Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(gittee @ 2012 04 16, 13:22)
Tai tas ir yra,kad dickis paskiepytas kaip priklauso 1,5metu ir 6metu.o mazylis 1,5metu,nu o daba reiktu tik 6m,o kodel jii nori dar viena ta MMR skiepa paddaryt db padaryt,nors mums 3met.?bijau,ar kam nos dare 3metu MMR skiepa? g.gif

DE pagal kita plana skiepija ir pas juos ten nedidelis tarpas tarp tu skiepu.
Atsakyti
QUOTE(Notė @ 2012 04 16, 14:45)
DE pagal kita plana skiepija ir pas juos ten nedidelis tarpas tarp tu skiepu.

4u.gif aisku,tada dekui.O as jau cia visais varpais zvaninu,nors ne bet vistiek neaisku,kodel dickiui visi gerai,o maziui ne,tai butu ir dickio blogai.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(gittee @ 2012 04 17, 15:55)
4u.gif aisku,tada dekui.O as jau cia visais varpais zvaninu,nors ne bet vistiek neaisku,kodel dickiui visi gerai,o maziui ne,tai butu ir dickio blogai.. g.gif

tas pats ir man yra,susipainiojau visai su tais skiepais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gittee @ 2012 04 17, 17:55)

todel, kad MMR reikia driju skiepu.
DE pirmus du padaro anksti iki dvieju metu, LT daro 15 men. ir 6-7 metu.
Mazoji(sis) tavo paskiepytas tik 15 menesiu skiepu. Didysis(ioji) skiepyta(s) 15 menesiu ir 6-7 metu.
Todel vyresniajam vaikui netruksta, o mazajam vaikui truksta. paprasta ane. 4u.gif
Dar paziurekit turetu trukti "meningitinio" skiepo, nes LT juo neskiepyja visai.
Atsakyti
QUOTE(Notė @ 2012 04 17, 17:56)
todel, kad MMR reikia driju skiepu.
DE pirmus du padaro anksti iki dvieju metu, LT daro 15 men. ir 6-7 metu.
Mazoji(sis) tavo paskiepytas tik 15 menesiu skiepu. Didysis(ioji) skiepyta(s) 15 menesiu ir 6-7 metu.
Todel vyresniajam vaikui netruksta, o mazajam vaikui truksta. paprasta ane. 4u.gif
Dar paziurekit turetu trukti "meningitinio" skiepo, nes LT juo neskiepyja visai.

g.gif nu va kaip faina,nieko gydytoja nesake man siandien,reikes pediatro paklausti 4u.gif
Atsakyti
Gal kuri susidūrėt su tokia situacija.

Kadangi išėjo įstatymas nuo 2011 m. geg. lietuviams galima oficialiai dirbti vokietijoje,aš įsidarbinau nuo 2011 liepos 12 d. oficialiai, sutartis galioja lygiai metus laiko.gavau soc.draudimą,viską kas priklauso dirbančiam. esu vedusi,vyras oficialiiai nedirba vokietijoje,jis dirba tik lietuvoje. tokia situacija,kad aš pastojau ir jau laukiuosi trečią mėnesį.į dekretines turėčiau išeiti rugpjūtį,tik nesuprantu ar reiktų dar rugpjūtį atidirbti? dar šefui nieko nesakiau apie nėštumą,nes jis atostogose ir grįš tik pirmad,eisiu šnekėtis,kad pakeistų darbo sąlygas,o jei jis neturės man tokio darbo,kas tada?
kiek suprantu kadangi oficialiai dirbu vok,tai turėčiau gauti motinystės išmokas,ar reikia čia eiti į kokią instittuciją pildyti dokumentus kad gaučiau tas išmokas?ar yra galimybė pasidaryti popierius,kad jei viena dirbu šeimoje,kad neužteks mums pinigėlių išsilaikyti pragyvenimui??
Atsakyti
QUOTE(sharoonas @ 2012 04 18, 11:59)
Gal kuri susidūrėt su tokia situacija.

Kadangi išėjo įstatymas nuo 2011 m. geg. lietuviams galima oficialiai dirbti vokietijoje,aš įsidarbinau nuo 2011 liepos 12 d. oficialiai, sutartis galioja lygiai metus laiko.gavau soc.draudimą,viską kas priklauso dirbančiam. esu vedusi,vyras oficialiiai nedirba vokietijoje,jis dirba tik lietuvoje. tokia situacija,kad aš pastojau ir jau laukiuosi trečią mėnesį.į dekretines turėčiau išeiti rugpjūtį,tik nesuprantu ar reiktų dar rugpjūtį atidirbti?  dar šefui nieko nesakiau apie nėštumą,nes jis atostogose ir grįš tik pirmad,eisiu šnekėtis,kad pakeistų darbo sąlygas,o jei jis neturės man tokio darbo,kas tada?
kiek suprantu kadangi oficialiai dirbu vok,tai turėčiau gauti motinystės išmokas,ar reikia čia eiti į kokią instittuciją pildyti dokumentus kad gaučiau tas išmokas?ar yra galimybė pasidaryti popierius,kad jei viena dirbu šeimoje,kad neužteks mums pinigėlių išsilaikyti pragyvenimui??

Kaip suprantu, tavo sutartis terminuota, iki 2012 liepos 12 ar pan. Pirmiausia pasidomek del sutarties pratesimo arba neterminuotos sutarties sudarymo, nes kitaip rugpjuti liksi paprasciausiai be darbo.
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2012 04 18, 14:04)
Kaip suprantu, tavo sutartis terminuota, iki 2012 liepos 12 ar pan. Pirmiausia pasidomek del sutarties pratesimo arba neterminuotos sutarties sudarymo, nes kitaip rugpjuti liksi paprasciausiai be darbo.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

motinystes ismoka gausi tik isdirbus 12men. skaiciuos 67% nuo algos lyg, dabar niekur nereik eit, nieko pildyt tik pagimdzius.. jei nebusi isdirbus gausi 350 euru per men. + vaiko pinigai 184 eurai.. o del to jei neuzteks pragyvenimui galima susitvarkyt dokumentus 4u.gif o vyras cia ar LT.?
Atsakyti
Sveiki!
Na vat ir as planuoju vaziuoti i Vokietija. Ne labai supratau su tais vaiko pinigais... Tai jeigu as pradesiu dirbti, pinigus gausiu tik po 12 men? Tuos 184 euru?
Atsakyti
QUOTE(C`est_la_vie @ 2012 04 18, 14:39)
Sveiki!
Na vat ir as planuoju vaziuoti i Vokietija. Ne labai supratau su tais vaiko pinigais... Tai jeigu as pradesiu dirbti, pinigus gausiu tik po 12 men? Tuos 184 euru?

ne vaiko pinigus gausit po prisiregistravimo ir dokumentu pridavimo, jei vaikas jau yra gimes, jei ne vaikas gauna tik po gimimo
Atsakyti
QUOTE(KolJe @ 2012 04 18, 16:11)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

motinystes ismoka gausi tik isdirbus 12men. skaiciuos 67% nuo algos lyg, dabar niekur nereik eit, nieko pildyt tik pagimdzius.. jei nebusi isdirbus gausi 350 euru per men. + vaiko pinigai 184 eurai.. o del to jei neuzteks pragyvenimui galima susitvarkyt dokumentus 4u.gif o vyras cia ar LT.?

vyras čia vokietijoje, jis čia kaip komandiruotėse dirba.
bet mes kartu jau čia užsiregistravę gyvenam 3 metus. buvo taip ,kad per tuos metus aš studijavau lt,o vyras kommandiruotėse čia vok važinėjo.nenutraukėm tos registrracijos tai taip ir likom vok gyventi.
Atsakyti
QUOTE(KolJe @ 2012 04 18, 14:44)
ne vaiko pinigus gausit po prisiregistravimo ir dokumentu pridavimo, jei vaikas jau yra gimes, jei ne vaikas gauna tik po gimimo

Supratau, aciu smile.gif

O kur galima surinkti informacija del draudimo, kad galetum su vaiku naudotis gydytoju paslaugomis? Nes as bijau, kad man cia atsakys "skaityk tema" biggrin.gif
Atsakyti