QUOTE(Nidulia @ 2015 02 12, 00:54)
Paleo principas - nutraukti kisti I save angliavandeniu bombas. Net vezines lasteles minta angliavandeniais. Ir ne liesos mesos, o normalios, nes riebalu atsisakyti negalima. Is kur jus istraukete, kad mesos valgoma daug? Darzoviu valgoma labai daug, o mesos - delno be pirstu dydzio gabalelis. Va ir aisku, kad net nesidomejote paleo principais. Apie grudiniu kulturu zala prirasyta kruvos straipsniu, tiesa, ne lietuviu kalba. Aibe zmoniu su autoimuniniais susirgimais laikosi paleo mitybos principu ir pasveiksta ar bent pasiekia remisijos. Jus net nemeginote pasiskaityti ir pasigilinti, juk lengviau pasukauti, kad tai nesamone.
Ir kur as miglotai reiskiausi? Negaliu as zvynelines temoje placiai destyti paleo principu. Tam yra atskira tema.Kas norejo, pasidomejo asmeniskai, susirado archyve senas paleo temas ir persiskaite ir tik tada pasidare kazkokias isvadas. Net moderatoriai netrina siu temu, o archyvuoja, kaip vertingas ir turincias daug naudingos informacijos.
Galu gale, taip maitinantis pasveiko nuo psoriazes mano mama, as ir SM narys Silweris. Tai jau svarus argumentas pasidometi ir pasigilinti.
Per tokius zmones kaip jus, nusvyra rankos ir nebesinori gaisti laiko, besistengiant pasidalinti patirtimi, ziniomis ir meginti padeti.
...skaičiau skaičiau, net jūsų supermamu skyrely. Visur šūkis - valgom kaip urviniai (čia kad gražiau skambėtų, kaip suprantu). Toliau šūkis - valgom neabdorotą maistą (čia tai nieko nauja, visi medikai rėkia per visus galus, kad valgome per daug apdoroto maisto), atsisakom anglevandenių bombos, bet vaisių neatsisakom? (na kur dar daugiau angliavandenių gali būt? juolab kad urvinių žmonių laikais obuolių, tokių kokius mes kremtam, nė nebuvo, ką kalbėt apie morkas). Daržovių valgom daug, bet ne žirnius ar kitas ankštines, nevalgome krakomlingų daržovių (o bananus valgot?). Ir tas blogas blogas gliutenas, grūdinių kultūrų blogietis... visa žmonija išsivystė tik dėl grūdinių kultūrų, jai ne grūdinės kultūros, gal mūsų nė nebūtų. O gliuteno netoleruoja tik dalis žmonijos, ir tai nėra būtent ta dalis, kuri serga žvyneline. Be to aš net pati tą dietą išbandžiau, be abejo ne dėl sveikumo, o tiesiog ieškodama būdų sumažinti KMI. Sveikumo aš ten neižvelgiau, tiesiog nusprendžiau kad gal taip maitindamasi pavyks neskaičiuojant tų prakeiktų kalorijų suvartoti jų mažiau. Šūdas šūdas ir dar kart šūdas... nežinau ką ir kaip ten valgo hebra iki paelo, ibo man svoris augo akyse

.
Jūs rašėt šioje temoje kaip pasveiko jūsų mama, tai kažkaip man ne paelo, o tiesiog organizmo valymo dieta. Be to ... jai jau tokia puiki ši dieta, kaip galima išeiti iš kelio? Emocinis valgymas pakiša koją?
O aš galiu papasakoti kaip pasveiko nuo psoriazės sunkios labai formos, sąnariai jau paėsti buvo, nebegalėjo judėti, planavo medikai dirbtinius dėt... vat susitaikė su Dievu, kryžium pagulėjo, Kalvarijoj kalnus nuklūpėjo ir pasveiko. Dabar profilakiškai meldžiasi labai daug už visą giminę, ir taip jau 5-kis metus remisijoje. Ir manau tokių pasveikusių būtų daugiau, nei nuo paelo dietos. Ibo susitaikymas ir vidinė ramybė gali būti daug svarbiau nei maistas.
Ir ar jūs tikra kad jums pagerėjo nuo paelo, ar kad metėt valgyt čipsus, bulkas ir visą kitą š prikrauta visokių skonių stipriklių ir konservantų, kurie atakuoja pastoviai imunitetą? bet tada jūs ne tik paelo dietos propaguodoja, nesvarbu kokios ten valgystės šalininkai būna, visiems pagerėja, nes nevartoja to kas iš esmės nevartotina. Na ir kuo jūsų dieta pranašesnė už žaliavalgių (norėčiau kad vienokios ir kitokios dietos šalininkai apgintų savo nuomones vienas kitam, nes labai jau jie lengvai tai daro prieš vargšus bedievius argumentuodami bulkų nevalgymu... tiesa skaičiau, kaip vienas n metų vegetaras labai džiaugėsi atradęs paelo, ir kaip ten viskas jam pagerėjo... IMHO jam pas psichologą gydytis)?
Per tokius žmones kaip jūs - žmonės užsiema savigyda, nebesiskiepia, ir tampa visokiais valgiais, vietoj to kad suprastų savo ligą.