Įkraunama...
Įkraunama...

Gražuolės surfinijos- petunijos

Sveikos,

su mano petunijom tas pats, lapai kažkuo užsinesę, tai kaip matau čia ir gali būti ta miltligė verysad.gif mesiu lauk jau, nes grožio mažai belikę, nors žiedų dar nemažai, bet žalumos ne kas.
Atsakyti
Laužau galvą,kaip su tuo petunijų genejimu.Juk kai kas jas sutrumpina stipriai,ir jos pradeda antrą gyvenimą g.gif bet tada kada tai reikia padaryti? mastau.gif Kada dar pakankamai stipriai žydi schmoll.gif
Atsakyti
violeta tai gryn lietuviskai...... druskos ant zaizdos tokiais groziais pripyle.....
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 08 22, 17:14)
Laužau galvą,kaip su tuo petunijų genejimu.Juk kai kas jas sutrumpina stipriai,ir jos pradeda antrą gyvenimą  g.gif bet tada kada tai reikia padaryti? mastau.gif Kada dar pakankamai stipriai žydi schmoll.gif

As saviskes (kaimiskas) genejau kelis kart suaugusias. Kai matydavau, kad per daug isstypo, ar lietus/vejas isdraskydavo-zodziu pakirpdavau stipriai su visais ziedais, o po savaiteles ar dvieju vel ziedais apsipildavo. Paskutini kart irgi buvau nugenejus visas, bet miltligei atejus ismeciau is vazonu visas nesulaukus ziedu.
Kur grunte auga - jau prazydo vel. Pora isroviau krumeliu kur pradzia buvo tos ligos (gaila, nes visa eile buvo-dabar tarpai gavosi), o kiti sau toliau auga.
Papildyta:
Ka tik po skvaliuko patarsytos mano likusios :
[attachmentid=224259]

[attachmentid=224260]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 22 rugpjūčio 2012 - 18:31
QUOTE(Freke @ 2012 08 22, 19:08)
violeta tai gryn lietuviskai...... druskos ant zaizdos tokiais groziais pripyle.....

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniškės gėlės, kaip mokinei (nes auginau pirmus metus) sakyčiau visai neblogai kiemelį papuošė, tik išstypo labai, ir visai ne svyrančios gavosi. Aukštis koks pusmetris gal, plonos ir nuo stipresnio vėjo ar lietaus išsidraikė, aplūžinėjo. Bet kai vaikučiai gimė liepos vidury, jau nebeturėjau kada jomis rūpintis blush2.gif bet kitais metai būsiu gudresnė, ir kaip čia rašėt genėsiu dažniau, formuosiu ir į aukštį ištysti neleisiu. Jei teisingai supratau patarimus, to taip ir reik formuot?

dar noriu paklaust, prisipažinsiu neskaičiau visos temos paskutiniu metu, bet gal galite kas patart dėl sėklų. Kaip suprantu, toje vietoje kur žydėjo žiedas atsiranda sėkla? toks lašo formo darinys? kaip jas susirinkti ir pasiruošti kitiems metams? ar kas nors taip darote, ar perkate kasmet naujas sėklas?

Ir vis tiek neįsivaizduoju kaip tokį taisyklingą vazoną suformuoti kaip violetos nuotraukose doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Carol52 @ 2012 08 23, 17:35)

dar noriu paklaust, prisipažinsiu neskaičiau visos temos paskutiniu metu, bet gal galite kas patart dėl sėklų. Kaip suprantu, toje vietoje kur žydėjo žiedas atsiranda sėkla? toks lašo formo darinys? kaip jas susirinkti ir pasiruošti kitiems metams? ar kas nors taip darote, ar perkate kasmet naujas sėklas?

ir man butu idomu kaip ten tas seklas rinkti ir is vis ar verta, gal kitais metais nebebuna tokios grazios gelytes iš tū surinktų sėklų išaugusios? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(erika_daug @ 2012 08 23, 19:25)
ir man butu idomu kaip ten tas seklas rinkti ir is vis ar verta, gal kitais metais nebebuna tokios grazios gelytes iš tū surinktų sėklų išaugusios? g.gif  blush2.gif

sVEIKOS, o kad cia apmire smile.gif kapu tyla smile.gif

kai nuzydi ziedelis, lieka toks kaip jus ir sakote, jis sulaiku turi subresti, paruduoti, toks i dziuvimo puse atsirasti, o jo viduje yra mazos juodos seklytes. Jei ju neskabote, jie kiti savaime sprogsta ir isbarsto seklytes. Zodziu, kol neisbarste - nuskinate ta (TA) biggrin.gif islukstenate seklytes ant popieriaus, truputi padziovinate, tada i koki popieriuka sulankstote, ar i koki pakeli ir turite seklytes kitiems metams.

As kaip sejau taip ir sesiu pirmaja partija sausio 13d, uzdegus zvakutes ir pasimeldusi uz zuvusius, o kita partija ivairiai vasari- kova. Sie metai parode, kas nepabijojo seti dar ir veliau, manau laimejo. As siuo atveju laimejau irgi, nes ka reikejo pakeisti vazonuose, turejua i ka keisti 4u.gif saknydinau dar net labai velai, o dabar dziaugiuosi nauju derliumi biggrin.gif kita meta taip pat darysiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 02 16, 13:44)

Merginos, ar auginate kas sias? Parodykite kaip atrodo 4u.gif 4u.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(saulyte525 @ 2012 02 18, 15:14)
aš šitas irgi pasėjau:
http://www.seemnemaa...ex.php?GID=2760

laukiu, o kitos :
http://www.seemnemaa...x.php?GID=11803

pas mane 100 proc. sudygo  smile.gif

Kapstau is senu temu, gal parodys kuri mergina kaip atrodo ju gelytes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(aaktinija @ 2012 02 19, 12:39)
as dar nieko nebandziau kadangi pirmi metai, bet man laaaabai patiko su bakopa, nereali gelyte, labai graziai ziurisi tarp surfiniju, petuniju, gali pabandyti tikrai thumbup.gif as taip pat noreciau bakopos pamaisyti i lovelius, gaila, kad jos sodinamos anksti tai paciai neteks uzsiauginti, bet reikes pirkti daigelius smile.gif
Papildyta:
beje, skelbiu savo statistika biggrin.gif
1.easy wave h plum vein is 6 isdygo 5 ir dar viena kalasi
2.ramblin h white is 10 sudygo 6, bet matau, jog kitos seklytes praskilusios
3.rambline h nu blue is 10 dar nesudygo, betrodo gyvybe
4.purple velvet h is naisku kiek, nuplesiau lapeli kur raso, bet irgi apvilktos dar nerodo gyvybes verysad.gif
5.petunia grandiflora tokia balta daug miniatiuriniu seklyciu dar nerodo gyvybes, bet raso, kad sudygsta per 20dienu, o man tera dar 5 diena tai neprarandu vilties smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 30 rugpjūčio 2012 - 16:15
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 08 30, 16:31)
sVEIKOS, o kad cia apmire smile.gif kapu tyla smile.gif

Ačiū jums, jau renku sėklytes kitiems metams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erika_daug @ 2012 08 30, 18:01)
Ačiū jums, jau renku sėklytes kitiems metams 4u.gif

As jau visu rusiu nusirinkau, liko baltos ir geltonos, sivakar manau tai padarysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 08 30, 17:47)
As jau visu rusiu nusirinkau, liko baltos ir geltonos, sivakar manau tai padarysiu  biggrin.gif

Dar įdomu, o jos 100 proc visos sudygsta, turbūt tikrai nea blush2.gif
Atsakyti
nu kur visos pradingusios g.gif
parodykit savo gelytes bigsmile.gif
Atsakyti