Grazu...

Ring Around Rosie

"dede Carlis"-TOBULAS irisas...jei man reiketu sudaryti GERIAUSIU IRISU VEISLIU 100-tuka,is daugiau kaip puses tukstancio mano kolekcijoje siuo metu esanciu aukstaugiu veisliu,sis irisas tikrai patektu i pirmaji desimtuka...
QUOTE(mumrikas @ 2012 06 12, 23:44)
Visiškai gali būt - bet kokiu atveju labai labai dėkui už šitą grožybę - iš tolo šviečia ir pasigrožėt kviečia
Bevardžiukas kaimietukas

Bevardžiukas kaimietukas

nieko sau kaimietukas koks gražus

gaila ,kad Gintaras Klimaitis kitame LT., gale gera būtų pasivaikščioti po jo pievas

iskilo man toks klausimas - ar po to, kai perzydi vilkdalgiai, lapus patrumpinti, ar palikti iki rudenio. Jie teisingai pamenu, tai rugseji reikia nukirpti lapus, jeigu labai bujoja, o kaip daryti is karto po zydejimo, jeigu noriu, kad augalai sustipretu? Turiu pora sodintu rudeni, si pavasari jau isleido po ziedeli, bet zydejo labai trumpai, vos pora dienu ir augaliukas pats toks silpnutis. Tai kaip dabar su juo pasielgti - leisti lapus auginti, ar kirpti?
QUOTE(vobla @ 2012 06 11, 19:29)
O gal zinot kokie irisai pasiekia 1.20m. mazdaug, o gal net daugiau auksti ir zydi melsvais mazais ziedeliais. lapai siauri, smulkus, daug. gal sibiriniai kokie? pamaciau neitiketino grozio gyvatvore( kokio pusmetrio plocio ir 15metru ilgio siena- siuo metu visa zydinti taip, kad net sviecia) - nu sustociau paklaust, jei pamatyciau kada kokia gyvybe sliauziojant po kiema, bet siaip i namus gi del geles pas nepazystamus nesibruksi
noreciau ir as tokiu. nu nors kupsto...

QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2012 06 11, 22:30)
Dauguma diploidiniu sibiriniu irisu veisliu,gerai isiauge ir gave pakankamai dregmes ziedstiebiu auginimo periodu,pasiekia 1 m auksti..neretai-ir daugiau..ypac,kai auga daliniame pavesy...
siandien pamaciau gyvybe tam kieme. sustojau- negalejau pravaziuot. iskliancinau viente, bet sake tik rudeni galima persodinet. nu nesigincijau. bile duos

augalai tai tocnai man iki bambos, o as aukstauge. tokio augumo irisu tikrai nesu macius.
bet pas moteriske pasirodo zeme- beveik pelke. viskas uzmirke. bulves supuvo. pas mane smeliukas ir sausra. ar nebus, taip, kad tuos pacius pasodinus turesiu augalus vos iki keliu

QUOTE(bumsik @ 2012 06 15, 15:04)
iskilo man toks klausimas - ar po to, kai perzydi vilkdalgiai, lapus patrumpinti, ar palikti iki rudenio. Jie teisingai pamenu, tai rugseji reikia nukirpti lapus, jeigu labai bujoja, o kaip daryti is karto po zydejimo, jeigu noriu, kad augalai sustipretu? Turiu pora sodintu rudeni, si pavasari jau isleido po ziedeli, bet zydejo labai trumpai, vos pora dienu ir augaliukas pats toks silpnutis. Tai kaip dabar su juo pasielgti - leisti lapus auginti, ar kirpti?
Štai toks klausimas ir man buvo kada tai iškilęs

QUOTE(Linetax @ 2012 06 15, 20:24)
Štai toks klausimas ir man buvo kada tai iškilęs
Vilkdalgių augintojai patarė po žydėjimo, maždaug liepos mėnesį patrumpinti jų lapus iki pusės. Taip pat ir sodinant (o tai daroma liepos mėnesį) naujų augaliukų lapus patrumpinti. Toks buvo patarimas man, gal kas mano kitaip 

Sodinant vsada patrumpinu. Bet šiaip negirdėjau. Ir man įdomu

O aš parodysiu paskutinį pražydusį gražuolį

Viena šiųmetinė mano armija- netikėtai tokie vešlūs ir aukšti, o žiedai atrodo didesni nei pernai buvo

QUOTE(evers @ 2012 06 15, 08:24)
dėkui

man tai visi vilkdalgiai nuostabūs - ar "kaimietukai", ar veislinukai - svarbu, kad gausiai žydėtų

mano vienas gausiausiai žydinčių "kaimietukų"

QUOTE(Dajulita @ 2012 06 15, 21:31)
O aš parodysiu paskutinį pražydusį gražuolį

Gražūs deriniai su kitais augalais

QUOTE(jediara @ 2012 06 16, 20:55)
Ačiū.
O gražuolis pažystamas?