Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir nevaisingumas

QUOTE(Supersmile @ 2012 09 05, 11:20)

Jūsų istorija parodo, kaip nevaisingumas gali graužti, naikinti gyvenimą.
Iš vienos pusės šaunu, kad turite ryžto, drąsos nutraukti varginančius santykius, randate viduje jėgų atsitiesti ir žygiuoti pirmyn. Iš kitos pusės norėčiau palinkėti ne bėgti nuo problemų, bet spręsti jas. Aš kalbu apie artimus santykius su gyvenimo draugais/partneriais.
Papildyta:
QUOTE(drieze @ 2012 09 05, 18:44)
Tokia profesija ar imanomi susitikimai Klaipedoje? ar daug is sio krasto laisku gaunate?

Vasaros metu aš gyvenu/dirbu/atostogauju prie lietuviškos jūros, todėl vasarą yra įmanomos ir grupės, ir individualios konsultacijos.
Visais kitais mėnesiais įvairiais reikalais taip pat dažnai būnu prie jūros, galima tartis dėl konsultacijų, bet jos būtų pavienės, nenuolatinės.
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2012 09 05, 19:34)
velnyte, kokiose situacijose, kada jis taip sako?
Įdomu būtų paklausyti Jūsų vyro. Kartais mes moterys matom tai, ką norim matyti ir interpretuojam vyrų žodžius savaip. Bet šiaip beabejonės negalėjimas sulaukti vaikų yra labai didelis išbandymas porai. Kaip ir bet kuris kitas didelis stresas, bėda, sutuoktinius arba sujungia dar tvirtesniam ryšiui, arba išskiria.

kai tiesiai paklausiu: ar galėsi gyventi su manim iiki grabo lentos jei nepagimdysiu tau vaiko. Atsako" nežinau, nes niekas negali už nieką šimtu procentų garantuoti. Galėsim įsivaikinti"
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2012 09 05, 21:08)
Jūsų istorija parodo, kaip nevaisingumas gali graužti, naikinti gyvenimą.
Iš vienos pusės šaunu, kad turite ryžto, drąsos nutraukti varginančius santykius, randate viduje jėgų atsitiesti ir žygiuoti pirmyn. Iš kitos pusės norėčiau palinkėti ne bėgti nuo problemų, bet spręsti jas. Aš kalbu apie artimus santykius su gyvenimo draugais/partneriais.

Dekoju uz komentara 4u.gif Buten ta linkme, kad gerinti asmeninius santykius, dabar ir einu. Reikia daug kur save perlauzti, nes esu pakankamai valdinga, reikli, uzsispyrusi.
Del vakarykscio mano atsisveikinimo su nevaisingumu, tai turiu toki pastebejima, kad vakar vakare suvokiau, kad mano galva tustoka, nebeturiu apie ka galvoti, t.y. apie ka buvau ipratusi bigsmile.gif Is pradziu keistoka, nes kaip tik ciklo pabaiga, kai norisi ieskoti pozymiu, spelioti ar pavyko, o man dzin i tai ir taip gra, kad kasdien neskaiciuoju kelinta ciklo diena smile.gif
Vistik dar turesiu padirbeti su savimi, kad nesuskysciau ir praejus pirmai pakylejimo bangau nekrisciau zemyn 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Pepe/ilgakojine @ 2012 09 05, 14:18)
Gal nebuvo ta tema lb. aktyvi ir anksciau biggrin.gif nors nezinau, as cia naujoke:) Idomi istorija jus wub.gif Saunuole, kad saves nelaidojat kaip sakant. Nevisada galvos dauzymas i siena atneza gerus rezultatus, svarbu apsispresti ko tikrai zmogus nori, susidraugauti su tuo ir ramiai sau megautis gyvenimu. Gyvenimas yra grazus tik reikia tai ismokti pamatyti wub.gif
Neuzakcentuokim ko negalime tureti..o dziaukimes ir bukim dekingos uz tai ka turim ar mokam.

Cia ir yra sunkiausias uzdavinys dziaugtis tuom ka turi ir moki, o ne ziureti i kitus ir noreti kazko, ko negali...
Atsakyti
QUOTE(Supersmile @ 2012 09 05, 21:15)
, kad mano  galva tustoka, nebeturiu apie ka galvoti, t.y. apie ka buvau ipratusi  bigsmile.gif

Man po paskutinio neigiamo kazkas galvoje uzsiblokavo, apsistaciau sienom. Buvo periodas kai I SM nejau...uzeidavau gal is ipratimo, bet vidus neleido skaityti..o skaitytis apie klinikas ir atsakymu ieskojimas i klausimus tuo labiau...net atrodo iki pykinimo eina....
Galva vis dar potuste, bet viduje jau ziebias ugnele, kyla rankos ir vel noris eiti i prieki...Tikiu, kad greitu laiku jau ir klinikom laiskus siuntinesiu biggrin.gif 4u.gif
Tikiu, kad cia pas mane tik apsaugine reakcija...
Papildyta:
QUOTE(velnyte @ 2012 09 05, 10:33)
kai tiesiai paklausiu: ar galėsi gyventi su manim iiki grabo lentos jei nepagimdysiu tau vaiko. Atsako" nežinau, nes niekas negali už nieką šimtu procentų garantuoti. Galėsim įsivaikinti"

Vakar ir as uzvedziau ta tema namie.....Suzinojau, kad noras tureti vaika yra lb. svarbi priezastis skirybom, jei zmona to negali duoti...zinoma, jei vyras to lb.lb lb. nori, jei jis jaucias nelaimingas nepilnoje seimoje ir nenori vaikintis.
Niekada as sitaip i ta reikala neziurejau....
As niekada negalvojau, kad mirk plisk bet kokia kaina reikia leliuko.AS kazkaip galvoju, jei pavyks- busim laimingi, jei ne- bus liudna, bet nenumirsim.
O is jusu kas pamasto kiek vyrai pades kai vaikiukas atsiras? Man ir tokios mintys lenda, nesu 100% tikra, kad maniskis pades tiek, kiek as noreciau, kad padetu...as noreciau viska 50/50 dalinti...ir zinau, kad as sirsiu jei bus kitaip...Jo...paskutiniu metu prie nezinojimo ar noriu leliuku ir tos mintys lenda, " Nenoriu leliuko jeigu man vienai reiks viskuom rupintis" Aisku maniskiui pasirode tos mintys egoistiskos. O as manau, kad as nesu moteris, kuri nori suktis buityje nuo ryto iki vakaro kaip koks ziurkenas savo ratelyje...
Vienu zodziu...apart to, kad galvoja tuscia ir sienos statosi, bet ir jovalas minciu kazkoks...mintys viena kitai priestarauja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pepe/ilgakojine: 06 rugsėjo 2012 - 10:17
4u.gif Gal antra ar trecia pazinties diena pasakiau savo brangiausiajam, kad yra problemu su pastojimu. Turejo laiko pagalvot blaivia ir neisimylejusia galva ax.gif
Vede. Vadinas jau po laiko, kiap sakant, jau iki grabo lentos jis dabar su manim doh.gif doh.gif smile.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pepe/ilgakojine @ 2012 09 06, 10:14)
Man po paskutinio neigiamo kazkas galvoje uzsiblokavo, apsistaciau sienom. Buvo periodas kai I SM nejau...uzeidavau gal is ipratimo, bet vidus neleido skaityti..o skaitytis apie klinikas ir atsakymu ieskojimas i klausimus tuo labiau...net atrodo iki pykinimo eina....
Galva vis dar potuste, bet viduje jau ziebias ugnele, kyla rankos ir vel noris eiti i prieki...Tikiu, kad greitu laiku jau ir klinikom laiskus siuntinesiu biggrin.gif  4u.gif
Tikiu, kad cia pas mane tik apsaugine reakcija...
Papildyta:
Vakar ir as uzvedziau ta tema namie.....Suzinojau, kad noras tureti vaika yra lb. svarbi priezastis skirybom, jei zmona to negali duoti...zinoma, jei vyras to lb.lb lb. nori, jei jis jaucias nelaimingas nepilnoje seimoje ir nenori vaikintis.
Niekada as sitaip i ta reikala neziurejau....
As niekada negalvojau, kad mirk plisk bet kokia kaina reikia leliuko.AS kazkaip galvoju, jei pavyks- busim laimingi, jei ne- bus liudna, bet nenumirsim.
O is jusu kas pamasto kiek vyrai pades kai vaikiukas atsiras? Man ir tokios mintys lenda, nesu 100% tikra, kad maniskis pades tiek, kiek as noreciau, kad padetu...as noreciau viska 50/50 dalinti...ir zinau, kad as sirsiu jei bus kitaip...Jo...paskutiniu metu prie nezinojimo ar noriu leliuku ir tos mintys lenda, " Nenoriu leliuko jeigu man vienai reiks viskuom rupintis"  Aisku maniskiui pasirode tos mintys egoistiskos. O as manau, kad as nesu moteris, kuri nori suktis buityje nuo ryto iki vakaro kaip koks ziurkenas savo ratelyje...
Vienu zodziu...apart to, kad galvoja tuscia ir sienos statosi, bet ir jovalas minciu kazkoks...mintys viena kitai priestarauja...

Jei norisi vaiko nuo butent to vyro, tai manau viduje jau isivaizduojam, kaip jis pades priziuret, ir kas taves laukia. O po to trumpo vaizduotes filmuko jau ir buna aisku, ar tai tas zmogus, kuris tiktu ne tik kaip draugas, meiluzis, bet ir kaip tavo vaiku tevas ax.gif
Atsakyti
velnyte, kaip jaučiatės dėl to, kad vyras negali Jums duoti garantijos iki grabo lentos?

Būna atvejų, kada vyras palieka moterį dėl to, kad ši jam negali pagimdyti vaikų. Bet dar dažniau vyras palieka moterį ne dėl paties fakto, kad ji nevaisinga, o dėl to, kokia ji tampa būdama nevaisinga, dėl to kaip ji neatpažįstamai pasikeičia, apleidžia santykius, nieko nebemato gyvenime ir panašiai.
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2012 09 06, 21:55)
velnyte, kaip jaučiatės dėl to, kad vyras negali Jums duoti garantijos iki grabo lentos?

Būna atvejų, kada vyras palieka moterį dėl to, kad ši jam negali pagimdyti vaikų. Bet dar dažniau vyras palieka moterį ne dėl paties fakto, kad ji nevaisinga, o dėl to, kokia ji tampa būdama nevaisinga, dėl to kaip ji neatpažįstamai pasikeičia, apleidžia santykius, nieko nebemato gyvenime ir panašiai.

Baznycioje pazadejo ax.gif
Bet realiai net pati negaliu to garantuot savo vyrui, kad jau dabar tai jau cia iki grabo lentos. Manau, kad santuoka - tai pastovus darbas vienas kito santykiu gerinimo labui. Juk buna, kad po kurio laiko keiciasi pasauleziura, nuomones, supratimas. IR gal viena diena net nebus apie ka kalbetis tarpusavyje. Negi dabar visviena reik kankintis iki grabo lentos? schmoll.gif g.gif
Santuoka, tai tarsi upe, tekanti viena kryptim. Ir jei ima sakotis si upe i du upelius, kurie nukrypsta i skirtingas puses, negi ka tame pakeisi. Tekmes atgal nepasuksi, jei jau pradejo teket...
Atsakyti
QUOTE(lêli @ 2012 09 06, 12:16)
Santuoka, tai tarsi upe, tekanti viena kryptim. Ir jei ima sakotis si  upe i du  upelius, kurie nukrypsta i skirtingas puses, negi ka tame pakeisi. Tekmes atgal nepasuksi, jei jau pradejo teket...

AS daznai irgi taip mastau...niekada nei del nieko negali buti tikras...Bet man patiko vienos senos poros zodziai, kurie kartu pragyveno lb. ilga laika kartu. I klausima kaip jums pavyko toki laika isbuti kartu? moteriske atsake, mes gyvenom tais laikais kai viskas buvo taisoma, o nemetama.
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2012 09 06, 21:55)
*velnyte, kaip jaučiatės dėl to, kad vyras negali Jums duoti garantijos iki grabo lentos?

**Būna atvejų, kada vyras palieka moterį dėl to, kad ši jam negali pagimdyti vaikų. Bet dar dažniau vyras palieka moterį ne dėl paties fakto, kad ji nevaisinga, o dėl to, kokia ji tampa būdama nevaisinga, dėl to kaip ji neatpažįstamai pasikeičia, apleidžia santykius, nieko nebemato gyvenime ir panašiai.

*Kaip jaučiuos? Gyvenimas parodys. Aš tekėjau už žmogaus, kuris nesišvaisto pažadais ir žodžiais be reikalo. O kas už mane gali garantuoti, kad galva nesusisuks? Mes esam kalbėję ta tema labai seniai ir sutarę, kad geriau nežadėti ko negalėsi ištesėti. Gal tai ir nėra normalu pagal kitų kriterijus, bet prisižiūrėjau kaip vyrai žada žada žada ir daro savo. Man nuo to koktu (vyriškam kolektyve dirbu , todėl visko prsižiūriu).
Nesiginsiu ir nevaidinsiu, kad tuo momentu nebūna lengviau. Tiesa ir yra karti.
**To ir bijau, kad nebemokėsiu džiaugtis kuo turiu ir pasiduosiu maniakiškumui bet kokia kaina pastoti. Žinau porų , kurios ir be vaikų nugyvena gražiai dviese. Tas mane guodžia.
Atsakyti
QUOTE(velnyte @ 2012 09 07, 11:06)
**To ir bijau, kad nebemokėsiu džiaugtis kuo turiu ir pasiduosiu maniakiškumui bet kokia kaina pastoti. Žinau porų , kurios ir be vaikų nugyvena gražiai dviese. Tas mane guodžia.

Manau, kad as nemokejau rasti pusiausvyros ir labiau grimzdau i maniakini nora pastoti tuo paciu nekreipaiu demesio, kad aplink yra zmones, verda gyvenimas...

Artimai pazystu pora kurie vede 12m ir nepavyksta susilaukti vaiku. Kai diskutuojam ta tema, as stebiuosi, kaip jie nieko nedaro, tokie atsipalaidave, atrodo reikia lekti visur, tirtis, ieskoti, daryti... Is ju tarsi dvelkia ramybe ir santarve. Sako, mes kartu labai laimingi, tai nesureiksminam to, kad nera vaiku, nors abu labai myli vaikus ir svajoja buti daugiavaike seima smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Supersmile: 07 rugsėjo 2012 - 10:56
QUOTE(Pepe/ilgakojine @ 2012 09 07, 09:39)
AS daznai irgi taip mastau...niekada nei del nieko negali buti tikras...Bet man  patiko vienos senos poros zodziai, kurie kartu pragyveno lb. ilga laika kartu. I klausima kaip jums pavyko toki laika isbuti kartu? moteriske atsake, mes gyvenom tais laikais kai viskas buvo taisoma, o nemetama.

ax.gif Tai butinai taisyt, kol dar gedimas ner didelis. Bet zmogus juk ne daiktas...
Gal net pries santuoka neblogai buna issiaiskint, kokie kiekvieno gyvenimo tikslai, norai, svajones, supratimas apie santuoka? Va tada gal isvengsim bent jau minimumo sugedusiu taisymo, ir pasirinksim pagal savo sugedimo laipsni rolleyes.gif
Atsakyti