Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(moocho @ 2012 07 11, 13:42)
mokosi tiek kiek reikia smile.gif uztai dar rudeni, ziema, pavasari dar po dvi savaites atostogu. Uztat taip tevam geriau,- juk atostogu neimsi 3 menesiam, o kas is to jei vaikas tuos kelis menesius netures ka veikt, cia juk i kaima pas bobute neissiusi ax.gif

uzsuk i plepalu tema mirksiukas.gif

ok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2012 07 11, 12:42)
mokosi tiek kiek reikia smile.gif uztai dar rudeni, ziema, pavasari dar po dvi savaites atostogu. Uztat taip tevam geriau,- juk atostogu neimsi 3 menesiam, o kas is to jei vaikas tuos kelis menesius netures ka veikt, cia juk i kaima pas bobute neissiusi ax.gif

uzsuk i plepalu tema mirksiukas.gif

LT irgi turi, ir rudens, ir ziemos, ir pavasario atostogas... kazkur buvau uztikus dienu skaiciumi atostogas mokiniu EU salyse. Nykiai vokietija ten atrode.
Neva, modernu,- juk laisvos vasaros senais laikais reikejo kad vaikus i laukus isssiust dirbt...
Nors dabar, jau, man regis, atgal sukasi viskas,- pernelyg daug nerviniu sutrikimu/ patyciu/ bendraamziu spaudimo,- ilgesnes atostogos padeda kiek atsipalaiduot. Kad ir kaip tevams nepatogu butu smile.gif
Atsakyti
taip aisku ir LT yra, bet tik ziema irgi dvi savaites, o rudeni ir per Velykas tai kiek pamenu tik po viena.. g.gif na nesvarbu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamos dar karta, kazkada jau rasiau ne karta del darbo paiesku. Pavasari buvau pradejusi ieskotis darbo pagal speciaylbe cia vokietijoje, taciau kaip sakoma kol kas nieko. Dabar nuo birzelio vel intensyviai bewerbinu. Turiu klausima gal kas susidurete su idarbinimo agenuromis. Kurios pernuomuoja darbuotoja sakykime pagrindiniam darbdaviui. Nzn ar tiksiai issireiskiau. Ar nepavojinga prasideti, ar verciau toliau paciai ieskotis. Tikrai lauksiu patarimu.
Nes ieskausi darbo tai tie neigiami atasakymai mane turbut greit pirbaigs wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(kupsciukas @ 2012 07 12, 09:19)
Sveikos mamos dar karta, kazkada jau rasiau ne karta del darbo paiesku. Pavasari buvau pradejusi ieskotis darbo pagal speciaylbe cia vokietijoje, taciau kaip sakoma kol kas nieko. Dabar nuo birzelio vel intensyviai bewerbinu. Turiu klausima gal kas susidurete su idarbinimo agenuromis. Kurios pernuomuoja darbuotoja sakykime pagrindiniam darbdaviui. Nzn ar tiksiai issireiskiau. Ar nepavojinga prasideti, ar verciau toliau paciai ieskotis. Tikrai lauksiu patarimu.
Nes ieskausi darbo tai tie neigiami atasakymai mane turbut greit pirbaigs wink.gif.

Cia turbut apie Dienstleistungsfirma kalbi? Kur tam tikriems projektams iesko darbuotoju? Pradziai labai gerai tai,patenki i firma ir yra galimybe,kad perims paskui ta firma,kurioj idarbinama.yra daug niuansu..

Tik reikia zinoti,kad Zeitarbeitsfirma ne tas pats kas Dienstleistungsfirma 4u.gif ir pagal pavadinima galima susirasti ivertinimus internete.
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2012 07 12, 11:35)
Cia turbut apie Dienstleistungsfirma kalbi? Kur tam tikriems projektams iesko darbuotoju? Pradziai labai gerai tai,patenki i firma ir yra galimybe,kad perims paskui ta firma,kurioj idarbinama.yra daug niuansu..

Tik reikia zinoti,kad Zeitarbeitsfirma ne tas pats  kas Dienstleistungsfirma  4u.gif ir pagal pavadinima galima susirasti ivertinimus internete.

Bet man viena pazystama minejo kad tris metus negali iseiti is ju ir jie moka 7-8 eurus o likusius pasiima patys. aisku as tai tik girdejau. o tu susiradai jau darba, nes pamenu irgi ieskojaisi
Atsakyti
su Zeitarbeit/Leiharbeit firmom geriau neprasideti.. na nebent tikrai nera kitos iseities. Labai sunku is ju iseiti, be to nors jos ir zada kad galbut perims tave darbdavys, bet jie is darbdavio reikalauja uz tai pinigu (kartais labai dideliu), todel daznai darbdaviui tai neapsimoka, taip ir lieki suvisam nei sen nei ten.. Maciau kelias tiriamasias zurnalistu laidas apie tai, tikrai nuteike nekaip (netgi apie tokia didele darbuotoju "nuomos" firma kaip Randstadt buvo labai neigiamai atsiliepta). Tuo labiau kad tu firmu kasdien po 100 nauju, daug tokiu kurios skelbiasi kad turi darbo pasiulymu, o is tikro tik renka duomenis ir parasus..

o kaip su cv ir motyvaciniu, ar yra kas juos perskaito/pakoreguoja, galbut ju patobulinimas kazkiek padetu?..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 12 liepos 2012 - 09:50
QUOTE(kupsciukas @ 2012 07 12, 09:42)
Bet man viena pazystama minejo kad tris metus negali iseiti is ju ir jie moka 7-8 eurus o likusius pasiima patys. aisku  as tai tik girdejau. o tu susiradai jau darba, nes pamenu irgi ieskojaisi

Kas cia per nesamone? g.gif Zeitarbeitsfirma moka tikrai mazai,bet apie tris metus nesu niekur girdejus taip g.gif
Cia kalba eina tikriausiai apíe Zeitarbeitsfirma,o ne Dienstleistung.
Taip,as jau dirbu.

Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2012 07 12, 11:48)
Kas cia per nesamone?  g.gif Zeitarbeitsfirma moka tikrai mazai,bet apie tris metus nesu niekur girdejus taip  g.gif
Cia kalba eina tikriausiai apíe Zeitarbeitsfirma,o ne Dienstleistung.
Taip,as jau dirbu.

Na cia personalberatung firma. Tiesiog as per darbo birza juos radau. Seip nu puslapyje daug skelbimu. Nusiunciau cv ir jie susieke. Dabar turiu uzpildyti dokumentus ir siusti jiems atga. Taciau ten tikrai nemazai punktu prirasyta, jei as pvz blogai dirbsiu ar kazka panasaus baudos ir ttt. As net nzn kaip cia ivardinti sia firma. Manau kaip diensleistung.
Papildyta:
QUOTE(moocho @ 2012 07 12, 11:47)
su Zeitarbeit/Leiharbeit firmom geriau neprasideti.. na nebent tikrai nera kitos iseities. Labai sunku is ju iseiti, be to nors jos ir zada kad galbut perims tave darbdavys, bet jie is darbdavio reikalauja uz tai pinigu (kartais labai dideliu), todel daznai darbdaviui tai neapsimoka, taip ir lieki suvisam nei sen nei ten..  Maciau kelias tiriamasias zurnalistu laidas apie tai, tikrai nuteike nekaip  (netgi apie tokia didele darbuotoju "nuomos" firma kaip Randstadt buvo labai neigiamai atsiliepta). Tuo labiau kad tu firmu kasdien po 100 nauju, daug tokiu kurios skelbiasi kad turi darbo pasiulymu, o is tikro tik renka duomenis ir parasus..

o kaip su cv ir motyvaciniu, ar yra kas juos perskaito/pakoreguoja, galbut ju patobulinimas kazkiek padetu?..

Del cv ir motyvaciuju, dabar eisiu i kursus. Tai pasikoreguosiu, nes kiek siunciu vien neigiami atsakymai. As cv verciausi lietuvoje. Sakau gal blogai isversti specialybes pavadinimai ar kazkas panasaus. Nes jau galva skauda nuo visko net. bet optimizmo vistiek turiu.
Atsakyti
Mano vyras irgi kelis menesius dirbo Zeitarbeitsfirmoj ir nieko, kai norejo, isejo. Buvo tam fabrike,kurie jau senai dirbo ir tiesiogiai fabrikas juos pasieme dirbt ir nieks niekam nemokejo. Na gal taip jam cia gerai pasitaike
Atsakyti
ax.gif juk tu tai negali zinot, ar fabrikas tai Zeitarbeit firmai nesumokejo Provision uz tavo vyra mirksiukas.gif tu ju ataskaitu juk nematei smile.gif
aisku gerai, kad viskas be problemu 4u.gif
Atsakyti
turiu problemele biggrin.gif sugedo musu auto,perkam cia kita,tos vezti i LT ant tralo neapsimoka,ar yra cia kur kokie lauzynai Bavarijoje,kurie superka auto?ar jie patys pasiima,kaip tas kainas suzinoti,gal kas turit kokios info,o nuoroda isvis butu liuks 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarete: 12 liepos 2012 - 12:01