Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(sniegenele @ 2012 04 17, 18:30)
tas pats ir man yra,susipainiojau visai su tais skiepais doh.gif

lotuliukas.gif
QUOTE(Notė @ 2012 04 17, 19:56)
todel, kad MMR reikia driju skiepu.
DE pirmus du padaro anksti iki dvieju metu, LT daro 15 men. ir 6-7 metu.
Mazoji(sis) tavo paskiepytas tik 15 menesiu skiepu. Didysis(ioji) skiepyta(s) 15 menesiu ir 6-7 metu.
Todel vyresniajam vaikui netruksta, o mazajam vaikui truksta. paprasta ane. 4u.gif
Dar paziurekit turetu trukti "meningitinio" skiepo, nes LT juo neskiepyja visai.

Dar karteli aciu aciu... aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(C`est_la_vie @ 2012 04 18, 14:51)
Nes as bijau, kad man cia atsakys "skaityk tema" biggrin.gif

tai ir reikia pries tai buvusias temas pasiskaityt,nes apie tai kalbeta jau belenkiek kartu mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sharoonas @ 2012 04 18, 11:59)
sutartis galioja lygiai metus laiko.gavau soc.draudimą,viską kas priklauso dirbančiam. esu vedusi,vyras oficialiiai nedirba vokietijoje,jis dirba tik lietuvoje. tokia situacija,kad aš pastojau ir jau laukiuosi trečią mėnesį.į dekretines turėčiau išeiti rugpjūtį
labai idomi situacija, nes sutartis baigiasi dar pries dekretiniu pradzia. Parasykit kaip jum su sefu seksis kalbet, siaip jau negalima atleisti nescios darbuotojos, bet kad pas jus sutartis terminuota..o buvo kalbu ja pratesti? g.gif sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šiaip sutartyje buvo bandymo laikotarpis puse metu.o taip sutartis galioja iki liepos men. del sutarties pratesimo,tai atseit kaip koleges sneka,jei patinka zmogus tai ir pratesia,bet turbut dabar kai suzinos kad apsinesciavau sakys eik lauk g.gif
pokalbis laukia antrad ,siuo metu sedziu ant biuletenio...

dar norejau paklausti.dirbu dar ir lt,bet ten idarbinta esu tik ant 200 lt.tai man geriau is lt isvis jokiu motinzstes pasalpu neimti ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sharoonas: 18 balandžio 2012 - 15:41
o kam tas dvigumas gyvenimas? imu cia pasalpas, imu lt.? juk tikrina kartais ir lt. duomenis apie tave, pagaus, nepaglostys mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KolJe: 18 balandžio 2012 - 15:49
ar tuos ,184eur gausiu nuo pridavimo ar nuo prisiregistravimo dienos ?
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2012 04 18, 15:18)
ar tuos ,184eur gausiu nuo pridavimo ar nuo prisiregistravimo dienos ?

nuo prisiregistravimo,atgaline data 4u.gif
Atsakyti
O čia yra nustatyta tarkim kokia pinigų suma,kuria gali išgyventi šeima? nu pvz du tėvai,vienas iš jų dirba kitas ne ir gimsta kūdikis.
Atsakyti
Mano mazylis pirma kart susirgo angina, tai klause ar mes skiepyti nuo anginos, lietuvoje tikrai ne.o ar jus esate cia skiepyje sita skiepa? g.gif

vaikas sitaip kankinas nieko nevalgo negeria, israse ibufena ir dynexan tepala jis saldo.antibiotiku nereikia sako ,tai gerai akd as ju turiu nezinau kaip jam cia baigtus be ju,
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2012 04 19, 10:20)
Mano mazylis pirma kart susirgo angina, tai klause ar mes skiepyti nuo anginos, lietuvoje tikrai ne.o ar jus esate cia skiepyje sita skiepa?  g.gif

vaikas sitaip kankinas nieko nevalgo negeria, israse ibufena ir dynexan tepala jis saldo.antibiotiku nereikia sako ,tai gerai akd as ju turiu nezinau kaip jam cia baigtus be ju,

Gal pneumokoko vakcina? Cia ja irgi kiek zhinau, neskiepija kaip rutinine g.gif gal klystu, gal kas pataisys, tingiu pazhiuret. Nuolat kartojantis anginoms galima prashyt kad paskiepytu.
O siaip tai normaliai baigtusi be antibiotiku. De neskiria ju del kiekvieno shudniekio kaip LT... Ish kur tu zinai kad ta angina bakterine? greiciausiai gydytojas mate, kad virusine. Tik blogiau vaikui darai,- ne tik kad ji nepades, bet dar ir susilpnins imuniteta priedo. Dar idomu, kokius antibiotikus 'paskyrei' vaikui....
Nors, aishku, kiekvieno teise savigyda uzhsiiminet.... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 19 balandžio 2012 - 10:39
QUOTE(KolJe @ 2012 04 18, 16:49)
o kam tas dvigumas gyvenimas? imu cia pasalpas, imu lt.?  juk tikrina kartais ir lt. duomenis apie tave, pagaus, nepaglostys mirksiukas.gif

Manau, tas dvigubas gyvenimas vien del to, kad LT labai neaisku, kas bus rytoj. Norisi ir apsidraust, ir pinigeliu gal daugiau turet (aisku, praturtet is to nelabai, bet tuo metu zmogui atrodo kaip issigelbejimas) ax.gif
O dabar i tema. Ar yra DE reikalavimas bustui? Pvz, kad kiekvienas vaikas turetu po atskira kambari?
Atsakyti
nera.
Tik aisku kuo didesne seimyna, tuo didesnio buto plota padengs socialines pasalpos, jei tokiu prasytumet.
Arba gal gali nuomininkas buto neisnuomuot, nes sakys jum cia per mazai vietos, nudrengsit ir suniokosit viska greiciau besispausdami.
Bet tokio kaip reikalavimo nera schmoll.gif bent jau as nezinau/negirdejau.
Atsakyti