Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkdalgiai III tema

Grazu...
Atsakyti
user posted image
user posted image
Ring Around Rosie
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
"dede Carlis"-TOBULAS irisas...jei man reiketu sudaryti GERIAUSIU IRISU VEISLIU 100-tuka,is daugiau kaip puses tukstancio mano kolekcijoje siuo metu esanciu aukstaugiu veisliu,sis irisas tikrai patektu i pirmaji desimtuka...
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 06 12, 23:44)
Visiškai gali būt - bet kokiu atveju labai labai dėkui už šitą grožybę - iš tolo šviečia ir pasigrožėt kviečia  wub.gif
Bevardžiukas kaimietukas biggrin.gif
user posted image

nieko sau kaimietukas koks gražus wub.gif thumbup.gif

gaila ,kad Gintaras Klimaitis kitame LT., gale gera būtų pasivaikščioti po jo pievas thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
iskilo man toks klausimas - ar po to, kai perzydi vilkdalgiai, lapus patrumpinti, ar palikti iki rudenio. Jie teisingai pamenu, tai rugseji reikia nukirpti lapus, jeigu labai bujoja, o kaip daryti is karto po zydejimo, jeigu noriu, kad augalai sustipretu? Turiu pora sodintu rudeni, si pavasari jau isleido po ziedeli, bet zydejo labai trumpai, vos pora dienu ir augaliukas pats toks silpnutis. Tai kaip dabar su juo pasielgti - leisti lapus auginti, ar kirpti?
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 06 11, 19:29)
O gal zinot kokie irisai pasiekia 1.20m. mazdaug, o gal net daugiau auksti ir zydi melsvais mazais ziedeliais. lapai siauri, smulkus, daug. gal sibiriniai kokie? pamaciau neitiketino grozio  gyvatvore( kokio pusmetrio plocio ir 15metru ilgio siena- siuo metu visa zydinti taip, kad net sviecia) - nu sustociau paklaust, jei pamatyciau kada kokia gyvybe sliauziojant po kiema, bet siaip i namus gi del geles pas nepazystamus nesibruksi g.gif  noreciau ir as tokiu. nu nors kupsto...

QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2012 06 11, 22:30)
Dauguma diploidiniu sibiriniu irisu veisliu,gerai isiauge ir gave pakankamai dregmes ziedstiebiu auginimo periodu,pasiekia 1 m auksti..neretai-ir daugiau..ypac,kai auga daliniame pavesy...

siandien pamaciau gyvybe tam kieme. sustojau- negalejau pravaziuot. iskliancinau viente, bet sake tik rudeni galima persodinet. nu nesigincijau. bile duos biggrin.gif
augalai tai tocnai man iki bambos, o as aukstauge. tokio augumo irisu tikrai nesu macius.
bet pas moteriske pasirodo zeme- beveik pelke. viskas uzmirke. bulves supuvo. pas mane smeliukas ir sausra. ar nebus, taip, kad tuos pacius pasodinus turesiu augalus vos iki keliu g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2012 06 15, 15:04)
iskilo man toks klausimas  - ar po to, kai perzydi vilkdalgiai, lapus patrumpinti, ar palikti iki rudenio. Jie teisingai pamenu, tai rugseji reikia nukirpti lapus, jeigu labai bujoja, o kaip daryti is karto po zydejimo, jeigu noriu, kad augalai sustipretu? Turiu pora sodintu rudeni, si pavasari jau isleido po ziedeli, bet zydejo labai trumpai, vos pora dienu ir augaliukas pats toks silpnutis. Tai kaip dabar su juo pasielgti - leisti lapus auginti, ar kirpti?

Štai toks klausimas ir man buvo kada tai iškilęs ax.gif Vilkdalgių augintojai patarė po žydėjimo, maždaug liepos mėnesį patrumpinti jų lapus iki pusės. Taip pat ir sodinant (o tai daroma liepos mėnesį) naujų augaliukų lapus patrumpinti. Toks buvo patarimas man, gal kas mano kitaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 06 15, 20:24)
Štai toks klausimas ir man buvo kada tai  iškilęs ax.gif Vilkdalgių augintojai patarė po žydėjimo, maždaug liepos mėnesį patrumpinti jų lapus iki pusės. Taip pat ir sodinant (o tai daroma liepos mėnesį) naujų augaliukų lapus patrumpinti. Toks buvo patarimas man, gal kas mano kitaip g.gif

Sodinant vsada patrumpinu. Bet šiaip negirdėjau. Ir man įdomu ax.gif Protingai mąstant - nereikėtų, bet... Tarkit žodį specai ax.gif
O aš parodysiu paskutinį pražydusį gražuolį ax.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
Viena šiųmetinė mano armija- netikėtai tokie vešlūs ir aukšti, o žiedai atrodo didesni nei pernai buvo
user posted image
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2012 06 15, 08:24)
nieko sau kaimietukas koks gražus  wub.gif  thumbup.gif

dėkui wub.gif

man tai visi vilkdalgiai nuostabūs - ar "kaimietukai", ar veislinukai - svarbu, kad gausiai žydėtų biggrin.gif

mano vienas gausiausiai žydinčių "kaimietukų"

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2012 06 15, 21:31)

O aš  parodysiu paskutinį pražydusį gražuolį ax.gif

Gražūs deriniai su kitais augalais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 06 16, 20:55)
Gražūs deriniai su kitais augalais thumbup.gif

Ačiū.
O gražuolis pažystamas? mirksiukas.gif