Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

QUOTE(starke @ 2012 09 04, 18:52)
Tai jei gavot laiska, kad laimejot, neisivaizduoju kokia gali buti priezatis kad nepakviestu pokalbiui, nes jau ten tik formalumas bera. Dar seniau rasydavo jei tavo nr apie 50... tai tada yra sansu, kad nepakvies, bet dabar netikiuo ir tuo, nes padare ir papildoma laimetoju paskelbima, nes gal daug kas nesiunciau dokumentu 2 turui.  ax.gif

Kalbate apie laišką, kur rašoma kad patekau į atrinktųjų sąrašą? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zylute2012 @ 2012 09 05, 01:36)
Kalbate apie laišką, kur rašoma kad patekau į atrinktųjų sąrašą? ax.gif

Taip
Atsakyti
QUOTE(NORIKA @ 2012 09 05, 00:58)
Labai noreciau ir as bandyt laime losime, bet anglu klb prastai, labai prastai  doh.gif  Gal ieskosiu zmoniu galinciu padet uzsipildyt... unsure.gif
Kaip suprantu, startas bus spalio 1d.?Taip?

Baik juokus, uzpildyt anketa vieni juokai - vardas, pavarde, adresas ir tt, cia jau net ziniu nereikia, per google issiversi. wink.gif

O jei su kalba labai prastai, tai geriau pagalvot reiketu ka cia atvaziavus veikt - pasiziuret ir kaip turistui atvaziuot galima, o vat ZK gaut (dokumentai, vizos mokestis ir tt) susides nemazai, plius dar atsivezimui pinigeliu reikia pasikaupt. Tai cia be kalbos uz minimuma dirbant paprasciausius darbelius ilgai nervai neatlaikys normaliam zmogui - kai ne tik niekas neatsiperka, bet ir vos viskam uztenka.... Aisku cia toks pafilosofavimas, nes nemanau, kad laimejimo atveju nepasispaustumet su kalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2012 09 05, 18:57)
Baik juokus, uzpildyt anketa vieni juokai - vardas, pavarde, adresas ir tt, cia jau net ziniu nereikia, per google issiversi. wink.gif

O jei su kalba labai prastai, tai geriau pagalvot reiketu ka cia atvaziavus veikt - pasiziuret ir kaip turistui atvaziuot galima, o vat ZK gaut (dokumentai, vizos mokestis ir tt) susides nemazai, plius dar atsivezimui pinigeliu reikia pasikaupt. Tai cia be kalbos uz minimuma dirbant paprasciausius darbelius ilgai nervai neatlaikys normaliam zmogui - kai ne tik niekas neatsiperka, bet ir vos viskam uztenka.... Aisku cia toks pafilosofavimas, nes nemanau, kad laimejimo atveju nepasispaustumet su kalba  4u.gif

pasirashau 100% po kiekvienu zodziu!!! drinks_cheers.gif nors, cia kaip kam.... MB baisiausiai norejo i JAV biggrin.gif turejom abu 10-metes vizas... aishku, nepasinaudojom schmoll.gif bet kai laimejom ZK, ir atvykom, sugebejo det pastangu ir ishmokt kalba puikiai biggrin.gif
Atsakyti
Manau kad viskam reikia tik didelio noro smile.gif Teko ir man darbuotis užsienyje, kur pagrindinė - anglų kalba. Kai tenka bendrauti, tada ir nelieka kitos išeities, kaip bandyti kažką raizgyti biggrin.gif O praėjus menesiui kitam, jau žiūri, kad ir visai neblogai gaunasi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2012 09 06, 02:57)

O jei su kalba labai prastai, tai geriau pagalvot reiketu ka cia atvaziavus veikt - pasiziuret ir kaip turistui atvaziuot galima, o vat ZK gaut (dokumentai, vizos mokestis ir tt) susides nemazai, plius dar atsivezimui pinigeliu reikia pasikaupt. Tai cia be kalbos uz minimuma dirbant paprasciausius darbelius ilgai nervai neatlaikys normaliam zmogui - kai ne tik niekas neatsiperka, bet ir vos viskam uztenka.... Aisku cia toks pafilosofavimas, nes nemanau, kad laimejimo atveju nepasispaustumet su kalba  4u.gif

Jo, MB mano visai gerai kalba, tai gal padės pildyt, nors labai pyks už mano tas nesąmones... g.gif
Galvojau apie tą atvejį, o kas jei per klaidą laimiu g.gif MB nė už ką LT nepaliks, o man vienai su dviem vaikais be kalbos - savižudybė būtų biggrin.gif
Beje, turiu tetą (mamos sesuo, tuo pačiu krikšto mama man ir dičkiui) gyvena prie Čikagoj(Schaumburge) su dėde ir mano vieninteliu pusbroliu iš mamos pusės (daugiau giminių neturiu iš mamos pusės), tai mąstau, gal jie padėtų kapstytis ar kažkas tokio, gyvena jau 12metų ten, patys išlėkė tik su čiumodanu rankoj ir anglų nemokėjo nė žodelio - prasimušo neblogai, kalba visi pilnai, laisvai, tai tas kalbos barjeras kažkaip ir negasdina labai - juk išmokstama.
Galiausiai šopintis internetu laisvai sugebu be pagalbos lotuliukas.gif , tai sakinį kitą "išgimdyčiau" tik va kaip pradedančiai - ta baimė ir gėda, kad nusišnekėsiu, užtat pasakau kad nė bum bum ir ramu lotuliukas.gif O jei netyčia ir laimėčiau, tai iškart jau kitą rytą lėkčiau užsipaišyt į kalbos kursus ar imčiau privatų mokytoją... biggrin.gif Manau iki lemtingo laiko ir pramokčiau, bent aerouoste susikalbėčiau lotuliukas.gif

Na kad jūs taip mielai atsakinėjat į klausimus, tai aš kaip pirmakartė paklausinėsiu, nes viskas dar nežinomybės stadijoj... blush2.gif doh.gif
Beje, paskaičius pildymo sąlygas supratau, kad reiks ne mano vienos foto, bet ir MB bei vaikų, ar taip?
Ar yra koks terminas laimėjus ZK per kiek turi į JAV įvažiuot? Ar gali ten belstis kad ir po 5m nuo laimėjimo... Ir kiek maždaug trunka tų formalumų tvarkymas laimėjus.... g.gif

Ačiū kas nepatingės atsakyt, klausimų milijonai, bet jau net gėda durnų dalykų klausinėt... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NORIKA: 06 rugsėjo 2012 - 09:16

Beje, paskaičius pildymo sąlygas supratau, kad reiks ne mano vienos foto, bet ir MB bei vaikų, ar taip?
Ar yra koks terminas laimėjus ZK per kiek turi į JAV įvažiuot? Ar gali ten belstis kad ir po 5m nuo laimėjimo... Ir kiek maždaug trunka tų formalumų tvarkymas laimėjus.... g.gif

Kai laimi ŽK, tai išvykimo terminas yra. Tik nepamenu, ar pusė, ar metai laiko. Bet užtenka tik kirsti Amerikos sieną ir jei tau reikia, gali keliauti atgal namo smile.gif
Nuo pirmos tavo anketos pildymo iki vizos gavimo užtruks mažiausiai metai laiko. Tad reikia daug kantrybes smile.gif ir svarbiausia, per tuos metus nepamesti registracijos kodo, bet kurio veliau negalėsi pasitikrinti, ar patekai į sekanti turą, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(zylute2012 @ 2012 09 06, 10:39)
ir svarbiausia, per tuos metus nepamesti registracijos kodo, bet kurio veliau negalėsi pasitikrinti, ar patekai į sekanti turą, ar ne.

Beje, o kaip suprast antras turas? g.gif Tai tas patvirtinimas, kad esi atrinktas dar ne 100% garantija kad esi vienas iš laimingųjų ir jau gali krautis čiumodanus blink.gif Dar kažkokia atranka vyksta? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(NORIKA @ 2012 09 06, 10:44)
Beje, o kaip suprast antras turas? g.gif Tai tas patvirtinimas, kad esi atrinktas dar ne 100% garantija kad esi vienas iš laimingųjų ir jau gali krautis čiumodanus blink.gif Dar kažkokia atranka vyksta? unsure.gif

Na, ne 100 proc. Tai priklauso, kokio dydžio tavo nr (kuo mažesnis, tuo geriau), ar visa info, kurią rašei visose užpildytose formose, yra teisinga. dar būna ir tokių atvejų, kad atėjas į interviu gauni atsakymą, kad vizos tu negausi.
Atsakyti
QUOTE(zylute2012 @ 2012 09 06, 10:57)
Na, ne 100 proc. Tai priklauso, kokio dydžio tavo nr (kuo mažesnis, tuo geriau), ar visa info, kurią rašei visose užpildytose formose, yra teisinga. dar būna ir tokių atvejų, kad atėjas į interviu gauni atsakymą, kad vizos tu negausi.

Bet čia LABAI reti atvejai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zylute2012 @ 2012 09 06, 10:57)
dar būna ir tokių atvejų, kad atėjas į interviu gauni atsakymą, kad vizos tu negausi.

Vo še kad nori blink.gif Tai per anksti džiaugtis kaip ir nereiktų, nes dar "esi ant didelio klaustuko"... unsure.gif
Mat kokia sistema įdomi... cool.gif Na žinoma, ne taip paprastai ir mėtosi tokiais leidimais, antraip sugužėtų pusę svieto ten biggrin.gif

O čia šiaip paklausiu iš cekaunumo rolleyes.gif O ką kaži klausinėja pasikvietę pokalbiui? g.gif Ar mokėt laisvai anglų k yra būtina, tai suteikia didesnius šansus kad gausi teigiamą atsakymą iš jų? unsure.gif

Jetus kaip man viskas įdomu ir kiek daug aš visko dar nežinau, bet jaučiu kad jūsų pagalba bent kiek "apsišveisiu"... wub.gif Ačiū Jums už netingėjimą viską papaskot man neišmanėlei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(NORIKA @ 2012 09 06, 14:38)
Vo še kad nori  blink.gif  Tai per anksti džiaugtis kaip ir nereiktų, nes dar "esi ant didelio klaustuko"... unsure.gif
Mat kokia sistema įdomi...  cool.gif  Na žinoma, ne taip paprastai ir mėtosi tokiais leidimais, antraip sugužėtų pusę svieto ten biggrin.gif
O čia šiaip paklausiu iš cekaunumo  rolleyes.gif O ką kaži klausinėja pasikvietę pokalbiui? g.gif Ar mokėt laisvai anglų k yra būtina, tai suteikia didesnius šansus kad gausi teigiamą atsakymą iš jų? unsure.gif
Jetus kaip man viskas įdomu ir kiek daug aš visko dar nežinau, bet jaučiu kad jūsų pagalba bent kiek "apsišveisiu"...  wub.gif  Ačiū Jums už netingėjimą viską papaskot man neišmanėlei  4u.gif

Anglų kalba pokalbiui įtakos kaip ir nelabai turi. nes žmogus atvykęs į interviu Vilniuje, gali pasirinkti, ar jis bendraus anglų kalba, ar lietuvių smile.gif
O kiek anksčiau skaičiau forumuose, tai klausia tokių paprastų dalykų. Pvz.: Kodėl sugalvojote vykti būtent į JAV? Ką ten planuojate veikti? Kodėl pasirenkate vieną, ar kitą valstyje gyventi?
Kiek žinau, žmogus kai vyksta į pokalbį, tai ambasadoje jau būna atsiųsti visi reikiami tavo dokumentai ir tarp jų - galutinis atsakymas. Ar tu gauni viza, ar ne. g.gif
Tai vat kaip čia viskas painu blink.gif Užtai aš dar labai ir nesidžiaugiu. Pirmas teigiamas atsakymas manęs dar neramina ax.gif
Atsakyti