Įkraunama...
Įkraunama...

Mano veja - 3

QUOTE(Kinda @ 2013 06 07, 17:53)
Dėl asiūklių kam buvo aktualu. Kaip tik šio mėnesio Sodo Spalvos žurnalo numeryje rašo kaip juos naikinti. Taip ir rašo, kad nevarkit su chemija - nepadės. Reikia kalkinti dirvą, kur jie auga. Kalkinti galima medžių pelenais, kreida...

aciu uz patarima, bandysiu g.gif
Atsakyti
sveiki, jeigu ne ten parasiau gal patarsit kur reikia, o klausymas toks, kokia gera firma patarsit kad padarytu sklypo reljefa, pasodintu zole , na ir tt... kad gerai ir ne per brangiausiai smile.gif aciu.
Atsakyti
Laba diena,
Labai reikia patarimo, kaip man atgaivinti veją, taip „prichimičinau“ su trąšomis, kad dabar gazonas atrodo juokingai (ar baisiai – tai priklauso nuo nuotaikos), tokiais plėmais doh.gif . Jei plačiau, tai situacija tokia – žiemą persikėlėme į namą, iki tol su žeme ir augalais nieko bendro neturėjau, patirties nulis, net nemaniau, kad paprasta žolė reikalaus tiek priežiūros. O pavasarį vejoje išlindo daug piktžolių, kurias aš apipurškiau herbicidu, plius atsirado daug samanų. Nupirkau trąšas vejai, naikinančios samanas, ir tose vietose, kur pabarsčiau trąšas išlindo graži žolytė ... o visur kitur veja žaliuoti atsisakė. Susinervinau, ir tomis trąšomis tolygiau apibarsčiau visą veją, na bent man pasirodė kad tolygiai. Bet tai jokio rezultato nedavė, veja vis vien liko tokia vos gyva. Tada pirkau kompleksines trąšas vejai ir štai rezultatas: kur buvo panaudotos trąšos samanų naikinimui (dabar jau matosi, kad jos buvo užbarstytos labai netolygiai) užaugo tanki ryški žalia žolė, kitur vaizdas liūdnas blink.gif . Čia aš jau galutinai prisidirbau, ar yra šansas kažkaip suvienodinti vejos spalvą ir veją atgaivinti? Veja nepagelto, tiesiog nuo pavasario taip ir neatsigavo. Tiesa, vyras dar pasakė, jog rudenį vielai nupjovėm veją, na dar ten negyvenom, tai tik retkarčiais atvažiuodavom, tai aš net nežinau tikslai, kada jis ten darbavosi.
Taip ji dabar atrodo blink.gif :
user posted image
Taip iš arčiau atrodo geltonos dėmės (matosi, kad yra sausa žolė)
user posted image
Tiesa, čia yra saulėta pusė, pavėsyje veja atrodo žymiai geriau.
Atsakyti
Viskas elementaru biggrin.gif .
Ziurim trasu samanoms naikinti sudeti: Azotas plius visa kita. Taigi AZOTAS skatina augima todel jokiu gyvu tokiomis trasomis "nesaikiokime" po pieva pasirinktinai smile.gif Gal tuo metu buvo geros salygos ir augalai gave dregmes ir trasu atsigavo ir sustiprejo. Sakykim, kad pas jus veja irengta poprasteje dirvoje ir be papildomo skatinimo is jo kazko gero negauna todel like nepatresti visiskai uzskurdo. Velesnis tresimas galejo bykti nepalankiomis salygomis ir buvo prastai isisavintas, t.y. stipresni ir zali augalai ji daug geriau isisavino nei skurdukai. bendras visos pievos patresimas turetu pagelbeti, bet dar labai svarbu ir laistymas nes jei sausa tai trasas sunkiai isisavina. Patreskite TOLYGIAI ir laukite rezultato thumbup.gif .
Atsakyti
Laba turiu ir aš plotą na kaip čia pavadinus kažkokių kupstų išraustų kurmiu ir varlių. nepievutė, bet tris metus dirvonavus pikžolių jūra. Na pikdzolias naikinam su trimeriu. O kaip išlyginti visą plotą? ar tik buldozeris čia padės?
Atsakyti
Siemet vejoje atsirado labai daug gyslociu.Pries Jonines nupurskem "Benvel".Gyslotis ne nemano pasitraukti.Kuo dar purksti? Israveti sansu nera,nes didokas plotas,o gyslociu daug doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Soprana @ 2013 07 05, 12:41)
Laba diena,
Labai reikia patarimo, kaip man atgaivinti veją, taip „prichimičinau“ su trąšomis, kad dabar gazonas atrodo juokingai (ar baisiai – tai priklauso nuo nuotaikos), tokiais plėmais doh.gif . Jei plačiau, tai situacija tokia – žiemą persikėlėme į namą, iki tol su žeme ir augalais nieko bendro neturėjau, patirties nulis, net nemaniau, kad paprasta žolė reikalaus tiek priežiūros. O pavasarį vejoje išlindo daug piktžolių, kurias aš apipurškiau herbicidu, plius atsirado daug samanų. Nupirkau trąšas vejai, naikinančios samanas, ir tose vietose, kur pabarsčiau trąšas išlindo graži žolytė ... o visur kitur veja žaliuoti atsisakė. Susinervinau, ir tomis trąšomis tolygiau apibarsčiau visą veją, na bent  man pasirodė kad tolygiai. Bet tai jokio rezultato nedavė, veja vis vien liko tokia vos gyva. Tada pirkau kompleksines trąšas  vejai ir štai rezultatas: kur buvo panaudotos trąšos samanų naikinimui (dabar jau matosi, kad jos buvo užbarstytos labai netolygiai) užaugo tanki ryški žalia žolė, kitur vaizdas liūdnas blink.gif . Čia aš jau galutinai prisidirbau, ar yra šansas kažkaip suvienodinti vejos spalvą ir veją atgaivinti? Veja nepagelto, tiesiog nuo pavasario taip ir neatsigavo. Tiesa, vyras dar pasakė, jog rudenį vielai nupjovėm veją, na dar ten negyvenom, tai tik retkarčiais atvažiuodavom, tai aš net nežinau tikslai, kada jis ten darbavosi.
Taip ji dabar atrodo blink.gif :
user posted image
Taip iš arčiau atrodo geltonos dėmės (matosi, kad yra sausa žolė)
user posted image
Tiesa, čia yra saulėta pusė, pavėsyje veja atrodo žymiai geriau.

Pas mus irgi toks pat vaizdas doh.gif .Trasos kaip ir tolygai buvo isbarstitos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristilav: 14 liepos 2013 - 11:17
QUOTE(kristilav @ 2013 07 14, 12:16)
Pas mus irgi toks pat vaizdas doh.gif  .Trasos kaip ir tolygai buvo isbarstitos g.gif

Arba buvo isbertos netolygiai arba dirva paruosta nekokybiskai, t.y. vienur geresne, kitur prastesne.
Atsakyti
sveiki,

patarkit kokiu napalmu naikinti gyslocius vejoje ? smile.gif

banvel nepadejo

dekui
Atsakyti
QUOTE(S0NG0 @ 2013 06 10, 10:10)
sveiki, jeigu ne ten parasiau gal patarsit kur reikia, o klausymas toks, kokia gera firma patarsit kad padarytu sklypo reljefa, pasodintu zole , na ir tt... kad gerai ir ne per brangiausiai smile.gif aciu.

ir man labai reikia veją padaryt, šlaitą suformuot ax.gif
ką galit patarti? nebūtinai firma gali būti...
Atsakyti
QUOTE(West @ 2013 07 16, 20:01)
sveiki,

patarkit kokiu napalmu naikinti gyslocius vejoje ? smile.gif

banvel nepadejo

dekui

tai niekas negalit patart kuom naikinti gyslocius vejoje ? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(West @ 2013 07 18, 22:29)
tai niekas negalit patart kuom naikinti gyslocius vejoje ?  verysad.gif

Aš naikinu Banvelo ir MCPA mišiniu.
10l 50ml Banvelo ir 100ml MCPA. Man išnyksta g.gif Per keletą purškimų.
O va dirviniui vijoklių reikia daugiau kartų purkšti blush2.gif
Atsakyti