QUOTE(Irute @ 2013 04 17, 11:17)
Siaip as komentuoti neprasiau, ir jei jusu tai nedomina ko rasinejat?
Suprantančius apie kergimus ir veisimą tai domina, todėl ir rašo, nori jus į protą atvesti, kad prieglaudos ir taip pilnos paliegusių visokių bedokumenčių vargšų šunelių. PALIKIT VEISIMĄ VEISĖJAMS, NEDAUGINKIT VARGŠŲ PADARĖLIŲ
QUOTE(Irute @ 2013 04 17, 11:25)
Visi tyrimai atlikti (kuriu reikia)
Nurodykit tyrimų rezultatus
QUOTE(Irute @ 2013 04 17, 09:53)
Pasiulymas draugauti:
musu taksiukui 10 menesiu, labai grazus, sveikas, paskiepytas, gyvena vilniuje, lazdynuose, dokumentu neturi, noretume susipazinti su taksyte, siuo metu zaisti, veliau draugystei:)
musu taksiukui 10 menesiu, labai grazus, sveikas, paskiepytas, gyvena vilniuje, lazdynuose, dokumentu neturi, noretume susipazinti su taksyte, siuo metu zaisti, veliau draugystei:)
Nei vienam normaliam šunelio savininkui šitas postas nėra įdomus, susikurkit savo daugintojų-šunų išnaudotojų forumus ir bendraukit. Vargšas šunelis pas tokia daugintoją "šeimininkę".
Isprotejot gal? kokia daugontoja? jei mes noretume dauginti pirktume suneli su dokumentais.
mes emem del saves, del vaiko. o kadangi kastruoti nenorim, nes cia yra gyvas padaras, mes ieskom jam draugo ar drauges. jus gal skaityt nemokat? as parasiau kad visu pirma dabar zaidimams, o po to gal ir kazkam kitam.
mes emem del saves, del vaiko. o kadangi kastruoti nenorim, nes cia yra gyvas padaras, mes ieskom jam draugo ar drauges. jus gal skaityt nemokat? as parasiau kad visu pirma dabar zaidimams, o po to gal ir kazkam kitam.
Irute, pamirškit apie savo šuns kergimą - pirmiausia jo paties labui. Vieną kartą sukergus, šuniui bus tik blogiau, nes jis jau ŽINOS, ir visada NORĖS ir IEŠKOS. O nuolatinių kergimų jūs jam negalėsite suteikti, nes kas gi norės kergti kalę su nežinomos kilmės šunimi?
Apie atliktus sveikatos tyrimus, manau, meluojate. Tiesiog nežinote, kokie jie yra. Koks PRA tyrimo rezultatas? O kataraktos? o distichiazės?
Suprantate, visi mylime savo šunis, kokie jie bebūtų. Tačiau tai nereiškia, kad visi jie turi būti veisiami. Gamtoje veisiasi vos 5-10 proc patinų, tik patys stipriausi. Gamtoje galioja natūraliosios atrankos dėsniai, naminiams gyvūnams yra dirbtinė atranka, kurios kriterijai jau seniai atrasti. Minimum - aiški kilmė, eksterjero įvertinimas, sveikatos tyrimų rezultatai. Didelis pliusas būtų darbiniai diplomai. Jūsų šuo nieko šito neturi. Jo vaikai tik papildytų milžinišką niekam nereikalingų dvorniukų armiją.
Apie atliktus sveikatos tyrimus, manau, meluojate. Tiesiog nežinote, kokie jie yra. Koks PRA tyrimo rezultatas? O kataraktos? o distichiazės?
Suprantate, visi mylime savo šunis, kokie jie bebūtų. Tačiau tai nereiškia, kad visi jie turi būti veisiami. Gamtoje veisiasi vos 5-10 proc patinų, tik patys stipriausi. Gamtoje galioja natūraliosios atrankos dėsniai, naminiams gyvūnams yra dirbtinė atranka, kurios kriterijai jau seniai atrasti. Minimum - aiški kilmė, eksterjero įvertinimas, sveikatos tyrimų rezultatai. Didelis pliusas būtų darbiniai diplomai. Jūsų šuo nieko šito neturi. Jo vaikai tik papildytų milžinišką niekam nereikalingų dvorniukų armiją.
Įsigijau pudelį (na, juk šuns veislė kalbant šia tema nesvarbi) - paprastą, be dokumentų...Vieną dieną mano džigitas perlėkė per tvorą (o gal ir pro vartus išpėdino-kas dabar žino) ir tiesiai pas kaimynų rujojančią kalę...Ir prasidėjo-myžčiojimai, pabėgimai per akliną tvorą, nuolatinis lakstymas po visą rajoną..Žodžiu, to košmaro prisiminti nenoriu, o džigitas buvo iškastruotas, nes buvo nebeįmanoma...Žodžiu-kergti patinai rujoja ištisai, nuolat-tai baisus reikalas jei tikrai neužsiimi rimtu veisimu. Dar turiu ir vokiečių aviganį-gražų, dokumentinį. Atkeliavo kartą žmogutis ir sako-mano kalė-jūsų šuo-kergiam. Aš jam-o kas man iš to??? Kaip tai kas????? juk šuniuko kaina. Aš jo paklausiau-o ką aš darysiu, kai po kergimo jis eis iš proto ir jau tiksliai žinos, ko nori??? Žmogelis man į klausimą neatsakė, tik pažiūrėjo kaip į ne visai rimtą...ką darysi-užtat dabar ramu-vienas kastruotas, kitas nežino, ko norėti...aišku, jei jūs nuspręsit kergti, tai ir viso pasaulio žmonės jūsų neperkalbės...bet gal pagalvokit, nes šuniukas-tai ne nauda, o džiaugsmas...
Kaip galima kankintis dėl to, ko niekad nepažinojai?
QUOTE(Irute @ 2013 04 18, 11:12)
Gal jus ir teisus. as kazkodel kaip tik galvojau atvirksciai kad jis kankinsis sito nepatyres:)
neprisidarykit bereikalingų bėdų... paskui jau nežinosit ką ir bedaryt... nemanau,kad norisi turėt šunį, kuris užuodęs rujos kvapą eis iš proto, kurio nebus neįmanoma paleisti, atsišaukti ir t.t. o uoslė jų patikėkit labai gera.
QUOTE(Lerikyte @ 2013 04 18, 13:32)
neprisidarykit bereikalingų bėdų... paskui jau nežinosit ką ir bedaryt... nemanau,kad norisi turėt šunį, kuris užuodęs rujos kvapą eis iš proto, kurio nebus neįmanoma paleisti, atsišaukti ir t.t. o uoslė jų patikėkit labai gera.
Ir kuris kauks vos užuodęs gretimoj laiptinėj rujojančią kalę, kurios ruja trunka apie mėnesį...
Visos temos neskaičiau, atsiprašau, jei jau buvo aptarta šis klausimas
Mano dviejų metų taksiukas baisiai graužė uodegos galą. Po apsilankymų pas veterinarus nusprendėm nupjauti pažeistą galiuką. Po operacijos vis dėdavom gaubtą, po kiek laiko pradėjom laikyt laisvai, kol kas nors namie būna, gaubtą uždedam tik palikdami vieną. Jau daug laiko praėjo, ataugo beveik visi plaukiukai jau, bet žiūriu, kad vėl taksiukui knieti paragaut uodegos. Gal žinote, kodėl? Kaip atpratinti? Nesinori, kad vėl nusigraužtų ir tektų visai nupjauti uodegą ar net užmigdyti

Mano dviejų metų taksiukas baisiai graužė uodegos galą. Po apsilankymų pas veterinarus nusprendėm nupjauti pažeistą galiuką. Po operacijos vis dėdavom gaubtą, po kiek laiko pradėjom laikyt laisvai, kol kas nors namie būna, gaubtą uždedam tik palikdami vieną. Jau daug laiko praėjo, ataugo beveik visi plaukiukai jau, bet žiūriu, kad vėl taksiukui knieti paragaut uodegos. Gal žinote, kodėl? Kaip atpratinti? Nesinori, kad vėl nusigraužtų ir tektų visai nupjauti uodegą ar net užmigdyti