Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokami skiepai nuo pasiutliges

As nemanau, kad ta vakcina bloga. Mums taip sutampa, kad suni nuo pasiutliges kaip tik reikia skiepyti pavasari. Pries pora metu, kai buvom pas veterinare ji pati pasake, kad skiepis nemokamai ir kada atvaziuoti. Nemanau kad ji siulytu bloga vakcina, kam jai prarasti klientus... Jau du kartus skiepinau suni ta vakcina ir bent jau kolkas gyvas ir sveikas, tik veterinaru labai bijo...
wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo monikaite: 18 balandžio 2006 - 20:48
monikaite, man labai smalsu, kodėl neskiepiji šuns nuo kitų ligų? Maro, enterito, hepatito, paragripo, leptospirozės? Beje, paskutiniąją ligą platina pelės ir žiurkės, ir ji pavojinga ne tik šunims, bet ir žmonėms.

QUOTE(AŠA @ 2006 04 18, 16:18)
na, mes už du skiepus mokėjom 40 Lt... tik įdomu, nuo ko jie?  Vakcina nobivacrabies 74110 c, čia jau bus nuo pasiutligės, nes įrašyta į tą skiltį knygutėj (pase), bet prie kitų skiepijimų radau dar pora: vanguard plus 7 L54518 ir L54519. Nuo ko šie skiepai?

Paprastai visos kompleksinės vakcinos yra nuo tų ligų, kurias išvardijau. Pasiutligės vakcina žymima raide R (rabies). Tikslaus Vanguard žymėjimo nežinau.
Tiktai nepatarčiau skiepyti skirtingų gamintojų vakcinomis. Jei pasiutligės vakcina Nobivac, tai ir kitų ligų geriau būtų Nobivac. Vanguard vakcinos aš asmeniškai vengiu, nes ne kartą esu susidūrus su alerginėmis reakcijomis. Pati visada renkuosi Nobivac.
Na, bet ir skirtingomis vakcinomis skiepyti - ne kriminalas. Tik tiek, kad vakcinacija - tai visada nemažas viso organizmo sukrėtimas (juk organizmas turi sureaguoti kaip į ligą ir pradėti gaminti antikūnius), tai geriau pagal galimybes tą sukrėtimą sušvelninti kiek įmanoma.
Atsakyti
biggrin.gif
Papildyta:
As skiepiju nuo visko, kas priklauso. Tik gaunas, kad nuo infekciniu ligu skiepijam ziema, o nuo pasiutliges pavasari.
Atsakyti
ech, ką aš galiu pasakyti... pas mus tik viena normali vet.klinika, į kurią ir vžiuojam, kai prisireikia... o ir ta normali šiaip labai sąlyginai... kainos tai ohoho... viskam... bet ką jau padarysi... net nežinau, gal kitąkart tikrai geriau kur kitur vežt, nes nelabai aišku nuo ko skiepina, o jei ir paklausi, tai nebent užsirašyt reikia, nes rusiškų ligų pavadinimų visų nežinau, o lietuviškai nelabai paaiškina sad.gif
Papildyta:
QUOTE(monikaite @ 2006 04 18, 21:00)
biggrin.gif
Papildyta:
As skiepiju nuo visko, kas priklauso. Tik gaunas, kad nuo infekciniu ligu skiepijam ziema, o nuo pasiutliges pavasari.

na, kadangi nieks mums tinkamai nepaaiškina vet. gydykloj kada ir nuo ko skiepyt, tai skiepijam kas metai, kai atsimenam (šiais metais truputį pavėlinom ir susigriebėm tik kai apie pasiutligės židinį išgirdom blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(monikaite @ 2006 04 18, 21:00)
Tik gaunas, kad nuo infekciniu ligu skiepijam ziema, o nuo pasiutliges pavasari.

O kaip čia taip? g.gif Pvz.: mes skiepijomės kai buvom dar mažytės ir paskutinis skiepas buvo 08 09, pasakė ateiti po metų. Tai dabar rugpjūčio 9 dieną ir eisim skiepytis. O tai po to vėl bus ne po metų, o po pusmečio?
Atsakyti
Daiva, manau per daug jautriai reaguojat į tokius klausimus, nes iškart užsipuolat žmogų.. Bent jau man taip pasirodė.. unsure.gif
Ir tie skiepia, manau, geriau negu nieko.. blush2.gif Žmogus visgi rūpinasi..
O šia tema nieko negaliu patart, nes gyvenu ne Kaune. Sėkmės.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(monikaite @ 2006 04 18, 22:00)
biggrin.gif
Papildyta:
As skiepiju nuo visko, kas priklauso. Tik gaunas, kad nuo infekciniu ligu skiepijam ziema, o nuo pasiutliges pavasari.

Betgi šitaip labai nepatogu. Aš visų savo šunų skiepus po truputį "sustūmiau", ir dabar visą gaują skiepiju vienu metu. Sakysim, galima kitų ligų skiepus kokiu mėnesiu ar dviem suvėlint, o pasiutligės skiepą paankstint. Juk realiai imunitetas niekur nedingsta praėjus metams, o išsilaiko gerokai ilgiau, taip kad galima šitaip padaryti. Taip bus vienas važiavimas pas veterinarą, reikės atsimint tik vieną datą, paskiepyt to paties gamintojo vakcinomis... Žymiai patogiau.
Nors teisybės dėlei turiu pasakyti, kad šuns organizmas lengviau pakelia atskirtus skiepus.

QUOTE(looking @ 2006 04 18, 22:08)
Daiva, manau per daug jautriai reaguojat į tokius klausimus, nes iškart užsipuolat žmogų.. Bent jau man taip pasirodė..  unsure.gif

Užsipuolu?! biggrin.gif Kai užsipulsiu, tai atrodys kitaip. Gerokai kitaip.
QUOTE
Ir tie skiepia, manau, geriau negu nieko..  blush2.gif Žmogus visgi rūpinasi..

Puiku, kad rūpinasi, bet gal nežino, kaip būtų galima dar geriau pasirūpint? Kuo daugiau sužinai, tuo platesnį pasirinkimą turi.
QUOTE
O šia tema nieko negaliu patart, nes gyvenu ne Kaune.

Bet jei yra proga Daivą pakritikuot, tai būtų nuodėmė nepasisakyt biggrin.gif
Atsakyti
Daiva D., turbūt nesupykot.. smile.gif Čia buvo pastebėjimas.. smile.gif
Atsakyti
Mergaites, jei netycia pamatysit skelbimuose kada skiepins, parasykite, nes mes neuzsisakom kauno dienos ir skaitom tik internetini varianta be skelbimu. ACIU!!!
Papildyta:
QUOTE(*VICI* @ 2006 04 18, 23:05)
O kaip čia taip? g.gif Pvz.: mes skiepijomės kai buvom dar mažytės ir paskutinis skiepas buvo 08 09, pasakė ateiti po metų. Tai dabar rugpjūčio 9 dieną ir eisim skiepytis. O tai po to vėl bus ne po metų, o po pusmečio?

Siaip skiepu pase turetu buti parasyta, kada reikia suni skiepinti, tik atkreipk demesi turi 2 skiepai pasiutliges ir infekciniu ligu, nebent skiepijo vienu (nors mums veterinare sake geriau to nedaryti).
Atsakyti
QUOTE(saugerda @ 2006 04 17, 13:41)
Aš dirbu veterinarijos tarnyboj ir praitą savaitę mes daktaram išdalinom nemokamą vakciną ir švirkštus.Bet mes ne kaune mirksiukas.gif Vakcina tikrai nebloga, neatsimenu dabar jos pavadinimo bet tikrai nebloga g.gif
Finansavo savivaldybė, pas mus veterinarija biedna, visus pinigus kiša dėl paukščių gripo cool.gif


Man si tema neaktuoli, mano suo skiepijamas nuo visu ligu reguliariai, bet stai, mano giminaites( jos suo taip pat paskiepytas ir numyletas) gatveje, truputi uz Vilniaus, kur neseniai paskelbta pasiutliges zona( rastos lapes), sodybose gyvena vietiniu senu, neturtingu zmoniu, kurie turi po 2-3 sunis ir niekada ju neskiepija ir galvos neskauda. Kai kurie sunis palaidi, salia miskai. Giminaite domejosi del nemokamu akciju, skambino i valstybine veterinarijos tarnyba, siulesi informuoti kaimo zmones jeigu tokia vyktu. Zinote kaip buvo isspresta problema?
Paskambino tarnybos "suieskotas" PRIVATUS(!) veterinaras, trumpai pasake, kad jam reikalingi ne maziau kaip 15 sunu ir kad kainuos po 20 lt. nuo suns, tada jis atvaziuoja! schmoll.gif
Man atrodo, kad dar ne vienus metus tas rajonas bus pasiutliges rizikoje, jeigu taip dirba valstybines tarnybos. Negi nera jokiu fondu, programu projektu, lesu is ES? Jie ten ka, tik popieriukus kelnoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polonia: 27 balandžio 2006 - 08:51
skiepys siandien nuo pietu, ryt visa diena ir tikriausiai poryt, skiepas nenemokamas kiek domejausi, reikes moket 3 Lt., o skambinausi i veterinarijos klinika kuri randasi Savanoriuose, leidziantis kalnu i Laisves aleja, ties viduriu mirksiukas.gif
Atsakyti
Čia skiepų tema, tai aš ir paklausiu smile.gif kažkas čia forume, tik dabar nepamenu kas, gal Manjana g.gif rašėt, kad skiepyti reiktų ne po metų, o po 11 mėn. Gal galima būtų paaiškinti išsamiau, kodėl taip ir ar tikrai taip? nes veterinarė pasakė, kad po metų... unsure.gif
Atsakyti