Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(rytorasa @ 2012 04 25, 08:38)
Mergaitės, gal galit rekomenduoti moliūgus, kurie yra saldūs, sultingi. Man reikia , kad tiktų sultims.

Man irgi reikėtų 4u.gif ir dar kad nebūtų to burokų kvapo doh.gif Negaliu gerti sulčių vien per tą kvapą verysad.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif i malonu, kad yra susidomejusiu ax.gif
Deja, savo darzo nuotrauku pernai taip ir neprisiruosiau padaryti, tad iliustracijos nebus labai autentiskos blush2.gif
Gal pirmiausiai apie ir siais metais darze karaliausianius augintinius ax.gif
Jumbo Pink Banana
user posted image
Derlinga ir nelepi veisle, puikaus, taciau ne per daug intensyvaus skonio, valgem ir vaisinom nuo rudens iki beveik kovo menesio. Nera problemos kur deti prapjauta, nes pailgi, todel puikiai telpa i saldytuvo lentyna ir vieno mums pakakdavo trims kartams. Gal butu ir ilgiau issilaike, bet pasibaige.
Crown Prince
user posted image
Labai kvapnus ir mano nuomone panasiausi i moliugus, kuriu sultis noretusi gerti. Gana derlingi, bet viena beda, kad laaaaabai patiko ir lauko pelems doh.gif Nuskinti pavyko tik viena, nes kitus atvertus pamaciau, jog visiskai isgrauzti. Siais metais bandysiu kaip nors issaugoti g.gif
Acorn
user posted image
Nezliauziantys, o krumu augantys ir nedideli. Manau labai tiktu nemegstantiems moliugu, nes neturi intensyvaus skonio. Patiko ir idaryti, o taip pat i sriubas, nes kieti ir taip greitai nesusileidzia. Be to nereikia uzkrauti saldytuvo, i sriuba pakanka vieno.
Howden
Labai grazus ir dideli, labai tinkantys pjaustymui Helowyno dekoracijoms, siaip skonis eilinis ir ilgai nestovi. Auginsiu keleta tik del pjaustymo.
Delicata
Teko ragauti ir norisi paciai uzsiauginti.
Atsakyti
QUOTE(B'ena @ 2012 04 25, 08:37)
Labas rytas  4u.gif i malonu, kad yra susidomejusiu  ax.gif

oi, kokie grožiai bigsmile.gif wub.gif Visus teko augint? Paskutinėj nuorodoj darkart Howden atsidaro, bet nieko, pagal pavadinimą viską atrast galima
Joooo, čia ir nevalgantys gali apsiseilėti tokius matydami thumbup.gif
Acorn į didelius čili Habanerus panašūs biggrin.gif
Ačiū, kad tokiais vaizdais ir įspūdžiais pasidalinot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 04 25, 08:46)
oi, kokie grožiai  bigsmile.gif  wub.gif  Visus teko augint? Paskutinėj nuorodoj darkart Howden atsidaro, bet nieko, pagal pavadinimą viską atrast galima
Joooo, čia ir nevalgantys gali apsiseilėti tokius matydami  thumbup.gif
Acorn į didelius čili Habanerus panašūs  biggrin.gif 
Ačiū, kad tokiais vaizdais ir įspūdžiais pasidalinot  4u.gif

Visus, isskyrus delicata, tad rasau tik savo nuomone is patirties ax.gif

Pernai auginau ir keleta rusiu butternut bet siais metais ju nesesiu, nes laikosi palyginti trumpai, o skonis nuo rozinio banano mazai skiriasi.
Taip pat atsisakiau spageciu, nors augo kaip piktzoles, derlius buvo ispudingas ir teko karuciais vezti bei lauke dali palikti, bet skonis ju kaip cukinijos ir laikosi labai trumpai.
WHITE CASPER taip pat nieko ipatingo, skonis neintensyvus, kietoki, bet siais metais neauginsiu.
Atsakyti
sveikutės smile.gif ,
bandau sodinti išlindusiom šaknelėm sėklytes į durpinius indelius, o jie buvo sukišti vieni į kitus ir l. sulipę, neišeina atskirti, plyšta. Gal yra kokia gudrybė , kuri padeda tai padaryti?
Atsakyti
Cia apie tuos spagetinius ? Nieko gero?
http://nojus.lt/inde...ml?keyword=auga

Pasejau kelias seklas. Graziai atrode ax.gif
Atsakyti
B'ena, kokie moliugai bigsmile.gif wub.gif O kur pirmuju-Banana-seklytes pirkot? bigsmile.gif Uzrodet lotuliukas.gif doh.gif
Papildyta:
Beje, butternut pas mane gana ilgai laikesi...

QUOTE(saulyte525 @ 2012 04 25, 09:26)
sveikutės smile.gif ,
bandau sodinti išlindusiom šaknelėm sėklytes į  durpinius indelius, o jie buvo sukišti vieni į kitus ir l. sulipę, neišeina atskirti, plyšta. Gal yra kokia gudrybė , kuri padeda tai padaryti?

Siaip jie turetu gerai atsiskirti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 04 25, 09:29)
Cia apie tuos spagetinius ? Nieko gero?
http://nojus.lt/inde...ml?keyword=auga

Pasejau kelias seklas. Graziai atrode ax.gif

Taip, bet cia tik musu seimos nuomone arba gal daugiau ispindejimas nuo pasirinkimo galimybes ax.gif
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2012 04 25, 09:34)
B'ena, kokie moliugai bigsmile.gif  wub.gif O kur pirmuju-Banana-seklytes pirkot? bigsmile.gif Uzrodet lotuliukas.gif  doh.gif
Papildyta:
Siaip jie turetu gerai atsiskirti g.gif

Gal laikymo salygos jiems nepatiko, nes ismesti teko sausio menesi.
Seklas siunciuosi per ebay is Anglijos, nes pas mus ju dar neteko matyti pirkti
Atsakyti
As tai pirmus metus visokiu pripirkau, atsirinkinesiu. Paziurejau i paveiksliuka, grazus, vadinasi reikia blush2.gif
Bandysiu laikyti lauko rusy, tada bus matyt kas laikesi, o ko neverta
Atsakyti
laba diena, ziuriu jau sejate arbuziukus bigsmile.gif as dar kazkaip laikausi... kazkaip siais metais labai neskubu, tik kazin ar nepaveluosiu.
Kas del moliugu, tai as auginu tik 2 veisles, kurias visa musu seimyna megsta. Abi laikosi puikiai. Vieni Small Sugar: primena svieziu riesutu skoni, uzauga nedideli iki kokio 5 kg (na bent jau pas mane) zievele tokia prie kietesniu. Tai mes juos ir zalius grauziam ir dar labai skanu kiausiniene su jais wub.gif ir i sultis maisem. Paskutini prapjovem kovo pabaigoj, buvo toks pats sultingas kaip ir ka tik is darzo, tik skonis jau kazkiek pasikeites, tas riesuto prieskonis dinges, tai zalio jau nevalgem biggrin.gif
O kita veisle jau didesni Gelen Reuzen, tai tie uzaugo iki 16 kg pas mane. Vasara buvom norfoj nusipirke akcijini meliona, kuris pasirode neprinokes - na toks skoniu primenantis meliona, bet nesaldus, tai va su mb nusprendem, kad sitie moliugai butent toki skoni ir turi, tik saldesni biggrin.gif irgi ir sultis spaudem ir zalia valgem ir pan. Laikosi puikiai, dar dabar vienas stovi thumbup.gif

O siaip nemegstantiems moliugu, tai labai rekomenduoju :
http://www.delona.lt...u-duona,88.html. Darbo labai nedaug, o skonis mmmmm... toks pikantiskas. O jau purumas... tirpsta burnoj ir tikrai nesijaucia moliugo schmoll.gif As pagal sita recepta darau ir saldu pyraga, tai vietoj visu tu pikantiskuma duodanciu dalyku dedu kokius 6 valgomus saukstus paprasto cukraus ir kokius 2 vanilinio. Gaunasi purus saldus ir ryskiai geltonas visiskai neturintis moliugo skonio pyragas. Mano broliai ( vienam 22, kitam 17 metu, na jau nevaikai) baisiai nemyli moliugo, sakyciau paranojiskai, vasara viska valgo, kas nekelia itarimo, kad bus prideda moliugo blink.gif pvz. kugelio, blynu ar bulviu koses jau dazniausiai atsisako, nes gal mama ten idejo moliugo lotuliukas.gif doh.gif O sita saldu pyraga tai kerta nerealiai. ir vis praso, kad kai as i svecius atvarysiu, tai kad vel atsinesciau iskepus. Tik jiems kilo itarimas, ko ta spalva tokia geltona, tai paaiskinau, kad pagal recepta reikia pilti aliejaus su karotinu, gi parduotuvej batonas su karotinu irgi graziai geltonas. Tai va ir mano pyragas toks lotuliukas.gif Tai jau mano tevas juos erzina, sako meluoja, tikrai deda moliugo, o anie kartu zvengia, tipo tevas bando juos apgaut. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tagete: 25 balandžio 2012 - 10:30
QUOTE(madmuazele @ 2012 04 25, 09:34)

Aš ir dabar jų turiu, parsivežiau iš mamos per šv.Velykas. Man dar jie patinka, kad sėklų mažai ir neišplonėja sienelės. Ir dar kad nedideli cool.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2012 04 25, 10:30)
Aš ir dabar jų turiu, parsivežiau iš mamos per šv.Velykas. Man dar jie patinka, kad sėklų mažai ir neišplonėja sienelės. Ir dar kad nedideli cool.gif

Ir jie labai skanus ir bais saldus drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 25 balandžio 2012 - 10:45