Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž / 7 tema

QUOTE(cibulis @ 2013 02 17, 17:34)
Gal kam teko susidurti su nestandartinio išmatavimo gegnėmis, t.y. kad jos būtų didesnės nei 200x60 ar 250x60 mm. Pvz, kokiomis 400x60 ar pan? Turiu mintyje, kad tokios gegnės vientisos arba klijuotos? Kokios jų kainas? Kas gamina?

abejoju ar kas tau išpjaus 60x400 gegnes teoriškai imanoma bet praktiškai pririnkt tokiu medžiu ir iš vidurio pjaut po viena šešetuka doh.gif nebent už nereale suma. klijuota berots apie trigubai brangesnė mediena tai bus beveik dvigubai brangiau už http://www.osb.lt/Pr...Gegnes-BK-D-400
nebent iš dvieju kalibruotu 60x200 pačiam klijuoti, bet ir tai kalibruota min 800lt/m3 tai bm bus 19,2lt plius klijavimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo narvid: 17 vasario 2013 - 18:09
QUOTE(*** @ 2013 02 17, 17:38)

Apie šitas žinau. Tik jų maksimalus storis, jei teisingai suprantu, yra 40 cm. O man tarp gegnių reikia sukišti 60 cm vatos. Įdomu ar prie šitų sijų galima kalti papildomus tašus. Ten kraštuose "mėsos" (medžio) lyg ir yra, bet jis atrodo vizualiai mažokas.
Papildyta:
QUOTE(narvid @ 2013 02 17, 18:08)
abejoju ar kas tau išpjaus 60x400 gegnes teoriškai imanoma bet praktiškai pririnkt tokiu medžiu ir iš vidurio pjaut po viena šešetuka doh.gif nebent už nereale suma. klijuota berots apie trigubai brangesnė mediena tai bus beveik dvigubai brangiau už http://www.osb.lt/Pr...Gegnes-BK-D-400
nebent iš dvieju kalibruotu 60x200 pačiam klijuoti, bet ir tai kalibruota min 800lt/m3 tai bm bus 19,2lt plius klijavimas

O tai gal įsivaizduoji, kaip tarp gegnių įkišti 60 cm vatos? Aš manau, kad geriausias variantas dėti standartines gegnes (200x60 mm), o po to kalti išilginius tašus kol pasieksime 600 mm storį. Žodžiu, tarp 200 mm gegnių sudedam vatą, tada prikalam kokių 10 cm išilginius tašus, tarp jų dedam vatą, tada vėl kartojam kol pasiekiam reikiamą storį. Įdomu ar tokia konstrukcija patikima, ilgaamžė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 vasario 2013 - 18:59
QUOTE(cibulis @ 2013 02 17, 18:59)
Apie šitas žinau. Tik jų maksimalus storis, jei teisingai suprantu, yra 40 cm. O man tarp gegnių reikia sukišti 60 cm vatos. Įdomu ar prie šitų sijų galima kalti papildomus tašus. Ten kraštuose "mėsos" (medžio) lyg ir yra, bet jis atrodo vizualiai mažokas.
Papildyta:

O tai gal įsivaizduoji, kaip tarp gegnių įkišti 60 cm vatos? Aš manau, kad geriausias variantas dėti standartines gegnes (200x60 mm), o po to kalti išilginius tašus kol pasieksime 600 mm storį. Žodžiu, tarp 200 mm gegnių sudedam vatą, tada prikalam kokių 10 cm išilginius tašus, tarp jų dedam vatą, tada vėl kartojam kol pasiekiam reikiamą storį. Įdomu ar tokia konstrukcija patikima, ilgaamžė?

dar variantas dėt į viršu http://www.youtube.c...h?v=6e1Swd2_Tvs
Atsakyti
Tai jai stogas dvislaitis palepei krauk kiek nori. Seip pradziai pasakyk siltinsi perdanga ar stoga.

QUOTE(cibulis @ 2013 02 17, 18:59)
Papildyta:

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 02 17, 20:33)
Tai jai stogas dvislaitis palepei krauk kiek nori. Seip pradziai pasakyk siltinsi perdanga ar stoga.

abu
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 02 17, 20:35)

mansarda gyvenama kaip suprantu? tai tu daryk normalias gegnes, tarp ju 20cm, ar kiek ten priklauso vatos, o toliau i vidaus puse nors ir metra papildomai vatos su atskiru karkasu apdailai, plevelei tvirtint. aisku tai sumazinis erdve, bet jei vis nama i tai atsivelgamas projektuosi, tai kompensusi paididndamas atitinkamai plota.
Atsakyti
[quote=cibulis,

O tai gal įsivaizduoji, kaip tarp gegnių įkišti 60 cm vatos? Aš manau, kad geriausias variantas dėti standartines gegnes (200x60 mm), o po to kalti išilginius tašus kol pasieksime 600 mm storį.

Cibuli,tu uzduodi visiems klausima ir iskart pats atsakai.patinka su savimi kalbeti?

kodel uzsiciklines ant 60 cm vatos?Juk esi Pn propoguotojas,tai kodel nesiltini kietom medziagom?
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2013 02 17, 16:37)
Vat todėl ir ieškau patarimų,kas ,kaip,kodėl..... g.gif  thumbup.gif
Priekyje stogas po apšiltinimo išsikišęs 30cm,(nu bliamba,kodėl architektas tokių pastebėjimų nesakė  g.gif  doh.gif  Čia kaiptik buvo architekto pasiūlyta-toks išsikišimo matmuo). Tai 50cm po apšiltinimo dar galima iškišti,bet 80cm-nebelabai-nes toje pusėje,kaimynų riba bus pažeista (3,00m iki ribos. matuojama nuo labiausiai atskišusios namo vietos) doh.gif 
Dėl galo išsikišimo-matmuo po apšiltinimo-80cm,tai ta pusė bus vaikštoma(po ta puse prie namo takelis į sklypo gilumą).Sakote perdaug? Galime mažinti  rolleyes.gif  Kokių dar pasebėjimų?

Tada jeigu dar nėra statybos leidimo, pastumkite pastatą tuos 0,30m į kiemo gilumą.
Arba aš asmeniškai galvočiau pasaulis neapsivers, dėl stogo priartėjimo link kaimyno (20-30cm.) Dažniausiai ant pastatų, priekinė aukštesnė dalis būna daugiau išsikišusi, galine truputi mažiau.
Kaip visa tai įgyvendinti, situacija geriausiai žinote jūs ir nepasitikėkite aklai tais architektais. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 02 17, 21:57)
Tada  jeigu dar nėra statybos leidimo, pastumkite pastatą  tuos  0,30m į kiemo gilumą.
Arba aš asmeniškai galvočiau  pasaulis neapsivers, dėl stogo priartėjimo  link kaimyno (20-30cm.) Dažniausiai ant pastatų, priekinė aukštesnė dalis būna daugiau išsikišusi, galine truputi mažiau.
Kaip visa tai įgyvendinti, situacija geriausiai žinote jūs  ir nepasitikėkite aklai tais architektais.    smile.gif

Pirmiausia norėčiau visiems padėkoti drinks_cheers.gif ,kad patariate,paaiškinate,kas,kaip... Nesupykite,jei klausymai jums pasyrodys "kvailoki",bet norisi nors "apčiuopomis" gaudytis situacijoje biggrin.gif
Pasitikėti architektais doh.gif ką če bepridursi.... Statybos leidimas jau išduotas,pastato nepastumsim niekur,nes jau ir pamatai padaryti.Šiais metais reiktų dėžutę pastatyti thumbup.gif Bliamba,kaip ir patys matėm/nematėm ,kad taip paskaičiuota,bet matyt nekreipėm dėmesio,kol konkrečiai neužkliuvo už akių... O galėjo gi architektas pabraižyti kitaip...
Kaip ir minėjau,50cm jau po apšiltinimo išeina iškišti,vistiek mažokai? Nu tai bandysim iškišti tada dar kiek tai cm,bet vat jau problema-bus atstumas neišlaikytas.... Ot bliamba.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksana79: 17 vasario 2013 - 21:17
QUOTE(Oksana79 @ 2013 02 17, 22:13)
Pirmiausia norėčiau visiems padėkoti  drinks_cheers.gif  ,kad patariate,paaiškinate,kas,kaip... Nesupykite,jei klausymai jums pasyrodys "kvailoki",bet norisi nors "apčiuopomis" gaudytis situacijoje  biggrin.gif 
Pasitikėti architektais  doh.gif  ką če bepridursi....  Statybos leidimas jau išduotas,pastato nepastumsim niekur,nes jau ir pamatai padaryti.Šiais metais reiktų dėžutę pastatyti  thumbup.gif  Bliamba,kaip ir patys matėm/nematėm ,kad taip paskaičiuota,bet matyt nekreipėm dėmesio,kol konkrečiai neužkliuvo už akių... O galėjo gi architektas pabraižyti kitaip... 
Kaip ir minėjau,50cm jau po apšiltinimo  išeina iškišti,vistiek mažokai? Nu tai bandysim iškišti tada dar kiek tai cm,bet vat jau problema-bus atstumas neišlaikytas.... Ot bliamba.....

paziurekite i sita projekta ir primeskite,kaip atrodys stogas iskistas 30cm?su apacia dar galite suzaisti,sumazinti iki 50 cm po apdailos.

http://www.namoproje...ojektai/?id=121
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2013 02 17, 22:13)
Pirmiausia norėčiau visiems padėkoti  drinks_cheers.gif  ,kad patariate,paaiškinate,kas,kaip... Nesupykite,jei klausymai jums pasyrodys "kvailoki",bet norisi nors "apčiuopomis" gaudytis situacijoje  biggrin.gif 
Pasitikėti architektais  doh.gif  ką če bepridursi....  Statybos leidimas jau išduotas,pastato nepastumsim niekur,nes jau ir pamatai padaryti.Šiais metais reiktų dėžutę pastatyti  thumbup.gif  Bliamba,kaip ir patys matėm/nematėm ,kad taip paskaičiuota,bet matyt nekreipėm dėmesio,kol konkrečiai neužkliuvo už akių... O galėjo gi architektas pabraižyti kitaip... 
Kaip ir minėjau,50cm jau po apšiltinimo  išeina iškišti,vistiek mažokai? Nu tai bandysim iškišti tada dar kiek tai cm,bet vat jau problema-bus atstumas neišlaikytas.... Ot bliamba.....

Tada jūs stogo priekį iškiškite 60cm (aš tikrai nesukčiau dėl 10cm.) Stogo galą 50cm (kaip ir šonai) pakas, nes jis gana žemai...

Nu baikite dėl tų dešimt cm, kas priekyje pastatas, ar kaimyno tvora? biggrin.gif
Atsakyti
[quote=audrius333,2013 02 17, 20:49]
[quote=cibulis,
O tai gal įsivaizduoji, kaip tarp gegnių įkišti 60 cm vatos? Aš manau, kad geriausias variantas dėti standartines gegnes (200x60 mm), o po to kalti išilginius tašus kol pasieksime 600 mm storį.

Cibuli,tu uzduodi visiems klausima ir iskart pats atsakai.patinka su savimi kalbeti?

kodel uzsiciklines ant 60 cm vatos?Juk esi Pn propoguotojas,tai kodel nesiltini kietom medziagom?
[/quote]
Sako, kad tarp gegniu negerai deti nekvepuojancias medziagas. Siuo atveju esu konservatorius. Nenoriu pelesio gegnese ir sintetikos mansardoje.
Atsakyti