Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Ex @ 2012 04 30, 07:23)
Tik viena išeitis - išrinkti grambuolius rankomis smile.gif gali su pirštinėmis, gali be pirštinių - kaip tau maloniau smile.gif

Nu joooo tokie faini gyvuneliai,taip ir noris glostyti be pirstiniu... lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arnaaa @ 2012 04 29, 22:11)
Tai ka daryt su grambuoliais taip man niekas ir nepasaket? verysad.gif Bandysiu varyt i seklu parde gal ka ten patars  unsure.gif

Tik išrinkti. Pas mane jų kompostinėje pilna. Renku, kitos išeities nėra. Visa laimė, kad jie balti, tai labai puikiai matosi kai kasi. Darbelis bjaurus, bet įveikiamas. mirksiukas.gif
Atsakyti
klausima turiu, tikriausiai kvaila, bet vis tiek paklausiu blush2.gif biggrin.gif

maciau kai kurie pomidorai mezga pazastinius uglius, juos reikia skabyti ar tegu vesi? ax.gif
Atsakyti
Laba,

Tany-tikrai dailus siltnamis 4u.gif

Kepiau ir as ir mano daigai si savaitgali. Laisciau,kad ir viduri dienos, bet kad tik neleiptu. Viskas gerai jiems buvo smile.gif Pranesa antroj savaites pusej salnas, bet gismeteo nerodo ju. Reiks dar nusipirkti agro iki to laiko, nes senaja isvilkau ant lysviu i lauka g.gif
Pradejau vakar mulciuoti siltnamyje lysves. trecdalis darbo padaryta. Tikiuosi patiks augintiniams mano. Laukiu,kada atsilaisvins kampas nuo ridikeliu ir kitu velniu, nes paprikoms vietos mazai ax.gif

Zirze, pas mane visi zemaugiai pomidorai, tai as ju neskabau blush2.gif Pasususius lapelius tik nugnybiu,kur prie zemes lieciasi. tegul bujoja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 04 30, 07:29)
klausima turiu, tikriausiai kvaila, bet vis tiek paklausiu blush2.gif  biggrin.gif

maciau kai kurie pomidorai mezga pazastinius uglius, juos reikia skabyti ar tegu vesi? ax.gif

aukštaūgiams - reikia. Jei auginsit dviem stiebais, tai palikti vieną pažastėlę po žemiausiaja žiedų keke - iš jos augs antrasis stiebas. Visas kitas pažastėles šalinti.
Žemaūgiams geriau apskabyti apatines pažastėles, aukščiau esančias palikti.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 04 30, 09:09)
aukštaūgiams - reikia. Jei auginsit dviem stiebais, tai palikti vieną pažastėlę po žemiausiaja žiedų keke - iš jos augs antrasis stiebas. Visas kitas pažastėles šalinti.
Žemaūgiams geriau apskabyti apatines pažastėles,  aukščiau esančias palikti.

aciu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 04 29, 21:28)
kiek zinau, ir pati maciau, kad pomidorus visada sodina i tokia bala, iskasa duobele, pila daug vandens ir i ta kose stato daiga rolleyes.gif tai as manau, kad nepriklausomai, zeme buvo dregna ar ne, persodinant i nuolatine vieta reikia daug vandens g.gif

nu gal ir reikejo, dabar ja usaukstai po pietu.. .taigi siandine is ryto visus gausiai palejau...

QUOTE(juste10 @ 2012 04 29, 22:36)
Kasit i zeme nupjauta buteli?o kaip ji uzdengsit kitu?kokiu atstumu nuo pomidoro reikia ikast ir kiek giliai?aciu

zinokit as nezinau kaip reikia, padariau kaip isejo, nes nieks labai nepasakojo kaip, tai nezinau ar gerai padariau... o dariau taip... nupjoviau dugna buteliui, palei kamzteli(asiku kamsteli ir nusuki) dar su peiliu skyluciu pridariau, dejau salia daigo i duobute iskasta.... ir tada uzkasinejau abu... foto matosi skaidrus buteliai, o is virsasu desiu nuo Dvaro pieno butelius, ten kol kas tik 1 netycia atkeliavo tai ir uzdejau... tuo dar reikia uzsiimti, daug pjovimo bus, nes kol kas buteliai dar sumesti kazkur... nespeju visko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 04 30, 08:45)
nu gal ir reikejo, dabar ja usaukstai po pietu.. .taigi siandine is ryto visus gausiai palejau...
zinokit as nezinau kaip reikia, padariau kaip isejo, nes nieks labai nepasakojo kaip, tai nezinau ar gerai padariau... o dariau taip... nupjoviau dugna buteliui, palei kamzteli(asiku kamsteli ir nusuki) dar su peiliu skyluciu pridariau, dejau salia daigo i duobute iskasta.... ir tada uzkasinejau abu... foto matosi skaidrus buteliai, o is virsasu desiu nuo Dvaro pieno butelius, ten kol kas tik 1 netycia atkeliavo tai ir uzdejau... tuo dar reikia uzsiimti, daug pjovimo bus, nes kol kas buteliai dar sumesti kazkur... nespeju visko doh.gif

nelabai supratau pjovimo ties kakleliu ir kam reikalingas 'dangtis'. Pomidorai laistomi retai, bet gausiai. Vanduo tame butely neturi stovėt neribotą laiką.

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 30, 09:17)
nelabai supratau pjovimo ties kakleliu ir kam reikalingas 'dangtis'. Pomidorai laistomi retai, bet gausiai. Vanduo tame butely neturi stovėt neribotą laiką.

ties kakleliu skiluciu pridaryta, kad butu ne viena skyle o daug, gal daugiau ploto pasilaisto nezianu cia jau klipuke kazkuriame maciau... o dangtis turbut kad negaruotu, nezinau cia irgi maciau klipuke kazkuriam, kurio dabar nebeandu doh.gif siaip daug kas kai laisto leija tiek kad susigertu ir kai jau nesigeria prileja i ta buteli ir palieka, ilgiau tipo uztenka, kai reikes paims pomidoras ji... kaip is teisu isbandyziu siemet, kitais metias galesiu jau ir komentuoti... sitie yra isbandymu metas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 04 30, 09:24)
ties kakleliu skiluciu pridaryta, kad butu ne viena skyle o daug, gal daugiau ploto pasilaisto nezianu cia jau klipuke kazkuriame maciau... o dangtis turbut kad negaruotu, nezinau cia irgi maciau klipuke kazkuriam, kurio dabar nebeandu doh.gif  siaip daug kas kai laisto leija tiek kad susigertu ir kai jau nesigeria prileja i ta buteli ir palieka, ilgiau tipo uztenka, kai reikes paims pomidoras ji... kaip is teisu isbandyziu siemet, kitais metias galesiu jau ir komentuoti... sitie yra isbandymu metas mirksiukas.gif

Pernai buvau prikaišiujus tų butelių,bet nepatiko man kažkodėl nuo pat pradžių,tai tuos butelkus visus išėmiau.O mulčas-Nr.1,praktiškai nelaisčiau visą vasarą,nu gal,ant vienos rankos pirštų suskaičiuočiau.Ir dabar tik ir laikiu,kol MB pievas pradės šienauti, vėl mulčiuosiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irishka11 @ 2012 04 30, 09:35)
Pernai buvau prikaišiujus tų butelių,bet nepatiko man kažkodėl nuo pat pradžių,tai tuos butelkus visus išėmiau.O mulčas-Nr.1,praktiškai nelaisčiau visą vasarą,nu gal,ant vienos rankos pirštų suskaičiuočiau.Ir dabar tik ir laikiu,kol MB pievas pradės šienauti, vėl mulčiuosiu. smile.gif

o kas nepatiko?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 04 30, 10:24)
ties kakleliu skiluciu pridaryta, kad butu ne viena skyle o daug, gal daugiau ploto pasilaisto nezianu cia jau klipuke kazkuriame maciau... o dangtis turbut kad negaruotu, nezinau cia irgi maciau klipuke kazkuriam, kurio dabar nebeandu doh.gif  siaip daug kas kai laisto leija tiek kad susigertu ir kai jau nesigeria prileja i ta buteli ir palieka, ilgiau tipo uztenka, kai reikes paims pomidoras ji... kaip is teisu isbandyziu siemet, kitais metias galesiu jau ir komentuoti... sitie yra isbandymu metas mirksiukas.gif

betar tokiu atveju, neprades puti saknys nuo nuolatines dregmes? g.gif as tai kasiu salia tuos butelius, bet pilsiu tik tiek, kol susigeria, atsargai nepaliksiu schmoll.gif
Atsakyti