Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(Lelina @ 2012 04 19, 18:41)
Padekite susigaudyti, niekaip nesugebu ismastyti (smegenys tikriausiai visai nebeveikia).

Esu nauja "sodininke". Vienose seklose parasyta: Sėjama 4-5 eilių juostomis, atstumai tarp juostų 50 cm, tarp eilių 20 cm."  Cia ne apie pomidorus, nes su jais kaip ir aisku man  4u.gif

Nu bet su tomis eilemis ir juostomis.... Gal kas turite kur nurs koki web psl. uzmaciusi, akd butu aiskiai parodyta ir nupaisyta?

Aciu is anksto  blush2.gif

tai čia gal sėklos kur juostelėse jau būna?
Atsakyti
QUOTE(Lelina @ 2012 04 19, 18:41)
Padekite susigaudyti, niekaip nesugebu ismastyti (smegenys tikriausiai visai nebeveikia).

Esu nauja "sodininke". Vienose seklose parasyta: Sėjama 4-5 eilių juostomis, atstumai tarp juostų 50 cm, tarp eilių 20 cm."  Cia ne apie pomidorus, nes su jais kaip ir aisku man  4u.gif

Nu bet su tomis eilemis ir juostomis.... Gal kas turite kur nurs koki web psl. uzmaciusi, akd butu aiskiai parodyta ir nupaisyta?

Viskas labai paprasta yra juosta kurią sudaro 4-5 eilės,tarpai tarp jų po 20cm,o tarp tokių juostų tarpai po 50cm
Atsakyti
labutis,gal galite padeti..
del kokios prieasties svyra lapai pomidoru?vkr vakare linkt pradejo,lyg vystu.tada gausiai palaisciau(nors siaip laistau reguliariai ir jie perdziuve nebuna),ryte atsikelus patikrinau-vel stovi tie lapeliai.vakarop vel linksta blink.gif nebesuprantu,gal trasu jiem reikia? g.gif
beja kada trasom juos palaistyt reiktu?smile.gif
dbr tokio dydzio
http://public.fotki....i/alim3677.html
Atsakyti
QUOTE(Cukliukas @ 2012 04 19, 21:18)
labutis,gal galite padeti..
del kokios prieasties svyra lapai pomidoru?

Puikūs tie tavo pomidoriukai mirksiukas.gif Nekreipk dėmesio, jei palaistei 4u.gif - vakarop jie užmiega, nuleipsta truputį, ryte stiebias link saulutės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 04 19, 21:27)
Puik?s tie tavo pomidoriukai  mirksiukas.gif  Nekreipk d?mesio, jei palaistei  4u.gif  - vakarop jie u?miega, nuleipsta truput?, ryte stiebias link saulut?s smile.gif

Vat kaip idomiai. Mano tai vakarais susiskleidzia kaip kokios geles-lapelius I virsu sukelia. O diena vel prasiskleidzia.

As auginu tik sesis. Kiti 30 pas mama. Na as juos pas mama auginu smile.gif vat kas mamoms augina o kam mamos augina biggrin.gif na ji tik palaisto ir pasukioja o pikiuoju ir persodinu pati. Gaila negaliu dazniau aplankyt as ju...bet sake grazus biggrin.gif nu kur jau nebus. Ten salygos liuks-pietine palange o pats butas vesus.

Galvoju gal jau kita savaitgali rizikuot vezt I kaima I siltnami... Bet paskui drebesiu prognoziu klausydama o ir karsta jiem ten bus turbut dienom...
Atsakyti
jie kol maziuka tol taip daro: susiskleidzia nakciai, o kai paauga tai tarsi nuvista truputi...bent jau pas mane taip
Atsakyti
QUOTE(Velniuke @ 2012 04 19, 20:48)
tai čia gal sėklos kur juostelėse jau būna?

Ne, ne, atskiros seklytes

Viskas labai paprasta yra juosta kurią sudaro 4-5 eilės,tarpai tarp jų po 20cm,o tarp tokių juostų tarpai po 50cm

Jums gal ir paprasta, bet man nedaeina, niekaip nesuprantu kuom skiriasi juosta nuo eiles doh.gif

Gal galite man pabraizyti x-iukais ir y-ikiukais? Gal man bus aiskiau. Nu niekaip man nedaeina durnai verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lelina: 19 balandžio 2012 - 21:42
Sveikos mergaites, ar jau sodinat pomidorus i nesildomus siltnamius? g.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas vakarelis
Aš ruošiosi į šiltnamį sodinti kita savaitgali,o dabar dar nešiojusi šitnamis - namučiai.Labai geras dalikas žvakes deginti šiltnamija,aš pati tokia sistema nauduoju daug daug metu ir tfu tfu tfu niekada nenušalo niekas.Jaigu nežada sinoptikai šalnu šitai nakčiai tai 12 val uždegu dvi zvakes prie venu duru ir prie kitu (del visako,kol yra baime šalnom),o jaigu žada šalną - uždengiu agro plevele viena sloksni ir uždegu trys žvakes (prie dvieju duru ir per viduri) thumbup.gif .Kaškada ir čia buvo rasušios mergičkos apie šia apsauga.
Atsakyti
Priklauso kaip sodinsite vagomis, ar lysvėmis.
Lysvėmis 4 eilės 80cm lysvė
5 eilės 100cm lysvė.
galima prakeisti jei (zig zagu) 1 eilėje sodinsite nuo 0 +50+50...
Kitoje eilėje sodinsite 0+25+50+50...
Tarp eilių 20cm
(kas 20cm padarote eiles su ranka, kaip salotas ridikus sėti, ir jose kas 50cm sodinat, toje pačioje eilėje, kitas sodinsis už 50 cm)
Vagomis sodinsite ne kas 50, o kas 20 ir vaga bus 50cm.(kaip bulves)
http://img834.images.../6889/lysve.jpg
QUOTE(Lelina @ 2012 04 19, 17:41)

Esu nauja "sodininke". Vienose seklose parasyta: Sėjama 4-5 eilių juostomis, atstumai tarp juostų 50 cm, tarp eilių 20 cm."  Cia ne apie pomidorus, nes su jais kaip ir aisku man   4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 19 balandžio 2012 - 23:10
Vakar buvau seklu parduotuveje... Vyresnio amziaus moters praso trasu, nes jos pomidorai istyse... Vos susilaikiau nieko nepasakiusi cool.gif Ar cia tik mano akys, ausys, jautriai fiksuoja zodzius "trasos" doh.gif Apie auginimo salygas niekas nepagalvoja...

Mano pomidorai tupi balkone-nesitampau as su jais... bet ten naktimis apie +10, tai nieko. Atrodo ir nesiskundzia... iki ziedu toli, bet man dar ju nereik biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(yurgita4 @ 2012 04 19, 21:41)
Sveikos mergaites, ar jau sodinat pomidorus i nesildomus siltnamius?  g.gif  4u.gif

jei daigai leidzia geriau palaukit... po to kai nusals, kaltinsit mus wink.gif... negalima vadovautis, kas ka daro, gi viskas induvidualiai priklauso nuo siltnamio pacio, nuo salygu kitu, nuo rajono pagaliau...
Atsakyti