Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(moocho @ 2012 04 23, 11:18)
?? kas is to linko, ten tik parasyta, ar mokykla pripazistama kaip aukstoji, ar ne. Ir tiek.. Tai nereiskia, kad joje igyta specialybe taip pat pripazystama kaip lygi vokiskai specialybei schmoll.gif :
Die Einstufung als H+ bedeutet lediglich, dass Abschlüsse, die an dieser Einrichtung erreicht wurden einer Gleichwertigkeitsuntersuchung im Hochschulbereich unterzogen werden können. Eine Vorentscheidung darüber, ob die Abschlüsse dieser Einrichtung deutschen Hochschulabschlüssen gleichgestellt werden können, ist damit nicht verbunden.
Tam reikia Anerkennung arba Gleichwertigkeitsverfahren, cia kur iele idejo linka. Beje jtas puslapis visai super, pasitikrinau savo teises diploma - tada pries 5 metus siunciau i Justizministerium savo zemes - taip ir parode tas puslapis thumbup.gif

Gerbiamoji moocho, tikriausiai Jus labai įžeidžiau įkėlusi nuorodą (beje, ji skirta buvo ne Jums), kad taip aršiai suregavote? Aš ar rašiau, kad šioje nuorodoje bus pateiktas Lietuvoje įgyto diplomo lygiavertiškumo vokiškajam patvirtinimas?
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2012 04 20, 11:07)
Aš baigiau VDU, pasitikrinau, ar mano diplomas Vokietijoje pripažįstamas. Taip, pripažįstamas.
nei as isizeidziau nei ka blink.gif tiesiog senam savo poste rasete kad sitaip pasitikrinot savo diploma unsure.gif dabar rasete apie aukstosios pripazinima. Tai tiesiog truputi klaidina..na, bent jau mane klaidintu. Nenorejau tikrai kazkaip jusu supykdit sorry 4u.gif
Daug kam isvis atrodo, kad LT diplomau apskritai niekur siust nereikia, nes diplomo priedelis angliskas, ir apskritai aukstosiose (bent jau pas mus taip buvo) pasakojama, kad va dabar diplomas europietiskas ir visur pripazystamas.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 23 balandžio 2012 - 10:44
Mano situacija štai kokia. Esu baigusi VDU, katalikų teologiją, bakalaurą ir tos pačios krypties magistrantūrą-licenciatūrą. Šis fakultetas yra prie VDU, turi autonomiją ir jo diplomai yra "palaiminti" Vatikano, nes ir mokymo programa suformuota Vatikano (bakalaurui ne 4, o 5 metai, daug daugiau dalykų magistrantūroje nei kituose fakultetuose ir t.t.). Mums taip pat aiškino, kad būtent dėl tos priežasties ten, kur egzistuoja katalikų bažnyčia, ir mūsų diplomai pripažįstami. O dėl aukštųjų mokyklų pripažinimo įmečiau nuorodą dėl to, kad mano brangusis yra baigęs tokią mokyklą, kurios Lietuvoje nepripažįsta, o štai Vokietijoje ji yra pripažįstama. Tai todėl ir įmečiau, kad žmonės, kurie abejoja, pasitikrintų.
Atsakyti
Norejau pasiteirauti, girdejau kad galima tureti savo seimos advokata, kad tvarkytu visus seimos teisiniu reikalus, mokant jam kas menesi po turputi, nesvarbu naudojiesi jopaslaugom ar ne. Kaip butu galima rasti toki advokata, kur reiktu kreiptis? Gal kas zinot? buciau labai dekinga ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingri07: 23 balandžio 2012 - 11:07
QUOTE(iele @ 2012 04 23, 09:49)
ejau ejau ir radau pagaliau  doh.gif  sunkus pirmadienio rytas  biggrin.gif

http://www.anerkennu...berater/berater

aciu, nu bet vistiek nesugebu surast vadybos, t.y. management....
o iele, jau taip gerai vokieciu mokat mirksiukas.gif ?
Papildyta:
o su Malibu nuoroda tai paprasat, radau abu abu yra Staatliche Universität. Idomu tai geriau nei Hochschule ? nes musu ISM ,kur cia taip vertinamas yra Hochschule .
o diplomas mano 2004, bet ner anglu kalba g.gif tai kaip tada specialybiu ieskot ?
Papildyta:
jus parasykit kuriame regione 4u.gif
Papildyta:
cia buvo skirta Ingri07 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2012 04 23, 10:40)
Daug kam isvis atrodo, kad LT diplomau apskritai niekur siust nereikia, nes diplomo priedelis angliskas, ir apskritai aukstosiose (bent jau pas mus taip buvo) pasakojama, kad va dabar diplomas europietiskas ir visur pripazystamas.. unsure.gif

kai kurioms specialybems taip ir yra...
man atrodo, svarbu ne tik mokslo institucija, bet dar ir igyta specialybe (kaip kad Malibu atveju, pvz).
Atsakyti
jus parasykit kuriame regione 4u.gif
Papildyta:
cia buvo skirta Ingri07 doh.gif
[/quote]

Mes gyvenam NRW dortmunde smile.gif
Atsakyti
Žodžiu paprašė manęs darbdavys pristatyti bescheinigunga, sutarėm ramiai,kad dirbsiu nuo 4 ryto iki 8 ryto.na aišku teko apsiverkti ir meluoti,kad nėštumas neplanuotas nu ką teatras įvyko.žodžiu bendradarbės labai liko nepatenkintos,nu bet man ant jų tai nusišikti...
Atsakyti
svarbu kad bent jau pagerino salygas 4u.gif sveikatos jum.

Adade manau panasiausiai butu Betriebswirt pagal profesija.. arba gal dar Kaufmann/Kauffrau (yra pagrindines specializacijos Einzelhandel - mazmenine prekyba ir Großhandel- didmenine prekyba) g.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2012 04 23, 11:37)
svarbu kad bent jau pagerino salygas 4u.gif sveikatos jum.

Adade manau panasiausiai butu Betriebswirt pagal profesija.. arba gal dar Kaufmann/Kauffrau (yra pagrindines specializacijos Einzelhandel - mazmenine prekyba ir Großhandel- didmenine prekyba) g.gif

greiciau Kaufmann/Kauffrau ,nei Betriebswirt ax.gif
Atsakyti
Ar nera cia vok kur pasiskambinti del motinystes pasiklausineti,gal yra kokios nors organizacijos?? g.gif

Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2012 04 23, 09:18)
Beje jtas puslapis visai super, pasitikrinau savo teises diploma - tada pries 5 metus siunciau i Justizministerium savo zemes - taip ir parode tas puslapis thumbup.gif

ir ką tau atrašė? Kad diplomas pripažįstamas? Ir galėjai su juo ieškotis teisinio darbo, nereikėjo nieko papildomai čia mokytis? 4u.gif
Atsakyti