Įkraunama...
Įkraunama...

Vištos ir viščiukai

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 14, 20:10)
Gal perini kokius retos veislės?Einu, dar porai suorganizuosiu kirtimą, bus ryt sparnelių pasikepti lauke smile.gif

Paprastos olandiškos rudosios. ax.gif
Kur gauti juodųjų harkų?Mes prieš kelioliką metų auginome,labai patiko,labai dėslios buvo. g.gif Bet sako dabar Vengrai nebe leidžia išvežti? g.gif
Atsakyti
Iš kaimo,o kuo matinote broilerius,kad taip greitai užaugo?Man močiutė,iš kurios pirkau viščiukus, liepė,pirkti kombikormą mažiems broileriams.Dabar jau kiaušinį pradedu duoti.Ir turbūt mažai leidote judėti?Labai greitai užaugo. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 14 birželio 2013 - 21:05
Manyčiau, kad ne stebuklingai greitai. Užpernai per tokį laiką buvo didesni.Pradžioje bent mėnesį duodu startinį kombikormą. Patarčiau vengti "Kauno grūdų", patys geriausi, bet ir brangiausi Kretingos, bet jų kartais tiktai būna . Neblogi ir pigiai gaunu Joniškio grūdų pašarus, Litagroj bazėse ant Kauno kelio yra. Gerumą kombikormo patikrina mūsų kalė. Jei nešu Kretingos, eina iš proto, kaip nori , kad įpilčiau, kiek mažiau Joniškio. O į Kauno grūdų kombikormą jokio dėmesio biggrin.gif Nuo mėnesio duodu kviečių, dar trečdalį kombikormos įmaišydama. Vat nuo per didelio kombikormo kiekio jie nepaeina. Gaila, neturėjau daug kviečių, tik išvalų maišelį, nes pritrūko sėklai ir susėjo viską. O miežių įpyliau, nenori lęsti. Vežti miežius į malūną tingėjau. Neturiu jokio ūkinio pastato, tai auginu juos iš pradžių šiltnamy dėžėj 1,5x1m, paskui perkeliu į ilgą dėžę lauke. Toj lauko dėžėj yra durelės, aptveriam žolės plotelį su tinklu neaukštu, tai išeina, žolės palesa, kai karšta , vėl į dėžę sulenda, nes ten pavėsis iš plokštės padarytas.
Kalakutus irgi auginu: šiltnamis- dėžė - šuns voljeras +aptvertas žolės plotas - vėl šiltnamis. Gruodžio pradžioje visi į šaldiklius smile.gif
Atsakyti
Matai,žmogau kaip nežinai ir mokaisi.Mano Kauno kombikormas. ax.gif Pradėjau virto kiaušinio duoti,verdu dedėkliukams ir tiems duodu.Gaila,kad dedėklės šiek tiek apstojo dėti kiaušinius. ax.gif O žąsiukų neauginate? g.gif
Nebandėte pirkti paukščių už Paliūniškio ,paukščių fermos?Vis man giria,bet nenuvažiuoju. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 15 birželio 2013 - 12:20
Merginos gal žinote, ar kur nors Vilniuje galėčiau surasti vištyčių dedeklių
kokio 1 -2 mėn. amžiaus? Tokių gražesnių su kuodukais norėčiau ax.gif močiutei į kaimą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(emissaa @ 2013 06 15, 13:27)
Merginos gal žinote, ar kur nors Vilniuje galėčiau surasti vištyčių dedeklių 
kokio 1 -2 mėn. amžiaus? Tokių gražesnių su kuodukais norėčiau  ax.gif  močiutei į kaimą  biggrin.gif

Ar Vilniuje yra koks gyvūnų turgus?Seniau Maišiogaloje būdavo gyvūnų turgus , o dabar tai nežinau. g.gif Pagal skelbimus reikėtų ieškoti, kas parduoda vištaites.
Atsakyti
Ingrida, ar verta duoti virto kiaušinio, gi brangu g.gif Pernai aš kalakučiukams pirkau žemdirbių turguje žirnių miltų, blogiausiu atveju cielų žirnių rasite. Arba kukurūzų. Labai geras baltymų šaltinis.Dar veterinarinėje vaistinėje nusiperku pakelį vitaminų-mikroelementų ir į vandenį duodu. Kalakutams gerai dilgėlės, jie jų šluoteles nuskabo, gal vištoms tiktų. Juk dilgėlės daug kalcio turi. Paliūniškio fermoje nepirkau, perku iš "Pūkuotuko", o šiemet parvežė iš Kaišiadorių viščiokus. Kartą esu turguje pirkusi, daugiau niekada schmoll.gif , kažkokie ligoti, suvargę, nors pirkau iš žinomo ūkininko. Kalakutų parveža iš lenkų, daug pigiau gaunasi ir sveikesni. Žąsų ir ančių neturiu kur laikyti, jokio kūdriuko.
O kiaušus nustojo dėti, gal per karšta dabar. Dėl kapojimo draugių, pas kažkurią čia taip vištos elgiasi.Kol išmokau kalakutus auginti, jie man irgi kokį pasigavę kapodavo iki kraujų, paskui atskyrus gydydavau. Konsultavausi su zootechnikais, sakė, kad nuo streso ir gali trūkti baltymų.Bet kombikorman tų baltymų sočiai. Tada pradėjau naktimis nešildyti nuo kelių savaičių ir į erdvesnį narvą dedu, pasitaisė reikalai.
Atsakyti
Na pasigirsiu ir aš savo ūkiu ax.gif , vakar mažoji vištytė išperėjo jai patikėtus fazano viščiukus, jau buvau nurašius, kad nieko nebus, nes vakar jau buvo 28 d. kaip sėdi doh.gif , prieš kelias dienas buvau susiruošus paimti iš jos kiaušiukus, bet netyčia pastebėjau kad vienas prakaltas, taigi gražinau turtelį tongue.gif . Gal patarsit kuo maitinti tuos fazaniukus, dabar kol kas tik kiaušinį virtą davėm g.gif
Broleriai tai mūsų ir taip pat į pabaigą, dar sakėm kokių porą-trejetą savaičių palaikysim, nes kaip tik ūgtels kalakučiukai, teks jiems vietą užleisti. Kol dar nedideli, tai nešiojam iš gardo į lauką, kai nebus brolerių, tereikės dureles atidarinėti
Atsakyti
Iš Kaimo,o tai jūms kalakučiukus atveža iš lenkų asmeniškai? g.gif Ar galima kur gauti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2013 06 17, 06:42)
Iš Kaimo,o tai jūms kalakučiukus atveža iš lenkų asmeniškai? g.gif Ar galima kur gauti? g.gif

Beveik asmeniškai. biggrin.gif Kooperuojamės kelios, yra vienos ryšiai su perykla, kokį vasarį ušsakom ir gegužį-birželį atveža. Šiemet jau vėlu, veža užsakytą kiekį.
Faznai- mano nešsipildžiusi svajonė. Kada nors auginsiu.
Atsakyti
Mūsų kalakučiukai irgi iš lenkų atvažiavę, tokie juodi baltom galvom. Kažkas čia mums bandė aiškint kad jie neauga dideli, tipo ne tie didieji blink.gif . Gal galit kas pasakyt kiek laiko juos auginti, kokio jie svorio būna?
Atsakyti
QUOTE(rusniukas @ 2013 06 17, 08:10)
Mūsų kalakučiukai irgi iš lenkų atvažiavę, tokie juodi baltom galvom. Kažkas čia mums bandė aiškint kad jie neauga dideli, tipo ne tie didieji  blink.gif . Gal galit kas pasakyt kiek laiko juos auginti, kokio jie svorio būna?

Tokių nei mačius, nei regėjus :bigsmile:Gal kokia lenkų veislė vietinė g.gif Nes tie paprastieji , kur seniau pas mus augindavo, gal kokius 10-12 kg traukia. Mes auginam But 7 , balti. Užauga per 5-6 mėnesius iki 15-17 kg, vienais metais buvo iki 20-22. Viskas priklauso, kiek kombinuotų, o vėliau baltyminio lesalo duoti. Patinai būna kokiais 3-5 kg sunkesni už pateles.Ryja jie nesvietiškai daug, viską ką žalia pamato, grūdus, bulves virtas, kukurūzus patys išsilukštena, įmeti kopūsto galvą, tai nė koto nelieka. Dilgėlių šluotas surišu ir kabinu, suryja , tik stagariukai lieka.
Atsakyti