Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 12

Apklausa: Ar mulčiuojate savo daržą? (186 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Aš tai kantriai laukiu,kada bus galima viską kišti į dirvą biggrin.gif Pas mane tik žirniai pasėti lauke ir ankstyvos morkytės.
Svogūnų be stasinių jokiiam pavidale nesodinsiu.Agurkams lauke alyvų pražydėjusių lauksiu.Ir pan.

Kaimynai lauke jau susisodinę agurkus daigeliais bigsmile.gif Įdomu,kaip išsilaikys bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 05 01, 06:59)
Ambro,galima svogūnus iš viso anksti sodinti ir atrodys,kad jie auga gražiai.Bet paskui,kad tik į žieduolius neišeitų,gavę šalnos? bigsmile.gif O pupeles sodinu pačias paskutines,nes jos tikrai mėgėjos šilumos,net po agurkų mirksiukas.gif

QUOTE(Alekto @ 2012 05 01, 07:41)
Aš tai kantriai laukiu,kada bus galima viską kišti į dirvą biggrin.gif Pas mane tik žirniai pasėti lauke ir ankstyvos morkytės.
Svogūnų be stasinių jokiiam pavidale nesodinsiu.Agurkams lauke alyvų pražydėjusių lauksiu.Ir pan.

Kaimynai lauke jau susisodinę agurkus daigeliais bigsmile.gif Įdomu,kaip išsilaikys bigsmile.gif

drinks_cheers.gif man taip pat nesuprantamas toks skubėjimas. Daržovės turi savo laiką, kada galima sėti /sodinti. Prieš vėją-gamtą nepapūsi... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 04 30, 19:56)
Gal galit placiau nupasakot,kaip su tais langu remais.As ir turiu,net su stiklais.
ACIU

Elementarios pakeltos lysves, kaip pas Ambro paskutinej foto. Tik tie krastai kokiu 50-60 cm aukscio. Dvieju daliu, t.y. dvi lentos viena ant kitos. Ant tu krastu ir paguldai tuos remus su stiklais . Mazdaug taikem tu lysviu dydi pagal turimus remus. Jei nereiks, nebus salnu, tai augs paprastai, jei kiltu pavojus, tai nesunku tuos remus suguldyt. Kai toks aukstis, tai ir didesniems augalams nieko.Ir viena eile tu bortu galiu veliau nuimti, galiu ne. Matysim eigoj
Kazkas panasaus
user posted image

Tik viskas lauke ir tie bortai daug aukstesni. Cia plevele, o mes panaudojom tuos remus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lora11: 01 gegužės 2012 - 09:21
QUOTE(rytorasa @ 2012 05 01, 08:47)
drinks_cheers.gif man taip pat nesuprantamas toks skubėjimas. Daržovės turi savo laiką, kada galima sėti /sodinti. Prieš vėją-gamtą nepapūsi...  biggrin.gif

Nugi neskubu aš čia biggrin.gif Agurkus (tuo labiau kad ir ant pokelio rašo, kad ankstyvieji, tiesiai lauke sėjami, vadinas, šaltų orų nebijo) pabandymui kelis sukišau į žemę, o visus likusius toliau namie auginu. Neišaugs ar nušals, turiu dar visą padėklą, sodinsiu, kai paaugs smile.gif
O svogūnų man reikia dėl laiškų, tai kodėl man dabar laukt stasinių?

O kaip jūs manot, iš kur patirtis pas žmogų, jei nepabandys g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2012 04 30, 10:02)
O kuo mulčiuojate?

pjuvenom, šiaudais, pjauta žole. Tema apie mulčiavimą:

http://www.supermama...;#entry55338614
QUOTE(rike @ 2012 04 30, 16:16)

paįvairinimui:

pas jus žemė tokia gabalais sušokusi? g.gif
QUOTE(Alekto @ 2012 05 01, 07:41)

*Svogūnų be stasinių jokiiam pavidale nesodinsiu.

**Kaimynai lauke jau susisodinę agurkus daigeliais bigsmile.gif

*na žinoma, juk nuogais (.)(.) sodinti šiomis dienomis būtų labai šalta biggrin.gif
**gal eksperimento galutiniais rezultatais pasidalinsit/Įdomu, ar bus derlius? g.gif
Atsakyti
Merginos, norejau paklausti...kurios bulves auginat....kokios bulvytes yra labai geltonos spalvos ir labai saldzios...gal pavadinima kartais galit parasyt? Labai retai jas randu pirkti...Labai noreciau gauti tokiu seklai.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 02 gegužės 2012 - 00:24
QUOTE(Ambro @ 2012 05 01, 09:51)
O svogūnų man reikia dėl laiškų, tai kodėl man dabar laukt stasinių?

tiesiog, kuomet išeina į žyduolius, tai ir laiškai nekokybiški. Yra laiškiniai svogūnai, kurie galvučių neaugina, bet ir tie sėjami sėklomis ir šiuo metu 'vartotini' būtų, jei augtų šiltnamy wink.gif
Atsakyti
Norėčiau patarimo labiau patryrusių daržininkių. Man iškilo toks klausimas, kaip sodinti svogunus. Pirkau jau mazus svogunelius ir suabejojau, ar juos reikia visiskai uzkasti, paliekant tik viršunėlę, ar uzkasti tik iki puses svogunelio? Gal kas patartu? doh.gif
Atsakyti
Na nežinau ar čia tikra tiesa del svogūnų žyduolių,kad dabar pasodinus žydės.Mano močiutė vieną kasą svogūnų laikydavo peržiem šaltoj patalpoj,kad būtų žyduolių,nes labai skanu pakepti tie stori laiškai,o juos ypatingai mėgo senelis.Tai todėl ji taip darydavo,nes tik šaltai laikytos peržiem galvutės suformuodavo žiedinius laiškus.Aš sodinu kiek galima anksčiau,nes ir laiškų turiu ir musės neužpuola,o žyduolių tai būna mažai,tik kartui kokiam pakept,bet manau,kad ir tie išauga priklausomai nuo to,kokioj temperatūroj sodinukai laikyti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 02, 01:02)
tiesiog, kuomet išeina į žyduolius, tai ir laiškai nekokybiški. Yra laiškiniai svogūnai, kurie galvučių neaugina, bet ir tie sėjami sėklomis ir šiuo metu 'vartotini' būtų, jei augtų šiltnamy wink.gif

laiskams dar yra zieminiai svogunai, jie daugiameciai, tai islenda is zemes tik atsilus orui, net nereikia siltnamio, pas mane jie pilnai jau suauge . ju skonis siek tiek astresnis nei iprastu laisku, bet tam kartui gerai, paprastai pas mane buna pirmi ant palanges, po to kai ant palanges per karsta (kaip dabar) tada zieminiai, o po to jau ir normalus suauga
Atsakyti
Pasodinau savo Exhibition svogūnų daigelius, sekančią dieną saulė visus nedegino ohmy.gif doh.gif mega_shok.gif nebežinau ką dabar daryt, ar dar bandyt sėti iš naujo ar jau vėlu ? Ką patartumėt daržininkės?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 05 02, 10:48)
Pasodinau savo Exhibition svogūnų daigelius, sekančią dieną saulė visus nedegino  ohmy.gif  doh.gif  mega_shok.gif  nebežinau ką dabar daryt, ar dar bandyt sėti iš naujo ar jau vėlu ? Ką patartumėt daržininkės?

As vakar suberiau seklytes ju dirvon,nes man daigeliai nunyko blush2.gif g.gif
Gal isaugs ,nors ir mazesnes galvytes.
Atsakyti