Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė 10

QUOTE(Nidulia @ 2014 08 25, 16:45)
Pridurti tegaliu, kad nuo angliavandeniu perteklaisu ir antimaistiniu medziagu (grudai, ankstiniai) organizme vyksta nuolatinis uzdegimas. O jis issaukia daug ligu. Ne veltui autoimuniniame protokole isbraukti ve tik sie produktai o ir pienas ir nakties spalvu darzoves.
Kodel zmones taip kankinasi su sia autoimunine liga ir pasikliauja tik tepalais, nenori ismeginti visai nemokamo budo? Juk musu narys silweris turejo net 2 autoimininius susirgimus-IS ir zvyneline. Na ir issikapste gi. Ir as issikapsciau ir odos ligu butent emusis tokios mitybos.

minite autoimuninį protokolą, gal galite kokią nuorodą įmesti, kas tai per daiktas, norėčiau pasiskaityt plačiau. o greitai pagooglinus, radau tik keletą nuorodų ne į temą. MB turi žvynelinę, gal ir jam padėtų maisto pareguliavimas, nes vasarą tiesiog nebeįmanoma apsikęsti. laukia rudens kaip nežinau ko, nes rudenį ir žiemą jam visai dingsta ši bėda. o pavasarį išlindus saulutei, vėl išlenda ir žvynelinė doh.gif
Atsakyti
http://www.thepaleom...om/autoimmunity
paprasciau jums butu ateiti I paleo tema, pas mus ten nemazai nariu, turinciu autoimuninius susirgimus. Pasiskaitytumet, kas neaisku paklaustumet. Reiketu ir senu temu pasiskaityti, kad bendra supratima tureti.
http://www.supermama...;#entry67291619
Atsakyti
buvau įkišusi nosį į Paleo temą, bet nesužavėjo. visokie ph matavimai, kraujospūdžio sekimai ir kt. - ne man. aš medicininio išsilavinimo neturiu ir man nelabai įdomu tos pusiau mokslinės paklodės apie dalykus, apie kuriuos turiu labai mažai supratimo. receptų beveik nėra... o aš nesugebu kurti maisto iš dalykų, kurių kiekis yra taip žiauriai apribotas.

vorastinkle bloge mačiau visai valgomų dalykų. bet pusbadžiu aš savo vyruko neišlaikysiu schmoll.gif jis fizinį darbą dirba ir su tokiais maisto kiekiais ilgai netemps, o ten dar ir pusiau juos reikia dalinti, kad pietums liktų doh.gif schmoll.gif ir taip jau nuo mano gaminamo maisto svoris jam krenta, o produktai žymiai kaloringesni, nei paleo

tikėjausi, kad čia kažką rimtesnio turėjote omeny, kai rašėte "autoimuninis protokolas". tarkim, ką galima valgyti autoimunininkams, ko negalima, kas gali iššaukti tas ligas, kas slopina. 4u.gif
Atsakyti
[CODE]Be reikalo isigasdinai:) Nereiketu ten nieko matuoti, svarbu principa pagauti, ko nereikia valgyti, kad pasitvarkyti sveikata:)
Nemanau, kad jusiskis mirtu is bado, valgydamas mesa, zuvi kiausinius, neatsisakant riebalu o pastarieji labai gera sotumo jausma duoda.
Bet nesiplesu, tai tik jusu asmeninis reikalas, ar reikia pasidomejimui skirti laiko idant pasveikti 4u.gif
Apie autoimunininku mityba yra nemazai info anglu kalba. Ir protokolu yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 26 rugpjūčio 2014 - 16:01
Sveiki, susidūriau su tokia bėda. Niekada nebuvau iš tų žmonių kurie gertu daug vandens, bet dabar jau savaite laiko kasdien išgeriu po 2l. Nežinau ar čia sutapimas, bet būtent dabar žvynelinė labai paūmėjo. Ar gali būti jog nuo vandens? Esu girdėjusi jog gali būti, kad dabar taip organizmas valosi.
Atsakyti
Sveikutės, gal galite pasidalinti info kaip gyditojai sako gyditis veido žvynelinę, lankausi į metus kartą ir kiek žinau tai įprasti tepalai kaip ir netinkami veidui, tačiau aš vis vien jais tepu (o kuo jei spec. neišrašo...).
Beje taip pat įsigijau tą knygą apie paleodietą 30 dienų smile.gif greit pradėsiu laikytis, kitoms taip pat linkiu ištvermės ir pasiryžimo išbandyti, juk nieko neprarasim, nebent keleta kg biggrin.gif

Papildyta:
o tiesa, dėl vandens tai manau, kad tikrai nuo jo blogiau nesidaro, priešingai, mažiau norisi valgyti ir kiti +sai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lensa @ 2014 09 11, 19:49)
Sveikutės, gal galite pasidalinti info kaip gyditojai sako gyditis veido žvynelinę, lankausi į metus kartą ir kiek žinau tai įprasti tepalai kaip ir netinkami veidui, tačiau aš vis vien jais tepu (o kuo jei spec. neišrašo...).
Beje taip pat įsigijau tą knygą apie paleodietą 30 dienų smile.gif greit pradėsiu laikytis, kitoms taip pat linkiu ištvermės ir pasiryžimo išbandyti, juk nieko neprarasim, nebent keleta kg  biggrin.gif

Papildyta:
o tiesa, dėl vandens tai manau, kad tikrai nuo jo blogiau nesidaro, priešingai, mažiau norisi valgyti ir kiti +sai  mirksiukas.gif

Ateik I paleo tema, merginos pades ir palaikys:) Issetines skleroze zmones nugali su sia mityba, tai ir zvyneline galima. Pas mane gi dingo 3 zvynuoti zidiniai. Po 30-ies dienu nemanau, kad isnyks, bet su laiku - imanoma. Mano gal forma buvo lengvesne, nes man nuo kuno praejo per2/3 menesius.
Atsakyti
Sveiki, ar kas bandėte žvynėline gyditis su šiom sultymis? jei taip, tai koks poveikis? ar verta?

http://www.google.lt...ved=0CAQQsCUoAA
Atsakyti
QUOTE(lensa @ 2014 09 11, 18:49)
Beje taip pat įsigijau tą knygą apie paleodietą 30 dienų smile.gif greit pradėsiu laikytis, kitoms taip pat linkiu ištvermės ir pasiryžimo išbandyti, juk nieko neprarasim, nebent keleta kg  biggrin.gif

Papildyta:
o tiesa, dėl vandens tai manau, kad tikrai nuo jo blogiau nesidaro, priešingai, mažiau norisi valgyti ir kiti +sai  mirksiukas.gif

Sergu sia liga jau 12m, labai kankinausi su ja, nes isberta buvo 80% kuno, forma tikrai agresyvi. Isbandziau labai labai labai labai daug priemoniu, nuo tradiciniu iki netradiciniu ir nei viena nepasiteisinio. Siuo metu esu pats laimingiausias zmogus (todel ir slapyvardi toki pasirinkau smile.gif ), nes pagaliau atradau produkta, kuris man padeda!!! Dabar vel galiu dziaugtis gyvenimu ir nebijoti apnuoginti savo kuno persirengimo kambariuose, baseinuose ar kitur. JEIGU IR JUS NORITE DZIAUGTIS GYVENIMU - SUSISIEKITE SU MANIMI, SUTEIKSIU DAUGIAU INFO
Atsakyti
QUOTE(Jullaja @ 2013 01 18, 12:04)
doh.gif  g.gif  buvau parasiusi dideli posta i jusu skyreli smile.gif o jis kazkur isgaravo smile.gif
Pati nesergu, taciau turime beda su zvynelyne - serga musu 2.5 metu sunus... Todel lamai domiuosi visais gydymo budais be hormonu  ax.gif
Galiu pasidalinti musu patirtimi.
Esu LABAI LABAI pries hormoninius vaistus, ir ne del to kad hormonai - blogis:))), o del to, kad tepiant hormonais - 1. suploneja oda, kad ypatingai negerai esant psoriazei; 2. prie ju priprantama; 3. bent jau mano sunaus atveju - jiesalygoja nauju zvynelines vietu atsiradima: t.y. vienoj vietuj uzkisi hormonais i vidu, kitoj butinai islys  ax.gif  - beje, gydytoja ta mano spejima patvirtino.
Nezinau, ar yra tarp Jusu tie, kurie gydo vaikus, bet  mes beveik atradome buda gydyti zvynelyne be hormonu. Ka pasiekeme- tai sulaikome zvynelines plityma ( nors is pradziu kol nediagnazavo ir nepradejo gydyti - issiplte gan smarkiai).

Taigi pasakoju ( gal kam bus naudinga). Pirma musu deme atsirado beveik ant uzpakalio, todel pirmas dermotologas patare dazniau keisti pampersus  doh.gif , kuriu mes jau beveik ir nenaudojame... kai atsirado ant kojos - jis vis dar tvirtinokad tai dermatitasir israse hormonini tepala - praejo lygiai dviem savaitem, po dvieju savaiciu nusprendem, kad reikia skubiai ieskoti kito daktaro.
Kita gydytoja is kart diagnozavo psoriaze, bet irgi prirase net du hormoninius preparatus - paskaiciau, paverkiau ir nusprendziau paieskoti trecio daktaro, kuriuo poziuris i lyga sutaps su mano nuomone apie 1.5 metu vaiku gydyma hormonais...
Ir tokia gydytoja radau. gyd. Grigaitiene  drinks_cheers.gif  thumbup.gif
Nuramino, ir paaiskino kaip gyventi, kaip gydytiir svarbiausia - kaip sustabdyti pletimasi. Kai atradome gydytoja jau buvo visas uzpakalis, koja, ir blogiausiai - pedos, vaikui tokio amziaus buvo jau net stoveti sunku...
Dabar: sveikos pedos; mazyte deme ant kojos (cia neseniai atsirado - paumejimas); mazyte demele ant uzpakalio... darzelyje netnepastebejo niekas  bigsmile.gif
Kaip gyvename:
1. Prieziura ir profilaktika: 2 kart per diena visa vaiko kuna istepiam maitinamuoju arba drekinamuoju kremu skirtu atopiniai odai - cia tam, kad niekur neatsirastu nauju zidiniu. Isbandem daug kremu +/- visi vienuodai veikia  (be aramotizatoriu ir pan.) Bioderma, Physiogel, Uriage, Emolium, A-Derma ir t.t. - didesniuose vaistinese ju kalnai, galima issirinkti pagal skoni ir kisene. Maitinimui perkame Epiderm crem - santarishkiu dermotologijos vaistineje. Maudines - isskirtinai su spec priemonem: sampunas, prausiklis - tik atopiniai odai. Dabar naudojame Bebe sampuna, A-derma prausikli. I vandeni  - butina aliejus, arba bent jau stikline pieno. emolium aliejus voniai - labai ilgam uztenka. Muilas ( plauti rankom, nes ant pirstu galiuku, delnu kai atsiranda - tai provalas) - yra spec muilas su derva ( pirkau PC Parkas prie spalvotu muilu, jis juodas ir kvapas ne pats maloniausias - bet padeda). Geriam arbata nuo zvynelines - negaliu pasakyt del poveikio, bet tikrai netrukdo smile.gif Nu aisku saule, oras... bet musu salyje jos neper daugiausia.

2. Gydymas. Pasakiau kad esu pries hormonus, taciau 1 kart teko griebtis ir ju. Doze - kai smeigtuko galvute. Naudojame Cultivate tepala - tik nuimt paumejo, vieno patepimo +/- uztenka derinant su kitais gydymo budais;
Kitus tepalus reikia kaitaliuoti - tada oda nepripranta, ir kai kurie mums iki siolyra veiksmingi;
Dermalex atopic skin - mums nepadeda, bet gal kam bus naudinga;
Pagrindinis vaistas - tepalas elidel ( mums kompensuojamas, o siaip brangus ir labai veiksmingas - 1 k. per diena kai yra plemu, ir 1 k per 2 sav. tepti tuose vietose kur plemos buvo, bet dabar jau nebera)
Superpsori - jau kazkas rase apie ji, labai-labai veiksmingas pedoms ir delnams, jau po nakties ( storas sluoksnis uztepiamas, uzklijuojamas. Kvepia, tepa drabuzius, bet padeda;
Bioderma Cikabio - minktoms vietoms, kojoms, rankoms- padeda.

Nors atrodo kad visko daug, bet realiai tokia prieziura suteikia galimybe ramiai gyventi su psoriaze nebijant kad atsikelsi viena kart visas demetas. Nauju vietu per metus neatsirado, buvo ilgesniu periodu kai is vis neimanoma buvo pastebet demiu.

Tikiuosi mano pasakojimas kam nors bus naudingas smile.gif

Tepdama visa vaiko kuna drekinanciu kremu darot dar blogiau nes vaiko oda pripras prie nuolatinio kremo naudojimo taip kad pasekme kad vaikas visada naudos kremus
Atsakyti
QUOTE(lauruskaaa @ 2015 01 10, 15:44)
Tepdama visa vaiko kuna drekinanciu kremu darot dar blogiau nes vaiko oda pripras prie nuolatinio kremo naudojimo taip kad pasekme kad vaikas visada naudos kremus

Nepripranta oda prie jokiu kremu. Oda tai musu organizmo vidaus uzsitersimo veidrodis. Ie jei ant odos atsiranda ivairus isberimai,spuogai ir kt priezasciu reiketu ieskoti viduje.Nes tokiu budu ( spuogais ,isberimais ir t.t.) apsaugojamos musu kepenys.
Atsakyti
KVIETIMAS DALYVAUTI TYRIME

Vilniaus universiteto Sveikatos psichologijos magistrantė Laura Morkūnienė atlieka kokybinį tyrimą „Sergančiųjų psoriaze savo ligos patyrimas“. Kviečiame vyrus ir moteris, sergančius psoriaze, dalyvauti šiame tyrime. Tyrimo metu surinkti duomenys bus naudojami magistro darbe ir susijusiose publikacijose.
Tyrimo dalyvių anonimiškumas garantuojamas. Tyrimo dalyviai turi teisę bet kuriuo metu pasitraukti iš dalyvavimo tyrime.
Tyrimo duomenys bus renkami interviu pagalba. Interviu bus atliekamas lietuvių kalba. Tyrimo dalyvis su tyrėja susitiks vieną kartą, susitikimo trukmė – 1-1,5 val.
Susitikimo vieta: Sausio 13-osios g. 31, Vilnius (prie TV bokšto) arba Jums patogioje vietoje (gali būti ir ne Vilniuje).
Norinčius dalyvauti tyrime prašome kreiptis telefonu 861199395 arba el.paštu: morkuniene.laura@gmail.com
Darbo vadovė: dr. Miglė Dovydaitienė
Konsultantė: dr. Agnė Matulaitė

Pagarbiai,
Laura Morkūnienė
Atsakyti