Įkraunama...
Įkraunama...

Mano veja - 3

QUOTE(sm2002 @ 2013 04 17, 11:46)
Iš kur tokie duomenys?

Buvo laida per TV, patys ūkinikai prisipažino, nupurškia, kad visi vienu metu subręstų. Niekas nedraudžia, viskas per dvi savaites išgaruoja wub.gif O jūs dėl žolės pergyvenat bigsmile.gif
Atsakyti
Gal kas gali atsakyti?
Rugseji pasejom zole, kada dabar butu galima ja patresti? Ar dabar butu per anksti?
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2013 04 17, 13:32)
Buvo laida per TV, patys ūkinikai prisipažino, nupurškia, kad visi vienu metu subręstų. Niekas nedraudžia, viskas per dvi savaites išgaruoja  wub.gif O jūs dėl žolės pergyvenat bigsmile.gif

Ne, dėl daržo šalia, nu ir gėlynas jau yra, be to vaismedžiai irgi žolėje... Veja atnaujinti reikia, tai nesinorėtų, kad visi nusibaigtų drauge doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ispamas @ 2013 04 17, 10:41)
Priklauso nuo to, ką toje vejoje planuojate veikti. Man Sport ar panaši buvo pats prasčiausias pasirinkimas - sunkiai pjaunasi, negraži, nupjovus retoka. Geriausiai  - Liliput, dar pabandžiau skirtą pavėsingiems/ūksmingiems plotams, bet supainiojau pirkdama pakus  doh.gif  lotuliukas.gif  - nusiprkau kažkokią universalią - sudygo gerai, graži, kaip bus toliau - nežinau. Tiesa, mano veja nedaug ir retokai mindoma, nemėgstu dažnai pjauti, gal dėl to man optimalu Liliput. Šiek tiek paruduoja per didžiuosius karščius ir sausras, bet palijus atsigauna - nei laistau, nei tręšiu. Žemė - priesmėlis.
Papildyta:

Na turime pabirutį wub.gif kuris su savo bendraamžiais mėgsta pabegioti,pažaisti futbolo kamuoliu... nu nenustygstantis vietoje biggrin.gif
O ir mes,mėgstame su kompanija leisti (aišku,kiek leidžia laikas ir galimybės) vakarus-prie šašlyko...ar šiaip "šaltųjų gėrimų" blush2.gif Vat todėl ir klausinėjamės-kokią sėklą pirkti? Jūs matau "ne už" sport tipo-o va daug išgirdome nu taip sakant - visai atvirkščiai jūsų pasisakymui...tipo ta sport,o ypač golf profesional ( Kalba apie TURFLINE firmos gaminius) kokia graži,vešli,ypac žalia,nelepi-lengvai prižiūrima.... Vienu žodžiu...
Nu tai gal kas dar esate kokias vejos sėklas išbandę? Reikia kuo daugiau nuomonių-kad susidaryt savo thumbup.gif biggrin.gif
Juodžemio kokie 50cm,medžių mažai-šiap saulės pakanka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksana79: 17 balandžio 2013 - 20:47
Man kažkada pažįstamas, dirbantis su gerbūviu, patarė pasisėti GolfMaster. Labai patenkintas: dirva priesmėlis, dalis vejos šešėlyje tarp medžių, dalis ant grynos saulės - ant saulės žinoma auga lėčiau, šiaip atrodo gražiai.
Atsakyti
[quote=dais,2013 03 28, 12:47]Vasaros pabaigoje užsėjome žolę.Jau rudenį matėsi, kad vienur tanki graži, o kitur prasta,tokia retoka.(Po sėjos liūtis buvo).Dabar pieva jau sausa.Ar gerai būtų, jeigu tuos retus plotelius  dabar atsėtume.O tręšti dar ne laikas?
Būčiau dėkinga, jeigu atsakytų Vyckajus smile.gif
[/quote]

Atsiprasau, kad tik dabar isijungiu i diskusija smile.gif
jeigu tikrai labai reta galite atseti arba palaukti kol naturaliai sutankes. Siuo metu tresti jau laikas.

[/quote]

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 22 balandžio 2013 - 14:54
Sveiki,
Norėjau pasiteirauti į ką atkreipti dėmesį perkant trąšas? Domintų tokios, kad baisiai nesikandžiotų kaina blush2.gif Pas mus žolė turfline eco lawn, sėjom pernai vasarą, bet vietom menkai išdygo, tai planuojam patręšti ir dar atsėti vietom. Ar galima taip? Ar reikia prieš kažkaip papurenti žemę, ar pasėjus barstyti žemėm ant viršaus? Na nesu profesionalė toje srityje, tai klausiu paprastai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2013 04 22, 15:52)
jeigu tikrai labai reta galite atseti arba palaukti kol naturaliai sutankes. Siuo metu tresti jau laikas.

Laba, kaip suprantu esate su žolės sodinimu susidraugavęs:)
ar galima daba purksti rundapu ar reikia palaukti kol galutiniai suzels zolė?
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2013 04 22, 14:52)

Kadangi jau isijungete, tai noreciau ir as patarimo ax.gif Kokia zole rekomenduotumete seti sunkioje priemolio ir molingoje dirvoje? Planuojame ja siek tiek lengvinti imaisydami smelio, bet dideliu stebuklu nesitikiu
Ir kaip butu protingiau pasielgti su salia sklypo esancia ir niekada nepjauta pieva? Siuo metu ten styro pirsto storio sudziuve stagarai. Ar bandyti juos dabar kuo nors ispjauti, ar laukti kol suzels zole ir tada jau viska vienu metu nusienauti? Tik jauciu, kad tokios pievos jokia zoliapjove nepaims... Gal ant trimerio diska bandyti uzsideti ar koki sena gera dalgi pasiskolinti is vietiniu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistika... @ 2013 04 23, 14:32)
Kadangi jau isijungete, tai noreciau ir as patarimo  ax.gif  Kokia zole rekomenduotumete seti sunkioje priemolio ir molingoje dirvoje? Planuojame ja siek tiek lengvinti imaisydami smelio, bet dideliu stebuklu nesitikiu
Ir kaip butu protingiau pasielgti su salia sklypo esancia ir niekada nepjauta pieva? Siuo metu ten styro pirsto storio sudziuve stagarai. Ar bandyti juos dabar kuo nors ispjauti, ar laukti kol suzels zole ir tada jau viska vienu metu nusienauti? Tik jauciu, kad tokios pievos jokia zoliapjove nepaims...  Gal ant trimerio diska bandyti uzsideti ar koki sena gera dalgi pasiskolinti is vietiniu...  g.gif

Bent jau aš-tai jei leidžia sąlygos-tokią pievą(jei tai galima pavadinti pieva doh.gif ) bandyčiau suarti (yra nuomoti tokie kultivatoriukai benzininiai-jei traktoriuku galimybės nėra). Aš mastyčiau taip,o ką pasiūlys/rekomenduos jums - Vyckaju g.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2013 04 23, 14:58)
Bent jau aš-tai jei leidžia sąlygos-tokią pievą(jei tai galima pavadinti pieva  doh.gif  ) bandyčiau suarti (yra nuomoti tokie kultivatoriukai benzininiai-jei traktoriuku galimybės nėra). Aš mastyčiau taip,o ką pasiūlys/rekomenduos  jums - Vyckaju  g.gif

kam cia art kultivuot SALIA sklypo esancia pieva - nupjausi kelis kart su dalgiu ar trimeriu ir susitvarkys.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 04 23, 17:09)
kam cia art kultivuot SALIA sklypo esancia pieva - nupjausi kelis kart su dalgiu ar trimeriu ir susitvarkys.

Aš tik kaip pastebėjimą parašiau ax.gif Jei ten tokie stagarai piršto storio,aišku-greičiausia dar ir kupstų kokių daug,tai su tuo dalgiu ojojoi kaip pasidarbuot reika doh.gif Viskas priklauso,kokio grožio bus reikalinga - "šalia pieva"
O dabar tegul pasisako specai thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksana79: 23 balandžio 2013 - 16:42