QUOTE(tokia profesija @ 2013 01 08, 13:35)
... Gal galėtumėt išvardinti visas procedūras nuo pat kelio pradžios? Įskaitant netradicinį gydymą. Kiek pavyks, surašykite prašau visas visas smulkmenas. Po to būtinai pasakysiu savo komentarą. Jei norit žinoma.
Na nepykit, trumpiau nesigavo

Daktarų lankymo stažas - 17 metų
3 metus po vestuvių saugomės.
2 metus lankausi pas poliklinikos ginę (o kur daugiau?), padaro kelis nemokšiškus (kaip vėliau sužinojau) tyrimus, GN, viskas puiku. Išvada stenkitės toliau.
Daugiau pas poliklinikos daktarę nebesilankau, nes jau pati matau jos nekompetenciją, ir bendravimas įžeidžiantis (paskutinį kartą atėjau, nes skaudėjo pilvo apačią, gydytojos išvada taip būna nuo nešvarių vyrų).
Porą metų nežinau kur daugiau eiti, stengiamės.
Sužinom apie VK, pradedam lankytis. Keli labai minimalūs tyrimai, GN (viena pusė nepratekama). 6 stimuliacijos, 3 IUI, smarkiai pablogėja vyro turtas. Išvada reikia IVF.
Vėl pora metų pertrauka, taupom pinigus. 3 IVF. Pirmam paaukotas tėvų garažas, antram gavau paramą iš Vaisingumo asociacijos (už ką liksiu amžinai dėkinga), trečiam panaudota mašina. Po 2 IVF užkimba ir greit pabėga.
Per IVFus man visai nuvažiuoja stogas, po kiekvienos nesėkmės guliu ir žliumbiu ištisom dienom. Dirbam po 12 val., pinigų ištisai neturim.
Man pradeda nepatikti, kad VK per 8 metus pridarėm 13 procedūrų, o tyrimų 3 hormonai, GN ir vyro turtas. Niekas nesiruošia ieškoti nesėkmių priežasčių, tik taupyk pinigus ir ateik sekančiam IVF. Infekcijų ieškoti visai nebūtina.
Nueinu pas kitą gydytoją, kuris, kiek girdėjau, daro daugiau tyrimų. Randa ureaplazmą (kurios negydo). Vyro turtas vis dar labai prastas, reikia IVF. O finansai kol kas išsemti.
Galiausiai mane šitas maratonas užknisa, ir nebedarom nieko. Su vyru lyg ir nesipykstam, bet kiekvienas gyvenam savo atskirą gyvenimą ir mažai bendraujam (gal ir todėl, kad daug dirbam ir susitinkam tik vėlai vakare).
Per visą gydymosi laikotarpį tai man buvo gražiausi du metai. Visus bandymus mečiau, radau visokių įdomių užsiėmimų, kelionių, susitikimų. Jokių gydytojų, stimuliacijų ir nusivylimų.
Paskui pradėjo graužti sąžinė, kad laikas eina, pensija artėja, o aš nieko nedarau. Pradedu graužti vyrą, o jis jau nieko nebenori daryti, jam ir taip gerai. Nuomonę pakeitė tik po griežtų ultimatumų (susikrautų čemodanų, nors išeiti nelabai kur turėjau, tik į vasarinį sodo namelį bet, matyt, pakankamai įtikinamai pasirodžiau

).
Netyčia perskaitau, kad BAKe akcija mikrodelecijos tyrimui, nusiunčiu vyrą. Gavę atsakymus vos neiškritom iš klumpių vyro turtas tiesiog nuostabus! Kodėl taip stebuklingai per 2,5 metų pagerėjo nuo vienetų iki 45 mln., taip ir liko paslaptis.
Pradedu keliones vėl. Perskaitau internete apie visus gydytojus ir išsirenku labiausiai giriamą.
Laparoskopija (endometriozė, vienas kiaušintakis suremontuotas). Ureaplazmos gydymas (pavyksta tik iš 3io karto), hormonų tyrimai. Gydytoja siūlo IVF (jau dėl amžiaus), bet kol kas neturim pinigų.
5 bandymai stimuliuoti: kartais stimuliacija pavirsta IUI (jeigu gerai sekasi), kartais planuotas IUI lieka tik stimuliacija (jeigu kiaušialąstės užauga remontuotoj pusėj).
Draugė ištempė mane į Rygos reprodukcijos centrą. Tyrimams išleidžiam krūvas pinigų, bet naudingai. Randa įsisenėjusią mažakraujystę, trūksta dar šio bei to, baigia gydyti infekcijas man ir MB.
Ketvirtas IVF. Užkimba ir vėl greit pabėga.
Kadangi pinigų sekančiam bandymui kol kas nėra, pradedu ieškoti visos įmanomos informacijos, kur dar nueiti, kur ką surasti, ką taisyti ir ką gydyti. Susirandu gydytoją, kuri domisi netradicine medicina, skiria krūvas papildų, žolių ir pan.
Tuo pat metu pradedu lankytis pas endokrinologę, randa neaktyvią skydliaukę, padidėjusį PRL ir chol.
3 mėnesius pageriu saujom papildus, vaistus nuo skydliaukės, ir netyčia pasigendu mėnesinių. Skubiai apsisioju NT kažką matau. Nubėgu pasidaryti HCG 1,45. Po 2 dienų 8. Šitas netikėtas džiaugsmas irgi greitai baigėsi, bet truko 2 savaitėm ilgiau negu užkibimai po IVF.
Toliau vėl vaistai, papildai, 1 stimuliacija, 1 IUI.
Dabar važinėjam į RRC LIT injekcijoms ir planuojam sekantį IVFą...