QUOTE(shopingas @ 2012 09 06, 02:57)
Baik juokus, uzpildyt anketa vieni juokai - vardas, pavarde, adresas ir tt, cia jau net ziniu nereikia, per google issiversi.
O jei su kalba labai prastai, tai geriau pagalvot reiketu ka cia atvaziavus veikt - pasiziuret ir kaip turistui atvaziuot galima, o vat ZK gaut (dokumentai, vizos mokestis ir tt) susides nemazai, plius dar atsivezimui pinigeliu reikia pasikaupt. Tai cia be kalbos uz minimuma dirbant paprasciausius darbelius ilgai nervai neatlaikys normaliam zmogui - kai ne tik niekas neatsiperka, bet ir vos viskam uztenka.... Aisku cia toks pafilosofavimas, nes nemanau, kad laimejimo atveju nepasispaustumet su kalba
Jo, MB mano visai gerai kalba, tai gal padės pildyt, nors labai pyks už mano tas nesąmones...
Galvojau apie tą atvejį, o kas jei per klaidą laimiu

MB nė už ką LT nepaliks, o man vienai su dviem vaikais be kalbos - savižudybė būtų
Beje, turiu tetą (mamos sesuo, tuo pačiu krikšto mama man ir dičkiui) gyvena prie Čikagoj(Schaumburge) su dėde ir mano vieninteliu pusbroliu iš mamos pusės (daugiau giminių neturiu iš mamos pusės), tai mąstau, gal jie padėtų kapstytis ar kažkas tokio, gyvena jau 12metų ten, patys išlėkė tik su čiumodanu rankoj ir anglų nemokėjo nė žodelio - prasimušo neblogai, kalba visi pilnai, laisvai, tai tas kalbos barjeras kažkaip ir negasdina labai - juk išmokstama.
Galiausiai šopintis internetu laisvai sugebu be pagalbos

, tai sakinį kitą "išgimdyčiau" tik va kaip pradedančiai - ta baimė ir gėda, kad nusišnekėsiu, užtat pasakau kad nė bum bum ir ramu

O jei netyčia ir laimėčiau, tai iškart jau kitą rytą lėkčiau užsipaišyt į kalbos kursus ar imčiau privatų mokytoją...

Manau iki lemtingo laiko ir pramokčiau, bent aerouoste susikalbėčiau
Na kad jūs taip mielai atsakinėjat į klausimus, tai aš kaip pirmakartė paklausinėsiu, nes viskas dar nežinomybės stadijoj...
Beje, paskaičius pildymo sąlygas supratau, kad reiks ne mano vienos foto, bet ir MB bei vaikų, ar taip?
Ar yra koks terminas laimėjus ZK per kiek turi į JAV įvažiuot? Ar gali ten belstis kad ir po 5m nuo laimėjimo... Ir kiek maždaug trunka tų formalumų tvarkymas laimėjus....
Ačiū kas nepatingės atsakyt, klausimų milijonai, bet jau net gėda durnų dalykų klausinėt...