Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(Adade @ 2012 04 24, 11:06)
as taip suprantu, kad isverstas ir  notariskai patvirtintas, tada ir bus pripazistamas DE  4u.gif
ieskokit Management  smile.gif
Papildyta:
kaip jums su butu ? kada planuojat vykti ? ar pridavet Kindergeld ?
mes pridavem ir po 2 menesiu gavom gal 30psl laiska, kur reikia atsakyt i klausimus apie vyresniuosius vaikus, vyro atlyginimai visi ir t.t. idomu cia visiems taip ar tik mums ? smile.gif

Na, mes gavom kokius 3-4 psl tik biggrin.gif ir dar kokiu popieriu truko. Apie atlyginimus, man rodos, nebuvo klausimu.
Atsakyti
4u.gif mes ir gavom gal 4psl,bet jau menuo koks negaunu jokio atsakymo.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2012 04 24, 11:52)
Ausbildung tai kazkas kaip profesine mokykla. Vokietijoje yra nemazai specialybiu, kurias mes LT studijuojam, arba kuriom isvis nera paruosimo, o cia norint tuom uzsiimti reikia (bent jau) Ausbildung. Na aisku ir mum yprastos "aukstesniosios" profesijos. Pvz. - notaro/advokato padejejas, draudimo makleris, banko darbuotojas, viesbucio darbuotojas, pardaveja mazmeninej/didmeninej prekyboj, kirpeja, kepejas, mesininkas, farmacininke, poliklinikos darbuotoja,..
Ieskantis Ausbildung vietos reikia darbdaviams, siulantiem Ausbildung, siusti gyvenimo aprasyma ir motyvacijos laiska kaip kad ieskantis normalaus darbo. Ausbildung trunka paprastai 2-3 metus, jo metu arba dirbama 3-4 dienas per savaite ir 1-2 einama i mokykla, arba dirbama kelis menesius ir po to kazkiek laiko einama i mokykla. Atlyginimas labai nedidelis, nors aisku priklauso ir nuo firmos - vienur moka 250eu/men, kitur 1000eu/men.. Baigiantis mokslams laikomi profesijos egzaminai. Tuomet arba perima darbdavys kaip normalu daruotoja, arba ieskaisi anujo darbdavio.
Vokieciai Ausbildung daro budami 16-19 metu, todel daznai uzsienieciai yra vyriausi klasej smile.gif ir pvz. bent jau man netgi buvo tikybos pamoka.. nu zodziu biggrin.gif rolleyes.gif
Jei patinka tai ka studijavot ir yra galimybes, tai as patarciau cia toliau studijuoti kazka panasaus 4u.gif Vistik aukstosios diplomas ir cia kitaip vertinamas. Man deja nelabai buvo kito pasirinkimo..o gal kiek paskubejau su apsisprendimu unsure.gif

As turiu socialinio darbo bakalauro laipsni jis jau tikrinausi cia pripazistamas, bet nzn ar noriu tokio darbo...siaip lietuvoje esu banke dirbusi noreciau ir cia tokio pat darbo...
O sakykit moketi paciai nieko nereikia?
Atsakyti
QUOTE(gittee @ 2012 04 24, 13:58)

tai cia dar neilgai,mums apie pusmeti uztruko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(iele @ 2012 04 24, 10:02)
Ir dar, ar darytis diplomo vertima i vokieciu cia LT, ar DE ? nes tame psl raso, kad turi buti isverstas DE vertejo: "Patvirtintas kopijas studijų pažymėjimų, diplomų ir kitų kvalifikacijų, kurių dalykų ir klasių originalo kalba ir Vokietijos vertimas iš / į patvirtintuose Vokietijoje / pripažintas vertėjas ar transliatoriaus)"  (cia google vertimas)

Nėra didelio skirtumo kur verstis, bet dažnai būna, kad vertėja/as turi būti prisaikdintas, pripažintas Vokietijoje. Kitur atveju išversti diplomai ar kiti dokumentai gali ir negalioti. Žinoma, Lietuvoje pigiau, bet tai nereiškia, kad geriau.

QUOTE(Ingri07 @ 2012 04 24, 17:16)
O sakykit moketi paciai nieko nereikia?

Jeigu randate įmonę, kuri sutinka priimti jus pas juos atlikti Ausbildung, tada nereikia. Jie jums tada moka pinigus. Kaip ir alga, tik mažesnė už įprastų darbuotojų.

moocho, jeigu ne paslaptis, koki Ausildung čia pabaigėt? Aš irgi esu jo paieškose, bet kol kas nesėkmningai. Turbūt teks iki kitų metų tai atidėti.
Atsakyti
to LITTLY

O sakykit kodel nesekmingai, del kokiu priezasciu nenori priimti? Aisku jei ne paslaptis rolleyes.gif as tai jaudinuosi del kalbos, siaip kalbu truputi zadu dabar i kursus eiti ir tik tada ausbildunga... bet bijau kad kalba bus didziausias minusas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingri07: 24 balandžio 2012 - 19:19
QUOTE(sniegenele @ 2012 04 24, 17:42)
tai cia dar neilgai,mums apie pusmeti uztruko 4u.gif

Tai vadinas laukt reikia...
Atsakyti
Littly, Steuerfachangestellte. Bet nepatariu (kaip ir panašių pvz. Notarfachangestellte), nes labai mažas atlyginimas. Tuomet nežinojau..o ir šiaip nebuvo iš ko rinktis. Man pasisekė, nes priėmė MB tėvų mokesčių tvarkytoja pas save - ji daug keliavus, žinojo kas ta LT ir su kuo valgoma, ir nusprendė man padėti, nors vokiškai kalbėjau dar labai nedaug. Beje manau daugeliui darbdavių daro įspūdį ir tai, kad sėkmingai užbaigtos studijos, nesvarbu kad ir nepripažįstamos čia (kiek buvau pokalbiuose dėl darbo, visi apie tai klausė). Mano klasėj buvo apie 40-ies metų ekonomikos magistrą turinti lenkė, kuri irgi negeriau nei aš vokiškai kalbėjo.
Šiaip manau didžiausia problema tikrai kalba, nes daugelyje specialybių reikia bendrauti su klientais.. nebent darbas prie kokių mašinų, kompų.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 24 balandžio 2012 - 20:36
QUOTE(gittee @ 2012 04 24, 19:26)
Tai vadinas laukt reikia...

istikruju tai kai gauni is ju laiska,buna parasyta iki kada,jei neklystu 6savaites(per ta laika jos privalo sutvarkyti viska,jei nieko netruksta),taip kad per daug neleisk joms ten uzsisvajoti,nes jos niekur neskuba,jei pati nemoki kalbos prasyk,kad kas paskambintu,arba geriausiai nueik pas jas,jei yra galimybe,gal kokiu dokumentu truksta,nes praeis keli menesiai tada vel atsius kad kazko truksta ir t.t. mums tokiu kuriozu buvo,kad eina sau blink.gif gerai kad vietine darbuotoja padejo,tai gavom viska pries pat kaledas,jau ir ji buvo apsalusi:4u:
Atsakyti
QUOTE(Ingri07 @ 2012 04 24, 20:18)
to LITTLY

O sakykit kodel nesekmingai, del kokiu priezasciu nenori priimti? Aisku jei ne paslaptis  rolleyes.gif as tai jaudinuosi del kalbos, siaip kalbu truputi zadu dabar i kursus eiti ir tik tada ausbildunga... bet bijau kad kalba bus didziausias minusas..

Taip taip, vis tik didžiausia priežastis kalba. Dažnai reikalauja idealios vokiečių kalbos raštu ir žodžiu. Gal kad ir emigrantas, bet jau daug metų šaly gyvenantis, dar nieko. Bet jeigu naujokas, metai kiti, turbūt žiūri jie vis tik kitaip. Žinoma, įvairių firmų yra. Aš irgi norėjau palūkėti dar, bet laikas vis tik jau bėga, galvojau, pabandysiu. Jeigu ne, tobulinsiu kalbą ir bandysiu laimę kitais metais.
Tiesa, dar veikia tas principas per pažįstamus taip pat. Taip lengviau Ausbilndungsplatz rasti.

Atsakyti
QUOTE(gittee @ 2012 04 24, 14:58)

Mes irgi laukem truputi daugiau negu menesi smile.gif Tad kantrybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Littly @ 2012 04 24, 19:31)
Nėra didelio skirtumo kur verstis, bet dažnai būna, kad vertėja/as turi būti prisaikdintas, pripažintas Vokietijoje. Kitur atveju išversti diplomai ar kiti dokumentai gali ir negalioti. Žinoma, Lietuvoje pigiau, bet tai nereiškia, kad geriau.

supratau. aciu 4u.gif
tada cia LT nevargsiu, nes ir didelio poreikio dar nera, ramiai ten nuvaziuosim ir susitvarkysiu diplomu vertimus.
Papildyta:
QUOTE(Adade @ 2012 04 24, 12:06)
kaip jums su butu ? kada planuojat vykti ? ar pridavet Kindergeld ?
mes pridavem ir po 2 menesiu gavom gal 30psl laiska, kur reikia atsakyt i klausimus apie vyresniuosius vaikus, vyro atlyginimai visi ir t.t. idomu cia visiems taip ar tik mums ? smile.gif

vyras Birzelio pradzioj isvaziuoja, jau sutarti darbo pasirase smile.gif
tai tada ir del Kindergeld priduos. Tai jau 30 psl - cia visas romanas gaunasi biggrin.gif Viskas bus gerai 4u.gif

Buta koki faina buvom rade, 4 kamb Leeste miestelis, su zolyte, terasa uz 480+160. Bet isnuomavo pazistamiems kazkokiems unsure.gif
Jau kiek daug ir pats imones vadovas apvazinejo, ir kai vyras buvo ten jie abu daug apvazinejo. Bet tai tas negerai, tai anas doh.gif Tai ziuresim, dar laiko yra.
Atsakyti