieji.
Seklos-netinkamos delantimaistiniu ir tu paciu polinesociuju.
Gal dar ka pamirsau.
Neturiu siame kompe nuorodu. Jei ka,galesiu veliau imesti.
Atsakyti
o burokėliai nepriklauso tom "naktinėm daržovėm" (pomidorai, paprika, baklažanai) , kurių negalima sergant PSO? aš juos labai mėgstu, bet kai pažiūrėjau kiek cukraus juose...suabejojau ar candida pas mane nešeriama ph34r.gif
Atsakyti
Taip, ten tikrai nebuvo paleo, pagal ja mesa turejo buti tik liesa (kiauliena keiciama jautiena), jokiu citrusiniu, sokolado, kazkas ir is angliavandeniu apribota- bet as neprisimenu. Kazkur buvau ir siais laikais radusi tokia dieta psoriazikams.

O gryna paleo mityba tai man nepriimtina schmoll.gif Nesu mesede, man mesos reikia nedaug, juo labiau kad tik neriebios, ir zuvies nemegeja. Vien darzovemis gyvas nebusi unsure.gif . Ir tikiu mitybos piramide, kad grudines kulturos pacios svarbiausios. Bet pripazistu, kad miltiniu patiekalu, cukraus vartoju daug. isbrauksiu javus, labai apribosiu cukru, bulves.
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2013 12 28, 15:24)
Taip, ten tikrai nebuvo paleo, pagal ja mesa turejo buti tik liesa (kiauliena keiciama jautiena), jokiu citrusiniu, sokolado, kazkas ir is angliavandeniu apribota- bet as neprisimenu. Kazkur buvau ir siais laikais radusi tokia dieta psoriazikams.

O gryna paleo mityba tai man nepriimtina  schmoll.gif  Nesu mesede, man mesos reikia nedaug, juo labiau kad tik neriebios, ir zuvies nemegeja. Vien darzovemis gyvas nebusi unsure.gif . Ir tikiu mitybos piramide, kad grudines kulturos pacios svarbiausios. Bet pripazistu, kad miltiniu patiekalu, cukraus vartoju daug. isbrauksiu javus, labai apribosiu cukru, bulves.

Ir nereikia sesti ant paleo. Bet kol vyraus angliavandeniu perteklius, krakmolas ir gluteinai - niekas nesitaisys I geresne puse, savo kailiuku patyriau sad.gif O gluteinai, tai ne tik miltiniai patiekalai, glitimo turi juk dauguma grudu, todel ta piramide tiesiog priestarauja zmogaus sveikatai. Juk jos virsuneje grudai-glitimas. Toliau, kruva vaisiu-cukrus, cukrus, cukrus ir t.t.
Zodziu, laikykites ir sveikite:)
Atsakyti
Nidulia, nelipk žmonėms ant galvos. Nedaryk spaudimo. mirksiukas.gif

Dar vienas didelio angliavandenių kiekio maiste minusas- yra druskos rūgšties sekrecijos skrandyje slopinimas- angliavandenių virškinimui ji nereikalinga.
Kai kurie žmonės dėl mažo druskos rūgšties kiekio blogai virškina mėsą, jos suvalgę blogai jaučiasi, taip pat to blogo baltymo virškinimo pasekmė gali reikštis kaip ant odos, kad ir žvynelinės pavidalu. Todėl kai kas suvaldo žvynelinę ir veganiškos mitybos pagalba.
Arba druskos rūgšties iš išorės pagalba

http://www.psoriasis...-psoriasis.html
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 30, 14:27)
Nidulia, nelipk žmonėms ant galvos. Nedaryk spaudimo.  mirksiukas.gif

[/url]

ok, ok, iseinu:)
Tiesiog, kai as siu priblemu atsikraciau ne vaistu pagalba o juos metusi ir pajungusi mityba, apie kuria cia karkiu jau uzkimusi, tai labai norisi, kad mane isgirstu ir kiti, kurie kankinasi, ir pasveiktu. Suprantu, kad per jega net didziausi ir geriausi mano norai nepades, bet gal kas nors isgirs mane netycia:)
Atsakyti