Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(saintlina @ 2012 04 30, 12:34)

o tas pjūvis kada darytas? Nebent labai neseniai. Kitaip tikrai neturėtų plyšti.

Įsigykit didesnę bačką, ir ramiai laistysit su žarna. Nes toks vandens tampymas tai tikra nesąmonė  doh.gif

kad backa stovi toli nuo sitlnamio... reiketu labai jau ilgos slangos ir dar gautusi ne vienas stacias kampas, palei siltnami nera is ko rinkti vandieni
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 30, 13:00)
uf   biggrin.gif
atsuki šaltą vandenį iš krano, na tik kokį trečdalį pajėgumo ir paleidi per žarną. Žarna guli ant saulės ir lėtai tekėdamas vanduo nebebus ledinis. Pati tokiu laistau pomidorus. Tik vandens srovė atsiduria ne prie pat stiebo, o per kokius 20cm toliau. Praeina pusvalandis ir patraukiu į naują vietą. Jei netiki, gali ranka vandens temperatūrą patikrint, nebus jis ledinis.

O be to, vienas iš mitų, kad reikia laistyti oro temperatūros vandeniu. Kai augalai ( ne pomidorai) laistomi iš viršaus, karštą vasaros dieną, tuomet reikalingas labai šiltas vanduo, o kai drėkinama dirva ir nepriglaudus prie pat augalo, tai žemesnė temperatūra šoko nesukelia.

Lašelinį laistymą pajungiu tik tuomet, kai ilgiau nei savaitė išvykstu toliau šiltnamio, apsidraudžiu.

reikes isbandyti kada... bet tai galioja tik kai nera lietaus vandens ...o siaip planuose dar reiketu kazkaip padaryti atskira kraniuka darzui, sako pigiau buna kubas vandens nes be kanalizacijos... gal kas turi toki ir zino ko reikia g.gif ?

del CZ, jau virs metu, todel ir nesisaugojau, kasiau darza, nesiojau tos kibirus ir ne tik... tik kai pradejo skaudeti kazkas po oda, puse pjuvio pasidare vietim 1mm kokie 1cm plocio... tai susirupinau, gal visgi dar negalima buvo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 30 balandžio 2012 - 13:17
vyras atvede man vandeni iki pat siltnamio. is sulinio laistau as vandeniu. pries tai backoj pasyla jis prileidus. nes vandentiekio vandeniu prabanga jau butu g.gif
planuokites grezinuka pasidaryti, jei tik galimybes leidzia ax.gif
Atsakyti
sudomino, kaip laistyti is backos su zarna????

dabar i backa is sulinio pripumpuoja i ji ileistas siurblys... o is backos pasilusi vandenuka jau su kibiru semiu is laistau. Bet mano vargse nugaryte labai labai aciu pasakytu, jei nereiktu kibirus tampyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 04 30, 14:25)

dabar i backa is sulinio pripumpuoja i ji ileistas siurblys... o is backos pasilusi vandenuka  jau su kibiru semiu is laistau.  Bet mano vargse  nugaryte labai labai aciu pasakytu, jei nereiktu kibirus tampyt  ax.gif

Kraniuka apacioj backos darykite g.gif
Atsakyti
Pamulciavo vyras man siltnamio taka- sena priplekusia papuvusia zole pernai metu. Nepatinka man. Nei vaizdas nei kvapas ir dar kokiu ligu prisiveis... Palikt ar tempt lauk?
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 04 30, 13:25)

dabar i backa is sulinio pripumpuoja i ji ileistas siurblys... o is backos pasilusi vandenuka  jau su kibiru semiu is laistau.  Bet mano vargse  nugaryte labai labai aciu pasakytu, jei nereiktu kibirus tampyt  ax.gif

backa turetu stoveti aukstai kaip suprantu, gal net pakaktu ideti vamzdi issiurbti kol prades begt ir begs po to laisvai
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 30, 14:38)
Pamulciavo vyras man siltnamio taka- sena priplekusia papuvusia zole pernai metu. Nepatinka man. Nei vaizdas nei kvapas ir dar kokiu ligu prisiveis... Palikt ar tempt lauk?

g.gif hmm, Jus ta zolyte vis papurenkite ten gulincia, kad prasivedytu, apdziutu ir manau bus visai gerai g.gif bent jau as Jusu vietoj taip daryciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2012 04 30, 13:07)
...toje vietoje, kur planuojame statyt naują šiltnamį yra vakarų pusė, ten saulė pradeda šviesti kažkur nuo 12 val., nes pastatas iš rytų pusės meta šešėlį...

Mes pirmais metais taip turėjom - man nepatiko, nes saulė atsisukdavo tik 10 val - vasarą gerai, bet pavasarį, kai daigus augini, norisi, kad saulė būtų kuo anksčiau ir kuo ilgiau.
Dabar perstatėm, kad būtų apšviestas visą dieną ir orientuotas dabar iš šiaurės į pietus. Taip geriau: rytinė ir vakarinė saulė (kai ji pati reikalingiausia), šviečia į ilgiausius šiltnamio šonus, o kai pati kaitra dieną, ji šviečia tik į galą ir temperatūra gaunasi tolygesnė

Jei yra galimybė rinktis, aš rinkčiaus senojo šiltnamio vietą g.gif
Atsakyti
Sveikos, oi tas forumas ko tik nepridaro smile.gif nebuvo forumu uzteko siltnamiu i valias, nu o db kas darosi??? dygsta siltnamiai kaip po lietaus biggrin.gif biggrin.gif 54 pomidorai+2 agurcikai+4 lysvytes darzovyciu biggrin.gif + sauni padejeja, didesne truputi dar viena is lauko puses darbavosi:) 10*3
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 04 30, 13:48)
Sveikos, oi tas forumas ko tik nepridaro smile.gif nebuvo forumu uzteko siltnamiu i valias, nu o db kas darosi??? dygsta siltnamiai kaip po lietaus  biggrin.gif  biggrin.gif  54 pomidorai+2 agurcikai+4 lysvytes darzovyciu  biggrin.gif  + sauni padejeja, didesne truputi dar viena is lauko puses darbavosi:) 10*3
[]

gera padejeja thumbup.gif nebijai, kad praraves wink.gif? Mano tia vienas padejejas sugalvojo papurks pomidorus viduri dienos , niekam nieko nesakes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 04 30, 13:25)

yra elektriniai siurbliai specialiai iš bačkų siurbti arba paleisti samatioku ( bačka stovi kiek aukščiau )

QUOTE(Asese @ 2012 04 30, 13:46)
apšviestas visą dieną ir orientuotas dabar iš šiaurės į pietus. Taip geriau: rytinė ir vakarinė saulė (kai ji pati reikalingiausia), šviečia į ilgiausius šiltnamio šonus, o kai pati kaitra dieną, ji šviečia tik į galą ir temperatūra gaunasi tolygesnė

drinks_cheers.gif

mergaitė, ant žemės... Ar padėkos kada dukra, kai ateity turės problemų dėl šlapimo takų ir gimdos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 30 balandžio 2012 - 14:29
QUOTE(veveryčka @ 2012 04 30, 09:02)
Tik išrinkti. Pas mane jų kompostinėje pilna. Renku, kitos išeities nėra. Visa laimė, kad jie balti, tai labai puikiai matosi kai kasi. Darbelis bjaurus, bet įveikiamas.  mirksiukas.gif

blink.gif blink.gif fe kaip slykstu ir nemalonu,nu bet ka padarysi lotuliukas.gif
VIOLETA20 oho kokia fainulka turi thumbup.gif wub.gif
Atsakyti