Įkraunama...
Įkraunama...

Mano veja - 3

QUOTE(Soprana @ 2013 07 05, 10:41)
Laba diena,
Labai reikia patarimo, kaip man atgaivinti veją, taip „prichimičinau“ su trąšomis, kad dabar gazonas atrodo juokingai (ar baisiai – tai priklauso nuo nuotaikos), tokiais plėmais doh.gif . Jei plačiau, tai situacija tokia – žiemą persikėlėme į namą, iki tol su žeme ir augalais nieko bendro neturėjau, patirties nulis, net nemaniau, kad paprasta žolė reikalaus tiek priežiūros. O pavasarį vejoje išlindo daug piktžolių, kurias aš apipurškiau herbicidu, plius atsirado daug samanų. Nupirkau trąšas vejai, naikinančios samanas, ir tose vietose, kur pabarsčiau trąšas išlindo graži žolytė ... o visur kitur veja žaliuoti atsisakė. Susinervinau, ir tomis trąšomis tolygiau apibarsčiau visą veją, na bent  man pasirodė kad tolygiai. Bet tai jokio rezultato nedavė, veja vis vien liko tokia vos gyva. Tada pirkau kompleksines trąšas  vejai ir štai rezultatas: kur buvo panaudotos trąšos samanų naikinimui (dabar jau matosi, kad jos buvo užbarstytos labai netolygiai) užaugo tanki ryški žalia žolė, kitur vaizdas liūdnas blink.gif . Čia aš jau galutinai prisidirbau, ar yra šansas kažkaip suvienodinti vejos spalvą ir veją atgaivinti? Veja nepagelto, tiesiog nuo pavasario taip ir neatsigavo. Tiesa, vyras dar pasakė, jog rudenį vielai nupjovėm veją, na dar ten negyvenom, tai tik retkarčiais atvažiuodavom, tai aš net nežinau tikslai, kada jis ten darbavosi.
Taip ji dabar atrodo blink.gif :
user posted image
Taip iš arčiau atrodo geltonos dėmės (matosi, kad yra sausa žolė)
user posted image
Tiesa, čia yra saulėta pusė, pavėsyje veja atrodo žymiai geriau.

Sveiki mirksiukas.gif
Pernai ir pas mane toks pats vaizdelis buvo, nors labai stengiausi trasas barstyti tolygiai. Siemet tresiau kai buvo karsciai, tad teko gausiai laistyti, ir ka jus manot, veja auga ir zaliuoja thumbup.gif Ne veltui raso ant pakuociu, kad po tresimo reik gerai paliet, jei greitu laiku nesulaukiama lietaus
Atsakyti
Sveiki visi smile.gif pradeda imti panika. Pries dvi savaites pasejome veja (golfmaster). Sklypa paruoseme atsakingai - buvo islygintas reljefas, uzpilta juodzemio sluoksniu (nuo 20-40 cm storis), tada isrinkti visi akmenys. Po poros savaiciu isravetos sudgye piktzoles, supurenta zeme grebliais ir atsakingai isbrastyta sekla (naudotas barstytuvas, siekiant tolygumo), tada grebliais iterpta sekla i rekomenduojama 1cm gyli ir viskas suvoluota. Bandeme du vakarus po sejimo palieti slypa, bet kadangi laistymo sistemos neturime, o 10 aru veja tvarkingai palieti yra sudetinga - nusprendeme viska atiduoti i gamtos rankas. Taigi dvi savaites buvo visiska sausra ir dideli karsciai, per juos zole pradejo labai retai dygti tik viename maze plotelyje siaurineje pueje (kur maziausiai karscio), o visur kitur suvesejo daugybe piktzoliu blink.gif Si savaitgali pagaliau buvo nemazas kiekis lietus. Idomu ka toliau daryt? Laukti kol visgi zole prades dygti? Galbut reikia trasu kazkokiu? Kiek skaiciau, tai per dvi savaites turi pradet stipriai dygti viskas, o pas mus tik piktzoles matyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mfsouth @ 2013 08 11, 21:27)
Sveiki visi  smile.gif pradeda imti panika. Pries dvi savaites pasejome veja (golfmaster). Bandeme du vakarus po sejimo palieti slypa, bet kadangi laistymo sistemos neturime, o 10 aru veja tvarkingai palieti yra sudetinga - nusprendeme viska atiduoti i gamtos rankas. Taigi dvi savaites buvo visiska sausra ir dideli karsciai, per juos zole pradejo labai retai dygti tik viename maze plotelyje siaurineje pueje (kur maziausiai karscio), o visur kitur suvesejo daugybe piktzoliu  blink.gif

Manau,kad isbertoms sekloms truksta dregmes.Palijus turetu sudygti
Atsakyti
Naujai pasėtai vejai svarbiausia šiluma, trąšos ir visų svarbiausia vanduo. Jei nelyja lieti reikia ryte ir vakare. Tik atsargiai, kad nesuplautų sėklų. Palieti 10 a tikrai nėra sudėtinga, tik reikia įsigyti kad ir neįmantrią laistyklę. Perkeliant kas 10-15 min priliesite puikiai. Mes sėjome liepos pradžioje (prieš mėn.). Daug liejome. pirmą kartą pjovėme po 2savaičių. Dabar jau kas trys dienos. Puiki veja sudygo. Būtinai reikia tręšti sėjant. Piktžolėms naikinti puikus preparatas yra Estet 600 EC. Jį naudoja ūkūninkai, naikina visas piktžoles vejoje.
Gražiai vejai reikia truputi pastangų ir kantrybės. Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(Iness @ 2013 08 12, 08:51)
Naujai pasėtai vejai svarbiausia šiluma, trąšos ir visų svarbiausia vanduo. Jei nelyja lieti reikia ryte ir vakare. Tik atsargiai, kad nesuplautų sėklų. Palieti 10 a tikrai nėra sudėtinga, tik reikia įsigyti kad ir neįmantrią laistyklę. Perkeliant kas 10-15 min priliesite puikiai. Mes sėjome liepos pradžioje (prieš mėn.). Daug liejome. pirmą kartą pjovėme po 2savaičių. Dabar jau kas trys dienos. Puiki veja sudygo. Būtinai reikia tręšti sėjant. Piktžolėms naikinti puikus preparatas yra Estet 600 EC. Jį naudoja ūkūninkai, naikina visas piktžoles vejoje.
Gražiai vejai reikia truputi pastangų ir kantrybės. Sėkmės.

Kokiomis trąšomis tręšėte?
Atsakyti
QUOTE(kometaa @ 2013 08 12, 10:27)
Kokiomis trąšomis tręšėte?

Achemos vejų trąšomis.
Atsakyti
Pas mus Golfmaster žolė, tai ką aš žinau... Vargo vakarienė...
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 08 12, 10:33)
Pas mus Golfmaster žolė, tai ką aš žinau... Vargo vakarienė...

Golfmaster - viena is prabangesnių vejų mišinių. Bet ją reikia prižiūrėti: 2 kart per sezoną aeruoti, naikinti piktžoles (herbicidais), tręšti 2-3 kart per sezoną, pjauti 3 cm ir lieti lieti... Tačiau dar priklauso nuo dirvožemio. Darbelio daug, jei nori puikaus rezultato smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iness @ 2013 08 12, 09:51)
Piktžolėms naikinti puikus preparatas yra Estet 600 EC. Jį naudoja ūkūninkai, naikina visas piktžoles vejoje.

Jeigu jis skirtas profesionaliam naudojimui,ar imanoma jo nusipirkti mazais kiekiais? Irkur?
Nebezinau kaip kovoti su siemet paplitusiu gyslociu.Benvelas neiveike,purskem ir su Strane ir Kemira MCPA misiniu(sitas isnaikino atsiradusias pavienes dobiliuku saleles), o gyslociai bujoja toliau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linastri @ 2013 08 12, 10:47)
Jeigu jis skirtas profesionaliam naudojimui,ar imanoma jo nusipirkti mazais kiekiais? Irkur?
Nebezinau kaip kovoti su siemet paplitusiu gyslociu.Benvelas neiveike,purskem ir su Strane ir Kemira MCPA misiniu(sitas isnaikino atsiradusias pavienes dobiliuku saleles), o gyslociai bujoja toliau doh.gif

Estet prekiauja Litagra. Bet reikia turėti darbo su herbicidais kursų pažymėjimą. Prekiauja po 20 l talpose kaina 250 Lt. Galima dalintis keliems.
Atsakyti
QUOTE(Iness @ 2013 08 12, 10:41)
Golfmaster - viena is prabangesnių vejų mišinių. Bet ją reikia prižiūrėti: 2 kart per sezoną aeruoti, naikinti piktžoles (herbicidais), tręšti 2-3 kart per sezoną, pjauti 3 cm ir lieti lieti... Tačiau dar priklauso nuo dirvožemio. Darbelio daug, jei nori puikaus rezultato  smile.gif

Kokiais herbicidais, gal galetumet rekomenduoti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 08 12, 10:57)
Kokiais herbicidais, gal galetumet rekomenduoti? 4u.gif

Jau katik rašiau Estet 600 ec
Atsakyti