Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(*Aukse* @ 2012 04 30, 21:38)
as pernai auginau beta ir betalux. tai aukstis buvo iki 60 cm maximum  g.gif

QUOTE(Vessta @ 2012 04 30, 21:47)
KARAT pas mane apie 50 cm aukscio buvo, kitu nezinau, nors kai kuriuos siemet auginu pirmus metus, tai ir man idomu butu blush2.gif

ačiū
kaip matau dauguma bus žemaūgiai
tik MARMANE IR GOLDEN CHERRY H aukštaūgiai
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2012 04 30, 19:34)
toks raugas visom darzovem tinka? ir kiek daznai laistyti reikia?

Mergytės, esu naujokė ir tiksliai nežinau, tuo labiau nebanžiau. Konspektavausi iš temos SM trąšos, raugai ir antpilai. Kiek atsimenu, ir logiškai mąstant tai šis raugas tinka visoms daržovėms. Laistyti kas 10 dienų. Pati dar nebandžiau (dilgėlės pas mus dar tik pradeda augti). Gerai būtų, kad atsilieptų tos, kurios juo laisto. unsure.gif
Aš tai užsiraugiau karvytės š... rožėms (joms tai kaip saldainiukai mums). Žadėjau klausti pomidorų profių gal tiktų ir pomidorams. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 30, 22:01)
ačiū
kaip matau dauguma bus žemaūgiai
tik MARMANE IR GOLDEN CHERRY H aukštaūgiai

Pas mane ant pokelio GOLDEN CHERRY nera pažymėta, kad tai būtų Hibridas. Ar taip gali būti, kad vienur ta pati veislė hibridas, o kitur ne?. Kažkaip dundukas esu šitam reikale? Kad neprisirinkčiau sėklų. doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 04 30, 18:05)
a kodėl tada tą tinginį nudusinot, jei taip gerai buvo ir pomidorams, ir jums?
Man kažkaip iš gręžinio tiesiai laistyt rankos nekyla.. nebent iš tiesų ilgą žarną ištampyt po visą sodą ir paleist silpnoką srovę  unsure.gif

tai vat, kad sazine kuzda, juk zinom, kad nera gerai... pora kartu gerai buvo, o kas zino kaip bus kita karta ax.gif cia kaip vaiku maudynes ankstyva pavasari... gal ir nieko, o galim ir susargdint ... kuo senyn, tuo to atsargumo matyt daugiau randasi , daugiau baimiu smile.gif
Atsakyti
Pernai tampydavaus vandeni ish backos i siltnami,o shiemet vyras bachka atitemoe man tiesiai i siltnami, pripylu su shlanga vandens ir nebereik toli tampyt ir vanduo pashyla thumbup.gif
Atsakyti
Pasvilo pas mane šiandien kai kurie pomidorui,dėkui uošviui sad.gif Keliasi su vištom,o šilnamį tik apie pietus sugebėjo atidaryt.Apatiniai lapai susvilo,internete ieškojau-nudegė ryškiai.Tai dabar pasakykit,ar jiems jau karakiris,ar dar atsigaus?DELFANu gal palaistyt,ale kad prilieta.Nes jei jau kaput jiems,tai uošviui kirdyk gun_bandana.gif
P.S.pakepė tik nesusodinti,loviuose...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 04 30, 17:23)
unsure.gif  verysad.gif šiandien apturėjau pirmą netektį...sulaužiau tris pomidorus...susikabinę lapais kažkaip buvo ir sausi...vieną ėmiau ir dar trys nulėkė balkone nuo palangės... verysad.gif Tame tarpe vienintelis Milla egzempliorius...benito dabar irgi vienas teliko...nu vienžo...susinervavau ir išmečiau...o paskui pagalvojau , kad reikėjo pamerkt vandenin doh.gif

4u.gif

QUOTE(rugiagele26 @ 2012 04 30, 19:44)
Ale ziuriu dauguma pomidorus priziuri labiau nei vaikus  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daiveee @ 2012 04 30, 21:10)
gal pasakysit kas pomidorams yra,gelsta...stovi šiltnamy antra gal savaitė,drėgmės tikrai netrūksta,dažnokai lieju su humuso arbata.gal galėjo šiandien šiltnamy padegt ,nes dukra rado užsivėrusias duris kai grįžo iš mokyklos.man vakar ir prieš pora dienų  jie tikrai geriau atrodė

Nepasvilę, nepadegę tavo pomidorai, o priverstinai stabdomas augimas, nes kankinasi mažuose vazonuose. Gal prieš pora dienų ir geriau atrodė, bet atėjo riba, kad vargšai neištvėrė tokio konclagerio.. Erdvės jau jiems verkiant reikia. Jau nepadeda ir nepadės jiems nei tobulas laistymas, nei biohumuso arbatėlė. Jei nežadi dar sodint į šiltnamį, tada sodink į gerokai didesnius vazonus.
Atsakyti
Aš pernai laisčiau šaltu vandentiekio vandeniu ax.gif Kadangi buvo pabaiga nėštumo,nebe mano jėgoms buvo tampyt laistytuvą doh.gif Sekdavau oro temperetūrą,keldavausi apie 5val,lauke būdavo apie 10-12 laipsnių.Ir liedavau,kaip Gaudvilė rašė.Nuo liepos pabaigos iš vis nieks nebeliejo jų blush2.gif Bet kadangi viskas mulčiuota buvo,tai nieko nenutiko jiems.Gal sakau užtai ir maras "nenumarino" jų,nes sausas labai oras šiltnamyje buvo g.gif
Atsakyti
Na va, ir aš jau savuosius viena eile į šiltnamį sukišau, nes vazonėliuose jie stresavo vargšeliai.
Dėkui merginoms, kurios deda foto, nes pažiūrėjau į savo daigiukus, o dieve, galvojau šakės, nes išnešti į šiltnamį buvo dar prieš Velykas, tai vargšeliai atlaikė visas šalnas. Bet kad pas visas kažkokios tai problemos, kol nesukiši juos į vietas.
Dėl laistymo - visada laistau tik anksti ryte. Anksčiau tik šiltu vandeniu, bet žiūriu, kad aplinkiniai varo vandentiekio vandenį iš šlangų, tai kokius 3 m ir aš tai darau. Bet niekada nepilu tiesiai ant šaknų. pasodinusi pomidorus po poros savaičių apkaupiu kaip bulves, o vandenį lieju į tarpus. Įmesiu ir aš foto, kai tai padarysiu, bus aiškiau.
Einu dabar aplankyti vakarykščius pasodintus pomidorus. Gal neužmiršiu ir foto padaryti.
Sėkmės visoms darbuose 4u.gif
Atsakyti
sianakt bus visai nekarsta g.gif idomu kaip bus su pomidorais, kurie bus siandien pasodinti blush2.gif bet nebera kur trauktis jau
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 05 01, 08:49)
sianakt bus visai nekarsta g.gif  idomu kaip bus su pomidorais, kurie bus siandien pasodinti blush2.gif  bet nebera kur trauktis jau

Labas rytas, pagal kuria oru prognoze? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 05 01, 08:53)
Labas rytas, pagal kuria oru prognoze? g.gif

nakad sakė Šulja biggrin.gif kad bus iki +5, bet vietomis gali būti ir šalnų
Atsakyti