Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

Laba, kiek Jūs paliekate vaisių ant vieno augalo tiek arbūzų, tiek melionų, žinoma labai svarbu ir dirva, bei daugelis kitų sąlygų, o gal ir skirtinga veislė turi įtakos? Pasidalinkite savo praktika.
Pati šiuo metu darže auginu "Kiemintai" bei "CRIMSON SWEET" veisles. Melionus - "Emir " bei iš Kretoje suvalgyto meliono sėklų, užaugintus daigus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V&E Mamytė: 11 birželio 2012 - 15:26
Na as 6adieni jau susodinau Sniegius i lauka, o 2 senai auga siltnamyje, bet nelabai auga, sakyciua praktiskai vietoj stovi ir nezinau kodel sad.gif Idomu kaip lauke didesniem sodinukam seksis, tikiuosi prigis...
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 06 12, 14:20)
Na as 6adieni jau susodinau Sniegius i lauka, o 2 senai auga siltnamyje, bet nelabai auga, sakyciua praktiskai vietoj stovi ir nezinau kodel sad.gif Idomu kaip lauke didesniem sodinukam seksis, tikiuosi prigis...

Iš mano 8 perkeltų į šiltnamį šiandien dar gyvi tik du. blink.gif Nebeauginsiu aš jų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(V&E Mamytė @ 2012 06 11, 15:26)
Laba, kiek Jūs paliekate vaisių ant vieno augalo tiek arbūzų, tiek melionų, žinoma labai svarbu ir dirva, bei daugelis kitų sąlygų, o gal ir skirtinga veislė turi įtakos? Pasidalinkite savo praktika.
Pati šiuo metu darže auginu "Kiemintai" bei "CRIMSON SWEET" veisles. Melionus - "Emir " bei iš Kretoje suvalgyto meliono sėklų, užaugintus daigus.

Na ,kad mus arbuzai palieka,mums nebelieka,ką palikti doh.gif
jei rimčiau,rašyta buvo,kad kaip likimas davė,taip ir paliko naturaliai atrankai...
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2012 06 12, 14:02)
Iš mano 8 perkeltų į šiltnamį šiandien dar gyvi tik du.  blink.gif Nebeauginsiu aš jų. smile.gif

Ar cia kiekvienais metais tokie nusivylimai su tais arbuzais? Nu tikrai labai sunkiai prigija arba numirsta is niekur nieko doh.gif Kitais metais sodinsiu as juos visus i kompostine zeme lauke ir neduok Dieve nustips visi kaip siemet, tai tikrai neuzsiimsiu daugiau su jais, nes nelemta turbut schmoll.gif
Atsakyti
Kodėl gi taip nukabinat iškart nosį? unsure.gif Ne dabar, vėliau pasiseks užaugint 4u.gif Svarbu nenuleist rankų drinks_cheers.gif
Atsakyti
O jūs viską darėt taip, kaip a.a Konstantinas Nedzveckas sakė g.gif ?

Cituoju Konstantiną, nes iš tiesų tai labai svarbu, arbūzai tai ne moliūgai:

Vazonėliai turi būti ne didesni kaip 8–10 cm skersmens, kad šaknys stipriai apraizgytų žemę ir sodinant ji nenubyrėtų.

Kai šiltnamyje išauga 3-5 tikrieji arbūzų lapai, sodinu į lauką, bet būtinai laukiu pilno pastovaus atšilimo. Tai būna pirmosios birželio dienos, geriau 4-5 birželio. Prieš sodinimą vazonus išnešu 3-4 dienoms į lauką augalų grūdinimui atvirame ore. Jei reikia nakčiai pridengiu agroplėvele.

Žemė turi būti puri – smėlis, juodžemis, priemolis, bet ne durpinė

Augimvietė turi būti apsaugota nuo šiaurinio vėjo, šilta ir neturi būti jokio šešėlio ištisą dieną.
Atsakyti
Taigi ištempem be laiko juos į lauką,aplinka kalta,kad buvo šilta,ne mes blink.gif
Pasimokėm,busim mokintos cool.gif Tik,kad daigeliai nurodytu laiku sėti,labai maži pas mane,neturiu tokių gerų sąlygų greitam sudygimui,man labiau patinka,saugiau tas dešimt sėklyčių iškart žemen įkišti g.gif
Atsakyti
na žiūrėsiu kas bus su mano arbūzais. du jau žydinčius Sniegiu įkišau šiltnamį prie čilių, augti į aukštį - jetus gal bus gerai.

vieną Sniegių ir vieną pirktinį Crimson lauke prie šiltnamio. ant saulutės šildytis.

gavo arklio mėšlo į duobes ir ant šieno patalo guli.

dabar melsiuosi, kad nenusibaigtų, nes iš pirktinių 7 tik vienas liko, o Sniegiai visi gyvi - vieną uždovanojau draugei.

Atsakyti
Sveikos arbuzu augintojos 4u.gif
Auginu arbuzus jau treti metai is eiles, kazkaip tik siais metais jie man sunkiai prigijo, matyt tikrai kazkokie metais g.gif atsimenu pirmus metus, tai juos du kartus persodinejau is vazoneliu i siltnami, is siltanmio i lauka vel persodinau, bet derlius tikrai didelis buvo. Tai ir neaisku kas cia jiems nutiko siais metais. Pasodinus i siltanami vienas daigelis nunyko, o kiti men laiko vietoje stovejo, bet pries kokia savaite, kad sukilo man jie auga valandom thumbup.gif sekmes jums auginant ir kantrybes smile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti