Įkraunama...
Įkraunama...

Provanso ir klasikos gerbėjos/-ai, 20 tema

cia ideju pasirinkimui smile.gif
http://www.google.lt...&...383&bih=823
Atsakyti
QUOTE(Vi_zija @ 2012 05 22, 11:36)
parasykite ir man, noriu kamoda atnaujinti:) iš anksto dėkoju:)

Sveiki,
parašysiu až.
Pabrėžiu - nesu tų tekstų autorė ax.gif Tai tik kitų mamų žinios ir praktiški pasidalijimai, rašyti SM forume arba įdėtos nuorodos.
Išsisaugojau kompe, nes žadu kai ką bandyti atnaujinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gricė: 22 gegužės 2012 - 19:26
QUOTE(Vi_zija @ 2012 05 22, 11:36)
parasykite ir man, noriu kamoda atnaujinti:) iš anksto dėkoju:)

QUOTE(Gricė @ 2012 05 22, 20:19)
Pabrėžiu - nesu tų tekstų autorė ax.gif  Tai tik kitų mamų žinios ir praktiški pasidalijimai, rašyti SM forume arba įdėtos nuorodos.
Išsisaugojau kompe.

Kadangi yra daug prašančių to teksto apie baldų restauravimą, įdedu čia tai, ką turiu. Atsiprašau, kad dar nemoku įdėti nuorodos į tekstą.
Tai vienos forumietės (nepamenu niko) pasidalijimas kitoje temoje apie baldų restauravimą. Ačiū jai. 4u.gif
Paruošimas:
jei yra lakas, reikia jį nuimti. Lengviausia - su spec. chemija ar su juostiniu šlifuokliu. Toliau šlifuoti patogiau su vibraciniu šlifuokliu (kurio foto ir matei).
Švytrinio rupumas: -p80, - p150, -p220 ir galutiniam apdirbimui prireiks ~p330. Švitrinį poperių pirkti rudos spalvos ne pilkos (jis metalui skirtas). Šlifuot plaušo kryptimi. Pabaigus šlifuoti, reikėtų pereit su drėgna kempine per medį ir išdžiūvus jam vėl pašlifuoti su smulkiu ~p300 švitriniu. Taip nusišlifuoja prigludę plaušeliai. Jei taip nepadarysi, tai dažant jie pasišiauš ir paviršius bus ne glotnus. Taip pat pavilgius karštu vandeniu galima atstatyti mažus įmušimus. Ko neįmanoma atstatyt, reikia užglaistyt medžio glaistu. Stenkis perdaug jo nepritepti, nes pavargsi jį šveist.
Dažymas:
a) dažais akrilinės dispersijos pagrindu dažyt keliais plonais sluoksniais. Sendinimas išgaunamas išdžiuvus dažams, pašveitus smulkaus rupumo švitriniu vietomis. Tokią dangą dar teks dengti laku:
1) akrilinis lakas-reik pirkt baldam skirtą brangų laką. Reikia ~5 sluoksnių lakavimo. Išdžiuvęs bijo karščio (puodelių su kava, arbata nestatyt), nesmirda lakuojant.
2) nitroceliulioziniai lakai. Baisiai smirda lakuojant, stiprūs, gelsvina medį. Lakais yra taip vadinamas balinantis lakas -baldai atrodys balti, bet per baltą dar matysis medžio raštas, vėliau pašlifavus, jei baldas iš kietmedžio, tai apsaugančios dangos galima ir nedėti. O jei baldai iš šviesaus medžio, tai ir A ir B atvejais geriau ji patamsinti - paprasčiausiai kiek rudai patonavus laką ir dengiant visa gaminį. Medis stipriai sugers pigmentą, o dažytas paviršius - ne, jei dažai normalūs.

Plokštinio baldo restauravimas:
1.Daugiausia laiko ateme ploksciu pasiausimas su svitriniu poipieriumi.Specifinis kvapas, dulkes. Dideliu nuskelimu nebuvo, todel glaisto neprireike.2.Tada pavirsiu nuo dulkiu nuvaliau vaitspiritu3. Daziau nedideliu voleliu (teptuku negraziai dengesi).Kadangi spalva keitesi kardinaliai, teko dazyti gal kokius 4 kartus.Dazai balti akriliniai, skirti mediniams fasadams dazyti (Vivacolor Villa akva).Sunaudojau visa 0,9l banke.Lauke sviete saulute, todel visus sluoksnius padengiau per 1 diena.Dziusta labai greitai.4. antspaudai daryti su berods irgi akriliniais dazais (pirkom Maximoj, tubelese buna, sumaisiau 2 spalvas) 5.Nenorejau blizgancio stalo, be to namie turejau tik vandenini laka, todel stala padengiau juo. Cia buvo mano klaida. Dazai+ lakas neisdziuvo per savaite, pabraukus lengvai nusiiminejo sluoksnis ir t.t.. Todel, jei darysite kazka panasaus, si punkta praleiskite.6.Kadangi lako butinai reikejo, pasiemiau poliuretanini laka vidaus darbams.Johnstones, pusiau blizgus.Siaip skirtas nedazytiems pavirsiams, gal del to jame nemazai pilku plauseliu.Stalas gavosi gal ir neidealiai baltas, bet sluoksnis tvirtas.Manau, kad dar karta nutepsiu.Del visa ko Lakavau taip pat voleliu, gavosi kiek nelygus pavirsius.Nezinant pasakyciau, kad stalas medinis. Dulkes nelipo gal po kokiu 5-6 valandu, bet kadangi nelijo, palaikem lauke pora dienu.

Esu tai darius ne karta, bet turiu iskart perspeti, kad darbo tikrai daug. Manes tai negasdina, nes man tai savotiskas hobis, bet paprastam zmogui gali pasirodyt tikrai jau pernelyg imlu laiko prasme.
Pirmas darbas - butina nuimti sena laka iki pat medzio. Nuimate minkstaja dali ir dirbat tik su remu. Tam reikia keliu rusiu grudetumo svitrinio popieriaus ir medines kaladeles. Nesusigundykit labai siurksciu svitriniu popierium, nes jis gali palikti gilius ibrezimus kuriuos bus sunku pasalinti. Jei kede tvirta, neisklerusi, tuomet as jos neardau, bet jei kliba - tuomet geriau isardyt ir perklijuoti. Nuimdama laka pirmiausia apdoroju sudurimus naudodama tik per puse sulenkta svirtini popieriu. Kai jie jau gatavi, tuomet jau naudoju kaladele, kad nusveisti plokstumas ( reik stengtis siuruoti visa laika rieviu kryptimi). Kai lakas nuimtas, tuomet reikia prasieiti su smulkesniu sv. popierium ir galiausiai su visai smulkuciu. Tada apziurimas medis ar nera idauzimu (ganetinai lengva pasalinti naudojant lygintuva su garintuvu arba tiesiog lygintuva ir dregna skudureli. Itrukimai salinami uzzpakliuojant specialiu medziui skirtu spakliumi (nepamirskit priderint spalva prie medienos) ir po spakliavimo, kai jis jau sustinges irgi prasieiti su smulkiausiu svitriniu popierium. Galiausiai medvilniniu skuduriuku (ypac gerai sueina seni frotiniai ranksluosciai) kruopsciai nuvalom nuo medzio dulkiu likusiu po sveitimo ir imames lakavimo. Isbandziusi keleta laku apsistojau ties tuo skystuoju, kuris tepamas ne teptuku o medvilniniu (geriausia naujas, ne pukuotas) skuduriuku. Taciau tam jums reikes nitriliniu pirstiniu, nes lateksines brinksta ir plysta nuo jame esancio skiediklio. As naudoju matini laka, nes ji naudojant lakavimo netobulumu neimanoma pastebeti. Isdziuvus pirmam sluoksniui (dziuva labai greitai) pamatysit, kad pavirsius tapo siurkstus. Taip ir turi buti. Imat pati smulkiausia svirtini popieriu ir lengvai, nespausdamos vel padarot pavirsiu svelnu it kudikio odele. Kruopsciai nusluostot dulkes ir lakuojat antra karta. Si karta pavirsius bus jau maziau siurkstus, bet vis vien reikia vel prasieiti svitriniu popierium iki absoliutaus svelnumo ir lakuoti trecia karta. Po to kede atrodys tarsi ka tik pagaminta fabrike. Belieka tik pakeisti minkstos dalies gobelena, gal but minkstinamaji sluoksni (man geriausiai veikia po kilimais tiesiamo porolono sluoksnis priklijuotas Moment klijais ir kampai apkarpyti nuolaidziai, kad nestyrotu is po gobeleno ir vienas sluoksnis sintepono. Tada belieka aptraukti nauju bobelenu ir - turit fantastiskai grazia kede.
Jei turit sena, gero medzio, bet nusiurusia kede - nepatingekit padirbet ties ja... Siais laikais buna ivairiausiu spalvu dazu, kuriais galima dengti mediena pries lakuojant. Jie isryskina medzio rasta ir duoda labai neiprasta spalva - rezultatai isties fantastiski, juolab, kad neiprastos spalvos , bet nemadingo stiliaus kede - gali tapti bet kokio interjero puosmena. Patikekit manim: "delo stoit svech..."
Jei isdazysit kede paprastais dazais tiesiai ant lako - seimininku galit buti apkaltinti (ir visai teisintgai) , kad negristamai sugadinote ja, nes tam, kad atrestauruoti dazyta kede, reikia minimum dvigubai daugiau laiko ir pastangu nei perlakavimui, plius lako nepadengtose vietose dazai gali buti isigere i medi ir tuomet tai jau sunkiai istaisoma... O be to, ji visvien atrodys apgailetinai...

Atsakyti
Sveikos gyvos 4u.gif
ziuriu temuke apmirus g.gif
Buvau ir as dingus is horizonto, uzsiemus kt namo statybom, vaiko krikstynu organizavimu, o ir siaip kruva reikalu doh.gif
Ale griztu biggrin.gif uzmaciau mamagabi lele -tobula wub.gif o va daffni groziu ir neberodo man -daffni, parodyk, smalsumas uzgraus, o ir akys pasiilgusios graziu vaizdu cool.gif

Atvaziavo mano gartraukis. Nu bijau but ispeikta, bet vistiek rodausi biggrin.gif nu sakykit ka norit, bet man grazu. Zinau, stiliu miksas gavosi, prie mano ale modernios virtuves -nu bet man vistiek grazu biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liniuxxx: 29 gegužės 2012 - 15:02
QUOTE(Liniuxxx @ 2012 05 29, 16:00)
Sveikos gyvos 4u.gif
Buvau ir as dingus is horizonto, uzsiemus kt namo statybom, vaiko krikstynu organizavimu, o ir siaip kruva reikalu  doh.gif
Ale griztu  biggrin.gif  uzmaciau mamagabi lele -tobula wub.gif  o va daffni groziu ir neberodo man -daffni, parodyk, smalsumas uzgraus, o ir akys pasiilgusios graziu vaizdu cool.gif

Atvaziavo mano gartraukis. Nu bijau but ispeikta, bet vistiek rodausi biggrin.gif  nu sakykit ka norit, bet man grazu. Zinau, stiliu miksas gavosi, prie mano ale modernios virtuves -nu bet man vistiek grazu  biggrin.gif 
user posted image

Normaliai drinks_cheers.gif . Dabar kokiu detaliu butu neblogai, na tokio tamsumo medzio kazko, druskine/pipirine, vaisiu lekste, laikrodis................

Plyteles kaip musu biggrin.gif , o virtuvinis musu kaip tas medis jusu gartraukio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rytine Kava 10: 29 gegužės 2012 - 15:51
Tokios pat spalvos virtuvines kedes, vis dar nepakeiciau ju biggrin.gif
Reiks dar imest kokiu detaliu panasaus atspalvio ax.gif

Rytine kava, pamenu lb gerai tavo virtuvini -ir db akyse stovi foto su tavo virtuve, apsviesta saules sviesos wub.gif
Atsakyti
musu zidinys.. dziaugiuosi rezultatu, paklausiau jusu patarimo kamino nedazyti kita spalva, buvo mintis kamina nudazyti keletu tonu tamsesne nei sienu spalva, bet.. susilaikiau ir neklydau. http://private.fotki...ai/zidinys.html
Papildyta:
QUOTE(Liniuxxx @ 2012 05 29, 17:00)
Atvaziavo mano gartraukis. Nu bijau but ispeikta, bet vistiek rodausi biggrin.gif  nu sakykit ka norit, bet man grazu. Zinau, stiliu miksas gavosi, prie mano ale modernios virtuves -nu bet man vistiek grazu  biggrin.gif 
user posted image

kaip supratau desineje puseje langas, musu virtuveje virs kriaukles langas, gal turite ideju kaip ji "aprengti" ?
Rytines kavos virtuves nemaciau, o taip smalsu butu pamatyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuxxx @ 2012 05 29, 15:00)

Liniuxxx, mixus labai labai megstu, gartraukis grazus labai... bet tiesa sakan siuo atveju net nezinau ka ir pasakyti... ir su spintelemis virsutinemis pjaunasi, ir atrodo, tarsi per jega ten ikistas. kaip taisyti minciu kol kas neturiu. kazkaip lyg ir minejai, jog virsutines spinteles gal bus keiciamos. tai vat sakyciau, kad tikrai reiktu kazka su tuo virsumi daryti.
siaip jei jau kazka pas tave keisciau dabar su virtuviniu, tai stalvirsi daryciau medini (o gal ir ne g.gif gerai neapmasciau), spinteles virsutines nuimciau, vietoje tos kur desine gartraukio puseje, tai daryciau pora mediniu lentynu, o kaireje puseje padaryciau tarsi indauja nuo stalvirsio prasidedancia. vietos susidejimui butu daugiau, ir atrodytu visai kitaip. detaliu neapmasciau, siaip tik greitai sumislijau ir tiek blush2.gif
Atsakyti
Cobre, aciu uz mintis 4u.gif matau ir as, kad cia kazkas ne taip, deja, siai dienai visos investicijos nukreiptos i namo fasada ir kiema, tad si vieta tures palaukti -taciau i ateiti patarimai tikrai reikalingi, pribresiu ir kazka keisiu tikrai ax.gif
Ale pati gartrauki visgi dziaugiuosi, kad pakeiciau smile.gif

Ribbena, nerodo tavo zidinio g.gif Taip, po desine langas, spec del taves dedu sena foto biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Liniuxxx @ 2012 05 29, 19:32)

Ribbena, nerodo tavo zidinio  g.gif  Taip, po desine langas, spec del taves dedu sena foto biggrin.gif

zidinys http://public.fotki....idinys/011.html
Atsakyti
QUOTE(Liniuxxx @ 2012 05 29, 06:00)
Sveikos gyvos 4u.gif
Buvau ir as dingus is horizonto, uzsiemus kt namo statybom, vaiko krikstynu organizavimu, o ir siaip kruva reikalu  doh.gif
Ale griztu  biggrin.gif  uzmaciau mamagabi lele -tobula wub.gif  o va daffni groziu ir neberodo man -daffni, parodyk, smalsumas uzgraus, o ir akys pasiilgusios graziu vaizdu cool.gif

user posted image

Liniuxxx, as tai gartrauki nuleisciau biski zemiau, nors per ta tamsesne medine dali, mano akiai taip butu geriau.
Atsakyti
QUOTE(Liniuxxx @ 2012 05 29, 17:02)
Tokios pat spalvos virtuvines kedes, vis dar nepakeiciau ju biggrin.gif
Reiks dar imest kokiu detaliu panasaus atspalvio ax.gif

Rytine kava, pamenu lb gerai tavo virtuvini -ir db akyse stovi foto su tavo virtuve, apsviesta saules sviesos wub.gif

O i ka tu nori keist tas kedes? Gal dabar tinka prie gartraukio g.gif

Jo ax.gif ... reiks eit ieskot tu senu foto biggrin.gif

QUOTE(Ribbena @ 2012 05 29, 17:23)
musu zidinys.. dziaugiuosi rezultatu, paklausiau jusu patarimo kamino nedazyti kita spalva, buvo mintis kamina nudazyti keletu tonu tamsesne nei sienu spalva, bet.. susilaikiau ir neklydau. http://private.fotki...ai/zidinys.html
Papildyta:

kaip supratau desineje puseje langas, musu virtuveje virs kriaukles langas, gal turite ideju kaip ji "aprengti" ?
Rytines kavos virtuves nemaciau, o taip smalsu butu pamatyti  blush2.gif

Tikrai gerai padarei, kad kaminas tos pat spalvos. Labai viskas pas jus dailiai. O kodel krosnele prie tokios zidinio apdailos dejot, o ne zidini (kapsule)?

Veliau foto imesiu smile.gif
Atsakyti