Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 12

Apklausa: Ar mulčiuojate savo daržą? (186 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 29, 21:24)
Galima mulčiuoti, bus kaip apkaupimas. O dėl nedidelių tarpų, tai jau nieko neis padaryti. kai augalai per tankiai auga, tai įvairioms ir ligoms ir kenkėjams atsparumas būna mažesnis.

Tai jau teks... O kuo mulčiuojate?
Na, bet bus taip, kaip bus. Vis geriau nei nieko biggrin.gif

QUOTE(madmuazele @ 2012 04 29, 23:23)
As visuomet seju balandzio pabaigoje-geguzes pradzioje smile.gif O ant pakelio neraso?
Papildyta:
Man mano rankinukas neleidzia skubeti wub.gif

wub.gif
Atsakyti
Pastarnokus galima sėt ir labai anksti, jie ilgai dygsta, ilgai auga. Nors aš pernai sėjau gegužės pabaigoj, tai mirkiau ir daiginau sėklas, kad greičiau sudygtų, nes jau buvo vėloka. Užaugo normaliausi pastarnokai, dar dabar darže likučiai žaliuoja, dalis bus palikta žydėti. Padaigint kokiam drėgnam skudurėly patartina dėl to, kad jų sėklos iš viso sunkiai dygsta, tik pirmus metus, be to būtina stratifikacija, todėl kai nusiperkam parduotuvėj sėklas nelabai aišku ar jos ne ilgiau išlaikytos, ar stratifikuotos. Geriausia užsiaugint savas sėklas ir laikyt per žiemą šaltai.
Atsakyti
As pasejau pries savaite, o gal dar anksciau . Keli islinde. O gal piktzoles blush2.gif Nezinau, kaip jie turi atrodyti, pirmi metai. Daugiau, pasakiau sau, ko nepazistu, tai sesiu i dezutes ir pikiuosiu. Arba bent po pora seklu i koki induka. O tai stoviu, ziuriu ir nieko nesuprantu.
Atsakyti
sveikos..as braskes perissodinau is vienos vietos i kita, daugiau kitu darzoviu rankos nekyla sodint, kai tokias salnas pranesa..ridikiukai siltnamyje pas mane auga, jauciu po kokios savaites jau valgysim smile.gif tai va - iskilo klausimas ka daryt siltnamyje uzejo skruzdeles blink.gif nzn kaip jas isnaikynt..ju siaubingai daug.
Atsakyti
As kelis pastarnokus i dezute namie pasisejau, nes ant pakelio buvo parodyta, kad i siltnami seti, ilgokai dygsta ir namie, tik dabar pradeda listi, nors pasejau balandzio 10 d. Kitus zadu i lauka po savaiteles seti.
Taip fainai, lauke jau ridikeliai isdygo, krapiukai lenda, salotos kazkokios. bigsmile.gif
Del skruzdeliu, girdejau vienos rusu agronomes rekomendacija cili arba juoduju pipiru maltu pribarstyti. 4u.gif Pati dar neisbandziau, nes labai didelio antpludzio dar nera, nors jau ko gero reikia, vis neprisiruosiu. verysad.gif
Atsakyti
Prisiduodu po savaitgalio:

pasėtos visos morkos, pasodinti svogūnai (tegu tik pabando nušalti doh.gif ), česnakai, sutvarkytos (pamulčiuotos pakartotinai) braškės. Ridikėlių lapus kažkas bando graužti, tai palaisčiau ir pelenais pabarsčiau, kažkur kažkada girdėjau, kad taip reikia daryti biggrin.gif Salotos vos vos miniatiūrinės verysad.gif , dar krapus buvau pamiršus, tai irgi pasėjau.
Dar blogas dalykas, kad pamiršau palikti laisvas eilutes gėlėms verysad.gif doh.gif , prarausiu kokią svogūnų eilę tikriausiai ir sodinsiu gėles kai ateis tam laikas biggrin.gif
Ai, dar, pamirkiusi pasodinau į vazonėlius arbūzus ir melionus.
Va kokia barbė devyndarbė ax.gif
paįvairinimui:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rike: 30 balandžio 2012 - 15:16
QUOTE(laurindre @ 2012 04 30, 14:34)

Del skruzdeliu, girdejau vienos rusu agronomes rekomendacija cili arba juoduju pipiru maltu pribarstyti. 4u.gif Pati dar neisbandziau, nes labai didelio antpludzio dar nera, nors jau ko gero reikia, vis neprisiruosiu. verysad.gif

joi. skruzdes pas mane irgi siltame name karaliauja, -nervina.
Atsakyti
QUOTE(Browny @ 2012 04 30, 10:52)
sveikos..as braskes perissodinau is vienos vietos i kita, daugiau kitu darzoviu rankos nekyla sodint, kai tokias salnas pranesa..ridikiukai siltnamyje pas mane auga, jauciu po kokios savaites jau valgysim smile.gif tai va - iskilo klausimas ka daryt siltnamyje uzejo skruzdeles blink.gif nzn kaip jas isnaikynt..ju siaubingai daug.

O apie kokias šalnas kalbat? Kažką praklausiau? Labai didelės???

Skruzdžių nenaikinau, kažkaip augo viskas tarp jų namų... smile.gif

Rike čia jūsų jau tokie žirnukai?

Pas mus labai sausa, nieko nesėsiu tikrai, jei greitu metu nepalis, eisiu liet visko iš krano...
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 04 29, 18:05)
As per kokia pora valandu taip nusvilau kojas, kad bus liudna tuoj doh.gif
Ridikeliu didzioji dalis jau suvalgyta, salotu taip pat. Jau antra serija sudygusi.

Svogunai igi jau per kokius tris pirstus . Bandomasis auginimas pakeltose lysvese, tik tie bortai dvieju daliu. Viena dalis ir liks, o antroji nusiims , kai jau jokiu salnu nebezades. O gal ir nenuiminesiu. Matysim. Dabar silta, o jei salnos pavojus - tai tik dviguba agro. Vienai lysvei turiu senu langu remu. Taip macius pas senyva moteri.
  Ji ir ridikelius, ir salotas augina.

Gal galit placiau nupasakot,kaip su tais langu remais.As ir turiu,net su stiklais.
ACIU
Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2012 04 30, 16:01)
Rike čia jūsų jau tokie žirnukai?

mirksiukas.gif mano, sodinta 04-14 d., gal jie cia tik nuotr. labai dideli atrodo, makro rezimu fotkinta, siaip bendrai paemus vos vos islinde ax.gif
Atsakyti
Buvau po 2 sav nebuvimo sode, tai šiandien maloniai nustebau, kai radau išdygusias daržoves smile.gif

Daug kas sakė, kad per anksti sodinau svogūnėlius, bet kaip gražiai paaugę bigsmile.gif

user posted image

Sėjau šiandien morkas, burokėlius, pupeles ir apmulčiavau viską senu šienu, ant viršaus - skintos žolės:

user posted image

Mano braškytės wink.gif

user posted image

Vakarykščiais darbai sodyboje:

Į velėną sodintos bulvės ir užklotos šienu:

user posted image

Saulėgrąžos:

user posted image

mini daržiukas su jau išdygusiomis daržovėmis: ridikėliais, saločiukais žirniukais, viskas mulčiuota smile.gif

user posted image
Atsakyti
Ambro,galima svogūnus iš viso anksti sodinti ir atrodys,kad jie auga gražiai.Bet paskui,kad tik į žieduolius neišeitų,gavę šalnos? bigsmile.gif O pupeles sodinu pačias paskutines,nes jos tikrai mėgėjos šilumos,net po agurkų mirksiukas.gif
Atsakyti