Įkraunama...
Įkraunama...

Ezoterinė literatūra

QUOTE(gelala @ 2006 04 24, 15:53)
kodel lazerevo nesiulytum?


Nesiūlyčiau pradėt (jei neskaitei ar mažai skaitei ezoterinės literatūros). Man atrodo, kad jis gan sudėtingai rašo, labai daug ir gilios informacijos. Būtų lengviau pradėt pvz. nuo L. Hay, P. Kummer ar W. Dyer, o po to jau gilintis toliau smile.gif Nors čia kiekvienam savo...
Jeigu man pirma knyga patekusi į rankas būtų S. Lazarevo, turbūt būčiau pagalvojus, kad briedas kažkoks rolleyes.gif
Atsakyti
ne tai nebus mano pirma knyga aciu uz patarima pravers 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristaline @ 2006 04 24, 07:26)
Nesiūlyčiau pradėt (jei neskaitei ar mažai skaitei ezoterinės literatūros). Man atrodo, kad jis gan sudėtingai rašo, labai daug ir gilios informacijos. Būtų lengviau pradėt pvz. nuo L. Hay, P. Kummer ar W. Dyer, o po to jau gilintis toliau  smile.gif Nors čia kiekvienam savo...
Jeigu man pirma knyga patekusi į rankas būtų S. Lazarevo, turbūt būčiau pagalvojus, kad briedas kažkoks  rolleyes.gif


Su Lazarevo knygomis yra taip - jei migdo - dekit i sali.Dar ne laikas.Arba po skaitymo ima slysti zeme is po koju - susilaikykit.Turejau pirmosios knygos vertima i anglu kalba - dingo kaip i vandeni, nors saugojau kaip akies vyzdi.Net centras Niujorke uzsidare - nebuvo laikas tam atejes. Turiu 5 video juostas - kartais kokybe gera, o kartasi neimanoma nieko iziureti. Taip yra su Lazarevo perteikiama info... bigsmile.gif
Atsakyti
o as skaitau lazareva po gabaliuka. sestadieni buvo keistas ivykis. skaiciau, visai nedaug perskaiciau, bet toks uzejo noras skaityt, ir staiga atejo suvokimas, ka dar neteisingai darau ir toks palengvejimas, o tada bumpt ir juoda skyle arba uzmigau arba netekau samones, vaikas pazadino uz valandos buvau visa slapia nuo prakaito, bet koki palengvejima jauciau, nieko neatsimenu kas ten ivyko, atrodo skaiciau, o poto tamsa.
o kai tik pradejau skaityt tai blogai buvo, sukylo visas pyktis ir atmetimas tam ka jis sako, net i daiktus pradejau atsitrenkinet, bet butent tik per lazareva persilauziau.
dabar truputi paskaitau, jei pradedu noret miego, einu pamiegot, tiek kiek galiu paskaitau. bet to ka is jo gavau, tai neikainojama.
Atsakyti
Aš labai labai laukiu EŽK tęsinio... ax.gif
Atsakyti
o as ka tik baigiau skaityt skyreli"maldos galia",nu ir emociju patyriau,juoko ,liudesio verysad.gif ,bet gavau daug naudingo 4u.gif ypac vaizgantes,mamoslupos,shiduh ...Nu fain thumbup.gif man patinka ta suprasti
Atsakyti
QUOTE(gelala @ 2006 04 25, 13:23)
o as ka tik baigiau skaityt skyreli"maldos galia",nu ir emociju patyriau,juoko ,liudesio verysad.gif ,bet gavau daug naudingo 4u.gif ypac vaizgantes,mamoslupos,shiduh ...Nu fain thumbup.gif man patinka ta suprasti

Ačiū, pamaloninai...

Apie EŽK tęsinys bus. Prieš rašydama apie tai, turiu labai susikoncentruoti, nes jaučiu, kad tai, ką rašau, yra neįkainojama...Tas, kam neatėjo laikas- nesupras, skeptiškai šyptels ir pasakys: briedas kažkoks... biggrin.gif (Oi kaip aš prie to pripratus biggrin.gif )
Atsakyti
Prie tos ankstesnės savo žinutės taip ir buvau parašiusi, kad tai, ką tu rašai, yra neįkainojama, o paskui pagalvojau, kad niekas nesupras, pagalvos, suvaikėjo žiogelis.... lotuliukas.gif ir ištryniau doh.gif
Bet ačiū ačiū ačiū tau 4u.gif
Atsakyti
EŽK

Nusprendžiau įdėti šią įdomią A.Kurtinaičio citatą:

"Pasiremdami EŽK tekstu, apžvelkime žmogaus santykį su Žilvinu- Dievu, kuris yra išdėstytas penkiose padėtyse.
1. Žmogus (Eglė), visiškai nepažįsta ir nežino, kad yra toks Dievas (Žilvinas).
2. Žmogus (Eglė) pirmą kartą susidūręs su Dievu (Žilvinu), jį priima kaip nepažįstamą, svetimą, nepatikimą, baugų, be jokios kultūros, už save žemesnį sutvėrimą (gyvūnas- žaltys).
3. Žmogus (Eglė) Dievą (Žilviną) pažįsta tiek, kiek bet kurį sodžiaus gyventoją- motiną, kaimyną ar save patį.
4. Žmogus (Eglė) pažįsta dievą (Žilviną) kaip aukštesnę būtybę už save: miręs, bet kalba- visagalis; kranto šaukėjui atsiliepia iš gelmės- visur esantis; nesiteiravęs pasako šaukinio atskleidėją- visažinantis. Šioje padėtyje žmogus Dievą pažįsta ne tik kaip už save aukštesnę būtybę, bet tuo pačiu ir jo kūrybinės sąrangos įstatymus.
5. Žmogus (Eglė) supranta savo gyvenimą kaip kryptingą būtinybę eiti į Dievą- Eglė grįžta į tą gelmę pas Žilviną. Nors žmogui trukdo jo praeitis- kūnas, broliai, sodžius susiliesti su dieviškuoju dvasiniu pasauliu, bet jis visomis išgalėmis jo siekia. Eglė negrįžta atgal į sodžių pas gimines, bet pasilieka laukti ant kranto iki atplauks pieno puta.
Šios penkios Dievo pažinimo padėtys yra mūsų senojo prabaltiškojo tikėjimo teologinė dogma, nubrėžta paties Dievo. Todėl kiekvienas, EŽK nagrinėtojas, menkai pažįstantis Dievą ir jo kūrybinės sąrangos įstatymus, užuot nuoširdžiai prisipažinęs, jog nesuprato, tegali pasakyti, kad tai yra nestandartinis dalykas.
Žaltys- tai ir jaunikaitis, ir tėvas, ir kalbantis be jokio pavidalo. Šios trys Žilvino būklės yra ne kas kita, kaip senoji prabaltiškoji Dievo Trejybė. Daugeliui toks tvirtinimas gali sukelti pasipiktinimą, nes, pirma, EŽK nėra žodžio "trejybė", antra- sugriūtų mitologų siūloma dievaičių trejybė su Perkūnu kaip valdovu (tai didelė klaida) ie, trečia, - teigtų, kad baltai pažinojo Kristų pirma negu jis buvo gimęs. (...) EŽK tekstas pakankamai pateikia medžiagos, iš kurios galime pažinti prabaltiškąją Dieviškąją Trejybę.
Pirmiausia turbūt reikėtų pradėti nuo žalčio šaukinio- vardo. Basanavičius pateikia vieną- Žilvinas. O štai pasakotojai iš Pajevonio ir kitų apylinkių vadindavo įvairiai- "Žilžinu, Žiulžinu, Žilžynu, Žilvynu ir Žilvinu". Toks platus garsų diapazonas paties šaukinio prasmės beveik nepakeičia, nebent įtariant, kad galėjo turėti reikšmės vietiniai žodžiai: "žilžinai- gulbės", "žiūžinai- žąsys" ir "žiuliukai- žąsyčiai". Lietuvių kalboje žodžių darybai ypatingą reikšmę turi ne tik priešdėliai, bet ir priesagos, kuriomis yra išreiškiamos fizinės ir dvasinės savybės, titulai ir amžius, , teisiniai ir kitokie požymiai. Mūsų kalboje "Žilvinas" (Žilžinas) nėra vienišas. Jis garsiniais savo ženklais yra glaudžiai susijęs su kitais dviem žodžiais- "Amžinas ir Milžinas".

AMŽINAS
A=Dievas- Tėvas- Pradžia - (alfa) Dievas Milžinas Dvasia
M=Milžinas- Žmogus Trejybė
Žinas=Dvasia - Džinas Šv. Trejybė

MILŽINAS
M=Žmogus Dievžmogis
Il=Ilgasis- didysis Didžiadvasis
Žinas=Dvasia- Džinas Žmogus Didžios Dvasios
Didysis žmogus

ŽILVINAS (ŽILŽINAS) omega+ V (u) arba Ž (paskutinė)
Ž = Dvasia Dvasių Dvasia
Il = Ilgoji - didžioji Dvasių Dvasia
V(Ž)inas = Dvasia- Džinas Didžioji Baltoji Dvasia
Žil = Žilas- Baltas Didžioji Tobuloji Dvasia
Šventoji Dvasia

Iš šitų trijų žodžių matome, kad tai yra neišardomoji Dieviškoji Trejybė, kurioje Žilvinas yra trečiasis asmuo- omega. Taigi visa būtis yra tarp Amžino ir Žilvino- tarp Alfos ir Omegos. Jau iš paties žodžio Amžinas matome, kad Milžinas yra tarp Amžino ir Žilvino. Tačiau į kurį vieną iš jų bežiūrėtume, matome visus tris. "
Atsakyti
o aš neįprantu, ir vakar išgirdau iš vieno žmogaus, kuris man rodės, kad pakankamai pažengęs, kad man reikia gydytis. buvo nemalonu.
Atsakyti
prisiminiau tokia patarle "kuo giliau kasi tuo daugiau rasi" taiva kasu ,kasu kuotoliau tuo sudetingiau,jauciu reik pristabdyt ,o tai stogelis pavaziuos biggrin.gif
Atsakyti
Labai įdomi EŽK interpretacija 4u.gif .
Teisybę pasakius tai niekad nepagalvojau, kad galima tiek daug iš pasakų sužinoti. Net negalvojau, kad jas galima interpretuoti, priimdavau viską beveik pažodžiui doh.gif .
Ačiū, kad atvėrei akis, Vaižgante 4u.gif
Dabar daug rimčiau žiūrėsiu į pasakas smile.gif
Atsakyti